Kevätmatka huhtikuussa.

HAAPANEN TIMO 15.12.2015 17:08

Tuossa kuukauden takaisessa nettikarttaosiossa esittelin tapani tehdä matkasta kartta. Versio jonka sinne silloin tein oli vain hahmotelma, mutta kun lyhyessä ajassa se sai yli tuhat katsojaa aloin jalostamaan matkaa jonka kuka tahansa voi tehdä ja kartasta saa vinkkeja minne poiketa.

http://tinyurl.com/kevatmatka

Siitä lähdetään että matkan oikea aika on huhtikuussa, mieluiten koko kuukausi. Mulle Unkarin kylpylöistä ovat mieluisia kaikki ne joiden yhteydessä on kämppäri. Aivan pakollisena Hévízin terminen järvi joka on kesällä 33° ja talvellakin 25° Pinta-alaltaan 4,5 hehtaaria.

Unkarin pustan jälkeen alpeille jossa vain töllistellään. Pakollisena kohteena Irdingin kylä 700 metrin korkeudessa henkeäsalpaavissa maisemissa.

Alpeilta Saksan Passaun kaupunkiin, siellä kolme jokea kohtaa, Tonava, Inn, ja Ilz. Historiaa vuoriston jälkeen.

Passausta mielihalujen mukaisia kohteita ja Tonavaa läheltä tai kauempaa seuraamalla Koblenziin joka on myös helkkarin hieno kaupunki. Passau- Koblenz väli on n.550km. joten sen voi ajaa nopsaankin ellei muuta keksi.

Koblentzista suunta Amsterdamiin tai kukkaparaatia odottelemaan Noordvijkkiin. Kukkaparaati on 23-24.04-16 Keukenhoff sitten tietty myös.

Giethoornin kanavakylässä ajelua sähköperämoottorilla ja sitten kohti kotia vaikkapa keväisen Tanskan kautta.

Kartassa on paljon videoita yms. Aika lähelle pitää zoomailla kun alku on noinkin laaja.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 15.12.2015 klo 17:10:42 Tallinnasta Hampuriin reittiä myötäillen on n. 4200 km. Hampurista on sitten jo monta mahdollisuutta ajaa kotiin.

HERRALA JUHANI 16.12.2015 10:36

Mielenkiintoinen kartta. Ensi keväänä, toukokuussa, olisi tarkoitus Tallinnan kautta Itävaltaan ja Italian pohjoisosiin suunnistaa ja tuollaiset kartat ovat tervetullutta tutkittavaa. Ensimmäistä kertaa ei noilla alueilla liikuta mutta uusia kohteita löytyi kun Timon karttaa tutkiskeltiin. Tuon tyyppisiä toivoisi näkevän täällä useammin. Voisi tietysti itsekin yrittää tehdä jos osaisi...
Kiitos Timolle!

HAAPANEN TIMO 16.12.2015 11:28

Kiitoksia! Onhan tuolla tullut ajelluksi meikäläistenkin, mutta eurooppa on iso ja hienoja kohteita täynnä.

Mielellään laittaisin tuonne Passau- Koblenz välille lisää paikkoja, varmaankin täältä vinkkejä löytyy.

Ilo huomata ettei palsta ole niin hiljainen kun päältä näyttää, karttaan on tullut 300 klikkausta eilisestä, nyt se on avattu 1399 kertaa. Aloitusvaiheessa kartta oli tosi huono, mutta nyt on kohteet tarkastettu ja koordinaatit oikein.

@timppa

JANHONEN MATTI 16.12.2015 17:24

Tuolle reitille saa rakennettua monta eri tematiikalla olevaa matkaa. Wûrzburgin eteläpuolella (7-tien varrella) on oleva Rothenburg ob der Tauber on kokemisen arvoinen paikka.

Kaupungissa on monta hyvää camping-aluetta lähellä kaupunkia ja stellplatzia. Yksi suuri stellplatz on aivan vanhan kaupungin kupeessa.

