rajatarkastukset

JANSSON JUHANI 20.11.2015 22:27

Meillä täällä Espanjassa on uutisissa ollut kuvaa jopa 15 kilometrin jonoista Espanjan ja Ranskan välisillä rajoilla. Syynä tietenkin käyttöön otetut rajatarkastukset. Onkohan kukaan ollut oikeasti liikkeellä Euroopassa viime päivinä ? Ja voisi kertoa tilanteesta ihan omakohtaisesti. Kiinnostaisi erikoisesti reitti Malaga - Suomi. Mutta yhtälailla kiinnostaa muukin ajantasainen tieto ympäri Eurooppaa.

JANHONEN MATTI 21.11.2015 11:30

En ole kuullut tarkastuksista johtuvista jonosta, mutta jos totaalisiin tarkastuksiin - vaikka vain passintarkastuksiin - mennään niin looginen seuraus on pitkät jonot raja-asemilla..

Nyt Schengen alueella vaihdetaan maata tyypillisesti nopeudella 60 -120 km/h. Jos autot pysäytetään ja niitä pengotaan niin jonot joillain rajoilla on valtavat. Ja kun rajatarkastushenkilökunta ei enää sisärajoilla juurikaan ole niin se vain pahentaa tilannetta.

On helppo huudella rajoja kiinni, mutta käytännössä se on mahdotonta ja rikkoo samalla kahta EU:n peruspilaria, ihmisten ja tavaran vapaata liikkumista vastaan.

NYYSSÖNEN KAJ 21.11.2015 11:51

Kyllä ne lentokentillä tarkastaa. Ei EU-kansalainen pääse koneeseen ilman passia ja voimassa olevaa lippua. Jouluksi kotiin lentäen auto jää yksin leirintäalueelle kahdeksi kuukaudeksi.

HYTÖNEN RAIMO 21.11.2015 15:07

Ei ole hispaniolalaisilla oikein homma hanskassa, väärää rajaa vartioivat (jos vartioivat).

Itse olen sitä mieltä, että tuollapäin rajaa pitäisi vartioida ennen kaikkea etelän suuntaan. Vai onko sielläkin homma kuten kreikkalaisilla eli rajaa ei vartioida lainkaan. Ei ihme, että tunku Eurooppaan jatkuu.

ARO PERTTI 21.11.2015 15:10

Minä kyllä varautuisin tarkempiin matkustusasiakirja tarkastuksiin tulevaisuudessa ( jopa aika pian ) maalla , satamissa ja lentokentillä oli sitten kyse Schengenin sisäisistä matkoista tai ei .En myös ihmettelisi vaikka tällaisen tarkastukseen joutuisi jopa tien päällä jos poliisi pysäyttää .

JANHONEN MATTI 21.11.2015 15:39

Mistäs ne resurssit siihen otetaan.

ARO PERTTI 21.11.2015 15:47

Kyllä ne resussit löytyvät saat nähdä sen pian Matti .Suomesta en tiedä mutta muualla on jo käynnissä .

Käyttäjän lisäys viestiin 21.11.2015 klo 15:49:41 En usko että poliisit esimerkiksi Saksassa sanovat vain päivää ja toivottavat hyvää matkaa jos pysäyttävät .

JANHONEN MATTI 21.11.2015 16:09

Minä en oikein tuohon silti usko.

Kunhan tämän ikävän tapahtumasarjan seurauksena alkanut politikkojen ja erilaisten ylireagoinnista hyötyvien organisaatioiden kilvenkiillotusviikot päättyy palataan eri maissa varsin nopeasti normaaliin päiväjärjestykseen.

Vain se, että nopeasti tehdään uusia terroritekoja voi muuttaa asiaa. Kyynistäkö, ei vaan sitä omaa realismiani. Ei iso pyörä pysähdy tämän vuoksi - hidastuu kyllä.

