Jouluna Saksaan

VIRTANEN JUKKA 18.11.2015 16:19

Me ollaan lähdössä tuttavapariskunnan kanssa Saksaan joulunviettoon. Joulupyhät ollaan hotellissa Ilsenburgissa Hartzin vuoriston kupeella. Mukava pieni kaupunki entisen DDR:n alueella. Rento, mutta siisti pieni hotelli ja ennenkaikkea hyvä ruoka.

Me lähdemme reissuun kuitenkin jo 18 päivä asuntoautolla ja laivalla Travemundeen. Takaisin palaamme vasta 3.1. Nyt haluaisin kuulla kokemuksia mukavista pikku kaupungeista, niiden kämppäreistä tai stellplatzeista. Saksasta ylipäänsä näin joulunaikaan, joulutoreista yms.

HAAPANEN TIMO 18.11.2015 17:29

Siinä olisi heti kättelyssä isot torisydeemit Hampurissa. Muutaman kerran olen siellä ollut ja kivaahan siellä on aina. Platz on kaupungilla Bahn- aseman vieressä siitä vartti keskustaan. http://www.hamburg.de/weihnachtsmarkt/

Toki siellä Ilsenburgissakin oma torinsa on. Ja tuosta linkistä löytyy lisää: http://www.deutsche-weihnachtsmaerkte.de/

@timppa

SILMUNEN HANNU 19.11.2015 18:37

Moi Jukka! Monena talvena olemme saksalaisia pikkukaupunkeja, retkipolkuja, joulutoreja ja kylpylöitä mm kolunneet, aina Poelin saarelta Alpeille, mutta en oikeastaan tiedä mitä tarkalleen ottaen haluaisit kuulla.

Nautittu ollaan kaikissa noissa em. kohteissa läpi maan ja matkaparkeissa yövytty. Juurikin Harz-vuoriston seudulla ollaan jouduttu jättämään väliin joitakin matkaparkkeja lumisateiden vuoksi, kun ovat olleet auraamattomia ja ilman nastoja ollaan pelätty jäävämme jumiin. Mutta ain aon löytynyt lopulta joku sopiva paikka.

Joissain parkeissa sulkevat vesijohdot talvikaudeksi, mutta harvemmin on ainakaan kohdallemme tuollaista Saksassa sattunut.

Jos teet trakentavia kysymyksiä, yritän vastata tarkemmin!

t.Kaarina

JANHONEN MATTI 19.11.2015 19:10

Tässä pieni kuvallinen anti Hartz-vuoristosta. Ilsenburgin kuviakin löytyy 1180 kpl

http://www.raymond-faure.com/index_harz_de.htm

Käyttäjän lisäys viestiin 19.11.2015 klo 19:16:57 t on nimessä liikana vaan haitaanneeko tuo.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.