Tässä muutama kuva kaupungista jota ei tuhottu sodan aikana. https://www.google.fi/search?hl=fi&lr=&q=Rothenburg+ob+tauber&um=1&ie=UTF-8&ei=NeqUSvTmDc7I-Qbzoq2xBg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&tbm=isch&gws_rd=cr

Tuolla Hollannin päässä yksi mielenkiintoinen ja idyllinen pikkukaupunki on Gouda ja niin myös toinen kaupunki Edam. Myydään tosi hyvää juustoa.

Keukenhof ja sitä ympäröivät kukkapellot on huhtikuussa ilo silmälle. Alue on vielä huhtikuussa Pohjanmerestä johtuen sääherkkää aluetta ja sään muutokset voi olla nopeita. Meidän piti käydä uudestaan seuraavana vuonna kun ensimmäisellä kerralla räntää tuli vaakasuorassa ja lämpöä oli vain +3.

Ja vaikkei alustavassa suunnitelmassasi isoa patoa olekaan niin ihan hyvä kokemus katsoa mitä ihminen saa aikaan. Padolla 4-kaistainen tie ja hyvä taukopaikka. Aivan padon eteläpäässä Den Oeverissa on myös stellplatz

ALASMAA MATTI 16.12.2015 19:13

Minulla matkassa mukana Ganmore GT-730FL GPS logger jonka muistiin matka taltioituu. Voi katsella omalla ohjelmalla ja muuttaa KML tiedostoksi jolloin näkyy mm Google Earthissa. Tässä esimerkki muutaman viikon takaa.

HAAPANEN TIMO 16.12.2015 19:59

Tuo liite ei kyllä mulla aukea. Matti J. Laiton Rothenburgin Platzin ja kämppärin kartalle.

@timppa

ALASMAA MATTI 16.12.2015 20:05

Pitänee sitten tutkia miksei aukea. Tälläinen se pitäisi olla.

HAAPANEN TIMO 16.12.2015 20:53

Gouda oli hyvä vinkki, siellä on juustomarkkinat joka torstai ja Platz keskustassa. Kartasta löytyy.

@timppa

JANHONEN MATTI 16.12.2015 21:28

Harmi kun tuo linkki ei suoraan avautunut Tuosta Rothenburgista saa tietoja google-haulla

Rothenburg ob der Tauber. Ja sitten vaan klikkaa auki kuvahaun

Kaupungista on myös jouluaiheinen hieno kuvakooste olemassa. Kaupunkia pidetään näin adventin aikaan Saksan joulumaana ja sen joulumarkkinat on aivan erityisen hienot.

HALME MARTTI 16.12.2015 22:09

Janhosen Matin linkki aukesi hienosti! Komea käymisen arvoinen kaupunki.

HAAPANEN TIMO 16.12.2015 22:34

Matti A:n liite ei mun koneella auennut.

@timppa

TOIVONEN MARTTI 17.12.2015 09:18

Mulle tuo linkin näpäytys latasi tiedoston koneelle. Sitten sen näpäytys avasti Google Earthin ja kaikki toimi..

AHJOS TIMO 17.12.2015 10:15

Samoin minulla, siis Alasmaan Matin linkki toimi hyvin. Te jotka ette saaneet sitä toimimaan, huomasitteko, että ensin kuvaruudun alareunaan tulee kysymys, avataanko kyseinen tiedosto vai tallennetaanko se. Valitsin "Avataan", jolloin käynnistyi Google Earth ja siinä tuo tiedosto.

HAAPANEN TIMO 17.12.2015 10:45

Mulla ei tässä koneessa ole sovellusta millä se avautuisi, mutta kuvassa se näyttää täsmälleen samanlaiselta kuin Autorouten tekemä ajettu reitti. Somportin tunnelista on Matti ajanut.

