mulkerot!!!

KARVINEN TIMO 30.03.2015 12:23

Kollega kaasutettiin untenmaille la-su yönä valencen alapuolella latitude 45 baanarastilla ja kabiini rosvottiin! Sama yö sama paikka ja sama temppu yhelle henkilöautolle! Se on melko persiistä toi esp-ranska rantatien huilipaikat

LAINE RAIMO 30.03.2015 14:43

On kyllä ihme jos kaveri ei tuota asiaa ole aiemmin kuullut. Barcelonasta 100 km pohjoiseen ja etelään on ollut erittäin tunnettu ROSVORANNIKKO ja parikymmentä vuotta. Siellä tuntuu tapahtuvat yli 90% kaikista matkailuautojen rosvouksista.

SILMUNEN HANNU 30.03.2015 14:57

Tekevätkö eurooppalaiset karavan-järjestöt matkailuun liityvää yhteistyötä!?

Olisi jo korkea aika saada kaikkien maiden järjestöt kertomaan jäsenilleen ne muutamat, "kaikkien" tietämät paikat Euroopassa, missä ei missään nimessä pitäisi yöpyöä taukopaikalla.

Jotenkin typerää, että näitä rosvouksia annetaan tapahtua vuodesta toiseen. Eihän tietenkään kissan kokoisilla kirjaimillakaan annettu tiedote koskaan tavoita kaikkia, mutta päämäärän pitäisi olla se, että tavoittaa.

En muista meidänkään lehdessä olleen juttua, missä selvästi kehotetaan välttämään taukopaikoilla yöpymistä tuolla seudulla. Samoin näillä sivuilla pitäisi olla kiinteä otsake tämmöistä infoa varten.

t.Kaarina

YLINIEMI SEPPO 30.03.2015 16:27

Ei muutakuin lisää rautaa oviin ja ikkunoihin ,kaasunaamari yöksi päähän.

Mikä lienee prosenti niissä ryöstöissä matkailu määrään nähden??

YLITALO ASTA 30.03.2015 16:53

Siellä espanjassa on noilla levähdys-alueilla isot taulut joissa asiasta kerrotaan puolen kymmenellä kielellä, joten ...

T : Masi

SILMUNEN HANNU 30.03.2015 16:58

Mitä niissä tauluissa sanotaan? Entä Ranskassa?

Oletteko eri mieltä siitä, että olisi karavan-järjestöjen tehtävä ottaa asia esille?

t.Kaarina

NYYSSÖNEN KAJ 30.03.2015 18:11

Nyt vielä pitäisi löytää se anestia lääkäri joka hoiti tuon kaasutuksen. Ellei se ollut suoritettu sisäisenä kaasutuksena, tarvittavat tarvikkeet löytyy joka markerista Euroopassa paitsi Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Tääl niin mulkeron kuuma että kaasutan itseäni Litukan Argus "kaasulla"

LEPOLA SAKARI 30.03.2015 21:19

Mikähän siinä on että aina näissä kaasutusjutussa on kaasutettu kaveri tai "kollega", kukaan ei kerro omakohtaista kokemusta. Varmaan siksi että ei kehdata valehdella. Jos näitä nukutuskaasuja olisi käytettävissä niin niitä käytettäisiin vähän rahakkaimpiin rikoksiin ja miksei myös niiden ratkomiseen. Mikä olisi sen helpompaa kun esim. asuntoon linnoittautuneen pyssymiehen kaasuttaminen unten maille. Mutta tiedossa on vain yksi tapaus jossa kaasua käytettiin ja se oli Moskovan teatterikaappaus jossa puolet porukasta kaasutettiin hengiltä. Joten jos halutaan satuja kertoa niin kerrotaan vaikka Punahilkasta.

POHJANTÄHTI JORMA 30.03.2015 21:34

Olko se nyt punainen vai sininen pullo " sin gas" " con gas", on ne niin raukkoja voi kiesus.

SILMUNEN HANNU 30.03.2015 21:41

Mun mielestäni olenaista tässä ei ole se, onko käytetty kaasua vai ei, vaan se, että autoon, missä on nukuttu, on murtauduttu ja se on ryöstetty.

