Halvin matkavakuutus.

HAKOLA-VUORIAHO PÄIVI 15.09.2015 11:01

Hei! Kertokaa mista saamme halvimman matkavaakuutuksen kuuden kuukauden Espanjan matkalle. T. Mauri ja Päivi

NYYSSÖNEN KAJ 15.09.2015 12:04

Niin pitkää halpaa ei enään ole: Monet vakutukset 45 - 90 päivää lisäkuukaudet eri hintaan päälle ja pitää ottaa ennen matkalle lähtöä.

EEROLA TEEMU 15.09.2015 14:13

Jos haluatte varmistua asiasta, niin parhaiten halvimman saa selville, kun ottaa yhteyttä useampiin matkatoimistoihin ja pyytää heiltä tarjouksen 6 kk:si. Kyselyn voi tehdä netin kautta tai käymällä toimistossa jos niitä on lähistöllä. Puhelinkyselyt eivät ole välttämättä parhaita.

Jos muita vakuutuksia on keskitetty johonkin yhtiöön, niin sieltä ainakin kannattaa kysyä. Usein he voivat olla halvimpia. Maksut riippuvat myös turvan suuruudesta esim. kuolemantapauksessa, sairaskuljetuksessa kotimaahan tai sairauspäivärahoissa ym.

Käyttäjän lisäys viestiin 15.9.2015 klo 14:15:18 Siis: vakuutusyhtiöihin, vaikka myyväthän matkatoimistotkin.

NYYSSÖNEN KAJ 15.09.2015 17:01

Unohtui yksi tärkeä asia matkavakuutuksista. Jos olet täyttänyt 65 vuotta alä irtisano vakuutustasi, vanhaa ennenkuin olet varma että saat uuden. Uudet yli 65 v vakutukset usein hinnoiteltu sika kalliiksi.

BACKMAN JUHANI 15.09.2015 17:47

Kysyppä Fennialta

TOIVONEN KAIJA 22.09.2015 22:18

Soittelin Fenniaan koiran vakuutuksista ja kysyin samalla matkavakuutuksen pidentämisestä siitä normaalista 90 vuorokaudesta pidemmäksi. Se soppari pitää tosiaan tehdä etukäteen jo ennen Suomesta lähtöä. Esimerkkihinnaksi sain kaksi henkeä kaksi viikkoa 80€. Aiotaan olla talvella Espanjassa lähes 8 kk. Melkein näppärintä on ottaa pari kertaa halvat lennot pyörähtämään Suomessa. Meillä kun molemmissa päissä suht lyhyt matka kentälle.

AHONEN KAI 23.09.2015 00:23

"Aiotaan olla talvella Espanjassa lähes 8 kk."

Talvi ei ole Sierra Nevadassakaan noin pitkä ;)

Aika halvalla pääsee tosiaan pyörähtämään suomessa vetämässä kellon, ja vaihtamassa kissanhiekan sesonkien ulkopuolella, verrattuna pitkiin matkavakuutuksiin.

LINDBLOM ALF 23.09.2015 13:42

Kannattaa tarkistaa, miten vakuutusyhtiö tulkitsee matkan uudeksi. Jossakin muistan lukeneeni, että paluu ulkomaille samalle lentokentälle mistä lähti tulkitaan saman matkan jatkumiseksi. Ja pitääkö Suomessa olla tietty määrä päiviä, jotta uusi matka syntyy kun palataan samaan maahan.

NYYSSÖNEN KAJ 23.09.2015 14:23

"Kannattaa tarkistaa, miten vakuutusyhtiö tulkitsee matkan uudeksi. Jossakin muistan lukeneeni, että paluu ulkomaille samalle lentokentälle mistä lähti tulkitaan saman matkan jatkumiseksi. Ja pitääkö Suomessa olla tietty määrä päiviä, jotta uusi matka syntyy kun palataan samaan maahan. "

Jos sattuu olemaan nirso vakuutusyhtiö niin voihan sitä tehdä Ulkomaan matkan joko Eestiin tai Ahvenanmaalle jotta ei ole sama kohde vaan aivan toinen kohde välissä.