Kevätmatkaan lisäsin äsken Alkmaarin juustomarkkinat kun kerran juustoihin Goudasta mentiin. Siellä video, tietoa tapahtumasta, ja kämppäri vieressä.

@timppa

NYYSSÖNEN KAJ 17.12.2015 14:37

Ensin pitää ladata koneelle Google Earth Toiseksi kopioi tämä 111kB file omaan koneeseen Varmista että filen muoto on .klm minulle se kopioi sen .xlm extecionilla. Mutta muutin sen

sitten aukeaa

Käyttäjän lisäys viestiin 17.12.2015 klo 14:38:39 korjaus file muoto pitää olla .kml

HÄMÄLÄINEN MARKKU 17.12.2015 15:07

"Mielellään laittaisin tuonne Passau- Koblenz välille lisää paikkoja, varmaankin täältä vinkkejä löytyy."

En osaa sanoa juuri tuolle välille, mutta muistanet minun paikat: http://koti.mbnet.fi/matkaan/ Siellä on jotakin.

Kun liikut Itävallassa, niin käy hiukan vuorella kävelemässä, sinne pääsee myös kabinihissillä, ettei välttämättä tarvitse edes kavuta. Vuorilla on aivan omanlaisensa ilmanala ja komeat maisemat. Itse olemme aina kun olemme liikkuneet sielläpäin tehneet ainakin yhden nousun.

HAAPANEN TIMO 17.12.2015 16:32

Juu, kyllä vuori-ilmasto tuttua on, Itävallastakin viime vuodelta viimeksi.

@timppa

LAINE RAIMO 18.12.2015 11:10

Timppa kehui tuota Hevizin rikkilammikkoa aivan pakolliseksi. Minulle taas tuo Hevizin thermalkylpylä on ainoa, johon en toista kertaa mene. Ollessani siellä tulin pahoinvoivaksi ja se haju on minulle aivan kuvottava. Se johtunee Hevizin suuresta rikkipitoisuudesta. Olen kyllä ollut noin 10 muussa Unkarin thermalkylpylässä ja niitä kaikkia voin omasta puolestani suositella, koska ne sopivat myös minulle. Mehän olemme kaikki erilaisia ja niin ovat myös thermalkylpylöiden vesien koostumukset. Eli yks tykkää äidistä ja toinen tyttärestä?! Unkarissahan on noin 3500 thermalkylpylää ja kymmeniä leirintäalueiden yhteydessä.

ANTIKAINEN ESKO 20.12.2015 14:57

Otan tässä muutamia kohteita, omakohtaisten kokemusten perusteella. Koska aikataulustanne tulee tiukka, kannattaa olla valikoiva, mutta nämä kohteet mielestäni sopivat tiukkaankin aikatauluun.

Graz: https://www.graztourismus.at/en/see-and-do/sightseeing/top-10-sights

Mielestäni ykköskohde on tämä MAAILMAN suurin asekokoelma, ihan pakko nähdä:

https://www.graztourismus.at/de/sehen-und-erleben/sightseeing/sehenswuerdigkeiten/landeszeughaus_sh-1200

https://en.wikipedia.org/wiki/Styrian_Armoury

Ihan lähellä Grazia on tämä linna:

https://www.graztourismus.at/de/sehen-und-erleben/sightseeing/sehenswuerdigkeiten/schloss-eggenberg_sh-1199

Ja hyvin erikoinen arkkitehtuuri on tässä Grazin taidetalossa:

https://www.graztourismus.at/en/see-and-do/sightseeing/sights/kunsthaus-graz_sh-1097