Ja, että murto on tehty seudulla, missä yleisesti tiedetään murtoja tapahtuvan paljon, eli riski tulla ryöstetyksi on korkea.

Tästä asista minä toivoisin että sekä meidän järjsetömme että kaikki muut eurooppalaiset karavan-järjestöt puhuisivat.

Ja että tällä palstalla asiasta voitaisiin varoittaa SUURIN KIRJAIMIN kaikkia, ilman että puolen tusinaa saivartelijaa kätkee asian, mikä oikeasti on tärkeä!

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 30.3.2015 klo 21:43:35 Olen myös kovin pahoillani aloittajan ystävän puolesta, joka murron kohteeksi joutui.

Käyttäjän lisäys viestiin 30.3.2015 klo 21:45:34 Haluaisin myös kuulla, oliko autossa mihin murtauduttiin hälytystä ja lisälukitusta esim ketjua etuovien välissä taikka asunto-osan ovessa palikkaa tms.

Tähän mennessä en ole kuullut ainuttakaan tapausta missä asukkaiden nukkuessa autossa sisälle oltaisiin menty auoton, missä hälytys ja lisälukitus.

Käyttäjän lisäys viestiin 30.3.2015 klo 21:46:12 OLipa kökkönen lause tuo vimeinen :)

POKKINEN TAPANI 30.03.2015 22:01

Ryöstää voidaan ihminen missä vaan, saati vaanari. Mutta näin entisenä leikkurin työntekijänä olen sitä mieltä, että voisin sen kaasureseptin ostaa aika mojovalla summalla ja myydä kunnon voitolla eteenpäin. Narkotisten kaasujen annostelu on tarkkaa puuhaa, ei muuten, mutta jos niiden nukutettujen pitäisi vielä joskus herätä. Henkityskeskus on aika arka epeli.

KARVINEN TIMO 30.03.2015 22:11

Tämä kyseinen tapaus sattui kuorma-auton hytissänukkuvalle kuljettajalle! Mulle on ihan ykshailee mitä täällä tietää nuo epäuskoiset kaikentietävät todisteiden vaatijat! Alotus oli tarkotettu vilpittömästi ystävällisessä mielessä varoituksen sanaksi heille jotka sielläpäin kulkee! PS. Poliisin kanta tässäkin oli ,että heitä ei kiinnosta jokainen huolehtii itse turvallisuutensa

Hyvästi!!
SILMUNEN HANNU 30.03.2015 22:15

Niin voidaan, ryöstää siis missä vain, myös leirintäalueella. Silti valtaosa niistä ryöstöistä, mitkä on tehty murtautumalla yöllä asukkaiden nukkuessa autossa, on raportoitu tapahtuvan juurikin Ranskan ja Espanjan Välimeren rannikon moottoriteiden taukopaikoilla sekä Lyonin laakson motarilla. Seuraavan määrätyt alueet Ruotissa. Murrot, missä autoon on menty päivällä, asukkaiden ollessa poissa autosta, kuuluvat tapahtuvan Tallinnan nurkilla.

Iso osa tämän tietää mutta silti murtoja taphtuu ko paikoissa liikaa. Eli tiedotus on liian heikkoa.

t.Kaarina

KARVINEN TIMO 31.03.2015 03:31

Katoinpa tässä työpäivän päätteeksi netistä tietoja noista kaasuista joita voi käyttää tainnuttamiseen!! 5min ja löyty n.700 osumaa myös ranskaks ja espanjaks. Mut täällähän näkyy olevan noita kaiken tietäviä pallon kiertäjiä ni eiköhän lukeminenki onnistu?? Itse kuljen autolla n. 150000-200000km vuodessa täällä euroopasa,on sattunu kohalle ja on menny viereen ryöstöt kaasulla ja ilman. Kumpikin vi....... aivan vietävästi!! Tekniikkahan on se että,ruiskulla ja injektio neulalla kaasu ikkunan tai oven tiivisteiden läpi sisään,ootellaa ja rosvoomaan jos ovet aukee jo ei so what!!!! Seuraava kohde vieressä!!

