WhatsApp vai Skype?

HAAPANEN TIMO 18.09.2015 10:44

Pikkuhiljaa olen tutustunut WhatsAppiin ja näyttää siltä että se on kätevämpi soittosydeemi kun Skype.

WhatsApp avautuu täysin huomaamatta heti ja siellä on valmiina kaikki yhteystiedot mitä puhelimessa muutenkin on. Samalla näkee välittömästi ketkä yhteystietolaisista ovat apsin ladanneet, ei kun soittamaan silloin kun WiFi on saatavilla.

Soittaminen tapahtuu painamalla apsin ikonia ja valitsemalla 'yhteystiedot'

Ladataan tuosta https://www.whatsapp.com/download/

Tai: https://www.whatsapp.com/

Maksullinenhan tämä on, maksaa euron vuosi ekan vuoden jälkeen.

@timppa

ESKOLA PENTTI 18.09.2015 12:10

Molempi parempi?

Whatsapp on näppärä pikaviestintäsydeemi. Toimii!

Sen sijaan Skypellä on mukavampi soitella ja katsella lastenlasta isolta näytöltä. Toimii!

HAAPANEN TIMO 18.09.2015 12:22

En kyllä tarkoittanut viestittelyä, vaan kännykällä soittamista. Luulen ettei täällä meidän vanhemman ikäpolven äijista monikaan edes tiedä että WhatsAppilla voi soittaa. Ja aivan ilmaiseksi kunhan verkko löytyy.

@timppa

ESKOLA PENTTI 18.09.2015 13:09

Sorry,Timppa, luin viestisi huonosti!

Juu, kyllä WA on näppärä myös soitteluun. Kunhan (ilmainen) verkko ulkomaillakin löytyy, sekä vastapuolella on sama sovellus, niin homma pelittää hienosti!

Viestittelystä WA:lla, sehä onnistuu myös tietsikalla, pikkuisen kun kikkailee. Tämä vähän OT.

Ps. Luulen, että moni äijistä ei ole lainkaan tietoinen koko WA:sta, "nuorten kotkotuksia"?

ROSTEN MIKA 18.09.2015 13:25

Whatsappia oon käyttäny jo monia vuosia, ihan helvetin toimiva systeemi !

Live puhelut vaatii vaan uusimman päivityksen WA:sta ! Mulla se päivittyy automaattisesti android samsungeissa, mutta ei välttämättä kaikilla päivity !

Mika

HAAPANEN TIMO 18.09.2015 14:19

Minäkin luulin että sillä vain lääpitään tekstiä, vasta viime viikolla tajusin että soittaakkin voi, ja aivan normisti ja helposti.

Heti näin itseni jossain ulkomaisessa WiFi paikassa soittelemassa kavereille. Juuri se että yhteystiedot ovat samat kuin muutenkin, ja heti nähtävissä vaikuttaa loistavalta.

Kaikki nyt kokeilemaan:) Tekin kaverit siellä etelässä ja puhelua tulemaan heti!

@timppa

HÄNNINEN JUKKA 18.09.2015 14:46

Okei okei, suostun kokeilemaan WA:ta jos joku suosittelee semmosta alta satkun kelvollista helppokäyttöistä luuria missä tuo toimii. Enempää en kehtaa investoida, kun tarve on hyvin vähäinen ja läppäriä ja puhelinta löytyy tavallisiin tarpeisiin.

ARO PERTTI 18.09.2015 15:00

Noita ilmaisia on muitkin kuten esimerkiksi Rounds ja Viber .Minulla on Viber ja siinä on suurinpiirtein samat toiminnat kuin WA:ssa Tietenkin myös skype joka toimii androidissa ,tabletissa ja pc:ssä . :-))

ROSTEN MIKA 18.09.2015 15:04

Jukka tuo suuri pisnis miäs kehtaa kysellä alta satkun luuria !! No ainakin se WA toimii hyvin samsungin J1 mallissa, molemmille likoille semmoset ostin ja kustansi noin 90 juuroo kipale !!

Mika

HAAPANEN TIMO 18.09.2015 16:13

Puhelumahdollisuus on tullut huhtikuussa.

http://puhelinrikki.fi/ilmaiset-puhelut-whatsapp-sovelluksen-kautta-operaattorin-painajainen/

Ja: http://teknavi.fi/elektroniikka/whatsapp-uudistui-nyt-voit-soittaa-ilmaisia-puheluita-ulkomailta

Ja : http://aaltokone.com/2015/04/whatsapp-puhelut-toimii-androidilla/

@timppa

AHJOS TIMO 18.09.2015 17:28

Kun lähtökohta on se, että "kaikilla on Skype" ja se toimii hyvin, niin miksi kannattaisi siirtyä siitä WhatsAppiin, jos omassa tuttavapiirissä sitä ei ole kenelläkään?

ROSTEN MIKA 18.09.2015 18:43

Taitaa toi skype olla enempi "vanhusten" suosiossa ? Mulla taas kaveripiireissä kaikilla WA käytössä, syytä en tiedä mutta näin se vaan on !

