Versailles ?

KIILTOMÄKI MARTTI 02.02.2016 12:29

keväällä, kun koukkaamme ranskan pohjoisosista kohti alppeja, reitti kulkee väistämättä läheltä pariisia ja versaillesia. onko kellään kokemusta matkailuatolla liikkumisesta siellä? pariisiin ei kyllä mennä,(käyty lentäen) mutta versailles vois olla mahtava paikka käydä. siis kertokaa kokemuksistanne ja hyvistä paikoista yöpyä siellä suunnalla ja kulkuyhteyksistä leiriltä palatsille. majoittumispaikkoja löytyy varmaan netistä, mutta mua kiinnostaa aina oikeiden ihmisten kokemukset paikoista. mainokset ja alueiden omat kuvat ovat usein harhaan johtavia. emme etsi luksuspaikkoja vaan edullisia, rauhallisia ja siistejä. kiitos taas jo etukäteen, sillä tiedän saavani paljon antoisaa infoa! kiltsu

LEPOLA SAKARI 02.02.2016 12:59

Edelliskesänä käytiin Versaillesissa Ranskan matkallamme. Majoituimme Camping Huttopia Versailesiin joka on hyvä paikka kaikin puolin. Sieltä kävimme sekä bussilla että pyöräillen Versaillesin palatsia katsomassa.Puistossa meni yksi päivä palatsissa toinen. Nähtävää on yltäkylläisesti, mutta jonot palatsiin ovat käsittämättömän pitkät. Kaikin puolin käymisen arvoinen paikka. Tulimme Pariisin pohjoispuolelta ja kiersimme lännen kautta Versaillesiin, navigaattorin avulla onnistui hyvin vaikka välillä ruuhkaista olikin. Ranska on hieno maa matkailla, asuntoautollakin. Me kävimme myös alpeilla ja Rivieralla.

JANHONEN MATTI 02.02.2016 13:55

Versaillesista käsin pääse hyvin tutustumaan Pariisin keskustaan RER-junalla. Linja C muistaakseni Pariisin metrokartta löytyy netistä.

RER-junan asema (pääteasema) on lähellä Versaillesin linnan porttia. Liput automaatista asemalta.

HAAPANEN TIMO 02.02.2016 16:10

Nähtävyyksiin tutustumien on euroopan loma-aikaan lähes mahdotonta. Jonoja on kaikkialle, pari tuntia jonossa ei ole mitään.

Nykyään voi aika moneen paikkaan varata ajan netissä.

@timppa

JANHONEN MATTI 02.02.2016 16:37

Avaaja on siltä osin hyvänä aikana liikkeellä.

Kevät on hyvä matkustusaikaa, turisteja on vähemmän kun sesongin aikana, hinnat on vielä matalan sesongin hintoja, leirialueilla/stellplatzeilla on hyvin tilaa ja liikenne on vähäisempää. Myös luonto on keväällä vallankin Välimeren ja Adrianmeren rannoilla kukkeimmillaan.

Keskisessä Euroopassa kuitenkin tarkenee huhtikuun puolenvälin jälkeen jo hyvin, eikä juuri tarvitse lämmittää.

Pariisi ja vaikka Venetsia on paikkoja jossa sesongin aikana vaatteet kuluu siinä ryysiksessä ulkopuoleltakin. On se yhtä juhlaa kun menee huhtikuun loppupuolella Saksaan ja saa leikata alushousuista lahkeet poikki ja pistää lyhythihaisen paidan päälle.

KIILTOMÄKI MARTTI 02.02.2016 17:26

Matin kanssa samaa mieltä! :) viimekeväänä koettu Moselin laakso huhtikuun puolenvälin jälkeen! ihana auringonpaiste, lämpöä päivällä 20-24 astetta, mahtavat pyöräilykelit ja pyöräilyreitit. pariisissa käyty muutama vuosi sitten pääsiäisenä viikon reissulla ja silloin nähty keskusta ja esim. nodre damen jonot! :) ei huvita jonotella päiväkaupalla. pääseekö versaillesin puistoon ilmaiseksi ja jonottamatta toukokuun alkupuolella? reissulta palataan kotosuomeen ennen ku eurooppalaisten lomat alkaa. keväällä-alkukesästä kelit on yleensä keski- ja etelä-euroopassa sopivat suomalaisille. kuin kesä. :) jos sopiva majapaikka löytyy läheltä (alle 10km), pyöräilemme versaillesiin.

kiitoksia taas kaikille vinkeistä ja mielipiteistä. teidän kanssa on mukava jutella täällä. ois kiva, jos joskus satuttas samalle suuntaa ja nähtäs. tulis keskustelukumppaneille kasvot. kiltsu

PASANEN MIKKO 03.02.2016 17:01

Terve Versaillen linnasta 3km päässä tuo Huttopia camping alue. Ihan tarpeeksi hyvä paikka loivan mäen rinteessä. Oltu parikin kertaa ja pyöräillen liikuttu paikoissa. Turha Pariisiin asti leiriytyä, jos aikoo Versaillen nähdä.

http://urly.fi/yZh

JANHONEN MATTI 03.02.2016 18:55

Asiaan voi tarkastella myös toisinpäin.

Majoittuu Camping Indigolla, joka sijaitsee Bois de Boulognella, joka on noin 4 km päässä Riemukaaresta ja josta pääsee portilta bussilla Porte Maillot metroasemalle ja siitä taas RER Versaillesiin.

Ihan miten kukin haluaa.

KIILTOMÄKI MARTTI 09.02.2016 13:40

kuten jo aiemmin tuolla mainitsin, en Pariisiin tällä reissulla poikkea, mutta Versailles ehkä tulee kurkattua. ajatuksena, että jos pystyy yöpymään pyöräily/kävelymatkan päässä, niin säästyy pysäköintipaikan etsinnältä. tuohon sainkin jo vinkkejä. kiitos niistä ja muistakin neuvoista! Kiltsu

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.