Passaun suurin elämys on käynti Stephansdom-kirkossa. Siellä on maailman suurimmat katolilaiset kirkkourut. Itse asiassa siellä on viidet urut eri puolilla kirkkoa, ja urkuri voi samanaikaisesti yhdestä paikasta soittaa kaikkia. Uruissa on 17974 pilliä ja 233 äänikertaa. Suurin pilli on 11 m pitkä, painaa 309 kg ja antaa 16 Hz äänen. Pienin pilli on 6 mm pitkä ja antaa 16000 Hz äänen, jota me vanhemmat emme enää kuule. Yleisöesitykset ovat arkisin klo 12 ja torstai-iltaisin klo 19:30. Istumapaikka kannattaa ottaa kirkon puolivälistä, niin että kuulee myös edellä olevat pienemmät urut. Ajoissa sisälle!

http://www.bistum-passau.de/dom-st-stephan/dommusik/domorgel

Tässä vähän kävijöiden mielipiteitä uruista:

http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g187311-d1899014-Reviews-St_Stephen_s_Cathedral_Dom_St_Stephan-Passau_Lower_Bavaria_Bavaria.html

Tästä voit poimia kohteita Regensburgissa:

http://www.regensburg.com/tourismus/about-regensburg/3864

Erlangenista ilman muuta ajaisin hieman pohjoiseen, Bambergiin. Se on jo hyvin kaunis kaupunki sinänsä, mutta on kuuluisa myös paikallisesta oluesta (Rauchbier), savuoluesta. Sitä tekee 7 paikallista panimoa, ja lajeja on 50. Bamberg kuuluu myös siihen matkailuautoilijoille suunniteltuun olutkaupunkikierrokseen, johon menee ainakin viikko, jos yhden yön on paikassaan. Bayern on alue, jossa on paljon panimoita. 15 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta on tämä Stellplatz:

http://www.promobil.de/stellplatz/Stellplatz-Heinrichsdamm-395.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Bamberg

https://www.google.fi/search?q=bamberg+germany&biw=1278&bih=690&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiX192Do-rJAhXLBXMKHTV_D1IQsAQIGw&dpr=1.25

Enpä jättäisi matkasta pois tätä Erwin Hymer -maailmaa, Würzburgista länteen. Rakennuksen edessä on hyvä ilmainen Stellplatz. Hymerring 1, 97877 Wertheim, 49°46’23’’N, 09°34’45’’O. Näyttelyssä voi nähdä kaikki Hymer-ryhmän autot:

http://www.erwinhymerworld.de/meta/kontakt/anfahrt/

http://www.erwinhymerworld.de/erwin-hymer-world/ueber-uns/

Ja muutaman sadan metrin kävelymatkan päässä on iso Outlet, Wertheim Village, jos jotain ostettavaa olisi:

http://www.wertheimvillage.com/en/home/home

http://www.erwinhymerworld.de/meta/kontakt/stellplaetze/

No niin, tässä muutamia vihjeitä jo olikin!

Käyttäjän lisäys viestiin 20.12.2015 klo 15:21:24 Tämän voisi lisätä reittiin. On hieman ennen Regensburgia joen toisella puolella:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Walhalla

https://www.google.fi/search?q=walhalla+regensburg&biw=1278&bih=690&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjFlqjpw-rJAhUm1XIKHZoFCjgQsAQIGw

YLINIEMI SEPPO 20.12.2015 16:28

Mielen kiintoista,ehkä joskus?

HAAPANEN TIMO 20.12.2015 16:29

No sieltähän tuli loistavia paikkoja paljon. Kiitos! Lisäilin niitä kartalle, Walhalla siellä jo olikin.

Harmi kun urkuesitykset alkavat vasta toukokuussa. Mutta kesällä matkaa tekeville vinkki säilyy kartalla.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 20.12.2015 klo 16:30:44 Urkujen esittelyä on videossa kartalla Passau infossa. Kolmas video.

HAAPANEN TIMO 23.03.2016 16:13

No niin. Ensimmäinen kohde on Unkarin Egerissä. Kyselin postilla kämppärin aukioloa ja lähettivät tarjouksen: Kämppäri, sähkö, WiFi, ja kaikki kylpylän palvelut lukkuunottamatta hoitoja 30€/yö kahdelle.