Mika

ARO PERTTI 18.09.2015 18:50

Molemmilla on hyvät puolensa ja haitta puolensa .Minun kaveripiireissä on Viber käytössä ja Rounds .-)

" Vanhus " :-))))))))

AHOLA JARI 18.09.2015 18:56

WA:ta on paha asentaa tablettiin, jossa ei ole mobillidataa/puhelinta vaan pelkkä wifi.. Sen sijaan Skype asentuu.

WA:sta löytyy nyt PC-versio, joka ei vaadi puhelinominaisuutta tietokoneessa. https://web.whatsapp.com/

AHJOS TIMO 19.09.2015 13:11

Skypehän on nykyisin Microsoftin omistama. Sitä taustaa vasten on käsittämätöntä, että se ei toimi enää Nokian tekemissä Windows-puhelimissa. Mikään uudelleen lataus tai päivitys ei auta. Kaikissa muissa älypuhelimissa se toimii. Tuo asia pakotti vaimoni ostamaan Nokia Lumia 900:n tilalle Android-puhelimen, koska hän keskustelee säännöllisesti Skypen kautta ulkomailla asuvien ihmisten kanssa.

Hyvä puoli Microsoftin omistuksessa on se, että Skype tulee nyt Windows-tietokoneisiin valmiiksi asennettuna ja päivittyy itsestään Windowsin automaattipäivitysten yhteydessä. Skypeen ei ole pakko määritellä erillistä käyttäjätunnusta ja salasanaa, vaan sitä voi käyttää suoraan Microsoft-tililtä, joka on Windows 8:sta alkaen ollut pakko avata. Erehdyin kerran lataamaan Skypeen 10 euroa rahaa ja avaamaan siellä lankapuhelinnumeron. Kun en hoksannut käyttää niitä, menetin sekä tuon rahan että sen puhelinnumeron.

Mutta edellä esittämäni kysymys on edelleen vastaamatta: Onko WhatsAppissa jotakin sellaista, että siihen kannattaisi Skypestä siirtyä?

ARO PERTTI 19.09.2015 13:40

Kannattaako siirtyä ja mihin on kai riippuvainen siitä mitä ympäristö ja ystäväpiiri käyttää. Haittaako se jos on molemmat ? Minun kohdalta on niin että käytän Skypeä ,ja Viber:iä koska minun ystäväpiiri käyttää näitä .Tosin muutamilla on Rounds joten sekin on ladattuna ja jos tulee käyttöä niin lataan WA:an myös

Kaikki ovat ilmaisia ladata. Skypen konto minulla on ollut jo kauan ja kun joskus soittaa maksullisiin puhelimiin niin ei häviä muita rahoja kuin mitä menee puheluihin

.Käytän PC:tä sekä Gross merkkistä Android puhelinta ja Lenovo Yoga Tablet 2+1 . Viimeksi mainitussa on myös kaksi edellä mainittua eli PC ja Android .

Lenovoon olen erittäin tyytyväinen ,se on kevyt ,pitkä käyttöaika ja monitoiminen. Sillä pärjäisi yksinkin mutta Gross Andriod kahdella korttipaikalla on hyvä vara puhelin.

Matkustelen aika paljon ja nämä kaksi ovat minulle hyvä yhdistelmä matkoilla :-)

JANHONEN MATTI 21.09.2015 22:01

Hyvin näyttää WattsApp toimivan Lumialla camping-alueen ilmaisessa WIFI-verkossa.

KERÄNEN KAUKO 22.09.2015 14:09

WattsAppia käytän niiden kanssa joilla ei ole omppua, mutta ompun/macin haltijoiden kanssa "näköratiopuheluja" teen FaseTimen kautta.

HAAPANEN TIMO 07.10.2015 19:14

Nyt olen vastaanottanut päivittäin Portugalista kännykällä soitettuja WhatsApp-puheluita omaan kännyyni. Vahva näppituntuma on että pelaa paremmin kuin Skype. Aivan kuin se toimisi jotenkin kevyemmin?

Pieni viive puheluissa on, pitää opetella puhumaan asia yhtäperää, ja jäädä sitten odottelemaan, muuten aivan normaalia puhumista.

Kannattaa kokeilla, ei maksa mitään.

@timppa

HAAPANEN TIMO 13.10.2015 20:45

Kehun WhatsAppsia vielä lisää että juttu nousisi ylös. Joka päivä on tullut puheluita Portugalista, ei yhtään mokellusta kuten Skypellä tapahtuu usein.

Kännykästa kännyykkään helposti ja nopeasti.

Siksi vaan etttä kannattaa kertoa kaverille paremmin toimivasta vaihtoehdosta.

@timppa

AHJOS TIMO 14.10.2015 07:49

Vaimoni puhuu Skypellä usein Venäjälle pitäen kännykän kaiutinta päällä, jolloin minäkin joudun sitä kuulemaan, vaikka en ymmärrä, mitä sanotaan. Mutta sen ymmärrän, ettei siinä mitään mokellusta ole. Selvästi kuuluu joka sana. Itse olen puhunut Skypellä USA:an ja sekin toimi ihan loistavasti.

