Koira ja tulli Norjan ja Ruotsin rajalla?

TUOMINEN MARKKU 25.04.2015 22:50

Käyttäjän lisäys viestiin 25.4.2015 klo 22:54:10 Vilahtipa tuo otsake pikaisesti eteenpäin ja ilman itse kysymystä!!
Eli olenkohan ymmärtänyt oikein, että mentäessä Suomesta Norjaan tai Ruotsiin, koira pitää ilmoittaa ko. maan tullissa, mutta mentäessä Ruotsista Norjaan ilmoitusta ei tarvita?

Käyttäjän lisäys viestiin 26.4.2015 klo 10:41:02 Täsmennykseksi vielä: Tiedän mitä lääkityksiä, rokotuksia, passeja jne koiralla pitää olla, kysymys on ihan oikeasti siitä, miten kuuluu tullin kohdalla menetellä. Eli tuosta Tervon linkistä en vastausta selvään kysymykseeni löytänyt!

TERVO JARI 25.04.2015 23:03

https://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailu-ulkomailla/?E26399M=17&x26399=121827852

VÄNSKÄ TARMO 26.04.2015 14:42

Olen käynyt ruotsissa useamman kerran koiran kera,enkä ole koskaan pysätynyt kyselemään missä tullimiehet luuraa,niitä kun ei meinaan näy missän.Koiran paperit on ollut kunnossa ja jos kuitenkin kyselevät ja koiran paperit ei ole kunnossa joutuu koira karanteeniin jne. Norjan rajoista ei tietoa.Hau hau.

VIRTANEN JUKKA 26.04.2015 18:16

Ainakin viime kesänä tilanne oli se, että ekinokokkibakteeria ei ole löytynyt Suomesta, Norjasta, eikä Brittein saarilta tai Irlannista. Ruotsista oli sellainen löytynyt yhdestä kuolleesta ketusta. Koska bakteeria ei haluta Suomeen eikä Norjaan, pitää näihin maihin tullessa antaa koirille matolääke ennen maahantuloa 1-5 vuorokautta ennen. Ja se pitää merkitä koirapassiin. Siis Ruotsista ei pääse Norjaan eikä Suomeen ilman matolääkettä, mutta Suomesta ja Norjasta pääsee muualle ilman sitä. Koska tilanne muuttuu koko ajan, kannattaa katsoa Eviran sivuilta tämän hetken tilanne.

PALM PEKKA 29.04.2015 07:55

Voisko kuitenkin joku viisaampi kertoa että pitääkö tullimääräysten mukaan pysähtyä tullissa kun menee koiran kanssa esim. Kilpisjärveltä Norjaan. Eipähän niitä tullimiehiä ole paljon näkynyt mutta määräyksiäkin pitää noudattaa. ITE

MANTERE TEUVO 29.04.2015 13:18

Tää o omakohtane koemus muutaman vuaren takaa. Mellä oli kyyrissä kaks karvakuanoo ja niillä oli nää elukoire passit. Mentii Ruåtsin pualelle Ylitorniosta, oli pyhä. Kävin ronkuttamassa Ruåtsin pualen tullin ovia kaikki oli kii. Mää aattelin ei niitä kiinnosta mu viarailu naapurisssa. No ans olla, ku mentii sitte Norjaa kohre ja oltii ylittämässä toi linja tualla Kiiruna ja Narviiki välillä. Mää taas noire tokumenttie kanssa huaneesee ja näytin ne upseerille. Sanon myäs, mitä karvasia mulla o kyyrissä. Läräs vähä niitä papereita ja oli kyllästynee olne ja viittas mua poistuu ja mää lähri. Pois tullesa hurautin Kilpisjärve tullin ohi toppaamata. Tää ny oli tämmöne reisu. E tiärä kuinka muut o asian kokenu.

TUOMINEN MARKKU 29.04.2015 18:57

Kun ei selvää vastausta ole tullut, kysynkin, että eikö tuo allaoleva teksti jonka olen kopioinut Norjan Mattilsynet'in sivulta tarkoita: koiran ja sen omistajan on Norjaan saavuttaessa otettava yhteyttä Tulliin?

www.mattilsynet.no/language/english/animals/travelling_with_pets/new_rules_for_travelling_with_your_dog_cat_or_ferret.9322

Sivukartta: Du er her: Home / Language / English / Animals / Travelling with pets / New rules for travelling with your dog, cat or ferret

When arriving in Norway, the animal and the owner must contact the Customs at the border.
PASANEN MIKKO 30.04.2015 14:13

Terve Kyllä tuo pykälä Norjan tullimääräyksissä on 'kuollut kirjain' tullin henkilökunnalle. Jos eläinten vientiin liittyy kaupallisuutta, voi asia olla eri. Oma kokemukseni on 5-6 käyntikerralta Norjassa, usein liikuttu sik-sakkia Ruotsinkin puolella, eipä ole tullut mieleen mennä esittelemään koiramme passia. Eihän kaikilla raja-asemilla ole edes jatkuvasti henkilökuntaakaan!

VIRTANEN JUKKA 30.04.2015 17:17

Me ollaan koirien kanssa liikuttu melkein kaikissa Euroopan maissa. Koirien passeja on kysytty Ranskan leirintäalueilla, satamassa matkalla Englantiin ja Turkin tullissa. Esim Serbian tullissa tarjosin koirien passeja, mutta virkailijaa kiinnosti vain koiran rusetti, jonka halusi viedä omalle koiralleen. Kaikesta huolimatta kannattaa koirienkin paperit pitää kunnossa, jos niitä pitää arvossa. Esim. Englannissa voi koira joutua pitkään karanteeniin, jos rokotukset ja matolääkitys eivät ole kunnossa.

TERVO JARI 30.04.2015 21:43

Ongelmien välttämiseksi tullissa/maassa kannattaa tutustua Eviran sivujen sisältöön, sillä tieto on "valttia" . . .

http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/tuonti+ja+vienti/eu-jasenmaat++norja+ja+sveitsi/koirat++kissat+ja+fretit/vienti+muihin+eu-maihin+ja+norjaan/norja

Jos sattuu "jotain" ja "elukan paperit" ei ole kunnossa, on viranomaisten kanssa "vitsit" vähissä ja kukkaron nyörit lujilla . . .

YLINIEMI SEPPO 01.05.2015 08:19

Mikko puhuu asiaa.

Koiran paperien esittämisestä tullile on jonkinlainen kokemus,Ruotsin tulliin mentiin näyttämään vapaehtosesti koiran passia ,niin virkailia vähän tympääntyneenä kertoi että ei tarte tula näyttämään "kyllä me kysytään papereita tarvittaissa".

Ei oo kaupattu koiranpassia tullille sen jälkeen,

Yhden kerran on kysytty Norjan tullissa sen jälkeen.

Yksinkertaisesta asiasta saa täällä kaksikertaisen:-) :-)

MUSTONEN ANTERO 05.05.2015 21:54

Kehotan tutustumaan blogiini https://anteromustonen.wordpress.com, muuten saa Musti napin otsaansa. Ekinokokkoosin kanssa ei kannata pelleillä.

MUSTONEN ANTERO 05.05.2015 22:10

Katso blogini https://anteromustonen.wordpress.com,

Kannattaa noudattaa määräyksiä, ekinokokkoosiloinen on oikeasti vaarallinen, Pari mummoa kuoli juuri siihen, Ihmetyttää kyllä rajavalvonnan lepsuus, vaikka kyse on vakavasta asiasta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.