Siellä ulkoaltaat höyryävät marraskuussa: https://goo.gl/maps/G3KMFkqcTJ72

Paikka on tämä: http://www.egerszalok.eu/index.php/furdohaz

Pikkuisen kova hinta mutta haluavat tietysti meidän pysyvän juuri heidän kylpylässä kun muutaman sadan metrin päässä on isompi ja hienompi mutta ilman kämppäriä.

http://salirisresort.hu/en/salt-hill-and-wells

Sielläkin höyry nousee suolavuoresta marraskuussa, on se helppoa kun lämpö tulee maan sisältä itekseen. https://goo.gl/maps/hAf2561UC3B2

Mukavat hinnat siellä ja näkyy käyttöaste oleva juuri nyt 49%
http://salirisresort.hu/en/opening-hours-and-admission-prices

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 23.3.2016 klo 16:17:17 Paikat ovat Egerszalókissa, eivät naapurissa Egerissä.

Käyttäjän lisäys viestiin 23.3.2016 klo 16:22:08 Kokonaiskuva alueesta. Kämppäri on vasemmalla alhaalla kylpylän takana ja iso kylpylä oikealla: https://goo.gl/maps/om1NqL8kJzt

HALINEN HARRI 23.03.2016 20:28

Jos haluat jotain sellaista ettei ole paljoa ole ympärillä muita kuin unkarilaisia niin suoraan itään n. 10 km Egeristä on kylä nimeltä Bogads. Siellä on aika iso kylpylä ( 3 isoa allasta ja liuta pikkualtaita eikä ruuhkaa kuin juhlapyhinä jolloin puolalaisia laskeutuu vapaa-ajan viettoon sinne) leirintäalueineen niin että saat auton parinkymmenen metrin päähän lämpimästä altaasta. En tiedä onko auki aivan huhtikuun alussa mutta löytyy varmaan tietoa netistä. Erittäin rauhallinen alue ei kuulu TOP 10 paikkoihin muttei hintakaan. Alueella useita ravintoloita ja parin sadan metrin päässä alueelta pikku marketteja. Viinin myyntiä vaikka omaan astiaan lähistön ravintoloista ja n. 500 m päässä olevista viinikellareista.

HAAPANEN TIMO 23.03.2016 20:35

Mutta kämppäri avaa vasta 15.4

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 23.3.2016 klo 20:37:38 Ko.paikka löytyy kyllä mun kartasta mutta ei ole meille avoinna

HALINEN HARRI 23.03.2016 20:37

https://en.camping.info/hungary/northern-great-plain/thermal-camping-24327 Ilmoittavat olevansa auki koko vuoden.

Käyttäjän lisäys viestiin 23.3.2016 klo 20:48:41 Tuo antamani nettiosoite oli ihan eri paikka.
Jos ajat läheltä käy katsomassa mitä sille nyt kuuluu. Siihen thermal-alueeseen Bogadsissa kuuluu mm "hotelli" tai vastaava (en käynyt tutustumassa). Sijaitsee aivan tuon pikkukylän keskustassa. Bogadsin paikka löytyy kyllä netistä mutta esim. Eurocampings ei anna tietoja. Tuttavani olivat viime syksynä viimeksi viikon siinä hotellissa ja ihan hyvin olivat viihtyneet. Itselläni käynnistä on jo useampi vuosi. Niitä tietoja ei ollut netissä silloinkaan mutta tuttavat tiesivät paikan ja viihdyimme siellä yli viikon. Nyt muistinkin! Olimme siellä vappuna kun sinivalkoisia vappupalloja ripusteltiin etukatokseen. Illalla oli kiva lillua lämpöaltaissa + 37 astetta kun ulkolämpötila oli + 10 astetta.

