Tiemaksulaite pakko Norjassa tämän vuoden alusta

NYYSSÖNEN KAJ 12.05.2015 16:28

Sain tietoa asiasta. Tämä ei tavallista karavaanaria M1 rekisteröityä matkailuautoa koske, mutta jos auto painaa yli 3,5 tonnia ja on yrityksen nimissä, silloin pakollinen.

"Norjaan kulkurilla menijöille tärkeä tiedote!

Liitän saamani sähköpostin tähän:

Sähköiset tullimaksujen lukulaitteet ovat pakollisia Norjassa liikkuville linja-autoille

Norjassa tuli vuoden 2015 alusta lähtien voimaan lakimuutos, joka koskee kaikkia yli 3,5 tonnia painavia norjalaisilla teillä liikkuvia hyötyajoneuvoja. Lakimuutos vaatii, että Norjan teillä liikkuviin ajoneuvoihin, mukaan lukien linja-autoihin, on kiinnitettävä sähköinen tullimaksujen lukulaite tuulilasin sisäpuolelle. Tämä koskee niin norjalaisia kuin ulkomaisiakin kuljetusliikkeitä sekä itsenäisiä kuljettajia.

Mikäli sähköistä tullimaksujen lukulaitetta ei ole asennettu, veloitetaan yli 3,5 tonnia painavan hyötyajoneuvon kuljettajalta tai omistajalta 8 000 Norjan kruunun (lähes 1 000 euroa) sakko.

Norjan viranomaiset suosittelevat yrityksiä tilaamaan sähköisen lukulaitteen internetistä osoitteesta www.autopass.no tai www.easygo.com. Välttääkseen sakon yritysten tulee allekirjoittaa sopimus tietullioperaattorin kanssa ja asentaa lukulaite tuulilasinsa sisäpintaan. Sopimuksia voi tehdä ja lukulaitteita voi hankkia myös suoraan rajanylityspaikoilla. Lisätietoja tästä mahdollisuudesta saa numerosta +47 210 31 764 tai verkkosivulta www.fjellinjen.no/chat.

Tällä viikolla olen itse menossa Norjaan, tuli tuossa liikennöitsijän tallilla puheeksi tälläinen asia. Otin selvää Norjan viranomaisilta, eli yksityishenkilön omistama isokin M1 matkailuauto ei tarvitse lukulaitetta, mutta asia muuttuu heti jos omistajana rekisterissä on yritys. Ja käsitykseni mukaan linja-autoksi tai kuorma-autoksi rekisteröity tarvitsee jokatapauksessa."

POKKINEN TAPANI 12.05.2015 16:41

Hyvä tiedote. Aika mahottoman paljon noista isoista luksusautoista ja aika moni pienemmistäkin on firmojen nimissä, vaikkakin omistajan yksityiskäytössä ja pelkkänä huviautoina. Ei lainmukaista veronkiertoa, liekö edes hengen, mutta moraalisesti jo hiukan arveluttavaa.

Vaan miten tuo säädös tulee vaikuttamaan ammattimaiseen vuokra-autokäytäntöön? -tapani-

MERINIITTY KLAUS 12.05.2015 18:14

Joo, niin tarvitsee. Norskit on kyllästyneet itäblokin vapaamatkustajiin, joilta ei jälkikäteenkään saada tiemaksuja perittyä. Siksi vuodenvaihteessa astui voimaan laki, joka velvoittaa yli 3,5t ammattiliikenteeseen rek. ajoneuvoilta tuon boxin.

LATVALA MARKO 12.05.2015 18:32

Tullin kanta asiaan on, että ei koske mitään matkailuautoja. Vain yli 3500 kg autoja, joilla ajetaan rahtia ja saadaan siitä korvaus.

JANHONEN MATTI 12.05.2015 18:41

Tuo Norjan tiemaksujen aiheuttaja tulikin jo selväksi.

Tietääkö kuka nuo tuolla muualla Euroopassa olevat tiemaksut on aiheuttanut?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.