ESKOLA PENTTI 31.03.2015 06:32

Puhut varmaan kokemuksesta! Kun ajelee vuodessa 200000 km/ (=550 km/jokainen päivä), niin kaikkea näkee ja kokee?

POHJANTÄHTI JORMA 31.03.2015 08:04

Unia on monenlaisia :)

SUOMI SEPPO 31.03.2015 09:32

Olemme käyttäneet yli yön paikkoina ainoastaan kirjasessa olevia paikkoja : https://www.vicarious-shop.com/All-the-Aires-Spain-and-Portugal-3rd-edition.html Suosittelen hankkimaan ko. kirjan. Kirjan tekijäkin mainitsee: ÄLÄ YÖVY MOOTTORITIEN HUOLTOASEMILLA TAI LEVÄHDYSALUEILLA. @seppo PS. Suurin osa paikoista on tarkoitettu ainoastaan mautoille.

YLITALO ASTA 31.03.2015 09:54

Siis "ammattimies" ja yöpyy espanjassa moottoritien varrella. Jos olisin isäntänä tuossa talossa lähtisi kaveri välittömästi kilometritehtaalle. Tätä asiaa on kuljettajille jo 1990 luvun alkupuolelta kerrottu ja kehoitettu yöpymään muualla kuin etelä-ranskan ja pohjois-espanjan teiden varsilla. Muuta lisättävää ei ole tähän.

T : Masi

HAAPANEN TIMO 31.03.2015 10:00

Minä en ole niin kaikkien alojen asiantuntija että julistaisin kaasutukset mahdottomaksi ennen kuin toisin todistetaan. Kyllä kaikkia kummallisia asioita maailmassa tapahtuu.

Varsinaisen leikkausalikelpoisen anestesian kanssa ei näissä mahdollissa kaasutuksisssa ole kysymys, pieni unen syventäminen riittää. Pikkuisen nettiä kaivelemalla löysin aineen joka hommaan voisi olla kelvollinen ja on helposti saatavissa.

Isofluraani, jota kaytetään eläinanestesiassa saattaisi hyvin toimia juuri niin että jostain ikkunan raosta pillillä suihkutetaan ainetta nestemäisenä sisätilaan. Aine on haihtuva neste.

Valmisteyhteenvedon varotoimenpiteissä korostetaan riittävää tuuletusta anestesiahöyryjen poistamiseksi ja varoitellaan aineen hengittämisestä joten näin näppituntumalla hyvä aine unen syventämiseksi.

Tämä kaikki tietysti vain arvailua isolla mielikuvituksella.

http://spc.nam.fi/indox/nam/html/nam/vetspc/0/13099740.pdf

@timppa

HAKALA JYRI 31.03.2015 10:37

Aloittajan asian sivusta Yli-Talo masi textiin lisäys

Ei kuljettajan lopputili auta kuorma-auton pysähtymispaikan valintaan aina, myös muita tekijöitä esim

-firman tai toimeksiantajan "ajojärejetelijä" valinnut ajoreitin, pää huomiointi min km /min ajoaika ,,mav kuorma hyöty,, nouto ja jättö osoitteet ym

-kulj ajoajat, voi vaatia taukoon tai vuorokausilepoon paikoissa joissa kuljettajakaan ei haluaisi viettää lepoaikaa

-sattuhan matkalla joskus aikataulumuutoksia esim; tekn viat,rengas ym viat, ruuhkat, viranomais tarkastukset jne.

Oletan että kulj potkut ei auta täydellisesti tilanteen korjaamiseen

terv jyrih

POKKINEN TAPANI 31.03.2015 11:18

Ettei puurot ja vellit menisi sekaisin niin totean, että nukuttamiseen, tajunnan menettämiseen on toki olemassa vaikka mitä kaasuja ja erittäin helposti saatavissa. Esim; tavallinen sytkärikaasu on nuorteen päänsekoituskaasuna toiminut ansiokkaasti jo vuosikymmeniä, vs imppaaminen hiilivetyisillä aineilla.

