stelvio passa

HAKALA ANNE-MARIE 29.06.2015 13:10

Hei!

Kysyisin onko kukaan ajanut matkailuautolla stelvio passan tietä ? Siis Bormiosta italiasta eteenpäin Itävaltaa kohden. Vaunuille sitä ei suositella mutta mites auton kanssa pärjäisi. Olin ajatellut että tultaisiin sitä kautta pois como järveltä. Siis onko kukaan ollut siellä päin?

Anne ja Heikki

TIIHONEN RIITTA 29.06.2015 15:14

Kannattaa ajaa, aivan mahtava tie ja huikeat maisemat. Me ajoimme kyseisen tien heinäkuun alkupuolella, noin 10 vuotta sitten. Tosi tiukkoja mutkia siellä toki on ja muistaakseni yksi lyhyt tunneli, jossa ei mahdu matkailuautolla ohittamaan vastaantulijaa. Siellä sattui vielä samana päivänä olemaan pyöräilykisat, joten liikennettä oli aika paljon, mutta aivan hyvin sekaan mahduttiin.

SILMUNEN HANNU 29.06.2015 15:16

Moi!

Ollaan ajettu Stelvion sola kumpaankin suuntaan 6,5m pitkällä asuntoautolla. Ensin pohjoisesta Bormioon ja parin päivän päästä takaisin. Mulla oli jäänyt tuossa kohtaa kotiläksyt tekemättä emmekä olleet tietoisia solan tasosta sille tielle lähtiessämme, mutta pakko oli mennä kun oli Bormiossa omien lasten kanssa treffit :)

Solan pohjoispuoli on siis melkoisen sihmurainen, kapea ja sisältää jos en ihan väärin muista niin lähes 50 hiusneulamutkaa. En suorastaan rakastanut sitä pohjoispuolta asuntoautolla ja niinpä tulin sen fillarilla alas :)

Solan eteläpuoli on huomattavasti helpompi ajaa, tie on uusi ja leveä ja mutkat loivia eli Bormion ja solan väli on ihan helppo siihen vanhaan pohjoisrinteeseen verrattuna. Ylhäällä kannattaa ehdottomasti pitää tauko ja katsella rauhassa maisemia ja haistella kirpeää vuoristo-ilmaa. Ja ihan hyvä ruokapaikkakin siellä on.

Sen verran vilkasliikenteinen tuo sola on, että asuntouatolla kannattaa mun mielestäni mennä ihan viimeisellä illan valolla niin ei ole tien tukkona moottoripyörille ja pikkuautoille, mitkä on aamusta alkaen paljon. Illat oli rauhallisia. Niin ja mies sanoi että se pohjoispuoli oli helpomi ajaa juuri noin kuin suunnittelette. Hiljaa tosin pitää tulla, minä olin fillarilla paljon nopeampi.

Bormiossa on mahtavat kylpylät mitkä toimivat kuumien luonnonlähteiden avulla ja se vanha kylpylä on aivan erityinen maanalaisinen luonnonhöyrysaunoineen ja kylpyineen ja maisemat alas laaksoon.

Bormioista nousimme Lago di Cancanolle, mikä on huikeaa seutua maastopyöräretkiin.

Mainioita matkaa teille!

Itsekin tulee hinku noihin maisemiin kun niitä tässä muistelee, vaan olemme lähdössä kotoa käsin kohti Puolaa fillareilla koira peräkärryssä :)

t.Kaarina

HAKALA ANNE-MARIE 29.06.2015 15:30

Kiitos kauheasti näistä vastauksista. Siispä pitäydyn suunnitelmassa ja tulemme elokuun lopulla sitä kautta takaisin kotiin. Etukäteen kun suunnittelee tuntuu kun olisi jo matkalla... Viime kesänä tulimme Grossnockerin kautta kotiin ja mahtavat oli maisemat sielläkin.

Anne ja Heikki

HEINONEN TOIMI 01.07.2015 19:00

Moro.

Autolla en ole ajanut mutta tuo pohjoispuoli on yksi parhaista pyöräilypätkistä mitä olen ajanut, kannattaa kokeilla.

SILMUNEN HANNU 01.07.2015 19:06

Oletko Toimi polkenut sen ylös vai alas vai kumpaankin suuntaan? Jos ylös, kauanko siihen meni aikaa, muistatko?

Riippuu tietty paljon myös fillarista ja vausteita. Bernina Pass ollaan poljettu ylös mutta maastopyörillä ja täyspakkauksilla, joten aikaa ei otettu:) Eikä sillä ole niin selkeää alkua kuin Stelviolla.

Stelvion olen huristanut fillarilla alas ja joskus toivoisin polkevanis en myös ylös, vaan ei tänä kesänä kun koira kulkee peräkärryssä mukana :)

t.Kaarina

HEINONEN TOIMI 07.07.2015 19:59

Heissan.

No, ylös tietenkin. Aikaa kului kolmisen tuntia tosin siihen vaikutti jo ajetut rapiat sata kilometriä. Maantiefillarilla oltiin liikkeellä ja lasketeltiin eteläpuolta alas. Tänä keväänä löysin Gardalta niin jyrkän asfalttimäen etten pystynyt polkemaan sitä ylös, voimat ei vaan riittäneet.

t.TH

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.