Italian talvileirintäalueet

HIETANEN JYRKI 05.09.2015 17:25

Olisiko kenelläkään tietoa Italian leirintäalueista, joissa pärjäisi talvella. Tarkoitan sellaisia leirintäalueita, joissa on lämmitetyt sosiaalitilat ja sähkö mielellään yli 6 amp. En tarkoita mitään vuoristo/lumi kohteita. Ligurian alueellahan on muutama. Onkohan Toscanan seudulla tällaisia alueita ? Onko kukaan ollut Firenzen uudella leirintäalueella ? Talvea olisi mukava viettää Italiassa ja kierrellä paikkoja, jos hyviä alueita löytyisi.

Kristiina

SILMUNEN HANNU 05.09.2015 21:39

Me ollaan vietetty vissin seitsemän joulun seutua Italiassa mutta ainoat leirintäalueet misä ollaan oltu, on Firenzen Michelangelo ja Sisiliassa pari hassua. Ollaan siis viihdytty matka/puskaparkeissa, ja niissä tuntuvat viihtyvän myös italialaiset, joita joululoman aikana on liikkeellä paljon.

Olen tähän karttaan koonnut etenkin Toscana/Pohjois-Lazio-alueelta palveluin=vessan ja veden tyhjennys/täyttö varustettuja matkaparkkeja, sekä muutamia ilmankin, jos ovat erityisen mielenkiintoisissa kohteissa.

Noissa on aina selostettu jotain oleellista kohteesta ja sen ympäristöstä myös, ja eri symbolein palvelu/ilman palvelu-paikat.

Olen myös kirjoittanut ja alkukesällä julkaissut omakustannekirjan tuosta seudusta;kirja esittelee 47 erikoista retkikohdetta Toscanan ja Lazion alueelta hyvin seikkaperäisine ohjeineen ja jokaisen kohteen kohdalla on myös kerrotty lkohdetta lähinnä oleva palveluin varustettu matkaparkki.

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?ll=42.185794%2C12.34314&spn=1.233289%2C2.408752&msa=0&mid=zkDTkw2QaaHw.k1JRwp-6wqso

https://www.facebook.com/pages/Etruskien-mailla-Polkuja-Toscanan-ja-Lazion-salaisuuksiin/949353148449022

t.Kaarina

HIETANEN JYRKI 05.09.2015 22:56

Kiitos vaan hienosta kirjastasi, se onkin jo luettu. Kirjan matkaparkit sopisi meille ehkä kesällä, mutta ei talvella. Italiaa ollaan mekin katseltu pohjoisesta etelään jo parikymmentä vuotta, mutta lähinnä kesäisin. Ne talvileirintäpaikat on siis vielä löytämättä.

Kristiina

SILMUNEN HANNU 05.09.2015 23:55

KIva kuulla!

Saanko olla utelias ja kysyä mikseivät matkaparkit sovi teille talvella, itse ollaan niitä juuri talvella käytetty ja todettu ne erinomaisiksi siihen käyttöön.

Ei niitä Toscanassa montaa taida olla, Firenzen lisäksi ainoaankaan emme ole talvella törmänneet. Vahvasti näyttää siltä, että matkaparkit on siellä se talven juttu.

t.Kaarina

HIETANEN JYRKI 06.09.2015 10:14

Olemme vaan tottuneet käyttämään leirintäalueiden sosiaalitiloja ja olemaan sähkössä kiinni. Kun ollaan pitempään matkalla talvella, kaasupullojen täyttö/vaihto Italiassa ei ole ihan helppoa.

Niinhän se varmaan on, että Italian toimivat talvileirintäalueet ovat juurikin Sisiliassa saakka.

Kristiina

VALORANTA JUHA 06.09.2015 12:57

Eipä sitä Sisiliaan asti tartte mennä, Milanossa camp citta de Milano, yhteydet bussilla keskustaan ja uudet sosiaalitilat jopa tuskastuttavan lämpimät ja amperit riittä. Firenzessä camp Firenze aika lähellä keskustaa samoin ok ainoastaan henkilökunta tylyä, mutta niistähän ei tartte välittää ja taitavat jo olla takaisin camp Michel Angelolla. Roomassa camp village Roma via aurelialla 4km keskustasta. Vessat ja suihkut toimii ja amperit on riittänyt. Ainakin nää on kokemus peräisiä viime helmi-maaliskuu Napolissa onnetonta kaippa muut osaa kertoa muista paikoista?

RÄISÄNEN PERTTI 06.09.2015 13:39

Onko kokemuksia Firenzen Fiesolen leirintä alueesta ? Muutama vuosi sitten olttiin marraskuussa siellä oli kiinni ! Ps . Sorrentossa tosi kaunis leirintäalue Camp. International Nube D' Argento ! Hyvä sijainti ja veneellä Caprille ! Sekä Amalfin rannikko jonne kivasti bussilla ! Terv. Pertti

JANHONEN MATTI 06.09.2015 16:33

Tuota Sorrenton aluetta minäkin suosittelen. Napoliin, Caprille ja Ichiaan pääse vesibussilla ja Positanoon ja Amalfiin bussilla. http://www.nubedargento.com/it/ Jos onnistuu saamaan paikan Napolin lahden puoleiselta laidalta aluetta, niin siitä ei maisemat paljon parane.

Roomassa käydessä olen käyttänyt tätä camping-aluetta http://www.villageflaminio.com/en/ Hyvätasoinen paikka. Hyvät yhteydet portilta keskustaan ja myös läheiseltä juna-asemalta.

San Marinossa täällä http://www.centrovacanzesanmarino.com

HAAPANEN TIMO 06.09.2015 16:55

ACSI- opas antaa 145 kämppäriä jos rajaa aukiolon tammikuuksi.

Kuvakaappaus ACSI kartasta.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.