Ongelma ei todellakaan ole tajunnan tason alentaminen vaan siinä mikä on riittävä määrä kun hengitys pysähtyy. Leikkaussalissa on hyvin tarkat annostukset, seuraten koko ajan veren happipitoisuutta ja sen lisäksi potilaan relakssointiin käytetään eri menetelmiä samanaikaisesti. Nyt nämä rosmot siis pystyvät kaasuttamaan juuri sopivalla seoksella koko suuren ilmatilan? Elvyttämään nämä rosmot tuskin ryhtvät ja onko heillä tarvittavaa tietotaitoa saati välineitä?

Rapatessa roiskuu, montako kuolemantapausta on julki tullut noissa kaasutinoperatioissa?

MÄKELÄ EERO 31.03.2015 11:19

En kai sitten ole koskaan ollut ammattimies, eivätkä pomonikaan. Lopareitakaan en yhdeltäkään pomoltani saanut. Itse otin silloin kun tarve tuli. Tuli nimittäin aikoinaan monia öitä nukuttua noissa paikoissa joista Masi sanoo, että niissä eivät ammattimiehet nuku. En tullut koskaan ryöstetyksiksikään. Jongueran rekkaparkin kuppilassa tuli monet ateriat syötyä. Mutta siihen kohtaan ei koskaan sattunut pitkä tauko. Eli ruokailun ja pienen lepotauon jälkeen taas eiku baanalle. Kyllä osasi olla hyvää uunissa mureaksi muhinut sika. Sellaista sikaa ei Suomesta saa. Parin sentin läskikerros lihan päällä. Kun sen paistin oli syönyt, rasva tirisi suupielistä. Kuinka paljon nousi kolesterolit, sitä en tiedä. Nyt, eläkeläisenä 7.2 eli riittävästi on :)

pikkueero

P.S. Viimeisen työnantajani juitsari oli tosi niuho tyyppi. Jokaisesta ylimääräisestä kilometristä piti tehdä tili hänelle. Oli sitten kysymyksessä vaikkapa pakollisen kiertotien käyttäminen. Google Maps`kaan ei aina kaikkea tiedä.

YLITALO ASTA 31.03.2015 11:32

Jos se Reijo oli, niin sille nyt varmaan oli yksi ja sama vaikka kuski olisikin ryöstety. Olisi varmaa vaatinut firman menetetyt rahat kuskilta takaisin. Näistä paikoista on niin rahtirit.ry, ja skal varoitelleet jo tosiaan 1990 luvulta lähtien kuten myös italiasta. Yhden kerran on italiassa koitettu ryöstää rekalla ollessa, mutta onneksi heräsin ja sain auton liikelle ennen kuin saivat oven auki.

T : Masi

MÄKELÄ EERO 31.03.2015 11:36

Lisään, että jos vielä (mahd ensi syksynä) lähdemme LMC Mersun perässä ajelemaan kyseisille seuduille niin baanojenvarsilla olevilla rekkaparkeilla ei enää yövytä. Yleensäkään ei tee enää mieli ajella niitä yksitoikkoisia väyliä pitkin. Niin emme tehneet niillä kolmella reissullammekaan jotka teimme matkailuautolla Portugaliin ja Espanjaan. Euroopassa on monia mielenkiintoisia paikkoja ja kaikkia emme ole nähneet, emmekä koskaan tule näkemäänkään.

MÄKELÄ EERO 31.03.2015 11:38

Onko Hän ollut juitsarina sinullekin? Vai mistä tesit? :)

pikkueero

HÄMÄLÄINEN MARKKU 31.03.2015 11:42

Isofluraanin yliannostus voi johtaa hengityslamaan.

Ryöstöjä kyllä tapahtuu, se on varmaa, mutta edelleen epäilen kaasutusta. Ryöstöt tapahtuvat ihmisen syvänunen vaiheessa jota me kaikki nukumme jossakin vaiheessa. Rosvot ovat oppineet ajan ja testauksen koska porukka ei reagoi meteliin ja eikun homma käyntiin

http://tieku.fi/ihminen/aivot/uni-koostuu-neljanlaisista-osista: Syvä uni eli SWS-uni Ihminen ei reagoi ympäristöön, ja häntä on vaikea saada hereille. Silmät ja lihakset ovat rauhallisia. Unissakävelyä voi esiintyä. Lapsi saattaa kastella vuoteensa.

