Turun Caravan Show 2016

SILMUNEN HANNU 22.11.2015 14:02

Hupsistakeikkaa mitä löysin messu-ohjelmasta lauantaina klo 12......Maha meni solmuun kun luin tuon tuolta virallisilta sivuilta, vaikka itse hämmästyksekseni tuohon lupauduin, pyydettäessä siis.

Saliin mahtuu kuulema 200 ihmistä ja kaksi on jo luvananut tulla. Olisi ehkä pikkuisen noloa jos joutuisi tyhjille seinille puhumaan joten ujosti toivotan teidät kaikki tervetulleiksi! Onhan tässä mulla jokunen viikko aikaa rakentaa tuo esitys. Kaikki väittää sen olevan valtavan helppoa, mutta minua kyllä jännittää ihan kamalasti.

t.Kaarina

"MATKAILUFOORUMI Kokoustilassa 3, 2. krs

Caravan Show Matkailufoorumi on ainutlaatuinen kohtauspaikka matkailuajoneuvolla ulkomaanmatkailua harrastavalle. Karavaanareitten vinkit ja asiantuntijaluennoitsijoiden omat matkailukokemukset, faktatietous eri maista ja katsaus tarvittaviin matkadokumentteihin ovat antia, jota et löydä Internet-verkoista tai sosiaalisesta mediasta. Matkailufoorumin moderaattorina toimii SF-Caravanin myyntisihteeri Anne Nieminen.

LAUANTAI 9.1.2016

11.00 Automatkalle Eurooppaan Ulkomaan automatkan suunnittelu alkaa erilaisen taustatiedon keräämisellä matkakohteista ja –reiteistä, erilaisista asiapapereista ja eri maiden määräyksistä. Mitä varusteita matkailuautossa pitää olla mukana Euroopan matkalla? Miten menetellään, jos auto särkyy? Tarvitseeko pysäköintisakkoja maksaa? Mikä on ympäristötarra? Missä maissa maksetaan siltamaksuja ja tietulleja? Perustietoa aloittelijalle ja päivitettyä faktaa kokeneelle. Asiantuntijana Autoliiton matkailupäällikkö Susanna Suokonautio-Hynninen.

12.00 Silmusten matkassa maailmalla Aktiivinen matkailuautoilija, kirjailija ja blogisti Kaarina Silmunen on kiertänyt monessa paikassa, uteliaana ja vaihtoehtoisia kohteita ja yöpymispaikkoja etsien. Kaarina ja Hannu Silmunen perheineen ovat matkustelleet mm. Venäjän Karjalassa, Albaniassa ja Italiassa. Silmuset kertovat seikkailuistaan, näyttävät valokuvia ja esittelevät tuntemattomia matkakohteita mm. uutuuskirjansa ”Etruskien jäljillä” pohjalta. Asiantuntijana Kaarina ja Hannu Silmunen.

13.00 Portugali matkailumaana Moni tuntee lumoavan Algarven, Azorit ja Madeiran ja on maistellut portviiniä. Mitä tarjoaa Euroopan läntisin maa automatkailijalle? Kokenut matkailuautoilija Raimo Myllymäki valottaa omia ja vähän muidenkin kokemuksia. Asiantuntijana Raimo Myllymäki.

14.00 Kansainväliset karavaanaritapahtumat vuonna 2016 Kansainvälinen karavaanaritapahtuma, 84. FICC-rally pidetään Portugalin Ponte de Limassa. Nuorison 66. FICC-rally järjestetään Hollannin Zeewoldessa. Pohjoismaiset Karavaanipäivät pidetään Norjan Seljordissa. SF-Caravanin edustajat kertovat tapahtumien sisällöistä ja parhaista matkareiteistä. Asiantuntijoina Juha Hämäläinen, Minna Joensuu, Sune Andersson, Kenneth Björkskog, Juha-Pekka Joensuu ja Anne Nieminen.

