Leirintäaluesuosituksia Maggiore-järveltä?

YLISUUTARI JOUNI 16.05.2015 22:13

Olemme kesäkuussa menossa kahden asuntoauton porukalla Pohjois-Italiaan ja nyt olisikin mukava kuulla muilta alueella vierailleilta karavaanareilta kokemuksia hyvistä leirintäalueista Lago di Maggioren alueella.

Olemme kyllä aikaisemmin viettäneet muutaman mainion lomapäivän järven pohjoisosissa Cannobio-nimisessä pikkukaupungissa, jossa viihdyimme hyvin Del Sole leirintäalueella. Nyt olisikin mukava löytää vastaava mukava kohtuuhintainen leirintäalue jostain toisesta pikkukaupungista alueella. Mitään vesipuistomaista "perhehelvettiä" emme etsi, vaan mieluummin rauhallisempaa ja aikuisempaan makuun sopivaa leirintäaluetta, josta olisi helppoa tutustua alueeseen ja käydä esim. Isola Bellalla ja Isola Superiorella.

Kiitos etukäteen vinkeistä ja campingsuosituksista, jos sellaisia löytyy!

PIIRONEN KARI 16.05.2015 23:05

Tuolla alueella viihdyimme hyvin fillaroimassa. www.isolino.it

STENVIK PETRI 17.05.2015 00:02

Olimme 3 vuotta sitten pari yötä Bavenossa Camping Parisi-nimisellä leirintäauleella. Pieni alue, mutta kesäkuussa kyllä mahduimme ilman varausta. Ei mitään extraa, mutta kauniilla paikalla Maggiore-järven rannalla ja langaton netti toimi respan lähellä katoksessa. Jäi mieleen, kun just sitä tarvittiin. Mukavan nurmikkoinen paikka, joten sai heti pöydän ja tuolit pystyttää aurinkoon. Varmaankin sanitettitilatkin ihan OK, koska ei mitään kielteistä mieleen jäänyt. Itse Bavenossa ei mitään maata mullistavaa ollut, Cannobio oli ehdottomasti kylänä viehättävämpi (oltiin samalla Del Solella).

Suuri alueen plussa oli kivenheitto Bavenon satamaan, josta lähti laiva Borromeon saarille. Käytiin Isola Bellalla ja Isola dei Pescatorilla. Bellalla on aivan upea puutarha, vapaana valkoisia riikinkukkoja, ja olihan siinä linnassakin katsomista. Pestacatore oli kalastajasaari, turistinen kyllä mutta mukava oli kävellä eikä kesäkuussa liian täynnä. Suosittelen.

Pyöräiltiin Stresaan, olisko ollut muutama kilometri matkaa. Hienoja maisemia matkalla. Paljon vilkkaampi kuin Baveno. Autolla kävimme järveä kiertäessä Aronassa, jossa pääsi kiipeämään jonkun patsaan päähän! Olisko ollut joku San Carlo.

Reilun viikon päästä meillä lähtö Saksa-Tsekki-Itävalta!! T: kirjuri Pia

SILMUNEN HANNU 17.05.2015 14:44

Heitän radikaalin ehdotuksen, menkää cämppärin sijaan yöpymään Isola dei Pescatorelle!

Olitin siellä pari vuotta sitten kaksi yötä ihanassa pienessä hotellissa (Belvedere) minkä oma vene haki meidät Stresan rannasta, mihin asuntoauto jäi parkkiin siksi aikaa.

Saarella on ihan oikeaa asutusta ja aamut ja illat kun turisteja ei ollut (siellä on vain kaksi pientä hotellia), olivat suorastaan maagisia keskellä järveä, hiljaisuutta ja upeita maisemia.

Maksaahan se toki enemmän kuin leirintäalue, mutta oli kyllä upea kokemus:)

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.