ARO PERTTI 21.11.2015 16:35

Onko se ylireakointia että Eurooppa on täynnä terroristeja olemattomien raja ja sisäisten tarkastuksien vuoksi .Suomessakin on varmasti kymmeniä ellei vielä enemmän ja Ruotsissa varmasti ainakin tuhannen,Saksasta ja muista maista puhumattakaan

Käyttäjän lisäys viestiin 21.11.2015 klo 16:40:13 On vain ajan kysymys koska seuraava terrorori teko tapahtuu ja missä , veikkaan että Ranska , Saksa , Englanti ja Ruotsikin ( hampaattoman Poliisin takia ) ovat mahdollisia. kohteita

Käyttäjän lisäys viestiin 21.11.2015 klo 16:41:23 terrori

SILMUNEN HANNU 21.11.2015 18:02

Lokakuun loppupuolella tullessamme Latviasta Viroon sisämaan pikkuteitä pitkin jouduimme tilapäisen tullipisteen tarkastukseen. Ystävällisiä olivat ja yksi puhui jopa englantia, mutta tarkkaan syynättiin passit ja auton paperit.

Enpä muista koska olisin noilla rajoilla tulliin törmännyt!

t.Kaarina

JANHONEN MATTI 21.11.2015 18:21

"Onko se ylireakointia että Eurooppa on täynnä terroristeja olemattomien raja ja sisäisten tarkastuksien vuoksi .Suomessakin on varmasti kymmeniä ellei vielä enemmän ja Ruotsissa varmasti ainakin tuhannen,Saksasta ja muista maista puhumattakaan"

No ei nyt sentään. Ei edes sittenkään vaikka jotain lähipäivinä tapahtuisi.

Mitä Ruotsin poliisiin tulee niin en pidä sitä hampaattomana. Heidän tapansa hoitaa asioita on vain toinen kun näiden näyttävyyttä hakevien korkean profiilin maiden. Asioita kun voi hoitaa joko kansaa rauhoitellen tai sitä pelotellen.

HALINEN HARRI 21.11.2015 19:09

Eikös se viimeisin Supon arvio seurattavista henkilöistä tänä vuonna maahantulleista ollut pari viikkoa sitten n 300 kpl?

ALASMAA MATTI 21.11.2015 19:38

Puolitoista viikkoa, niin kerron todenmukaisen tiedon Espanjan ja Ranskan rajan ylityksestä. Edellyttäen että nettiyhteyksiä löytyy.

ARO PERTTI 21.11.2015 20:47

Ruotsissa on tällähetkellä 20-30 tuhatta paperitonta ihmistä joista viranomaisilla ei pätkääkään tietoa edes missä päin maata niitä on .Joka yö "häviää" 50-60 henkeä " aitauksesta " maahan , nämä ovat sellaisia joilla ei ole mahdollisuutakaan saada oleskelu lupaa Ruotsiin vaan pitäisi lähettää takaisin ,kun vain maahanmuuttovirasto tietäsi minne .Ruotsin polisi ei näitä vahdi , koska se heidän mukansa ei ole poliisin vaan maahanmuuttoviraston asia .Ihmisiä tulee niin paljon (10000 henkeä ) viikko vauhtia ,että näille ei enää pystytä järjestämään yösijaa edes yhdeksi yöksi.

Mitä Matti arvelee kuinka paljoko näitä terroristeja " vuotaa" Ruotsiin . Joku voi kysyä että mistä sinä sen tiedät ja vastaus on että asun Ruotsissa ja seuraan uutisia päivittäin .

Sisäministeri ja Siirtolaisminiteri myöntävät avoimesti että tilanne ei enää ole heidän hallinnasaan ja että apua tarvitaan EU:lta

Joten on syytä miettiä missä rävähtää ja se vain ajan kysymys .koska !

JANSSON JUHANI 21.11.2015 21:07

Suomen uutistarjonnasta en tiedä. Mutta täällä kyllä tulee sekä kuvaa että selostusta laittomista maahantunkeutujista. Mä tiedän sen , että Saksan , Itävallan , Unkarin, Tsekin, Slovenian, Makedonian , Slovakian , Viron ja varmaan vielä muidenkin maiden rajoilla on joko täysi sulku tai jonkun sortin kontrolli. Viimeinen silmiin sattunut alan uutinen on Kreikkujen ja Makedonian rajalta. Missä tuhannet moniosaajat ovat jumissa suljetun rajan takia. Mun kiinnostukseni kuitenkin suuntautui enemmänkin todelliseen käytännön tilanteeseen reiteillä joita suomi-etelä automatkailija yleensä käyttää. Ei maahantunkeutumispolitiikkaan eri maissa. Siitä lienee suomalaisella suvakilla tai ruotsalaisella hyysärillä omat mielipiteensä ja monella vanhan liiton normikansalaisella omansa.

