Kaskon voimassaolo

SUOMI SEPPO 31.12.2015 10:52

Mikähän saa paluumatkasta vaarallisemman kun menomatkan jos on yli kuukauden reissussa ? Kysyin juuri kaskon voimassaolosta Suomen vahinkovakuutuksesta (säästöpankki/Pop). Kasko on voimassa 30 vrk. ulkomaan matkalla. Tuon tiesin jo matkavakuutuksesta, mutta että kaskokin ! Täytyy kysellä muistakin yhtiöistä miten heillä. Taitaa tulla yhtiön vaihto ? @seppo

Käyttäjän lisäys viestiin 31.12.2015 klo 16:29:28 Kopio vakuutusehdoista: 1 Vakuutuksen voimassaolo

Vakuutus on voimassa vihreän kortin järjestelmään kuuluvissa maissa lukuun ottamatta seuraavia maita: Iran, Israel, Marokko, Moldova, Tunisia, Turkki, Ukraina ja Valko-Venäjä. Vakuutus on voimassa ulkomailla enintään 30 päivän yhtäjaksoisen matkan ajan

PUSSINEN JUKKA 31.12.2015 13:59

Tämä ei liity aloittajan aiheeseen muuten kuin, että aloituksen luettuani kävin POP sivuilla.

Loppiaiseen asti POPissa on tarjous uusiin autovakuutuksiin. Autojemme vakuutushinnoista tulisi satoja euroja säästöä vuodessa. No eikun vakuutusten tekoon. Mutta yhtiö ei antanutkaan alennuksia jos vakuutukset ovat jo POPissa, mikä myös asiakaspalvelussa vahvistettiin.

Siirsin hetimiten vakuutukset toiseen vakuutusyhtiöön. Kerkiän sitten vaihtaa Loppiaiseksi takaisin POPiin, että saan nuo alennetut hinnat.

KARJALAINEN ALPO 31.12.2015 14:13

Kävin POPvakuutuksen sivuilla ja minulla ainakin netti antoi tuplahinnan nykyiseen vakuutukseen. Ei aiheuta toimenpiteitä.

Käyttäjän lisäys viestiin 31.12.2015 klo 14:39:21 No en minä kyllä löytänyt omasta kaskovakuutuksestani tuollaista 30 pvän voimassaoloehtoa. Vakuutusyhtiöni on Fennia.

PUSSINEN JUKKA 31.12.2015 14:41

Minulle tulee säästöä 298 €/v. Eikä nuo hinnatkaan salaisuuksia ole, joten seuraavassa vanhat ja uudet hinnat 70% bonuksilla

Matkailuauto: Liikenne + XL kasko nyt 826 €/v, uusi 682 €/v Henkilöauto 1: Liikenne + L kasko nyt 573 €/v, uusi 434 €/v Henkilöauto 2: Liikenne + L kasko nyt 399 €/v, uusi 384 €/v

NYYSSÖNEN KAJ 02.01.2016 10:33

Hyvä tietää. Nyt kun auto pysyy koko ajan EU-aluella tatven aikana niin ei tuosta säännöstä ole haittaa. Yksikään EU maa ei kuulu vihreän kortin alueeseen. Ei myöskään Eta- maat. Minulla on if-vakutus.

JANHONEN MATTI 02.01.2016 12:58

Kaikki ETA-maat + Sveitsi kuuluu green card -sopimusalueeseen.

ETA-maissa sekä Sveitsissä ja Liechtensteinissa autossa ei tarvita green cardia jos autossa on suomalaiset rekisterikilvet.

Sitten on joukko maita jotka kuuluu green card -alueeseen mutta autossa pitää olla mukana creen card = todistus siitä, että autolla on liikennevakuutus. Kaskosta ja sen eri variaatioista green card ei kerro mitään.

Kunhan seuraava liikennevakuutusdirektiivi tulee - kuudes laatuaan - niin varmaan sitäkin ryhdytään harmonisoimaan jollain tavalla. Kasko on lisävakuutus, joiden ehtoja ei ole harmonisoitu edes kansallisella tasolla. Hyvänä esimerkkinä on avaajan esiin nostama aikaraja.

Sitten on vielä joukko maita jotka kuuluu ETA-maihin mutta silti suositellaan, että autossa on green card mukana mm. Espanja kuuluu näihin maihin.

LEPOLA SAKARI 02.01.2016 13:03

Minulla on vakuutukset Turvassa eikä siellä ole mitään 30 vuorokauden sääntöä. Vakuutuksen voimassaolosta sanotaan ehdoissa: "Vakuutus on voimassa kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin sopi musmaissa ellei voimassaoloalueesta ole vakuutuskirjassa tai vakuutusturvan kohdalla toisin mainittu."

JANHONEN MATTI 02.01.2016 14:16

Sama itsellä

Vakuutus ja rahoitusneuvonta FINE teki v. 2011 selvityksen vapaehtoisten autovakuutusten eroista. Tällöin POP-vakuutus ei vielä ollut kuvioissa mukana.

Siinä selvityksessä vain Lähivakuutuksella on 3 kk voimassaolorajoitus ulkomailla oleskelua koskien. Liekö vielä? Sen sijaan muita eroavuuksia vakuutuksissa oli vaikka kuinka paljon. Joillain esim. suppea kasko koski vain Pohjoismaita. Yleisimpiä rajoituksia kuitenkin oli erilaiset omavastuurajoitukset joita oli kaikilla.

Ei varmaan olisi pahasta jos vilkasisi auton vakuutuskirjasta vapaaehtoiset autovakuutuksen tyypin (koko/osa) jako. vakuutuksen vakuutusehdot jos ulkomailla liikkuu. Tästä tarkastelussa tullaan ihan pakosti siihen, että ei se halvempi hinta vaan ostetun lisävakuutuspaketin sisältö ja vakuutusehdot. Vakuutukset ei todella ole samanlaisia, puhumattakaan yhtiöiden välisistä eroista korvauskäytännöissä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.