HAAPANEN TIMO 23.03.2016 20:42

Omalla sivulla toisin, Aprilis 15 ''A kemping április 15-én nyitja meg kapuját a vendégek előtt, és október 15-én zár – de az időjárás függvényében ez változhat.''

http://www.bogacsitermalfurdo.hu/szallasajanlataink1/thermal-kemping/kemping

@timppa

HALINEN HARRI 23.03.2016 20:51

Joo tuo ruuhka syntyi vappuna kun ne puolalaiset tulivat, menivät tosin aivan omaan kasaansa ilman turvavälejä. Heillä oli pitkä vapaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 23.3.2016 klo 20:57:57 Sieltä löytyi myös teksti että campingalueen aukiolo riippuu sääolosuhteista. Kun mekin menimme ei portit olleet auki sisäänajoa varten mutta tulivat ja aukaisivat ja hetken päästä alkoi muitakin tulla.

HAAPANEN TIMO 24.03.2016 09:15

No juu, ja kylpylöiden yhteydessä olevat kämppärit voivat jollain tavalla avata kunhan joku on tulossa. Eihän siellä tarvita kuin vesi ja kempsan tyhjennys.

@timppa

KUJANPÄÄ MARKKU 24.03.2016 10:49

Google- playsta on ladattavissa sovellus nimeltään Archies. Siinä on kämppäreitä helkutin paljon ja siitä näkee kartalta suoraan mikä on auki.

HYTTILÄ ESKO 25.03.2016 09:11

http://www.castrum-group.hu/en/hajduboszormeny Tuolla oltu mennentullen useasti. Erittäin siisti , wlan ilmainen , kiva pikkukaupunki ihan vieressä.

HAAPANEN TIMO 30.03.2016 07:12

Kiitoksia Eskolle vinkistä! Reissu on alkanut, Daivan ja Keesin pihalla Liettuassa aamukahvilla juuri nyt. Eilen oli Paldiskin paatilla privaattimatka, Koko laivalla ei ollut kuin me ja eräs toinen vaanaripariskunta. Ei yhtään rekkaa eikä muita autoja tai matkustajia.

@timppa

HAAPANEN TIMO 03.04.2016 12:56

Kolmatta päivää Unkarissa kylpyaltaissa venyttelemässä. Kesäkelit.

@timppa

HYTTILÄ ESKO 03.04.2016 15:40

Siinä Kylpylän ravintolassa halpa ruoka, jos ei halua itse laittaa. Sinä olet eri reunalla kuin me viimeksi

Käyttäjän lisäys viestiin 3.4.2016 klo 16:06:38 ps .alueen ilmainen wlan toimii tuolla mun paikalla , ei kanna Timpan paikalle.

HAAPANEN TIMO 06.04.2016 09:42

Kylpylöissä ollaan kieriskelty joka päivä. Nyt tänään vaihdettiin Egerszalókiin jossa kylpylä on 68 asteisen suolavuoren vieressä. Vesisuoni löytyi 1961 maakaasua etsiessä, eri mineraaleja vedessä on 18 lajia. Suolakasa kasvaa hiljalleen kun vettä valuu sen yli.

Parinsadan metrin päässä on pieni kylpylän tapainen jossa on hyvä kämppäri. Kaksi kuumaa allasta sielläkin.

Lämmintä pukkaa, tänään luvattu 24.

HAAPANEN TIMO 08.04.2016 10:05

Viisi päivää eri kylpylöissä saa riittää, pidetään parin päivän tauko ja siirrytään toviksi kaupunkielämään. Yksi yö Budpestissä takana pitkästä aikaa, paljon on muuttunut kaupunki viime näkemältä.

Tietysti kävimme hallissa paikallisia herkkuja syömassä.

@timppa

KUJANPÄÄ MARKKU 08.04.2016 11:06

Toissa vappuna oltiin budassa ja silloin siellä oli mahtava meininki. Formulat kisaili Tonavan vastakkaisilla rannoilla yhteislähdöllä pari kerrallaan. Aika huikea lentonäytös kaupungin yllä kruunasi tapahtuman.

