Kreikka 2015 matkailuautolla

LAAMANEN ARI 23.07.2015 15:19

Meillä alkaa olla kolme viikkoa Kreikassa täynnä. Suosittelen ajelemaan tänne kun lämpöä tekee mieli ja sadetta ei ole! Leirintäalueilla saa usein paikan merinäköalalla ja keskimääräinen maksu on noin 20-26 €/vrk. Sillä saa sähkön, suihkun, wc:n. Polttoaine noin 1,18-1,35 /l (diesel). Kun valitsee rannikkoa kulkevan tien on maisemat aina huikeat. Polttoainetta saa jatkuvasti tienvarsilta. Ruoka kaupassa samaa hintaa kuin suomessa. Halvin tankkauspaikka ruualle on Lidl, joita on paljon. Illallinen kahdelle Tavernassa yleisesti noin 30 €. (juomineen) Itse tulimme tänne ajamalla Italian Bariin ja sieltä autolautalla Iqunimetsaan. Lauttaliput kannattaa varata ajoissa. Itse emme niin tehneet ja pohjoisemmasta italiasta ei enään ollut paikkoja vapaan kesä-hienäkuun vaihteessa. Teillä ei Kreikassa ainakaan nyt heinäkuussa ollut minkäänlaisia ruuhkia ja mutkaisia pikkuteitä sai ajaa melko rauhassa. Lisämausteena meillä on matkassa mukana kolme koiraamme.

KATEISTO EERO 23.07.2015 15:52

Missähän tuo Iqunimet sijaitsee, kun en löytänyt sita kartalta?

JANHONEN MATTI 23.07.2015 16:11

Se on siellä "Itäisillä mailla" josta A. Dumasin kirjassa Monte-Criston kreivi. puhutaan.

Igoumenitsasta pääsee lautalla Korfulle, joka on ihan käymisen arvoinen paikka.

VAINIO JUHA 23.07.2015 22:17

Hei Olemme myös kiertäneet Kreikkaa. Suosittelen reittiä Kroatian ja Albanian rannikon kautta Kreikkaan. Albania edullisempi maa. Meillä on ollut 3,5 viikon helle välillä yli 40C ja vesi 25-33C. Nyt olemme tulossa kohti kotia balatonilla. T. VJ .

TOSSAVAINEN REIJO 24.07.2015 14:24

Reilun kuukauden päästä lähdemme reissuun ja kääntöpiste on Ateena. Matkan varrella on mm. Puola, Slovakia, Unkari, Serbia, Makedonia, Kreikka, Albania, Montenegro, Kroatia. Slovenia, Italia, jne.

Kiinnostaisi tietää miten ei-euromaissa käyvät luottokortit esim. bensa-asemilla, tiemaksuja maksettaessa ja campingalueilla.

VAINIO JUHA 24.07.2015 15:47

Hei Meidän kokemuksen mukaa visa ja masteri toimivat oikein hyvin. Kreikassakin toimivat ja kelpasi vaikka toista uutisoitiin. Kreikkalaiset pyytelivät anteeksi taloustilannetta kuullessaan että olemme Suomesta. T. VJ

JANHONEN MATTI 24.07.2015 16:09

Pääsääntö on, että kansainväliset luottokortit toimii polttoaineasemilla. Joskus aiemmin otin tavaksi ennen tankkausta varmistaa että kortti toimii. Käteistä on silti syytä olla aina vähintään yksi "tankillinen mukana" per henkilö.

Osa mainitsemistasi maista on sellaisia jotka vaatii vigneten, osassa maita tiemaksu peritään maksuasemilla ja osaa maksuja ei ole. Tiemaksu maksetaan lähes aina luottokorteilla ja tosi harvoin käteisellä.

Camping-alueilla on sitten vaihteleva käytäntö. Niissä on syytä varautua siihen, että maksu voidaan suoritta vain käteisellä.

Reittiisi mahtuu joukko maita joilla on vielä kansallinen valuutta, vaikka EU-maita ovatkin. Euro on varsin laajasti käytössä epävirallisena maksuvälineenä. Silloin kun maksu suoritetaan euroon kuulumattomassa maassa julkisyhteisölle, käteismaksu on yleensä maksettava paikallisella valuutalla. Montenegrolla on jo pitkään ollut käytössä sopimuspohjaisesti euro ja Kroatia on jo vuosia ollut kaksoisvaluutan maa, eli euro on yleisesti käytössä kunan rinnalla ja tietenkin turistille "hyvin edulliseen" vaihtokurssiin.

TOSSAVAINEN REIJO 24.07.2015 16:35

Jossakin silmiini sattui tieto, että Makedoniassa tiemaksun voi maksaa vain paikallisella rahalla käteisenä. Onko näin?

JANHONEN MATTI 24.07.2015 17:51

Makedonian tiemaksut on pieniä ja jos en ihan väärä tietoa ole saanut niin maksuasemalla voi maksaa myös euroilla.