Syvää unta on unen kokonaismäärästä 25 %.

YLITALO ASTA 31.03.2015 11:44

Ei ole ollut, mutta tunnen sen muuten jo ajoita ennen juitsari hommia. Eli tunne sen aivan muista ympyröistä, mutta tiedän hänen tavat työskennellä. Paljon siitä kuuli juttujakin ja piti ihmetellä miten kukaan viitsii moista kuunnella. Mutta ehkä se tekee tulosta ja Mikko on tyytyväinen.

T : Masi

MÄKELÄ EERO 31.03.2015 11:55

No, Jaksoin koska Mikko oli reilu mies. Jokus (aika useinkin) ohitin tämän Reijon ja otin suoran yhteyden Mikkoon. Hänen kanssaan pärjäsin hyvin :)

pikkueero

Käyttäjän lisäys viestiin 31.3.2015 klo 12:00:24 Niin, lienikö kyseisen R,n toimia, että pikkuhiljaa alkoi tulla rattien taakse miehiä tuolta Suomenlahden eteläpuolelta ja suomalaisten parhaat keikat alkoivat hiipua. Meille jäi vaan Saksan, Pohjois-Ranskan ja muut tähteet.

HÄNNINEN JUKKA 31.03.2015 18:56

Kerran kun rekkaparkissa yövyttiin, niin huomasin paikalle tulevan saksalaisen rekan pysähtyvän muutaman turkkilaisen rekan viereen. Jotain se kuski turkkilaiselle antoi. Ja molemmat nyökyttelivät yhteisymmärryksen merkiksi.

No pitihän mun kysästä, kun ulkona saman kundin tupakilla tapasin, ja aiemmin olin jo kuullut, että turkkilaiset ovat aina liki toisiaan, ja yksi kuski kiertelee autoja vartioimassa. Muutama euro -vitonen kuulemma sopii, ja sillä saa privaattivartiopalvelun. Sain vahvistuksen, ja vielä selvityksen asiasta. Turkissa ei hyvällä katsota yhtäkään murrettua lukkoa, ja sitten ei enää heru tuottoisia ulkomaan ajuja.

Googlen kääntällä vain asia lyhyesti paperille ja testaamaan. Toimii kuulemma hyvin joka rekkaparkissa.

"Kaasutuksetkin" ovat jo kokonaan häviämässä, kun vakuutusyhtiöt ovat jo kauan vaatineet poliisi-ilmoitukseen myös puhallustestin, jokaiselta uhreilta.

Lehdessämme oli Pekka Heinosen kattava artikkeli aiheesta joku vuosi sitten. Siinä muistaakseni oli parin anestesiologin ja Interpolin lausunnot ; täysin mahdotonta monistakin syistä koko kaasutus.

Sen voisi joku viitseliäs tehdä, että pirauttaisi Heinoselle Caravan-lehden päätoimittajalle, niin takuulla olisi äkkiä linkitety tänne koko kirjoitus

Jo Tapanin mainitsema fakta, ettei "kaasutuksien" yhteydessä kukaan ole kuollut on jo täysin riittävä selvä osoitus urbaanilegendasta.

Sensijaan lisääntyvät murrot ja ryöstöt välttää helpoiten yöpymällä baanalta poissa, lähimmän pikkukaupungin kirkon parkkipaikalla, Kaikki lisälukot ja hälyttimet ovat halpa vaihtoehto pilalle menneelle matkalle. Käyttäkää niitä aina myös markettien parkkipaikoilla !

