Letkassa, osan matkaa Espanjaan,löytyykö syys-lokakuussa lähtijöitä

VÄÄNÄNEN KALEVI 26.08.2015 23:09

Porukka-ajo Espanjaan mennessä on tietty turvallisempaa, ja samalla vaihtelevaa. Onko kellään mielenkiintoa ko. reissumuotoon, meitä on kaksi jo varttuneempaa nuorikkoa,olemme usein menneet Etelänmatkan joko pikkuautolla tai lentäen, nyt olisi matkailuauton vuoro.Lähinnä yhteisajo-osuus Ranskan ja Espanjan läpi kiinnostaisi eniten...ollaan kuulolla.

JANHONEN MATTI 27.08.2015 11:59

Salli yksityisviestin lähettäminen, niin minulla voin lähettää sinulle "kättä pidempää" matkasi valmisteluun liittyen.

Tuo peräkkäin ajelu turvallisuussyistä ei ole tarpeellista.

TERVO JARI 27.08.2015 15:31

Yksityisviestien käyttöönotto:

Ylhäällä oikealla lukee nimesi sivuillekirjautumisen jälkeen, nimesi jälkeen lukee Omat tiedot, klikkaa hiiren vasemmalla painikkeella Omat tiedot tekstiä -->

Aukeaa valikkosivu josta saat kytkettyä yksityisviestit käyttöön.

Samaan syssyyn saat halutessasi kytkettyä sähköpostiisi muistuksen saapuneesta yksityisviestistä.

Joskos jollain olis postia "Jaakobille" . . . 

Käyttäjän lisäys viestiin 27.8.2015 klo 16:50:29 Korjataampa:

Sivuille kirjautumisen jälkeen ylhäällä vasemmalla lukee nimesi, nimesi jälkeen lukee Omat tiedot, klikkaa hiiren vasemmalla painikkeella Omat tiedot tekstiä -->

Aukeaa valikkosivu josta saat kytkettyä yksityisviestit käyttöön.

Samaan syssyyn saat halutessasi kytkettyä sähköpostiisi muistuksen saapuneesta yksityisviestistä.

Joskos jollain olis postia "Jaakobille" . . .

Joskos ny kelepaa ?

Vai onko vieläki viturallaan ?

SUOMI SEPPO 27.08.2015 16:20

Mulla taitaa olla peilikuva ? oikealla - vasemmalla ?

VÄÄNÄNEN KALEVI 29.08.2015 04:32

Yksityisviestien avaus Ipad minillä,ei onnistu toistaiseksi...haluamaani aihepiiriin.

AHJOS TIMO 29.08.2015 10:33

Avaa sivuston täysversio selaimessa. En tiedä auttaako. mutta kannattaa kokeilla.

JANHONEN MATTI 29.08.2015 13:01

Koetahan Kalevi saada yhteys pelaamaan.

AHONEN KAI 30.08.2015 03:47

"Porukka-ajo Espanjaan mennessä on tietty turvallisempaa, ja samalla vaihtelevaa"

Kerro miksi tuo on turvallisempaa tuon vaihtelevan porukka-ajon olen joutunut kokemaan kaksi kertaa ;)

NYYSSÖNEN KAJ 31.08.2015 09:37

Eihän tuolla Ranskassa ole yksin tarvinnut reissata. Sata rekkaa on edessa raivaamassa tietäsi takana toiset sata varmistamassa.

HIETAVUORI JUHA 02.09.2015 08:39

Kyllä siinä porukka ajossa ainakin matka aika venyy , ei ryhmä pysy koossa aina pitää jotain odotella . Ja sitten ku,,aa eri aikaa , ja löpö vähenee eri tahtiin vaikka mitä olisi sovittu . Ei ainakaan minun juttuni .

MARTTILA RAIMO 02.09.2015 10:17

Jonkin verran maailmalla ajelleena olisin toista mieltä turvallisuudesta. "Yksinäisenä ratsastajana" turvallisuus vaan paranee, kun voi kiinnittää kaiken huomion liikenteeseen, eikä letkaporukan toilailuihin pysähtymisineen, eksymisineen jne. Jos on pakonomainen tarve olla paita ja perse, parempi on sopia yhteinen välietappi muutaman sadan kilometrin välein.