Noita teiden maksuasemilla maksettavia tiemaksuja periään reitilläsi seuraavissa maissa Italia, Kreikka, Kroatia, Makedonia, Puola ja Serbia. Tämä tietenkin sillä edellytyksellä, että ajat maksullisia teillä

KERÄNEN KAUKO 24.07.2015 18:42

Kroatiassa ja Serbiassa voi maksaa euroilla moottoritiellä. Sanoo vain että maksu euroilla, näyttötauluun muuttuu numerot euroiksi. Ei ollut mitään ongelmaa. Samoin leirintäalueilla, kysyivät maksatko kortilla vai käteisellä ja eurotkin kelpaa.

JANHONEN MATTI 24.07.2015 19:35

Reijo

Tässä hyvä camping kääntöpistettä ajatellen. Helppo mennä ja pääsee bussilla keskustaan ihan kohdalta. Voi olla tunkua joten kannatta koittaa varata paikka.

http://www.campingathens.com.gr/en/index.asp

Ja tässä "pieni" tietopaketti Kreikkaa koskien.

http://www.greecetravel.com/

HYTTILÄ ESKO 24.07.2015 20:16

Tai vaunulla. Me kiersimme viimevuotena ja pari vuotta aiemmin kreikkaa. Peloponnesos ympäri. Hienoja paikkoja Olympia. Ateena. Delphi . Meteora jne. Siitä Albaniaan. Kävittekö Ksamilissa? Oliko tie yhtä huono edelleen?. Tänä vuonna ohitimme Kreikan Bulgarian kautta ja ajoimme Turkkiin. Canaccalesta yli Aasiaan ja siellä Pari paikkaa Troia ja Erdek. Jälkimmäisessä 10päivää. Edullisia maita, eikun menoksi.

Käyttäjän lisäys viestiin 24.7.2015 klo 20:30:03 Ainiin. Toisena vuotena olimme Chaldikilla Thessalonikin alapuolella.

PALM PEKKA 25.07.2015 09:02

Kertokaapa karavaanarit todellista tietoa että tarjottiinko kuittia jokapaikassa vai ei kreikan malla. Täällä Suomessa sitä kyllä tarjioaa jäätelökioskin myyjäkin. ITE

JANHONEN MATTI 25.07.2015 10:19

Ihan kuten meilläkin. Valtaosassa paikoista tarjottiin ja joissain paikoissa ei.

Tosiasia on, että jos suomalaiset olisi yhtä rehellisiä kun puhuvat olevansa niin vähintään puolet valtiontalouden alijäämästä häviäisi heti. Meillä on vallalla edelleen tuo Topeliaaninen käsitys - kansallisiin tarpeisiin kehitelty stereotypia - jonka mukaan me olemme erityisen rehellinen kansa, suorastaan "Herran valittu kansa" mitä rehellisyyteen tulee. Hyvä ajatus, mutta ei pidä paikkaansa.

Jos en ihan väärin ole ymmärtänyt niin EU:n aikana meistä suomalaisista on alkanut kehittyä Euroopassa uusi stereotypia, joka näkee suomalaiset höynäytettävänä kansana. Toisaalta en ihmettele yhtään jos näin on.

Stereotypiat on suorastaan vaarallisia pitkälle vietynä. Jopa rasistiasia. Kun me nyt kilvoittelemme kohti uuttaa jaloa "euroihmistä" niin Hänet varmaan kootaan näitä streotypioista: -huumorintajuinen kun saksalainen, -antelias kun hollantilainen, .kärsivällinen kun itävaltalainen, -joustava kun ruotsalainen, -nöyrä kun espanjalainen, -hienotunteinen kun tanskalainen -luotettava kun italialainen -alistuva kun ranskalainen ja -puhelias kun suomalainen. (teksti lainattu Brysselissä myynnissä olleesta juomamukista.

Prototyyppi tästä stereotypioiden pohjalta kootusta uudesta rehellisetä "euroihmisestä" on jo olemassa ja heitä nimitetään työnimellä "karavaanari".

KERÄNEN KAUKO 25.07.2015 11:54

Miksi pitää pilata kaikki ketjut poliTIkoinnilla?

Hitto kun alkoi ihan asiallinen Kreikan matkailuun kuuluva sivu, niin se pitää sotkea.... PERKELE!

JANHONEN MATTI 25.07.2015 12:23

Vaikka tähän ketjuun tuon stereotypioiden vastaisen jutun kirjoitinkin niin silti olen Kaukon kanssa ihan samaa mieltä.

En tiedä mitä mieltä muut Kreikan kävijät ovat, mutta meidän mielestä Kreikassa oli mukava käydä matkailuautolla.

KERÄNEN KAUKO 25.07.2015 12:30

Sait anteeksi. ;)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.