TOIVONEN MARTTI 14.10.2015 08:53

Timo kirjoitti " Itse olen puhunut Skypellä USA:an ja sekin toimi ihan loistavasti."

Hyvä niin, mun kokemus on että aika usein täytyy katkaista linja ja aloittaa uudelleen kun yhteyden laatu USA:n on kovin heikko. Usein se toisella yrittämällä kyllä paranee, en tiedä missä kohtaa yhteyttä ongelma on. Tiedä vaikka olisi omassa koneessa.

Tavallisesti puhutaan illalla 10-11 aikaan tuon aikaeron vuoksi. Ehkä silloin sielläpäässä pon enempi liikennettä kun on keskellä työpäivää.

mot

HAAPANEN TIMO 14.10.2015 09:42

Skype toimii hyvillä yhteyksillä vallan mainiosti. Mutta nyt kun kämppärien yms. heikoista kentistä olen WhatsApp-puheluita vastaanottanut ei yksikään ole pientä viivettä lukuunottamatta toiminut huonosti.

Tietysti otanta on vielä aika pieni mutta verratessa Skypellä tomimiseen on ollut joko oikein hyvä tuuri tai sitten WhatsApp toimii jollain tavalla kevyemmin eikä vaadi niin hyvää verkkoa kuin Skype.

Oikeasti en edes tiedä voiko joku sydeemi olla parempi verkossa kuin joku toinen vastaava. Kannattaa kokeilla kun se on niin helppoa.

@timppa

HAAPANEN TIMO 14.10.2015 09:47

Skype toimii hyvillä yhteyksillä vallan mainiosti. Mutta nyt kun kämppärien yms. heikoista kentistä olen WhatsApp-puheluita vastaanottanut ei yksikään ole pientä viivettä lukuunottamatta toiminut huonosti.

Tietysti otanta on vielä aika pieni mutta verratessa Skypellä tomimiseen on ollut joko oikein hyvä tuuri tai sitten WhatsApp toimii jollain tavalla kevyemmin eikä vaadi niin hyvää verkkoa kuin Skype.

Oikeasti en edes tiedä voiko joku sydeemi olla parempi verkossa kuin joku toinen vastaava. Kannattaa kokeilla kun se on niin helppoa.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 14.10.2015 klo 09:48:19 Kertausta tuli näköjään, Sori!

AHJOS TIMO 14.10.2015 14:06

Skypen huono kuuluvuus voi olla seurausta myös siitä, jos toisella osapuolella on prepaid-kortti, jonka Skype-toimivuutta on tahallaan huononnettu. Se on niitä kortteja myyvien teleoperaattoreiden tapa hillitä maksuttomia puheluja. Ainakin Saksassa se on yleistä. Siitä varoitetaan kyllä jo sellaisen pre-paid-kortin tuotekuvauksessa. Tietysti sen pitäisi häiritä yhtä lailla WhatsAppin ja kaikkien muidenkin vastaavien sovellusten toimintaa.

Sama englanniksi eräältä ohjesivustolta, jonka osoitetta en ottanut talteen: "Be aware of the fact that most mobile data providers in Germany have a clause in their terms and conditions excluding VoIP applications like Skype. They analyze your connection as it passes through their network, and when they realize that you're using VoIP, they block it or reduce the speed to something that makes it unusuable. So try to find a provider who doesn't exclude VoIP "

TOIVONEN MARTTI 14.10.2015 15:53

Mutta samanlaista voip -dataa on kaikissa noissa sovelluksissa joista on puhe. VOIP = Voice Over IP eli ääntä/puhetta internetin kautta. Tuon mahdollisen blokkauksen tai hidastuksen pitäisi siis koskea kaikkia puheluohjelmia.

Kajava kohta kertoo jos olen väärässä tuon äänidatan välitystavan suhteen. Ja hyvä niin. mot

HÄMÄLÄINEN MARKKU 14.10.2015 16:10

"samanlaista voip -dataa on kaikissa noissa sovelluksissa joista on puhe. VOIP = Voice Over IP eli ääntä/puhetta internetin kautta. Tuon mahdollisen blokkauksen tai hidastuksen pitäisi siis koskea kaikkia puheluohjelmia."

Kyllä se josskin hederissa mainitaan olevan nimenomaan skype paketteja. Onko Whats Up uudempana vielä teleoperaattorilla tunnistamatta.

Itse koetin jutella pojan kanssa Saksaan Skypellä puhelimesta dataliittymän avulla, mutta homma alkoi pätkimään kotvan kuluttua. PC:llä ei ollut ongelmia, eikä Saksan päässä kännykällä.

FaseTimen kanssa ei kuulema ollut ongelmia

HAAPANEN TIMO 14.10.2015 16:47

No testatkaa kännyköillä WhatsAppia kun hyvä mahdollisuus on.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.