PS! kotimaan matka pitää kanssa kelvata kunhan voi todistaa että on käynyt yli 50 km kotoa tai kesämökistä mitaten.

HÄNNINEN JUKKA 23.09.2015 19:40

Fenniassa maksaa lisäpäivä n. 1,50 euroa. Sen voi ottaa vaikka 8 kuukaudeksi, ja jos tulee Suomeen aiemmin, niin Fennia palauttaa ylimääräisistä päivistä maksetut rahat. Kannattaa myös pyytää Fenniasta tarjous kaikista vakuutuksistaan. Voi yllättyä monen satasen hyödystä. Rutupäivillä joku vuosi sitten oli Fennian infohenkilöt paikalla, ja selvisipä sekin, että yhtiöllä on myös tuulilasivakuutus 150 euron omavastuulla. Meidän hyymeristä on jo kaksi kertaa kivi rikkonut tuulilasin. Uusi lasi maksaa asennustöineen yli 2500 euroa.

HALME MARTTI 23.09.2015 19:40

Ehkä kannattaa unohtaa kokonaan tuo 3 kk:n matkavakuutus ja kysyä eri yhtiöistä omaa matkavakuutusta haluamalleen jaksolle. Kalliilta tuntui tuo 2 vkon jatko. Lueskelin, ehkä rantapallo.fi sivulta kysymyksiä pitkistä matkavakuutuksista. joku kertoi kysyneensä tarjouksia 6 kk:n vakuutuksesta ja hintahaarukka oli ollut jotain 130-170 €. Tosin juttu oli vuodelta 2013 ja henkilö ei ottanut matkatavaravakuutusta. Oma kokemukseni on niinkin kaukaa kuin vuoden 1998 lopusta. otin silloin Ifista (taisi olla Sampo) matkavakuutuksen vuodeksi. Se maksoi silloin 998 markkaa. Minulla oli olemassa 3 kk:n vakuutus. Eivät saaneet siihen edullista jatkoa. Otin siis kokonaan uuden vakuutuksen ja pidin 3 kk:n vakuutuksen voimassa. Myyjän mukaan en olisi saanut samaa uudelleen, jos olisin sen lopettanut. Vakuutuksen hintaan vaikuttaa tietysti matkatavaroiden arvostus ja kuolemantapauskorvauksen suuruus ym. En minäkään suosittelisi tuota kikkailua välillä kotona käymisen kanssa. Ainakin ottaisin asiasta pomminvarman selon.

Sama sepustus lyhennettynä: Kysy tarjous haluamallesi matkapituudelle ja unohda se "lyhyt" matkavakuutuksesi.

HIETAVUORI JUHA 24.09.2015 06:46

Lähi Tapiolassa on ikä raja 100 vuotta , riittää ainakin minulle ,,,,,

HALINEN HARRI 24.09.2015 09:53

LähiTapiolassa tutkittiin tilastoista että hyvin harva kuolleista on kuollut matkalla 100 vuotiaina joten vakuutuksen voi myöntää.

NYYSSÖNEN KAJ 24.09.2015 11:24

"En minäkään suosittelisi tuota kikkailua välillä kotona käymisen kanssa. Ainakin ottaisin asiasta pomminvarman selon."

En minäkään mutta kun Portugalissa on vähän kylmää olla tammikuussa niin me päätimme lentää Portugalista Indonesiaan tammikuuksi. Minkäs sille voi että asutaan matkan varrella. Joten tulee käytyä kaksi kertaa kotona talven aikana.

Indonesia on pomminvarmasti eri kohde kuin Portugal. Lisäksi en ylitä kolmen kuukauden rajaa josta pitäisi ilmoittaa kelalle ja siihen maahan jossa ollaan yli 3 kuukautta jos sattuu muistamaan.

