Finnlines Rutu alennukset???

IKONEN HEIKKI 26.11.2015 13:08

SUORA LAINAUS Finnlines sin s-postista.jonka sain..26.11.2015

"Nyt on myös tullut iso muutos koskien RUTU- lähdön ehdot:

varauksessa ei ole muutos eikä peruutusoikeutta maksu suoritetaan heti varauksen yhteydessä"

Miten ny suu pannaan. Missä meidän edun valvonta? Rutu Heikki

JANHONEN MATTI 26.11.2015 17:03

Monopolin vastainen edunvalvonta, niinkö?

Ei tullut yllätyksenä. Jo parin vuoden ajan Finnlines on hämmentänyt pakkaa, muuttanut hintoja, hinnoitteluperusteita ja rukannut alennuksia. Vanha hintakuva ihmisten mielistä on onnistuttu särkemään, niin että täytyy olla aika osaava jotta pysyy asiassa kärryillä.

Veikkaan, että on vain ajan kysymys, että Finnlines tekee saman tempun kun muutkin laivayhtiöt ja hävittää hinnastot jossain vaiheessa pois. Tämän jälkeen ko. matkan hinnan saa tietää vasta kun varaus netissä on lähes valmiiksi koneelle syötettynä. Näin asiakkaalta saatava keskimääräinen maksutulo kasvaa ja hintavertailu on tehty erityisehdoilla kuten matkustusajalla (vuodeaika, päivä, ja jopa ilta/aamu), meno/paluulla, erilaisilla club-jäsenyyksillä jne hyvin vaikeaksi tavalliselle pulliaiselle. Joillekin jopa mahdottomaksi.

Edunvalvonnan näkökulmasta tilanne on vaikea, ja uskon sen nyt vallitsevilla reunaehdoilla vaikeutuvan entisestään. Erityisen vaikeaksi se tulee silloin jos monopoliyhtiön laivan kannet täytyy ilman alennuksiakin.

Tällä hetkellä asia ei ainakaan vielä ole niin vaikea kun miltä näyttää, koska siitä on näyttöä, että noita ehtoja ei 100 % noudateta. Tästä sitten on jo seurannut sitä, että "miten helvetissä sinä sait noin alhaisen hinnan mitään erityisehtoja kun minä jouduin maksamaan samasta paketista...."

Järjestöpoliittisesti kehitys on hyvin mielenkiintoinen, koska pahimmassa tapauksessa käy niin, että tarjouksillaan laivayhtiö menee hinnoissa ja ehdoissa sen alle mitä SF-Caravanin, Autoliiton ja Rutujen jäsenille on luvattu jäsen- ja muina alennuksina. Tätä ei voi estää millään. Tätä tapahtuu jo nyt, ja se on omiaan syömään yhden leipähampaan pois.

Tässä noviisin ajatuksia, asiantuntijat täydentäkööt.

SUOMI SEPPO 26.11.2015 17:21

Tästä oli vähän aikaisemmin juttua ja koitin kertoa että ei varustamo voi saada tilastoihinsa tietoa että olen SFC-/Rutu -jäsen jos tilaan lipun muulla koodilla kun heidän koska näin saa matkan halvemmalla. Tämänhän sinä tyrmäsit ja kirjoitit että kyllä he tietävät. @seppo

JANHONEN MATTI 26.11.2015 17:52

Suomi meinaa olla näppärä.

Monikohan alennusten toivossa (niinhän meitä on opetettu) jättää nuo tiedon kertomatta, ja siksi toiseksi niitä ainakin minulta on kysytty, eikä vaan kysytty vaan jopa numerot tarkastettu. Viimeksi pari viikkoa sitten kun tulin yli Travemunden lähtöselvityksessä piti näyttää sekä caravan-kortti että Finnlinesin Star-club-kortti.

Asiaa arvioitaessa pitää muistaa, että SF-Caravanin jäseniä on vain n. 50 % kaikista matkailuajoneuvon haltijoista ja suhdeluku pikkuhiljaa heikkenee sitä mukaa kun m-autojen määrä kasvaa. Tämä on trendi. Kyllä laivayhtiön markkinointi tämän tietää.

Tämä huomioiden en yhtään ihmettelisi jos laivayhtiö tähtää siihen, että alennukset jatkossa kytketään vasta lanseerattuun Star-club-jäsenyyteen (tietokonejärjestelmä) ja sen rinnalla on mahdollisia tarjouksia ensisijaisesti Clubin jäsenille. Star club tarjoaa laivayhtiölle myös erittäin hyvän suoramarkkinointikanavan jäsenille ja vieläpä osin jäsenen kustantamana. Viking mm. toimii pitkälti näin.

