Heinäkuussa onko tungosta Kroatiassa?

KORHONEN ELISA 19.06.2015 10:47

Ollaan oltu yleensä aina kesäkuussa reissussa Kroatiassa ja Italiassa, mutta nyt loma on heinäkuun puolivälistä lähtien. Harkitaan tässä reittivaihtoehtoja, niin kertokaapa heinäkuussa Kroatiassa ja Unkarissa liikkuneet, onko siellä tungosta? Esimerkiksi Pulan niemimaalla ja Balatonilla? Mahtuuko mihinkään ilman varauksia?

JANHONEN MATTI 19.06.2015 11:11

Kyllä siellä tungosta, mutta pienellä järjestelyllä aina yksi joukkoon sopii. Suosittelen varauksia.

Syy: Heinä-elokuussa tämä vanha Rooman vallan aikainen Dalmatian provissi muuttuu saksalaisten lomaprovinssiksi.

Balaton taas on unkarilaisten "olohuone" jonne on tunkua yleensä siihen aikaan

Tässä pari linkkiä josta löytyy kaivelemalla alueittain Kroatian camping-alueet ja vähän muutakin Kroatiaan liittyvää.

http://croatia.hr/en-GB/Homepage

http://www.camping.hr/prva.aspx?j=eng&pid=69&post=0&stranica=904

Tässä Istrian nimimaan camping-alueita Mm. camping Stoja on hyvä ja hyvät bussiyhteyden portilta Pulan keskustaan.

http://www.arenacamps.com/arenacamps_camping/stoja_camping

Käyttäjän lisäys viestiin 19.6.2015 klo 11:13:54 Kroatian kartta on aktiivinen ja sen takaa mm. löytyy aluettain camping-alueet.

KERÄNEN KAUKO 19.06.2015 16:09

Ollaan oltu heinäkuussa Unkarissa, Budapestista itän päi, Egeri jne... Hyvin on mahduttu, ei mitään ahtautta.

JANHONEN MATTI 19.06.2015 17:32

YouTubesta on tullut ihan varteen otettava väline tutustua ennakolta camping-alueisiin. Osa kuvauksista toki on amatööritasoa mutta yhä useimmin ammattilaislaatua. Kroatia on maa jonka camping-alueet on tasokkaimmin netissä, kuten maan matkailumainonta yleensäkin. Kroatian uusi tuleminen matkailumaaksi hyppäsi paperinrapistelukulttuurin yli suoraan digiaikaan ja se näkyy.

Haku nimellä. Myös stellplatzeista alkaa olla aika paljon vastaava tarjontaa.

Tässä muutama esimerkki Isrian niemimaan campingeista. Tässä Umag joka on "vain" 4-tähden alue, kuten kuvasta näkyy. https://www.youtube.com/watch?v=fN74YEDJgls

Tässä taas Cmaping Stoja lähellä Pulaa https://www.youtube.com/watch?v=-gYAyUBdaZk

Ja tässä "lomakaupunki" Lanterna camping jossa lienee lähemmäs 3000 paikkaa. https://www.youtube.com/watch?v=xAPhrDM0Yr4

ALASMAA MATTI 22.06.2015 20:29

Viime kesänä 12.7.2014 Strand Camping Balatonkali, paljon vapaita paikkoja. 13.7.2014 Gastrum Camping Balatongyörok paikkoja n. 200, meidän lisäksi paikalla 5 muuta leiriytyjää. Kyllä Balatonilla heinäkuussa tilaa on ilman varaamatta.

VIRTANEN JUKKA 23.06.2015 14:11

Me ollaan oltu useana kesänä Kroatiassa heinä-elokuussa. Joissain paikoissa on melko täyttä, mutta aina on tilaa löytynyt. Viime kesänä esim Sibenikissä ja Zadarin Zatonissa oli paljon nuoria perheitä esim. Puolasta ja Tsekeistä. Muutenkin lapsiperheitä oli paljon, koska noilla isoilla alueilla on paljon tapahtumia. Sen sijaan esim. aivan upealla Stonin leirintäalueella oli reilusti tilaa, koska se on vähän sivussa eikä siellä ole mitään rantashowta tms. Ylempänä Istriassa esim. Rovinjin Porton Biondin alueella oli myös hieman ahdasta, mutta se sijaitsee 1 km päässä vanhasta keskustasta, joka puolestaan vaikka iltaisin on todella hieno kaupunki.

PAANANEN PAULI 24.06.2015 20:41

Tervehdys ! tai Dobre Dan Cresin saarelta Kroatiasta !

Täällä ollaan Kroatiassa. Krk:lla ja täällä Cresillä alkoi jo high season. Yksi maksimissaan , jos tuuri käy , niin korkeintaan kolme yötä pystyy olemaan ilman etukäteisvarausta hyvillä kämppäreillä, sitten on vaihdettava koska paikan varanneet tulevat. Eli saaret täyttyvät kovaa vauhtia, rannikon pikkukämppäreillä on paremmin tilaa. Tämä on vain minun mielipiteeni 39 vuoden kokemuksella entisessä Jugoslaviassa ja nykyisessä Kroatiassa matkustaneena. Korjaan sota tuli väliin , silloin ei reissattu täällä ! eli muutamat sotavuodet jäi tuona aikana väliin ! Terveisin : Arja ( ei Pauli ) Cres Mali Losinj

NYYSSÖNEN KAJ 24.06.2015 23:02

Kroatiassa on käynnistymässä CCI-korttilaisten kokoontumisajot.

SOININEN JUKKA 22.07.2015 10:29

Oltiin viikko 27 Porcissa ,etukäteen kun varasi niin sai jopa valita paikan meren rannasta. Bivala Uvaja kämppäri. Siisti ja hyvä paikka,hyvät pyöräilymahdollisuudet ja muut huvitukset. Erikoisesti pienemmälle väelle oli tarjolla ohjelmaa . Lämpötila oli kyllä liikaa +35 C..

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.