TOIVONEN KAIJA 05.10.2015 19:26

Täällä onkin tullut jo paljon hyvää tietoa.

Me käytiin Fennian toimistossa Järvenpäässä viime perjantaina ja otettiin tälle 8kk pätkälle erillinen vakuutus. En nyt muista hintaa, mutta ei ollut mikään mahdoton. Hoideltiin samalla muitakin vakuutuksia ajan tasalle, kun päätettiin viime tipassa lähteä asuntoautolla lentämisen sijaan.

Tosiaan virkailijan mukaan se 90vrk välein kotona käyminen ei riitä, jos palaa samaan paikkaan uudestaan. Se lasketaan saman matkan jatkumiseksi.

HAAPANEN TIMO 05.10.2015 19:30

Samaan paikkaan vai samaan maahan?

@timppa

TOIVONEN KAIJA 06.10.2015 22:15

Tuo kannattaa kysyä omasta vakuutusyhtiöstä, jos haluaa olla varma vakuutuksen voimassa olosta. Pitävät noita talvikämppiä esim Thaimaassa ja Espanjassa sellaisina "kotipesinä", että vaikka kävis pyörähtämässä jouluna Suomessa, niin sama matka jatkuu!

SUOMI SEPPO 07.10.2015 08:00

Mitenkähän nuo "kotipesät" rinnastetaan mökkiin. Jos olet ostanut osakkeen tai vuokrannut sellaisen ulkomailta niin onko se "mökkisi". Kodin ja mökin välisiä matkoja ei korvata matkavakuutuksesta ja mökillä olohan ei ole matkustamista. Mitähän siellä ehdoissa lukee pienellä kirjoitettuna ? Matkailuvaunulla ja -autollahan kulkeminen on matkustamista jo nimestäkin päätellen. @seppo

JUHOLA MARKKU 25.10.2015 00:26

Allaolevan vastauksen sain heinäkuussa 2015 LähiTapiolasta, Lähivakuutuksen vanhasta matkavakuutuksen voimassaolosta.

Tässä suora lainaus vakuutusehdoista:

"Vakuutettuina ovat vakuutuskirjassa mainitut, Suomessa vakinai¬sesti vuosittain yli kuusi (6) kuukautta asuvat henkilöt, joilla on vakituinen kotipaikka Suomessa ja jotka kuuluvat Suomen saira¬usvakuutuslain piiriin."

"Vakuutus on voimassa Suomesta alkavilla, enintään 90 vuo¬rokautta kestävillä matkoilla. Matkan ollessa 90 vuorokautta pidempi, Lähivakuutuksen vastuu päättyy 90 vuorokauden kuluttua matkan alkamisesta.

Lisäsopimuksesta ja -maksusta vakuutus on voimassa myös siltä osin kuin matkan kesto ylittää 90 vuorokautta. Yhtäjaksoisen matkan tai oleskelun ulkomailla ei katsota katke¬avan alle 14 vuorokautta kestävän kotimaassa käynnin vuoksi, mikäli tarkoitus on palata samaan matkakohteeseen."

Varmistin vielä asiantuntijoiltamme, että sama matkakohde tarkoittaa samaa maata, vaikkakin olisi eri kaupunki tms. Eli käytännössä tarkoittaa siis, että kotimaassa on oltava vähintään tuo 14 vuorokautta, että matka katsotaan uudeksi matkaksi.

HAARAKANGAS ALLAN 25.10.2015 07:57

Vaikea uskoa, että sama matkakohde tarkoittaa samaa maata.

Jos matkakohteena on ollut esimerkiksi Barcelona ja uusi matka suuntautuu vaikkapa Kanarian saarille niin se tulkittaisiin samaksi "matkakohteeksi."

Keitä ovat ne "asiantuntijat", jotka vahvistavat tuon peräti omituisen tulkinnan?

Allu vaari

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.