Norja Bergenistä Lofooteille

YLITALO PERTTI 26.04.2015 15:26

Paljon on keskustelua Norjan reissaamisesta. Kertokaapa parhaat paikat matkalla Bergenistä Lofooteille. Matkaa kertyy kaiketi 800km. Bodo:n satamasta kaiketi lähtee laiva Moskenesin satamaan. Siten päästää Lofooteille? Onko laivamatkasta jotain erityistä kerrottavaa? Matkailuautoilla mennään max 8m pituutta. Onko ruuhkainen laiva heinä-elokuun vaihteessa? - marja

HALINEN HARRI 26.04.2015 15:37

Bergenistä suoraan Lofooteille ei ole paljoakaan nähtävää lähtö/tulorantojen lisäksi. Tuolloin heinä-elokuun vaihteessa saattaa jonkin verran olla laivoihin pyrkimässä saksalaisia peräkärryineen/veneineen. Jos tuuli on myrskyinen saa kohtuullisen hyvän vuoristoradan koska laivat eivät ole kuin "isohkoja".

TERVO JARI 26.04.2015 20:36

Matka Norjan Bergenistä Lofooteille keskinopeudella n. 60km/h kestää kauan ajella, kokemusta on . . .

https://karavaanarit-fi.directo.fi/jasensivut/jasenpalvelut/jasenkeskustelu/?x26564=72408848

Jokainen reissaa kuten haluaa mutta Norjassa tuo matkan taittuminen on kuin täin ryömimistä tervassa, hidasta ja väliin erittäin hidasta. Miksi tehdä reissusta jatkuvaa ajamista ? Vaikka joka päivä vaihtaisikin paikkaa miksi ajaa "tolkuttomasti ?

Etelä Norjassa on niin paljon nähtävää että yhden kuukauden saa kulumaan siellä hyvin eikä ole tarvetta ajaa maata "päästä päähän" . . .

Tuo on minun näkemykseni asiaan ja jokainen saa tehdä kuten mieli tekee . . .

Tuossa, jos kiinnostaa:

http://jarin.vuodatus.net/

Tietulleista:

http://www.autopass.no/

http://www.autoliitto.fi/?x20043=3320103

YLITALO PERTTI 28.04.2015 10:23

Viesteistä ole ymmärtänyt, että turhan hidasta ja tylsää matkantekoa Bergenistä Lofooteille. Jatkoa kysymykselle, kun määränpää on Lofootit ja matka aloitetaan Kapellsäristä. Matkantekoaikaa 2-3 vk. Onko viisainta puikkelehtia Ruotsin kautta pohjois Norjaan? Tai missä kohtaan on järkevintä siirtyä Norjan puolelle? Lähinnä kiinnostaa nähtävyyden ja maisemat ja käytännön järkevyys. -marja

HALINEN HARRI 28.04.2015 13:07

Minä ajan mieluuten Suomen puolta Haaparantaan, siitä suoraan Kiirunaan ja edelleen Norjan puolelle ja Hinnöyan saarelle ja sieltä Lofoottien muille saarille kohti etelää. Koko menomatkaan ennen Lofootteja menee 2-3 päivää riippuen päivätaipaleista ja kuinka paljon Suomessa ajettavaa. Niitä maisemia näkee Lofooteillakin mitä näkee "vaikeamman matkan" kautta ajettaessa. Jotenkin voi saada liikaa makeaa mahan täydeltä jos ajaa vuonolta vuonolle.

TOIVONEN MARTTI 28.04.2015 16:01

Me taas ajettiin viime kesänä Kappelskäristä Falunin ja Moran kautta Steinkjeriin ja sieltä Turistitieksi nimettyä Riksvei 17 Namsoksen kautta Bodööseen josta lautalla lofooteille.

Ruotsin puoli on hiukan tylsää metsämaisemaa mutta tiet on hyvät ja nopeat.

Tuo Riksvei 17 on hieno mutta Steinkjer - Bodö -väli vie kyllä vähintään neljä, mieluiten 5 päivää. Jos nimittäin katselee paikkoja eikä vaan aja tukka putkella. Tuosta tiestä saa hyvän oppaan ilmaiseksi netistä ja sieltä löytyy muutenkin paljon tietoa haulla Riksvei 17.

Tie on hieno mutta maksullisia lauttoja on monia. Matkailuautot maksaa yleensä tuplaten sen minkä iso pakettiauto.

Bodö - Moskenes lautta on lyhyt ja leveä ja rullaa sietämättömästi jos on kova tuuli. Oksennuspusseja on pitkin lauttaa ja niitä tarvitaan.

mot

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.