Nyt kutisee reissujalka jo aika pahasti. Kohta lähen ajeleen kohti Prahaa, josta koukkaan lyytin mukaan. Sitä ennen täytyy katsastaa Timpan mainostamaa Keesin ja Daivan aluetta Liettuassa. Prahasta suunta romanttiselle strasselle ja sitten Verdunin kautta pohjois Ranskaan. Brugget Gentit ja Goudat välissä ennen alukselle ajoa travessa.

Jotain tommosta. Soveltaen ja säveltäen.

ADLER KARI 08.04.2016 17:22

Timo, mukava seurata matkasi etenemistä ja sitä kuinka ennakkosuunnittelu pitää. Me olemme lähdössä Eurooppaan toukokuussa vähän vastaavan laisella matka suunnitelmalla, ei kylläkään Hollantiin. Minkälaisia nuo Teidän matkalle osuneet "itäpuolen" leirintäalueet ovat? Ja jos saa kysyä että missä yövyitte Lomzan "häkin" ja Unkarin kylpylöiden välillä, yövyittekö Slovakiassa?

HAAPANEN TIMO 09.04.2016 10:07

Yövyimme Sandromierzissä, paikka näkyy kartassa. Sinne houkutti kämppärin sijainti, kävelypolku n. 400m keskustaan, kuten Lomzassakin.

Sandromiezistä ajoimme Unkarin Hajdúböszörményyn. Siirtymä oli hieman liian pitkä ajallisesti, otti n. 10 tuntia vaikka kilometrejä oli vain n. 480. Näin käy toisinaan, varsinkin Puolassa.

Tänään siirrymme takaisin kylpyläelämään Komáromiin, Slovakian rajalle, sadan kilsan rykäisy.

@timppa

ps. Kujis, Daivan ja Keesin paikka on erittäin vaatimaton, meitä sinne vie seitsemän vuoden tuttavuus.

ADLER KARI 09.04.2016 11:09

Sandomierzissä olemme mekin joskus yöpyneet. Kaupunki on hieno ja leirintäalue lähellä.

KUJANPÄÄ MARKKU 09.04.2016 12:30

Timppa. Eipä haittaa vaikka on vaatimaton. Usein vaatimattomat ovat jotenkin sielukkaita mun mielestä.

ALASMAA MATTI 09.04.2016 16:36

Daivan ja Keesin kanssa saattaa jopa joutua seurustelemaan. ;) https://goo.gl/photos/uGADtcRGQw96XBbH9

ALASMAA MATTI 09.04.2016 16:40

Kuvia Camping Browarnyltä Sandomierzistä. Kiva paikka lyhyt matka keskustaan ja maalaistorille. https://goo.gl/photos/f1KkX2rqvNLQ52vW9

MERIKALLIO VELI-PEKKA 11.04.2016 18:06

Qjis, milloin olet Prahassa ja joko olet katsellut sopivan yöpymispaikan sieltä? Tiedä vaikka meidänkin porukka samoilisi niissä maisemissa muutaman päivän, kelit vain näyttää Euroopassa vilpoisilta.

KUJANPÄÄ MARKKU 11.04.2016 18:29

Veepee. Lyyti landaa Prahaan 2/5 vähän viiden jälkeen iltapäivällä ja siihen mennessä viimeistään siellä. Siinä olis kämppäri neljän-viiden kilsan päässä kentältä, mutta en mitään varauksia sinne ole tehnyt, tuskin on tarpeenkaan näihin aikoihin, aukeaakin vasta edellispäivänä. Muuten ollaan Prahassa oltu muutaman kerran Kaarlen sillalla pussaamassa, jotta taidetaan cityelämä siellä jättää väliin. Toisaalta, jos te ootte siellä silloin, niin olishan se kliffa kävästä vaikka kimpassa syöpöttelemässä.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 11.04.2016 19:01

Noh, te olette vasta Vapun jälkeen Prahassa, me ollaan jo ensviikolla siellä ja huhtikuun lopulla Keukenhofissa ja Amsterdamissa, toukokuulla pitää olla jo omalla kartanolla toukotöissä ja valmistautumassa suvisen Suomen kulttuuritarjontaan ja Pärnun suupillifestivaaliin. Vahinko, kliffaa olisi syöpötellä fiksussa seurassa.