YLITALO ASTA 21.11.2015 21:20

road camera. Sen kun kirjoittaa googleen lisättynä maiden nimellä minkä rajan haluaa ylittää rupeaa löytymään reali aikaista tietoa.

T: Masi

LAUKKANEN MAURI 21.11.2015 21:33

Kun en satu olemaan mikään Euroopan ihannoija,siis olen perus Suomalinen,vaikka on persu.

Siis on aivan selvää että vapaaseen liikumiseen Schenalueilla pitää saada jokin Järkevä ratkisu,oli se mikä tahansa.

Ehkä me Suomessa ei tajuta kun ihmisvirat kulkee vapaadti Euroopssa,se pakolaisten määrä suhteessa Euroopaan pakolaisiin mitä Suomeen tulee on pieni.

Mutta meillä on omat ongelmat,kutn naapurilla Ruotsillakin on,eli yhteisön maksukyky ylittää verojen tuoton.

Rasismia vai ei kukaan tai ei mikään yhteisö voi elää ylitse varantojen,ei edes Suomi OY.

JANHONEN MATTI 21.11.2015 22:17

On olemassa ongelma mutta ei se liioittelemalla parane tai poistu.

Jos ajatellaan niin, että nyt heti sekä Schengenin ulko että sisärajat suljetaan ja joka maahan jää se popula joka Suomen rajojen sisällä on tänään klo 24.00 niin se tilanne ei ole Suomelle edulleen.

Uskon, että herra talvi tekee uusia sijoituspäätöksiä talven aikana.

TOIVONEN KAIJA 21.11.2015 22:39

On ollut juttua Facebookin ryhmissä, että Ranskasta Espanjaan tullessa on ollut rajalla viranomaisia katselemassa autojen rekkareita. Ei kuitenkaan mitään isompaa kuulustelua.

KNAAPI JUHA 21.11.2015 22:55

Matti kirjoittaa: "Uskon, että herra talvi tekee uusia sijoituspäätöksiä talven aikana"

Todella toivottavaa olisi että näin kävisi. Ikävä kyllä noita käännytyspäätöksiä joudutaan odottelemaan todella pitkään muutoksenhakuineen. Toinen ongelma on,ettei meillä ole tiedossa toimivaa osoitetta, minne käännyttää.

HAAPANEN TIMO 22.11.2015 09:17

Tuttavia tuli eilen Somportin tunnelin kautta Ranskan puolelle eikä rajalla ollut mitään poikeavaa.

@timppa

AHONEN KAI 25.11.2015 04:24

"On ollut juttua Facebookin ryhmissä, että Ranskasta Espanjaan tullessa on ollut rajalla viranomaisia katselemassa autojen rekkareita"

Ketään yhtään missään, facebookissakin nykyään tämä rutujuttukerho, jossa keksitään ajankulukseen hyviä juttuja mamman kanssa vankkurissa, ja aamulla kerrotaan totena toisilleen.

HALME MARTTI 25.11.2015 21:57

"ketään yhtään missään" Pikkupoikana istuttiin maitolaiturilla ja kirjoitettiin autojen rekkareita ylös. Tuskin Euroopan poliisivoimat toimivat enää näin. Älä Kai ole murheellinen. Sinut on autoinesi kuvattu matkalla jo muutamassa rajanylityspaikasssa. Toivottavasti ilmeesi ei ollut kovin "murhaava", eikä myöskään tummia laseja silmillä ja pyyheliinaa päässä. Jos näin oli, niin saamme jossain vaiheessa kuulla Guardia Civilin näyttävästä ja onnistuneesta poliisioperaatiosta Inglesin keskustassa.....

