matka Viroon Venäjän (Pietarin) kautta

KATAJA JARMO 02.05.2015 22:05

Moi. Suunnittelen käydä Viron puolella matkailuvaunulla Ivangorod rajanylitys paikan kautta. Mitä täytyy tietä ennen matkaan lähtöä: esim. rajanylitys jono varaus mahdollisuus ja miten se toimi periaatteessa paikan päällä? Kuinka se varaus tehdään? Ja kaikki tietoa saa kertoa mitä tähän voisi liittyä. Kiitos! Matka on tarkoitus toteuttaa kesäkuussa Juhannuksen jälkeen.

LÄHDESMÄKI RISTO 06.05.2015 21:12

Mikäli mennään Venäjän kautta niin ennakkovarausta ei tarvita. Mutta varaudu vähintään kahden tunnin jonotukseen pahimpaan aikaan Ivangorodin puolella. Narvan puolella uudet tullitilat rakenteilla eikä siellä ole jonoja. Kannattaa mennä Nuijamaan kautta Svetogorsk-Viipuri välinen tie on huonossa kunnossa.

KUPIAS PETRI 15.05.2015 22:10

Hiukan lisää tietoa Narva-Ivangorod rajamuodollisuuksista. Kun tulet rajalle (Narva-Ivangorod) Eestin puolelta, aja odotusalueelle (border waiting area) osoite Rahu 4 A. Mene kopille 1 passi ja rekisteriote mukana maksa 1,30 € saat kuitin joka säilytä , kuitissa on aika jolloin sinun on oltava odotusalueella, väliajan voit käyttää missä haluat, voit poistua ajoneuvolla alueelta. Odotusalueen toisessa päässä on koppi numero 2 jonka vieressä iso valotaulu, valotauluun tulee aikanaan rekisterinumerosi (itselläni oli merkitty ajaksi 21-22 jolloin minut ohjattaisiin varsinaiselle raja-alueelle. Rekisterinumeroni tuli taululle klo 22:25) Kun näet taululla rekisterinumerosi mene jalkaisin kopille 2 mukanasi kuitti sekä rekisteriote ja passi, maksa 3€ ja saat kuitin jossa on jononumerosi, aja rajalle opasteiden mukaan ja liity jonon jatkoksi, jono etenee melko nopeasti rajalle, anna jononumerosi viimeistään puomilla, puomia ohjaavalle henkilölle (pieni transerviisin koppi puomin vieressä), puomin avauduttua aja raja-alueelle, politsei ottaa passit ja rekisteriotteet ja vie ne rajakonttoriin josta saat ne takaisin kun olet ajoneuvollasi kyseisen luukun kohdalla, ajoneuvosi tarkastetaan sisältä visuaalisesti jossain vaiheessa. Tie Ivangorodista pietariin hyvässä kunnossa krasnoje selon jälkeen jättimäisessä liittymäviidakossa valitse tie A121 se johtaa kronsstadiin aikanaan kronsstadin viitat tulevat näkyviin , krostadin tasalla ala seurata viipuriin vieviä opasteita tai minne nyt haluat. Ajoin Ivangorodista kronstadiin n. 2,5h (pimeää ja sumuista).mukava matka ja reitti.

KUPIAS PETRI 15.05.2015 22:16

edellinen kirjoitukseni oli kesältä 2011 jotain muutoksia on saattanut tulla maksuihin, muun oletan olevan edelleen paikkaansapitävän. Venäjältä Ivangorodin kautta Narvaan oli helppo tulla.

LÄHDESMÄKI RISTO 15.06.2015 15:46

Mentiin kaverin kanssa 10. 6. patotietä pitkin ja Ivangorodin kautta Viroon. Matka tehtiin tällä kertaa moottoripyörillä eikä mitään ongelmia ollut matkalla. Tullissa oli erittäin hyvä kohtelu ja meidät ohjattiin ohittamaan autojonot suoraan tulliin. Tiet oli hyvässä kunnossa ja liikenne ei ollut pahimmillaan puolen päivän aikaan. Tie patotien jälkeen Sosnovi Boriin ja siitä Ivangorodin tielle oli vähän huonompaa mutta kyllä sillä ajeli. Virossa mentiin Esnaan Jaakon luokse jossa vietettiin pari päivää ja kylvettiin reissun hiet pois. Täytyy lähteä Pärnuun perinne päiville Konseen 22. 8. katsomaan vanhoja koneita.

KUPIAS PETRI 24.07.2015 16:15

ajoin jälleen Narvasta-Venäjälle, seuraavalle ajokerralle täytyy muistaa varata aika valmiiksi niin ei tarvitse 7,5h odottaa.

ajan varaus:

https://www.estonianborder.eu/yphis/index.action

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.