Matkalla Norjaan

VAHTOLA HEIKKI 22.04.2015 08:32

Tervehdys!!

Lähdössä matkalle ajamaan asuntoautolla kohti Ålesundia. Itse en ole viime loppukesän jälkeen Ruotsissa autoillut. Olisiko jollain tuoretta tietoa, mitä mahtaa bensiini maksaa tänä päivänä Ruotsissa ja mitä Norjassa? Netistä en oikein löytänyt mitään päivitettyjä tietoja...

Reitti Ålensundiin kulkee Tukholmasta kohti Lillehammeria ja siitä kohti Norjan länsirannikkoa. Eiköhän tästäkin hieno reissu kehkeydy!! Jos jollain jotain vinkkejä matkan varrelle hyvistä öitsemispaikoista (ei tarvitse olla leirintäalue), otan ilolla vastaan!!

Kiitos jo etukäteen!

Heikki

Ps. Reissusta kertomusta löytää sitten blogista. Startti Helsingistä sunnununtaina.

homeiswhereveripark.blogspot.fi

POKKINEN TAPANI 22.04.2015 09:00

Karkeasti bensa meidän hinnoissa, diesel kalliimpaa. 2005 kuljimme lasten kanssa suunilleen samaa reittiä ja Götteborissa on nuorimmaisemme mielestä maailman paras ruoka, osaltaan taisi vaikuttaa pitkä päivä Liseberin huvipuistossa ja kävely kaupungilla sopivaa ruokapaikkaa etsien. Uddevallan jälkeen, Munkkedalin kohdalin kohdilta, suositan ottamaan vasemmalle ja ajamaan niitä vanhoja rannikon pikkuteitä, hienoja idyllisiä, tosin nykyisin lomakyliä. Siinä Oslon keskustan yläpuolella oli ainakin silloin leintäalue jossa aidan luona Huudon relieffi ja vanhin poika laski tuosta näkyvän 7 kirkon tornia.

Lillehammerin jälkeen me poikkesimme E-6 ylös oik tie no 27 ja maisemat tosi huikeita ja selkä liimautuu penkkin, ei tosin kiihtyvyyden takia. Siinä nousun loputtua maasto muuttui ylängöksi ja vasemalla puolen järvi, hyvät puskaparkit jotain vanhaa tietä, josta saimme komeita siikoja Lottolipoilla, suurimmat siiat yli 2,5kg. Tronheimissä on mielestäni kirkko se mitä ei missään nimessä kannata jättää käymättä. -tapani-

SAARELA MARKKU 01.05.2015 00:47

No polttoaine ei oo hirveen kalliimpaa kuin täällä Suomessa, jos laskee kustannukset/100km. Ja yöpymiset. Norjassa on laajemmat jokamiehenoikeiudet kuin mitä me täällä Suomessa ollaan totuttu. Siellä saa yöpyä missä tahansa, tai leiriytyä, kunhan se leiripaikka ei ole 50m lähempänä asuttua taloa.

TOSSAVAINEN REIJO 01.05.2015 20:07

Miten turvallista on yöpyä muualla kuin leirintäalueella?

VALTONEN MARTTI 01.05.2015 20:32

No ei nyt sentään missä tahansa leiriydytä Norjassakaan.

Nimimerkillä: sotilasalueelta pois häädetty...

sekä nimimerkillä: kalastuskilpailun tukikohtana olevalta levähdyspaikalta keskellä yötä pois hätistetty. Panin vielä hanttiin jolloin löytyi häätäjältä poliisikortti.

VAHTOLA HEIKKI 03.05.2015 09:02

Itse olen kokenut turvalliseksi yöpyä lähes missä tahansa ympäri Euroopan. Isojen moottoriteiden levähdyspaikoilla etelä-Euroopassa en ehkä yöpyisi, mutta muuten kyllä lähes joka paikka käy.

TOSSAVAINEN REIJO 03.05.2015 09:25

Etelä-Euroopassa ja osin Keski-Euroopassa ei pidä missään tapauksessa yöpyä missään muualla kuin vartioidulla alueella. Kerran olin Budapestissä eräällä camping-alueella, jossa oli kuusi muuta suomalaisporukkaan. Neljä heistä oli saanut oppia kantapään kautta yöpymällä parkkialueilla ja levähdyspaikoilla. Esim. Espanjan Kataloniassa on monilla levähdyspaikoilla tästä isot varoituskyltit.

POKKINEN TAPANI 03.05.2015 09:39

Juur illalla kotiuduttu Norjan ja Ruottin rajamailta vapunvietosta. Noiden szeutujen vetovoimaa ei yhtään heikennä se, ettei tarvitse koko ajan olla ojentamassa pankkikorttiaan ja ikävä ei ole sekään kun on liki yks ja sama lukitseeko matkamökin ovia tahi ei. -tapani-

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.