KUJANPÄÄ MARKKU 11.04.2016 19:25

Eiköhän me keksitä jotain jossain mutkassa. Mukavaa reissua teille.

HAAPANEN TIMO 12.04.2016 11:16

Komaromin kylpylä on sitten kylvetty, pieni pettymys, kesäaltaat olivat vielä suljettuna. Kylpylä vaatimaton, mutta kesällä varmaankin lapsiperheille hyvä.

Nyt ollaan Hevizissä, kuuman lammen vierellä hyvällä kämppärillä jonka halki lammen vesi kanavaa pitkin laskee johonkin.

Täällä maataan vielä huomiseen ja sitten taitaa paljuttelu riittää ja poistumme maasta. Tämä matkan viides kylpylä.

Hellekeliä pitää päällänsä.

@timppa

HAAPANEN TIMO 22.04.2016 09:59

Matka on edennyt hiljalleen omenapuiden kukinnan mukana halki Itävallan ja Saksan.

Tällä hetkellä Hollannin Noordwijkissä odotellaan huomista kukkaparaatia. Eilen Goudan juustomarkkinoilla.

Koko Keukenhofin seutu on aivan tukossa, täällä on huomenna miljoona turistia parinkymmenen kilometrin matkalla paraatia katsomassa. Me olemme aivan tulilinjalla, pois emme pääse ennen sunnuntaita, mutta ei ole tarviskaan.

Netti on katkonainen, samoin puhelimet, Picasan kuvia ei saa lähetetyksi. Aurinko paistaa edelleen täydeltä terältä

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 22.4.2016 klo 10:02:27 Terveisiä Juhalle, minne häivyitte Goudasta?

LEMBERG JUHA 22.04.2016 11:47

Tervehdys. Lähdimme alaspäin, Mosel laaksoa kohti. Olemme tällä hetkellä De Kienehoef kämpärillä, lähellä Saksan rajaa. Lämpötila oli eilen iltapäivällä 19 astetta varjossa, siinä mielessä oikea suunta. Kävimme eilen jo aamusta, Juusto markkinoilla, joten päästiin ajoissa matkaan. Hyvää matkan jatkoa teille, oli mukava jutustella, viimeistään Rutupäivillä nähdään. Terveisin Jussi ja Lissu

MERIKALLIO VELI-PEKKA 25.04.2016 19:04

Oltiin sitä mekin Kukkaparaatia ihastelemassa, uskomaton spektaakkeli se on, oltiin Hillegomin keskustassa seuraamassa ja asusteltiin läheisellä Vogelenzangin campingillä (täynnä kuin turusen pyssy, kuten lähiseudun tienvarret).

Keukenhof oli lievä pettymys, porukkaa niin paljon, ettei kunnolla liikkumaan pystynyt, vaan once in lifetime, sekin on nyt sitten koettu.

HAAPANEN TIMO 25.04.2016 19:58

Me olimme keskiviikkona Keukenissa, ei aamusella ollut pahaa ryysistä ja ilma oli hieno @timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 27.4.2016 klo 19:01:13 Matka on päättynyt. Kaikkia kiinnostava kaasunkulutus oli neljän viikon matkan aikana 51 litraa, eli 25,5 kiloa, reilut kaksi pullollista.

Neljä kertaa tankkasin tankkipullon. Kaasua kuluu jos kaasua käyttää, sähköstä en maksanut kertaakaan.

Kaasun keskihinta oli pullohinnaksi muutettuna 12,30€/pullo. Tankkipullo on hieno laite.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.