MÄKELÄ EERO 31.03.2015 19:07

Jukka! Laitoin sekä kotimaan-, että ulkomaanosastoon linkin, mitä tapahtuu Porissa hautausmaan parkkipaikalla, vieläpä päivällä hautajaisten aikana. Eli mitään ei enää kunnioiteta, eikä mahdollisuutta tulla ryöstetyksi koska-, ja missä tahansa ole ulkomailla, eikä lintukoto Suomessakaan.

pikkueero

TERVO JARI 31.03.2015 20:39

Tuolla se kaasutus pitäis olla, mutku ?

http://www.caravan-e-lehti.fi/2006/5/caravan_506.html

Sivu 106 ?

Poistettu ?

Ei nävy miun konheel . . .

Tai mie oon tännään tumpelo . . .

HALINEN HARRI 31.03.2015 20:51

Tuosta Jarin ilmoittamasta sivunumerosta kannattaa selata sivu-pari eteenpäin. Et tainnut jaksaa odottaa riittävän kauan että sivuvalinta latautuisi?

TERVO JARI 31.03.2015 20:59

No vot, niihän tais käydä ku Harri edellä kirijootti, hidas netti ja mulla vikkelät sormet.

Sielähän se ol' . . .

HÄMÄLÄINEN MARKKU 31.03.2015 21:04

Tuossa juttu kahtena kuvakaappauksena

YLINIEMI SEPPO 01.04.2015 06:39

Kauhun tasapaino kohillaan, ei muuta kuin menoksi.

HAAPANEN TIMO 01.04.2015 08:05

Tuossa vanhan jutun kopiossa anestesiologian professori Per Rosenberg toteaa seuravaa: ''Matkailuajoneuvon rakennetta tarkoin tuntematta saattaisi tainnuttavan kaasumääärän saada aikaiseksi kun rikkoisi vaikkapa kymmenen pulloa nestemäisessä muodossa olevaa anestesiakaasua sisätiloihin''

Eli juuri niin kuin ylempänä mainitsin, pillillä nestettä sisään. Jos tuo kymmenen pulloa tuntuu suureltä määrältä niin esim. isofluraanin pakkauskoko on joko 100 ml:n pullo tai 250 ml:n pullo.

Tarpeellisen määrän varkaat tietty testaavat itse itsellään annostelua vähitellen lisäämällä.

Tämä siis edelleeen teoriaa siitä kuinka se voisi tapahtua. Mahdottomaksi en usko edelleenkään koska mahdottomuudesta ei ole todisteita.

@timppa

KERÄNEN KAUKO 01.04.2015 08:22

Jos oletetaan, että aikuinen 100 kiloinen mies tainnutetaan kaasulla. Luulisi, että joskus olis samassa tilassa pieni lemmikki. Kai se lemmikki kuolis? Aprillijuttuja siihen asti kun muuta oikeasti todistetaan virkavallan puolesta.

LIIMATAINEN HANNU 01.04.2015 08:43

En usko sitäkään, virkavalta on epäluotettavaa porukkaa kuten poliitikotkin!

Ja Aurinko kiertää maapalloa, maa on litteä pannukakku jonka reunalta voi pudota tyhjyyteen!

Paavi on aina oikeassa! Verot ovat Jumalien säätämiä. Poliitikot kansan palvelijoita! Yms. 'totuuksia' joihin syytä uskoa! Etenkin tänään, 1.4.!

Ja kyllä 'kaasutuksia' tapahtuu! Todisteena ovat omat kokemukset, nuorempana joskus 'kaasutin' itse itseni tajuttomaksi! Tosi on, sormet Piplialla! Vahinkojahan ne olivat, mutta kuitenkin! ;-)))

HÄMÄLÄINEN MARKKU 01.04.2015 11:36

Muutama asia sotii tuota isofluraanilla tainnuttamista vastaan.

Tyhjiä ampulleja tai muita tainnuttamisvälineitä ei ole löydetty rikospaikoilta. En usko rikollisten olevan niin siistejä, että he keräisivät jätteet tarkasti pois.

Jo 10 ampullin määrän saaminen matkailuajonegoon höyrystymään saa aikaan sen verran ääntä joka herättäisi normaali tilanteessa nukkujat, koska taintuminen ei tapahdu heti ensimmäisestä tipasta, vaan vasta pitoisuuden kasvettua.