MÄKELÄ EERO 02.09.2015 10:25

Juu, ei minunkaan juttuni tuo letkassa ajaminen.

pikkueero

HÄMÄLÄINEN MARKKU 02.09.2015 10:59

En ole (ainakaan nyt) lähdössä Espanjaan, enkä muualekkan ulkomaille, ehkä ensi kesänä. Espanjaan menijät voisivat letkassa ajamisen sijaan vaihtaa puhelinnumeroita, se jos jokin, tuo turvallisuuden tunnetta, kun on joku joka on samalla suunnalla ja jolle voi soittaa ongelmatapauksessa. Mielummin ajelen yksin tai korkeintaan yhden muun perheen kanssa.

SEPPÄLÄ ILSE 02.09.2015 11:17

Miten saan yhteystietosi esim. sähköpostiosoite.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 02.09.2015 11:35

Täällähän voi lähettää ylsityisviestejä.

HAAPANEN TIMO 02.09.2015 17:06

Aamulla liikkeelle lähtiessä sovitaan seuraavasta yöpaikasta. Tällöin on mahdollisteti tarvittava apu luultavasti jossain noin sadan kilometrin säteellä, joten tosipaikan tullen kaveri löytyy.

@timppa

AHONEN KAI 03.09.2015 02:21

Olisiko jollain oikein esimerkkejä niistä tilanteista joissa jostain toisesta suomalaisesta olisi apua tai turvaa euroopan läpi ajettaessa?

Jos kummi puhkeaa, itse vaihdettava, tai soitettava kummisuutari paikalle. Jos ovenvääntäjä yllättää, itse se on pois häädettävä.

Pari kertaa olin matkanjohtajana, ensimmäisen ja viimeisen. Lähdettiin Portugalista Marokkoon, sovittiin että ajellaan sinne Carloksen lippukaupan viereiselle Lidlin parkkipaikalle yöksi. Jo kun päästiin Espanjan rajan yli jono alkoi jäädä, vauhtia oli 75-80 moottoritiellä, no ajeltiin sitten omaa vauhtiamme perille asti. yli neljän tunnin päästä soi puhelin, ja kyseltiin ajo-ohjeita Los Barrioksesta takaisin baanalle kun oli jo vähän pimeyskin iskenyt muutama tunti aiemmin.

Päästiin kuitenkin aamulla matkaan Algecirasista Ceutaan, seuraava ihmetyksen aihe oli ekassa pikku kylässä miten seinästä saa rahaa, no saatiin sitä kun oikeita vaihtoehtoja valitsi.

Sitten köröteltiin Pirkka-vauhtia Casablancan Shellille josta aamulla samaa vauhtia moottoritietä Marrakesiin. Siellä olikin tekemistä saada jono pysymään kasassa Koutobian minareetin vieressä olevalle vartioidulle parkkikselle aasien, hevosten, mopojen, ja autojen joukossa, kun liikennesäännöt ovat melko luovaa tasoa.

No se vartioitu parkki on kieltämättä ensi kertaa aika karu paikka, ei tullut vissiin uni silmään, eikä ollut oikein hippatuulta vaikka oli uuden vuoden aatto,kun hetken oli seurattu menoa siellä, me joimme sentään pari pulloa kaasuvinkkua keskenämme.

Seuraavana aamuna lähtö Agadiriin, pari kolme kertaa kerättiin porukka kasaan ennen kuin oli Marrakesh kukistettu. Atlantica parkissa päästiinkin sitten oikein häkkiin, ja kovan vääntämisen jälkeen saatiin taas kaikki autot rinnakkain parkkiin, siellä pari päivää, ja sitten Agadirin keskustan kämppärille, jonne oli jonoa. Asuttiin eka yö siinä kadun varressa kymmenien muiden seurassa.

Aikaiset linnut nappasivat madon, ja pääsivät häkkiin, me lähdettiin kurvailemaan Tan Taniin ja Länsi-saharaan muutamaksi päiväksi. Takaisin tultiin siihen kadun varteen, josta sitten takaisin Euroopan puolelle rantatietä pitkin, joka on El Jadidaan saakka paikoin todella huonokuntoista, noh, meidän karavaaninkin keskivauhti oli 6-70km/h, ja monta kylää jäi katsomatta kun autot olisi tarvinnut kantaa ravintolaan mukaan.

Kotiin selvittiin yhtä kokemusta rikkaampina, nykyään ja aiemminkin kun tavataan matkalaisia, sovitaan treffejä viikon tai kahden marginaalilla kun ollaan samaan suuntaan menossa ja nekin isolla varauksella.

