Saksaa ympäri - huomioita

HEIKKILÄ TAPANI 27.07.2015 15:13

Kuuden viikon Saksan kierros alkaa olla takana. Kierrettiin Rostockista alkaen itäkautta koko maa jokaista äärinurkkaa myöden. Keskinen Saksa oli tuttu jo entuudestaan. Muutamia huomioita matkan varrelta.

Stelplatz verkko on aivan erinomainen. Käytännössä joka yölle löytyy ilmainen/edullinen P paikka, mihin voi eri jätökset jättää. Tässä olisi meillä paljon opittavaa Baijerin paikalislehti kertoi kaasutusjengin jahtamisesta. Jengi oli nukutuskaasulla ryöstellyt mobiileja. Epäillyt olivat karanneet. Näitä kuitenkin on Aina olen luulut, että suomalaisia on joka paikassa. No nyt ei juurikaan ole tullut vastaan. Viiteen viikkoon yksi havainto. No eiköhän huomenna sitten kun tullaan Puttgardeniin
JANHONEN MATTI 27.07.2015 16:39

Tapani

Näille fanaattisemmille kotimaan kiertäjille tekisi todella hyvää käydä katsomassa missä muualla stellplatz-verkoston kanssa mennään. Eikä vaan Saksassa vaan myös vaikkapa Ranskassa, jossa on monimuotoista camping-alueita täydentävää palvelua karavaanareille.

Eikä olisi pahasta jos kävisivät joskus pienellä opintomatkalla Välimeren maiden camping-alueilla, vaikka välillä Kroatiasta Espanjaan.

Eurooppaa saa joskus ajella todella pitkään ennen kun toisen suomalaisen karavaanarin näkee. Olen itse pähkäillyt asiaa niin, että ei meitä ulkomaanmatkaajia kovin paljon tässä joukossa ole.

SUOMINEN TAUNO 27.07.2015 17:53

Ihan hyvä näinä aikoina, että kotimaista suositaan. Näyttävät Saksalaiset hyvin pärjäävän ilman meidän eurojammekin.

MÄKELÄ EERO 27.07.2015 18:25

Se kaasutus. Baijerilaiset lehdet kirjoittaa, että sitä tapahtuu. Suomalaiset karavaanarit väittää, että ei ole mahdollista. Ota tästä sitten selvä. Putinin porukat kaasutti yhden teatterillisen verran väkeä uneen männävuosina.

pikkueero

RAUTAVUORI JORMA 27.07.2015 19:00

Pian tänne tulee juttuja niiltä, joiden mielestä Stellplatz on suomeksi puskaparkki.

HYTÖNEN RAIMO 28.07.2015 00:33

Ei oo puskaparkki vaan paremminkin pihaparkki. Ja allekirjoitan aloittajan mielipiteet - kyseessä maa, jossa homma toimii. Eikä maksa paljon.

KERÄNEN KAUKO 28.07.2015 20:30

Ja hyvää se tekis kaikille joskus elämässään käydä ajelemassa tuolla "ruuhka" maissa. Vois jotain oppia periksi antamisesta liikenteessä, ei se aina ole minun paikka jos joku on tulossa sivutieltä ym...

VIRTA URPO 01.08.2015 07:17

Josko meitäkin olisi 16* enemmän, niin varmasti matkaparkkeja ja laadukkaita löytyisi. No tänä vuonna teimme ja teemme vain kotimaan kierroksia tukeaksemme osaltamme Suomen taloutta. Tehkäämme muutkin näin. Oluetkin ostimme suomesta verollisina.

KOSKI SEPPO 01.08.2015 11:17

Tosiaan tekisi meille kaikille hyvää käydä kokeilemassa, millainen tuo keskieuroopan liikennekulttuuri oikein on. Kaksi viikkoa surrattiin Saksaa ja Ranskaa ja tarkoituksella mahdollisimman paljon ns. pikkuteitä, jotta osuisimme idyllisiin kyliin ja näkisimme "oikeaa" Saksaa. Tottakai muutamilla päivillä oli "pakko" painella autobaanalla - niistä kolmella oikean puolimmaisilla kaistoilla neljästä - ja siellä, jos missä oppii vilkun käytön arvon; ei sitä paikkaa, etteikö olisi välittömästi saanut tilaa kaistan vaihtoon, kunhan vain löi vilkun ajoissa päälle. Vaikka vauhdit olivat paikoin melko suuretkin, tilaa kyllä löytyi. Ei puhettakaan mistään "oman paikan" pitämisestä. Siellä on niin paljon autoja ja liikenteen tahti kova, että tottakai siellä on opittu joustavaan liikennöintiin. Jos ajat ns. Härmäläisellä tyylillä siellä, varmasti pellit paukkuu! Taajamissa taas jalankulkijalle annettiin välittömästi paikka ylittää suojatie, kunhan osoitti aikeensa selvästi, tämä oli kaikissa kiertämissämme paikoissa aivan tapa. Meillä on valovuosi matkaa autoistuneiden maitten liikennekulttuuriin, koitetaan oppia tavoille. Turvallista matkaa kaikille!

KARVINEN TIMO 02.08.2015 18:37

Taitavat turhaa baijerissa jahtailla! Koska täällä kauhean kokeneet ovat kertoneet ,että legendaa ovat noi kaasutus jutut heh!!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.