Noviisi edelleen

SUOMI SEPPO 26.11.2015 18:11

Taas menee minulla yli hilseen kun juuri äsken kirjoitit : "Tällä hetkellä asia ei ainakaan vielä ole niin vaikea kun miltä näyttää, koska siitä on näyttöä, että noita ehtoja ei 100 % noudateta. Tästä sitten on jo seurannut sitä, että "miten helvetissä sinä sait noin alhaisen hinnan mitään erityisehtoja kun minä jouduin maksamaan samasta paketista...." Mitähän kortteja silloin kysellään ? Tietysti pitää passi tai virallinen henkilökortti olla. Ei karavaanikortti ole pakollinen. Olenkohan näppärä ? En ainakaan kaikkitietävä koska epäilen jopa itseänikin. @seppo mutta tämä tästä - ei vaikuta alennuksiin-

JANHONEN MATTI 26.11.2015 18:49

Et ole, mutta kovasti kyllä koetat olla.

Käyttäjän lisäys viestiin 26.11.2015 klo 18:50:41 Ja mikä pahinta, minun kustannuksella.

AHONEN KAI 27.11.2015 03:42

Itse maksoin Star-klubilaisena, suoraan Fnnlinesiin soittamalla 270€, kun ensin tiedustelin karavaanin matkapaikan rutuhintoja sähköpostitse,380€, ja neito sieltä antoi vinkin, että suoraan soittamalla tienaat toista sataa.

Tuosta rutujäsenyydestä ei ole itselle muuta iloa kuin jäsenlista, jolla saan harrastaa kerrostalokyttäykseen verrattavaa puuhastelua kyttäämällä kuka kukin on.

SUOMI SEPPO 27.11.2015 10:03

Kyllä siitä rutulistasta muutakin hyötyä on kuin tuo kyttääminen. On paljon mukavempaa alueelle tultaessa mennä tervehtimään viimevuoden tuttuja " Hei Liisa ja Paavo" kun vaitoneisesti jahkailla heidän nimiään kun ei kehtaa taas kysyä. Tuo muisti kun on huonontunut vuosi vuodelta ja ei se koskaan ole ollutkaan kehuttava. @seppo

JANHONEN MATTI 27.11.2015 11:27

Kai kertoi sen mikä on nyt tilanne ja itseasiassa ollut jo jonkun aikaa.

Enkä kyllä sano, että ikävä kyllä.

KNAAPI JUHA 27.11.2015 14:55

Olisikohan ollut pari vuotta sitten kun jäsenpalstalla keskusteltiin liiton tiedotuspolitiikasta. Ihmeteltiin myös, miksi hallitukselta tai palkollisilta ei saa vastausta mihinkään kysaymyksiin.

Ankaran kyselemisen jälkeen toimistolta vastailtiin jotenkin siihen malliin, että toimistolla ja hallituksella on niin tärkeitä asioita menossa, ettei niitä voi kesklen kaiken jäsenistölle valottaa eikä tiedottaa. Esimerkkinä mainittiin jatkuvasti käytävät salaiset neuvottelut mm. jäsenten nauttimista alennuksista. Jäsenistöhän varmaan ymmärtää, että eihän niistä voi neuvottelujen aikana tiedottaa.

Nythän tässä nähdään toimiston neuvottelujen tuloksena, että jäsenistö nauttii tuloksista ruhtinaallisten alennusten muodossa.

JANHONEN MATTI 27.11.2015 16:21

Juha olet harvinaisen oikeassa. Sinä kyllä tiedät mikä tieto on salassa pidettävä tietoa ja mikä ei. Järjestössä juuri mikään tieto ei tässä maailmanajassa ole salassa pidettävää. Miksi olisi, tämähän on jäsenten järjestö.

Tiedotus jäsenille (myös yksityiselle jäsenelle) ja muille sidosryhmille on nähtävä ulospäin suuntautuvana palvelutoimintana. Näen asian niin, että tieto on tuote jolla palvellaan. Koko homma on heittänyt häränpyllyä kun jäsenistö "on pantu" palvelemaan toisiaan ihan jopa harrastukseen liittyvissä perusasioissa, etenkin ulkomaan matkailuun liittyen.

Avoimuus, läpinäkysyys ja aktiivinen tiedottaminen on päivän sana ja palkitsee tiedottajan luomalla hyvää mielikuvaa (sanotaan myös imagoksi) järjestöstä.

Asialla on myös toinen puoli. Aina silloin kun salataan syntyy aina joko todellinen tai kuvitteellinen tietotyhjiö joka epävirallisen "tiedotuslain" mukaan täytyy aina - huhuilla, valheilla ja muulla salaajaa vahingoittavalla tiedolla.

HALINEN HARRI 27.11.2015 16:29

Just noin Matti! SFC:n infoamistyyli on käsitetty väärin liitossa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.