Tässä syksyllä voi kyllä tulla meidänkin peesiin, alustavasti ajateltu perinteistä reittiä, aamulla N:li-Kapp-H:borg-H.gør-Bogø By, jonne yöksi. Sitten Trieriin josta seuraavana päivänä illaksi La Jonqueraan Millaun sillan kautta, sieltä Aguilasiin, jossa päivän verran tinttoa ja Crameriruokaa, josta onkin enää rapiat 400km kotiin Mijakseen.

Kyytiä pidetään siinä vähän toisella sadalla ja tankkauksen aikana pidetään ehkä vartin ruokataukoja.

Reitti on turvallinen, Bogø Byn sillan alla ei keskellä yötä ketään hereillä koskaan, Trierin Mäkkärin pihalla paljon matkalaisia yöpymässä, eikä rosvot ole siihen aikaan hereillä, La Jonquerassa huorat vahtivat, ja Aquilasin lähellä oleva ranta on ei missään.

ROSSI JARMO 03.09.2015 14:13

Selkeään kysymykseen yksinkertainen vastaus. Lähdemme Naantalista 12.09 klo 10.00. Ketkuttelemme ruotsissa 15.09 asti, jolloin Malmööstä Traaveen. Saksassa ehkä viikko, ehkä pari ja sitten Ranskaan ja Espaan. Meille voi soittaa jos pulmia, voi toki muutenkin. Etenemme " fiilis pohjalta " ilman aikatauluja, koska olemme juuri jääneet eläkkeelle. Pikkasen ihmettele lajitovereiden kommentteja. Jos ei ole mitään annettavaa, vois olla ihan hiljaa. Hyvää syksynjatkoa ja hauskoja kokemuksia matkailun saralla. 040-5941030.

JANHONEN MATTI 03.09.2015 15:12

En näe lajitoverien kommenteissa muuta kun kokemuksen tuoman tiedon, kimppa-ajo sinällään ei lisää turvallisuutta. Vähän eri sanakääntein ilmaistuna mutta ihan selvästi sanottuna.

Olen omalta osaltani tarjonnut Kaleville tietopakettia Espanjan matkaan liittyen, mutta s-postiosoitteen puutteen vuoksi en voi sitä hänelle lähettää. Oletan, että hänelle olisi siitä hyötyä.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 03.09.2015 15:17

Matti, kyllä mulle tuli ihmeellisen turvallinen olo viime keväänä Gardalle mennessä, kun tiesin sun olevan muutaman kilometrin päässä ja taatusti tuovan apua tarpeeseen. Huonolla tuurilla siitä sekoilusta olisi saanut vielä sakot motarilla (polttoainemittari satuili ja huoltsikalle oli matkaa pari kilometriä).

VÄÄNÄNEN KALEVI 08.09.2015 15:27

Se on moro, aikaa olen tuhrinu muissa foorumeissa, joten vasta tänään tuli luettua näitä vastauksia.....kiitokset värikkäistäkin kommenteista.

Mutta asiaan, käytin väärää sanaa "Letkassa", joka näemmä on tulkittu jonoajona. Sry siitä.

Kaikkihan toki tietävät, että auton liikkuessa, turvallisuus on uhattuna pelkästään kuskin ja muiden tielläliikkujien virhearvioinneista. Siis no hätä.

Uhat syntyy mielestäni seuraavissa tilanteissa,: tankkaus, leirintä, kahvi-ja ruokailutauot, turistikohde, tms pakkopysähdys ja lopuksi jopa harhaanajo...

Ei se haittaisi, jos silloin lähimailla olisi Suomenkielen taitoinen.

Me karavaanarit olemme, kuten sloganissa sanotaan,kaikkien kavereita, mutta harva meistä hallitsee edes arkisimmat asiat Ranskan kielellä....no mutta näillä mennään ja nährään kun tavataan.

Kalevi

HALINEN HARRI 08.09.2015 18:30

Vähän taitaa olla lähtijöitä mutta enemmän oman mielipiteensä esittäjiä porukalla/ystävien kanssa liikkumisesta. No en minäkään ole autolla menossa, mutta kylläkin lentäen pariksi kuukaudeksi. Se on koettu sinne miellyttävämmäksi asumismuodoksi sekä ei niin kovin kalliiksikaan. Nykyään täytyy asunto varata jo alkukesästä jotta pääsee sinne asumaan jonne haluaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.