Ruotsin ja Norjan "SFC-alueet"?

NAATULA SAMI 28.04.2015 15:49

Hei,

Aikomuksena olisi toukokuun lopulla lähteä Ruotsiin ja Etelä-Norjaan asuntovaunun kanssa. Siihen liittyen joitakin kysymyksiä joihin kokeneemmat varmaan tietävät vastauksia:

-Onko Ruotsissa ja Norjassa meidän SFC-alueita vastaavia karavaanarialueita? Mistähän luetteloista tai oppaista nämä löytyvät? Jos katson esim ACSI-opasta, Suomessa jää vaikkapa sellainen helmi kuin Kattivankkuri käymättä.

-Onko ACSI oppaan lisäksi jokin muu hyvä leirintäalueopas pohjoismaihin? Siis sellainen jonka voisi ladata offlineen koneelle tai peräti paperinen versio.

-Onko Ruotsin ja Norjan kaasupullot yhteensopivia meidän kierre- tai painoventtiilin kanssa? Kummilla pulloilla kannattaa lähteä liikkeelle?

Tiedonmuruista etukäteen kiittäen, Sami Naatula

Käyttäjän lisäys viestiin 29.4.2015 klo 13:56:40 Kiitos vastanneille.

Itse itselleni vastaten, ruotsalaisten 'Caravan Club of Sweden' kerhoaluekatalogi löytyy tuolta:

http://np.netpublicator.com/netpublication/n20693989

ei ole yhtä laaja kuin Suomen vastaava mutta eiköhän tällä päästä alkuun...

Norjan vastaavaa en vielä löytänyt yleisestä netistä. Lähestyin NOCC:ia sähköpostilla...

HAAPANEN TIMO 28.04.2015 16:45

Norjan pullossa on sama painoventtiili kuin meillä. Ruotsissa voit kayttää ruotsin pulloa linkin mukaisella adapterilla jolla saa ruotslaiseen kierrepulloon meikäläisten painoventtiilin.

Adapteri alemmassa kuvassa, ruotsalaisessa kierrepullossa on pitkä pienehkö kierre. http://www.kosangas.dk/privat/videnscenter/byt-din-gas-i-norden/byt-i-sverige/

@timppa

BACKMAN JUHANI 28.04.2015 17:24

Kesällä pärjää mainiosti 2 pullol jos ei oo montaa kuukautta reisus ite oon pärjännyt 3viikkoo 1 pullol mut kaks on ollu mukana ja jääkaappi koko aja pääl on rillattu laitettu ruuat ja väli joutunu lämmittääki !

HALINEN HARRI 28.04.2015 19:54

Kovin pientä on yhteistyö SFC Ry:n ja muiden pohjoismaisten vastaavien välillä. Esim. miiksi SFC Ry:n kortti ei kelpaa suurimmassa osassa Ruotsin, Norjan eikä Tanskan alueilla. Heillä yleisesti käytössä olevaa korttia kuitenkin markkinoidaan Suomessa kelpaavaksi. Olenkin sovinnolla ostanut heidän korttinsa ja siihen vuositarran vuosittain jo niin kauan kun ko kortti on ollut ja sitä ennen sen edeltäjänkin. Tilasin nyt tuon FICC:in kortin (Camping Card International) ja tutkin kesällä sen kelpoisuutta ainakin Ruotsissa. Mikähän on syynä kun kolme muuta pohjoismaata pystyvät yhteistyöhön mutta ei suomalainen liittomme? Kielitaito vai tuo jäsenille tuttu jäykkäniskainen asenne jäseniä kohtaan koska vain yhdistykset ovat liittomme pomoja?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.