Fillareilla Wigryyn ja sieltä eteenpäin

SILMUNEN HANNU 02.07.2015 17:46

Onpa tullut tässä kirjaprojektin jälkeen sellainen olo, että pää tarvitsee lepoa, ja siihen parhaiten tuntuu sopivan reilun kuukauden polkaisu alkaen kotipihalta. Ajatuksena on polkea Helsingin kautta Tallinnaan, Viro keskeltä ja sitten Latvia ja Liettua aivan itärajoja nuollen alas. Druskininkain kautta pikkuteitä Puolan Wigryyn ja siellä (ellei ole jo matkalla syntynyt) päätös siitä, minne matka seuraavaksi jatkuu.

Kenties vaikka Puolan kierros kansallispuistoja kahlaten no polkien, mutta kuitenkin. Ajatus on kuitenkin etsiä rauhallisia pikkuteitä luonnon ja pienten kylien kautta, mutta myös erityiset luontonähtävyydet kiinnostaa. Tai sitte Unkariin, kuka tietää...

Jos sinulle tulee mieleen mukavia edellä kuvailtuja tienpätkiä tai pidempiäkin kokonaisuuksia, otan mielelläni vinkkejä vastaan. Tai luontomestoja tai muuta jännää pientä-suurta.....!

Aurinkoisia kesäpäiviä itse kullekin!

Niin, ja peräkärryyn tulee kyytiin koira:) Ja kotiinpaluu täytyy myös jotenkin kehittää:)

t.Kaarina

SUOMI SEPPO 02.07.2015 20:17

Ei tule mitään muuta mieleen kuin : Voi jessus !!! @seppo Voisinhan vielä lisäksi valehdella "Niin minäkin nuorena"

HÄMÄLÄINEN MARKKU 03.07.2015 17:27

Jos tarvitsette Tartossa majoitusta, niin katso Inkeri maja, Kodumajotus Herne tai.Tampere talo. Hinnat ovat halvemmasta kalliimpaan. Tällä kännykällä on vaikea pistää linkkejä, mutta hae Googlella, kaikissa pärjää suomella. Tarton sivuilta löytynee lisää tietoa. Inkeri majassa eli talossa yö maksanee 15 - 20€ molemmilta yht.

SILMUNEN HANNU 06.07.2015 15:01

Markku, kiitos vinkistä!

Seppo, onko voi jessus hyvällä vai pahalla? :)

Eikö kellään ole mitään vinkkejä Puolaan tai itäiseen Balttiaan?

Saas nähdä jos huomenna päästään lähtemään:)

t.Kaarina

HÄMÄLÄINEN MARKKU 06.07.2015 16:20

Toisille on hankala antaa vinkkejä kun mieltymykset ovat erlaisia, mutta itseä kiehtoisi nähdä visentti. Tuolla se voisi onnistua http://bpn.com.pl/index.php?Itemid=178&id=104&option=com_content&task=view&lang=en

Kuvan pasas on sivussa miltään reitiltä https://www.google.fi/maps/place/57%C2%B020%2748.0%22N+26%C2%B044%2750.0%22E/@57.346687,26.747955,16z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x0?hl=fi

Tuokin voisi kiinnostaa, itse missasimme paikan vaikka ajoimme läheltä. http://www.europosparkas.lt/kt_kalbos/index-fin.htm

Euroopan keskipisteen paasikin on Vilnan pohjoispuolella

Käyttäjän lisäys viestiin 6.7.2015 klo 16:43:07 Tietysti Trakain linna lähellä Vilnaa on yksi paikka, mutta mielestäni kylä on kiehtovampi kuin uudelleen rakennettu linna

SILMUNEN HANNU 06.07.2015 16:51

Kiitos Markku!

Bialowiezan visentit käytiin katsomassa viime kesänä, mutta seutu ja sen pohjoispuolen monikulttuurinen raja-alue jäi kiehtomaan niin että nyt on yhtenä suunnitelmana polkea Wigrystä sinne rajaa seuraillen tai välillä E67-tien länsipuolella olevan Biebrzański Park Narodowy kautta koukaten.

Patsas taitaa jäädä turhan sivuun kun fillarilla poikkemat on pitkiä:) Alüksnen kautta ajatus polkea Lubäns -järvialueelle ja sitten Rezeknen kautta Räznas-järven alueelle ja sieltä Kräslavan itäpuolisten pikkukylien kautta Kräslavaan ja Daugavpilsin alapuolelta ihan pikkuteitä pitkin Liettuaan.

Tuo Europaparkas saattaa osua matkalle, mutta sen näkee sitten miten matka on edennyt siihen mennessä ja mitä mieli tahtoo jatkosta.

Mutta kiitos paljon, juuri tällaisia jänniä kohteita on kiva kuulla!

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 13.08.2015 21:16

Piikkiöstä Puolaan polkien-projekti onnistui yli odotusten, ja viihdyimme retkellä niin hyvin, ettemme jatkaneet Wigryä pidemmälle kuin vain paluun autonvuokrauksen vuoksi takaisin Liettuan Marijampoleen, mistä ajoimme edellispäivänä Tallinnaan ja tulimme eilen kotiin.

Puolan rajalle oli Piikkiöstä käyttämäämme ei-oikoreittiä matkaa 1504km, Wigryyn 1536km ja Marijampoleen 1660 km. Ajallisesti arvioimme polkeneemme varmaan 70% sora-, hiekka-ja metsäteitä sekä polkuja pitkin, eli kuukaudessa olisi polkenut kyllä 1000km enemmänkin, jos olisi priorisoinut asvalttitiet.

Tykkäsimme kuitenkin noista itärajojen syrjäseuduista ja pienistä luontonähtävyyksistä niin paljon, että hakeuduimme mieluummin erämaan rauhaan kuin helpoille ajoväylille.

Yllätyimme myös metsäyöpymisten helppoudesta, ja nukuimmekin lähes puolet matkasta metsässä erämaisten järvien rannoilla ja istuimme illat tulilla. Nautimme leirielämästä puolet yöpymistä seuranneesta päivästäkin, keräsimme mustikoita ja kanttarelleja yms.

Leiripaikkoina siis sekä paikallisten metsähallitusten alueet että paikallisilta saadut vinkit että kartalta löytyneet nuotio/telttapaikat ja vain Wigryssä leirintäalue. Loput yöt eritasoisissa sisämajoituksissa.

Ihmiset olivat kaikkialla uskomattoman ystävällisiä ja kohtaamisia oli runsaasti. Kieliongelmia ei juurikaan ollut,Virossa suomea, Latviassa ja Liettuassa englantia ja Puolassa ja jossain syrjäkylissä sen lisäksi saksaa.

Vaikka retki nyt tehtiinkin polkien, oli matkan varrella niin paljon karavaanille sopivia kohteita ja myös puskaparkkeja, että kirjoitan tästä blogin ja jaan tänne kun saan valmiiksi!

Pyöräily oli tosi mahtavaa pään nollausta ja kehon sekä mielen virkistämistä!

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.