Muistakaa Ranska Matkailuautojen Mekka

PARVIAINEN JORMA 30.08.2015 06:45

Tulin juuri 3-viikon tourneelta 27.08.2015 sieltä Ranskasta.

Osaan 5-sanaa ranskankieltä tärkeimmät ovat: gratuit-peage-bonjour-au revoir- merci-pardon jne...

Majoituskulut olivat yhteensä 5 (viisi) euroa/3vkoa. Mootoritiemaksut 0 euroa.

Missään en ole nähnyt niin suurta matkailuauto-tiheyttä ja sen mukana ilmaisia palveluita kuin Ranskassa. Tässä eräät sivustot. http://campingcar.enliberte.free.fr/03_franc/03c_fr-d.htm

ja tässä kuvaotos parhaasta 2015 paikasta - missä kukkapusikko "häiritsi" aamukahvin keittoa.

SUOMI SEPPO 30.08.2015 08:22

Pitäisikö päästä tuosta linkistä pidemmälle kuin alkusivulle ?

JANHONEN MATTI 30.08.2015 09:39

Tämä linkki toimii ja siitä löytyy 9574 camping-aluetta Ranskassa. Sellainen varoituksen sana sallittanee, että Ranskan campingeilla on suuria laatueroja, on äärimmäisen hienoja ja sitten lähes heinäpeltoja. Siksi pelkkien koordinaattien perässä ei kannata ajaa metriäkään.

http://www.campingfrance.com/uk

Tässä taas tietoa liikkumisesta Ranskassa.

http://about-france.com/travel.htm

JANHONEN MATTI 30.08.2015 10:19

Tässä selkeä kartta noista Ranskan tietulliteistä (punaiset), tullittomista moottoriteistä (siniset) ja kaksikaistaisista teistä tai jaetuista moottoriteistä (N tai D-tiet ) vihreät.

http://about-france.com/geo/motorways.htm

Jos halua ja aikaa riittää niin Espanjaan ja Portugaliin voi ajaa Ranskan halki varsin pienillä tiemaksuilla.

Varsin hyvä "sekoitus" maksullisista ja maksuttomista teistä on tuo Kai´n usein esittämä reitti Luxemburgista Espanjan rajalle. Luxemburg - Chalon sur Saone - Flermont Ferrand - Beziers - Le Perthus (Ranskan ja Espanjan raja).

PARVIAINEN JORMA 30.08.2015 21:40

Tässä on interakviinen kartta. Ja kuvat kohteesta arvosteluineen ... http://www.i-campingcar.fr/accueil.htm

JANHONEN MATTI 30.08.2015 22:00

Hyvä kartta. Interaktiivisen käyttö vaatii hieman totuttelua, kun perustuu aluksi tuohon alueajatteluun, mutta aika äkkiä sitä oppii hahmottamaan

SUOMI SEPPO 31.08.2015 08:29

Kiitos Jormalle. Nyt kartta toimii. Tulee kohta käyttöön. @seppo

NYYSSÖNEN KAJ 31.08.2015 09:33

Minä taasen olen karttanut noita Aires palveluita Ranskassa kun yleensä niissä ei edes ole kunnon ruokaravintolaa. Sen sijaan suosin Ravintoloita jotka ovat rakentaneet oman ison parkkipaikan siihen viereen.

SUOMI SEPPO 31.08.2015 11:14

Pirkkamatkalaisethan korkkaavat hernesoppapurkin ja kulinaristit vielä kuulemma lämmittävätkin sen ennen vällyihin menoa. @seppo

LINDBLOM ALF 31.08.2015 15:58

Tällaisia esteitä paljon Ranskassa estämään pirkkamatkailua.

YLITALO ASTA 31.08.2015 16:12

Tälläisiä paikkoja on Ranska pullollaan edistämässä pirkkamatkailua. http://www.campercontact.com/nl/frankrijk/champagne-ardenne-08-10-51-52/bogny-sur-meuse/15938/camperplaats-aire-municipale.aspx Tässä paikassa ei maksua edes vedestä, sähkö maksaa ja keskustaa pari sataa metriä matkaa.

http://www.campercontact.com/nl/frankrijk/champagne-ardenne-08-10-51-52/montherme/5541/camperplaats-aire-de-camping-car.aspx 3,4 euroa yö keskellä kylää.

