navigaattorivinkkejä noviisille

SNABB RITVA 14.08.2015 15:35

Haluan lähteä lämpimään talvehtimaan ja tarvitsen navigaattorin ? Minkä niistä kaikista eri malleista ostan ? Malleja kun on tosi paljon

JANHONEN MATTI 14.08.2015 16:54

Vaikkapa Garminin nuvi 2599 LMT-D riittää tarpeeseesi ihan hyvin. Ja nimenomaan koko Euroopan kartoilla ja elinikäisillä karttapäivityksillä Jos tuohon päädyt niin osta samalla naviin lisämuistikortti.

Tein (teetin) senkin, että samalla kun navi rekisteröitiin se myös päivitettiin heti uutena.

JANSSON JUHANI 14.08.2015 17:42

Osta paras malli. Jos ei ole viimeiset rahat menossa. Itse suosittelen Tom tomia. Ja ehdottomasti Live toiminnolla . Joka tarkoittaa sitä , että navigaattori on koko ajan ajan tasalla . Ruuhkan tai onnettomuuden tai tietyön sattuessa reitille osaa navi ohjata nopeimmalle kiertotielle. Suomessa ei isokaan juttu, mutta täällä Euroopassa sillä voi säästää tunteja. Nykyään kaikissa Tom tomeissa kuuluu ( ainakin paremmissa malleissa ) elinikäiset päivitykset samaan hintaan . Ja caravaanareille on oma malli isolla näytöllä johon voi panna asetuksiin auton mitat . Jotka navi sitten ottaa huomioon reittiä laskiessaan. Siinä on myös valmiina kaiketikin muutama kymmenen tuhatta Euroopan campingaluetta ja muuta caravaanarille tärkeää kiinnostavaa paikkaa.

HAATAJA LASSE 14.08.2015 19:20

Mulla tapletissa tom tom androidi versio.On muuten tosi hyvä ,kokeiltu 10000km matkalla Euroopassa eikä kertaakaan erehtynyt.Tilasin ja latasin sen ,hinta muistaakseni 35€.

JANHONEN MATTI 14.08.2015 19:52

Sen voit unohtaa Ritva, että olisi olemassa navi joka on koko ajan reaaliajassa liikenteen suhteen. Sellaista ei ole, eikä sitä koskaan tule.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 14.08.2015 20:16

Kun ajelimme Lepzigissä 2013 pojalla oli iPhonessa Tomtom sovellus se kylläkin näytti ruuhkan realiajassa. Kun ruuhka purkautui näkyi se myös kartalla samaan aikaan. Saksalaisilla taitaa olla tuo valvonta aktiivisempaa kuin Suomessa. Tuo live liikenteen tiedotusten saaminen ulkomailla oman liittymän kautta on maksullista, mutta Tomtomin live versioilla ei tule lisämaksuja. Pojalla oli Saksalainen liittymä datayhteydellä, joten se ei maksanut lisää.

JANSSON JUHANI 15.08.2015 09:48

Mittakaavat Suomessa ja oikeassa Euroopassa ovat hieman erilaiset. Kun suomalainen tarkan markan karavaanari tyytyy naveissakin karvalakkimalliin ja vain harva rahojaan edesvastuuttomasti käyttävä ostaa kalliimman live navin voi tilanne maailmalla olla toisin. Ja koska live palvelu perustuu liikkeellä ja päällä oleviin naveihin riippuu tiedon ajantasaisuus niiden määrästä. Tulee mieleen elävästi vaikka se päivä kun Hampurista ohi ajaessa säästyi rapiat kolme tuntia aikaa kun Tonto ehdotti kiertotietä liikenne-esteen takia. Ja samalla tuli kaupan päälle kiertoajelu Hampurin läpi, mikä osoittautui oikein kauniiksi kaupungiksi. Mikä oli tullut ohiajettua sitä ennen muutaman kymmenen kertaa motareita myöten.

Ps. Noista ruuhkista. Vaikka niitä yritetään Suomessa tekemällä tehdä, idioottimaisilla rajoituksilla ja liikennejärjestelyillä, ei niitä oikein autokannan ja väestön vähäisyyden takia saada aikaiseksi. Täällä meillä Espanjassa , vaikkapa 340 tiellä , voi elämysmatkailja saada näin elokuussa esimakua oikeasta ruuhkasta ja ja miltä tuntuu kun nelikaistaisen tien kapasiteetti ei enää riitä ja se ei kertakaikkiaan enää vedä liikennettä. Siihen päälle kaikki Euroopan ja Maghrebin törpöimmät autoilijat , jotka tuntuvat keskittyneen lomillaan tänne kolareita tehtailemaan , niin alkaa uusi ihan erilainen kuvio hahmottumaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.