16.00 Norjaa ristiin rastiin Norja viehättää upeilla maisemillaan, vuonoillaan ja tuntureillaan. Miksi Norjaan kannattaa lähteä lomareissulle ja miten vuoristoteillä ajellaan? Asiantuntijana Kenneth Björkskog.

17.00 Viehättävä Viro Viron suosio karavanaareitten keskuudessa on jatkuvasti korkealla. Tallinnan, Pärnun ja Tarton lisäksi maa tarjoaa muitakin luonto- ja kulttuurielämyksiä. Asiantuntijana tunnettu Tarton opas Elina Aro-Ojapelto."

AHONEN KAI 24.11.2015 03:00

Niin se maailma muuttuu, tuossa muutama vuosi sitten eräs tuttu joka piti esitelmää etelän matkailusta Hartolassa, kiellettiin pomojen toimesta mainitsemasta sanallakaan vapaaparkeista yhtikäs mitään, nyt Silmuset, jotka viihtyvät luonnon helmassa, kelpaavatkin kertomaan kokemuksistaan, eteenpäin mennään, hyvä niin.

NYYSSÖNEN KAJ 24.11.2015 13:09

Silloin Hartolassa sana vapaaparkki vaihdettiin matkaparkkiin oltiin sitten missä vaan. Ei tullut siitä valitusta.

AHONEN KAI 25.11.2015 02:21

Niinhän se olikin, jep

MARTTILA RAIMO 26.11.2015 09:58

Läpi koko Euroopan Marokkoon asti näitä "vapaaparkkeja", "matkaparkkeja", "stellplatseja" ja millä nimellä kukin haluaa niitä kutsuakin, niitä löytyy rajaton määrä ja edullisesti. Parhaimmasta päästä ovat paikat, jotka ovat yhdistettyjä stellplatseja/venesatamia. Molemmilla ryhmillä on samat tarpeet. On myös kiva irrottautua tutustumaan veneilyharrastajiin. Useimmiten nämä paikat ovat aivan keskustojen lähellä.

Yksi hyvä esimerkki on Montpellier eteläosassa Ranskaa. Terveiset muuten Espanjanan Cabopinosta matkalla Marokkoon.

Kaj Nyyssönen on Portugalin erityismatkaaja ja erittäin laalalti pureutunut maailmanmatkailuun. Usein ollut asiantuntijaesitelmöijänä caravan-tilaisuukissa. Kannattaa seurata hänen matkakertomuksiaan ulkomaanmatkailuosoissa.

Ohessa kuva Montpellieristä vajaan kahden viikon takaa.

SILMUNEN HANNU 26.11.2015 14:24

Matkaparkkeja, jos nyt niistä virallisista puhutaan, on myös pilvin pimein tuolla toisella Euroopan haaralla mikä vie alas Sisiliaan. Italialaiset ovat taitavasti saaneet ympättyä keskiaikaisten kaupunkienkien yhteyteen vessan/vesien yhjennys-ja täyttöpaikkoja karavaanareille! Ja varanneet muutaman ruudun asuntoauton p-ja yöpaikaksi sieltä sun täältä.

Balkanin haaralla onkin sitten etupäässä noita "vapaaparkkeja" eli on vain jäätävä jonnekin ja löydettävä tyhjennys-ja täyttöpaikka jostain, mikäli ei kohdalle satu tai ei halua/voi käyttää leirintäalueita - niitähän ei läntisen Euroopan tavoin edes ole niin lukuista määrää...Mutta virallisten matkaparkkien puutetta kompensoi esim. huoltoasemien halu palvella eli tyhjennyspaikka ja raikkaan veden täyttö järjestyy helposti huoltiksilta yöpyminen samoin. Tai sitten luonnossa, luostarien ja kirkkojen edustoilla, hotellien pihoilla yms.

En minä kuitenkaan näistä pelkästään puhele, mutta Ahosen Kai ilmaisi asian mainiosti, viihdymme luonnossa ja se varmasti tulee näyttelemään suurta roolia esityksessäni :)

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.