Ja paikan ravintolan-, leipomon ja kaupan pitäjät kiittää matkalaisia. Ymmärtävät rahan päälle ja ovat siksi järjestäneet palvelut molemmissa kylissä kuntoon.

T : Masi

HAAPANEN TIMO 31.08.2015 16:47

Jorman linkin saa ladattua PDF-tiedostoksi läppärille:

http://www.i-campingcar.fr/accueil.htm

Oikealla ylhäällä kohta 'version PDF'' Sinne yläriville sukunimi, keskimmäiselle etunimi, ja alimpaan sähköposti. Sähköpostiin tulee ladattava tiedosto.
Pikkuisen hankala käyttää, mutta hädän tullen siitä kyllä sitten paikan löytää ilman nettiä. Ladattavassakin versiossa on kartta jossain määrin käytettävissä.

Kokeilin myös anroidiin ladattavaa apsia muttei siitä ollut mun mielestäni mihinkään, heitin pois.

Vastoin periaatettani latasin paikat myös naviin koska niitä on inhimillinen määrä, naviin paikkoja tuli n. 55 kun kaikkiaan niitä on linkissä 90.

Päällekkäisyyksiä sivustolla tietty on esim. tämän kanssa jossa nyt on reilut 40 toimivaa paikkaa. http://www.camping-car-park.com/en/nos-formules

Viimeksi mainitut ovat nyt päivitettynä tässä

http://tinyurl.com/CarParkinPlatzitRanska

@timppa

YLITALO ASTA 31.08.2015 17:12

Timpalle pikkaisen tietoa noista camping-car-park paikoista. Kolmessa käytiin kesäloman aikana ja yksikään ei mennyt niinkuin ohjeissa kerrotaan. Ensimmäinen paikka ei aukaissut portti edes tupla maksulla ennen kuin soitettiin ja palvelunumeron (ppm) neiti katsoi koneelta näin tapahtuneen ja aukaisi portin. Ja sama toistui jokaisen paikalle tulijan kohdalla. Ja sähköt oli hinnassa, tosin 40 auton paikassa vain kaksi töpseliä, netti ei toiminut. Ja aamulla pois lähtiessä sama show eli eikun soittamaan apua. Seuraavaan paikkaan saatiin tuosta ylimääräisestä maksusta koodi ja eikun sisään vain, mutta kas kummaa aamulla portti ei auennutkaan ennenkuin soitettiin. Ja netti toimi ainostaa kahden kolmen metrin päässä portista. Kolmas paikka möi sitten automaatista väkisin ketjun kortin, 4 euroa, vaimo siinä samasta automaatista latasi sinne 25 euro ja portista sisään ja kas kummaa aamulla portti ei tunnistanut korttia eli ei kun soittamaan ja tyttö näki että maksettu on ja aukaisi portin. Ja se netti toimi siinä portin pielessä muutaman metrin säteellä. Siinä sitä porukka pönötti kännyt ja tabletit kädessä. Eli jos kielet ei taivu, en suosittele. Ja tyttö palveli ranskaksi sekä kohtalaisella englannilla jossa vahva ranskalainen korostus kuulemma. Ja kaikki paikat oli aina syrjässä kylä keskuksista. Eli se esite lupaa maat ja mannut, mutta arki on karumpi.

T : Masi

HAAPANEN TIMO 31.08.2015 18:49

Olen korttia pitänyt sydeemin hienoutena, mutta ellei se toimi muuttuukin asia huonoudeksi.

Sen tiedän että eka sisällemeno ilman korttia on hankalaa kun kaikki tiedot näpytellään portin pieneen automaattiin.

@timppa

YLITALO ASTA 01.09.2015 11:11

Seuraava pidempi reissu on loka-marraskuun vaihteessa eli silloin koetetaan taas noita parkkeja kun siellä kortilla on vielä 18 euroa sisällä. Kerron sitten tuloksen.

T: Masi

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.