Jos tuohon tainnutusaineen syöttöön ei herää, niin miksi sitten sitä pitäisi käyttää, kun porukka nukkuu jo muutenkin kyllin sikeästi.

Ketään ei ole kuollut, ei edes lemmikkieläimiä. Isofluraanin yliannostus voi johtaa hengityslamaan, miksi ottaa riskiä murhasta, kun tavarat voi viedä ilmankin.

Konnat ovat yleensä aina valmiita poistumaan nopeasti paikalta jos tulee kiinnijäämisenriski, tällöin välineitä olisi varmasti jäänyt rikospaikalle.
JYLHÄ HANNU 01.04.2015 13:28

Kaasutukset ovat täysin urbaania legendaa. Levittää kaasun miten hyvänsä ei sitä saa niin tasaisesti ilmaan, että esim alkovissa ja alempana nukkuvat taintuisivat samalla lailla. Osa jäisi taintumatta ja osa kuolisi. Tuolla aiemmin taidettiinkin jo kertoa, että venäläiset tätä ovat kerran koettaneet ja silloin aika lauma ihmisiä kuoli. Keskustelin tästä myös aikoinani työkaverini kanssa (kokenut anestesialääkäri) ja hän piti näitä kaasutuksia aivan huuhaana. Epäilen, että usein varkaat ovat käyneet jo ennen nukkumaan menoa ja kun väki palaa illalla paikalle ja unentokkurassa kaatuu säkyyn ei huomaa varkautta ennen aamua. Iltaisin kämppäreillä kyllä kuulee sellaista jyrinää kulkimista, että voi mennä huoletta vaikka sorkkaraudalla sisään. Ääni kyllä peittyy kuorsaukseen.

HooJii

NIEMELÄ TAISTO 01.04.2015 16:51

Me olemme ajaneet samoja reittejä,Rostok-Malaga,mutta sillä erolla,että olemme menneet aina yöksi lähialueen cämppärille.Koskaan ei ole ollut mitään harmia.Ne pienet mutkat alueille eivät ole koskaan aiheuttaneet matka butjettiin oikeastaan minkään laista lovea,toisaalta olemme saaneet nukkua rauhassa.Miksei caravaanarit käytä heille vartavasten tehtyjä alueita?:)

POIKULAINEN ESA 01.04.2015 18:25

Lainaus Hannulta. Iltaisin kämppäreillä kyllä kuulee sellaista jyrinää kulkimista, että voi mennä huoletta vaikka sorkkaraudalla sisään.

Pitää kyllä paikkansa. Itsekkin kun rupean nukkumaan niin voi huoleti varastaa vaunun alta enkä tiedä ennen aamu 4.30 mitään tapahtumasta. Ääni kuulemma muistuttaa nukkuessa kallioporaa. En tiedä kun nukun. Herättyäni on ainakin hiljaista.

NYYSSÖNEN KAJ 01.04.2015 19:07

Miksi emme kayta vartavasten rakennettuja alueita. Tama siis matkaal Portugaliin tai takaisin. koska niihin ei sovi normi kokoinen matkailuauto. matkailuauton normikoko on

p x l x k 12 x 2,5 x 4,0 kaikki mitat metrisia

AHONEN KAI 02.04.2015 02:13

"mulkerot!!! 30.3.2015 klo 12:23:31 KARVINEN TIMO"

Ihan näin muutaman vuoden kokemuksella sanoisin Timon olevan otollinen joulupukinkin selityksille.

Sen verran Timolle, että tuolla keski-ranskassa Dijonin ja Lyonin välillä E17- tiellä riittää näitä ovenvääntäjiä, mutta ei ensimmäistäkään kaasuttajaa, usko pois.

Jos niillä main tulee uni silmään, 5 kilsaa pois baanalta, kirkon tai pubin parkkiin, ei kukaan hätyyttele, eikä kaasuttele

KARVINEN TIMO 02.04.2015 05:27

Ahonen noin valtavan kokemuksen edessä en voi,kuin nöyrtyä!! Mutta sainpahan hyvän keskustelun aikaseksi!!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.