TOIVONEN KAIJA 26.11.2015 01:16

Kävin lukemassa uudelleen sen facebook-jutun. Torreviejasta olivat lähteneet autolla kohti Suomea. 17.11 olivat Ranskan ja Saksan rajalla joutuneet esittämään passit, kertomaan mistä ovat tulossa ja minne menossa? Kauanko ovat olleet Espanjassa. En näe syytä epäillä kertomusta.

Toisaalta suht samoihin aikoihin tänne päin tulleet ovat raportoineet, ettei mitään tavallisuudesta pokkeavaa. Tätä väkeä liikkuu Torreviejan ja Suomen väliä henkilöautoilla ja asuntoautoilla suht paljon.

SANDBERG MIRJA 28.11.2015 11:59

14.10 - 26.10.2015 ajeltiin Viro- Latvia-Liettua-Puola-Tsekki-Itävalta-Lietenstain-Sveitsi-Saksa-Puola ja jälleen Via Baltikaa Tallinnaan. Kertaakaan ei pysäytetty millään rajalla. Uutisista saa lukea, että rajavalvontoja on kiristetty, mutta ei se kyllä matkalla näkynyt. terv Mirja

KOKKO RAIMO 01.12.2015 10:12

Eilen illalla tulin Ranskasta Espanjaan. Ranskassa ennen rajaa pysäytettiin ja kysyttiin mistä tulet? Mitä teit siellä? MIksi menet Espanjaan? Passia ei kysytty. 2 päivää sitten Saksasta Ranskaan pysäytettiin kysyttiin passia ja kurkattiin autoon. Kysyttiin mihin menet. Kummassakin meni aikaa muutama minuutti.

Kirjoittelen blogia matkasta http://minimatka.blogspot.fi/

LAINE SEPPO 01.12.2015 11:53

Minä en ymmärrä miksi tuo henkilökortin tai passin näyttäminen tuntuu joitakin närästävän. Se ei ole suurikaan vaiva ja kun se tehdään vielä oman turvallisuudenkin vuoksi niin tuntuisi että olisi asiaan otettava positiivinen asenne. Jos minä liikun laillisilla asioilla niin ei siinä pitäisi olla mitään salassapidettävääkään. Ei siitä ennenkään mekkalaa pidetty., vaan rajalla näytettiin paperit ja sillä hyvä. Meilolä ei ole edes mitään monimutkaisia tulli ym seremonioita.

ALASMAA MATTI 02.12.2015 16:42

29.11-15 ajettiin Somportin tunnellista Espanjasta Ranskaan, tunnelin ranskan päässä kysyttiin konepistoolimies kysyi passit, ei muuta. Tänään 2.12 Ranskasta Luxenburiin ei mitään tarkastuksia.

YLITALO ASTA 07.01.2016 10:51

01.01.2016 iltapäivällä tultiin Espanjan puolen viimeiselle moottoritien maksupostille La Jongueraan, siitä alkoi jono.kahdella kaistalla. Ja kylän liittymästä kolmella ylöspäin kunnes puolikilometriä ennen rajaa supistivat yhdelle kaistalle Ja matkaa rajalle kuutisen kilometriä, aikaa meni vain pikkaisen auki kolme tunti. Ranskan poliisit katsoivat joka kolmannen auton paperit ja jonkun aina sieltä täältä tarkastukseen. 100 m eteenpäin ja tulli oli ottamassa arviolta joka kymmenennen tarkastukseen. Seuraava stoppi oli Millaun sillalla jossa poliisi poimi taasen joka neljännen auton tarkastukseen, siellä ei tosin ollut jonoa. T : Masi

JANSSON JUHANI 07.01.2016 18:15

Näyttivät täällä Espanjan telkkarissa jonoja La Jonguerassa liittyen loppiaisen paluuliikenteeseen ja rajatarkastuksiin. Uutisten mukaan kaikki Ranskaan menevät autot tarkastettiin. Jonot siinä 13-15 km. Tuntien jonotus. Taitaa Suomi olla viimeinen maa Euroopassa missä raja vielä täysin auki.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 08.01.2016 22:02

Ihan totta, puupäät katsovat huulipyöreenä, mitä maailmassa tapahtuu.............

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.