Milloin lasku Norjan tietulleista ?

KAUKOHARJU PÄIVI 27.01.2016 14:51

Kauanko se oikein kestää ennenkuin laskuttavat Norjan tietullit ? Viime elokuussa ajeltu ainakin Tronheimissa mennen tullen ja syyskuulla se uusi tullipaikka Leirvikissä. Mitään en etukäteen maksanut.

LARES PETTERI 27.01.2016 15:08

Me ajettiin tulliteitä juhannuksena, ei vielä ole laskua tullut....

BERG LEIF 29.01.2016 14:17

Ajettiin 2 viikkoa etelä Norjassa viime heinäkuussa. Ei vielä tietullilaskua näkynyt.. Joku meinas että ehkä ei tulekaan laskua heinä-elokuusta kun on turistisesonki. Näin on Ruotsissa Tukholmassa ja Göteborgissa. Ei maksua heinä-elokuussa.

HAAPANEN TIMO 29.01.2016 14:34

Pieni korjaus. Ruotsin ruuhkamaksusta vapaa kuukausi on ainoastaan heinäkuu, elokuussa maksu peritään. Ruotsin laskun pitäisi tulla kolmantena kuukautena valokuvaan pääsystä. Ruotsista laskutusta hoitaa ParkTrade Europe AB joka sijaitsee Tukholmassa.

Norjan laskusta mulla on sellainen mielikuva että sen hoitaa englantilainen firma, vai oliko niin että se engelsmanni hoitaa perittäviin menevät. Eri paikasta kuitenkin laskut lähtevät kuin Ruotsin vastaavat.

@timppa

HERRALA JUHANI 29.01.2016 16:51

Eipä ole tullut tietullilaskua. Kesäkuun alussa pariviikkoa ajeltiin ja useita maksullisia teitä, tunneleita ja siltoja oli matkalla.

KLEMETTI SEPPO 31.01.2016 18:51

Kyllä ne tulee jos ja kun kerkiää, niin tuli minullekin . Muutaman kruunun maksu lihoi aika mukavasti kun sen sain.Eikä se oikeastaan ollut enää maksu vaan sakko 50 euroa. Se tuli englantilaiselta perintäyhtiöltä auton valokuvan kera. Eka kerralla en maksanut mutta uusi lasku oli taas parikymppiä isompi. Sen maksoin koska ne ovat perintäkelpoisia kun selvitin asiaa. Sitä, miten pitkä prosessi siitä tulisi, jos ei maksa en tiedä mutta nähtävästi kallis juttu.

Eli jos sakkoja on tullakseen, voivat olla tuota luokkaa.

HAAPANEN TIMO 01.02.2016 09:42

Niin se oli kuten ylempänä aprikoin. Euro Parking Collection Plc Lontoosta laskuttaa ja myös perii maksamattomat tiemaksut.

Luultavsti tilanne selkeytyisi maksajan kannalta jos rekisteröi ajoneuvon EPC:n tietokantaan.

http://www.epcplc.com/rental/index.php

Laskut varmaankin tulevat nopeammin joten reklamaatiot ovat helpompia. Kirjepostia ei tarvitse vahtia, yms. etuja rekisteröinnistä on.

Paljonko käsittelymaksu on ollut saamissanne laskuissa? Saattaa olla että se muuttuu rekisteröinnin jälkeen kun kirjeitä ei enää lähetellä.

@timppa

KIILTOMÄKI MARTTI 02.02.2016 18:47

muutama vuosi sitten mulle laskut edelliseltä kesältä tuli tuolta englantilaiselta firmalta kevättalvella. kaikkiaan neljästä paikasta, kukin 4 -8e ja ei näkyny mitään lisämaksuja... saattaa olla nyt muuttunut. tuo rekisteröinti norjan järjestelmään kyllä kannattaa... se on helppoa. tein sen seuraavalla reissulla. kiltsu

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.