SF-Caravanin tiedote leirintäkorteista puutaheinää.

HAAPANEN TIMO 13.03.2015 10:11

Tälläinen teksti sähköpostissa: ''Kansainvälinen leirintäkortti, CCI-Carnet, on Euroopassa tai sen ulkopuolella liikkuvalle karavaanarille suositeltava, koska se vaaditaan useimpien maiden leirintäalueilla.''

Koskaan mulla ei ko. korttia ole ollut, eikä koskaan sitä ole vaadittu. Miksi ihmeessä liitto lähettelee tälläisiä posteja.

@timppa

YLINIEMI SEPPO 13.03.2015 10:58

Jos on tuo kortti ei tartte antaa passia respaan ,kai ne siitäkin passia kysyy?

Käyttäjän lisäys viestiin 13.3.2015 klo 11:00:48 Tarkoitus,sultakin passia kysyy?

JANHONEN MATTI 13.03.2015 11:25

Passin poisottaminen on aina viranomaisasia. Passi ei ole mikään kanikonttoritavara.

Timo on oikeassa. Maailmalla mitään korttia kysytä. Se todetaan kuka on, jos aina sitäkään ja auton rekkari.

SF-Caravanin jäsenkortti pitäisi uudistaa ja tehdä sittä versio jossa tekstit on myös englannin kielellä, ja kortti jo vilkaisusta ilmaisee kansallisuuden. Lisäksi jäsenkortin maatunnus (nimen lyhenne) on iänikuinen ja lippu peitetty lännen vankkureilla.. Suomen maatunnus ei ole SF eikä FIN vaan FI (ISO 3166)

Jäsenkortti käy respaan hyvin koska siinä on nimi, lähiosoite ja postitoimipaikka. Tottunut virkailija naputtaa tiedot siitä alueen järjestelmään ja se "käyttöliittymä" toimii aina oli maa mikä tahansa.

PS. Pitäisiköhän suositella SF-Caravanin väelle ulkomaanmatkailua, niin heillä pysyisi ruudinhaju nenässä.

YLINIEMI SEPPO 13.03.2015 11:34

Eikös kuitenki passin numeroa kysytä ,sf-kortissa sitä ei ole?

SILMUNEN HANNU 13.03.2015 11:45

Kyllä passin numero kysytään monella leirintäalueella, se meille aina pyöräretki-kesinä käy harvinaisen selväksi, kun telttailemme leirintäalueilla!

t.Kaarina

NYYSSÖNEN KAJ 13.03.2015 12:16

Tiedän vain yhden "tilaisuuden" jossa vaaditaan CCI-korttia se on kun osallistutaan FICC-ralley:n joita pidetään maailmalla vuodessa kaksi.

Leirintäaluetta jossa CCI-kortilla saa alennusta en ole löytänyt, no en nyt niin monessa ole käynytkään.

Respassa ei saa säilyttää asiakkaiden passeja koska riski niiden varastamisesta on lian suuri. Respa ottaa sensijaan kopion passista se on heille riittävä. Lisäksi haluavat jonkun muovikortin "pantiksi" (joka vuosi tulee uusi SFC-kortti joten vanhoja kortteja pantiksi riittää)

SILTALA VUOKKO 13.03.2015 12:20

Meillä jo vuosia käytössä virallinen henkilökortti.On kelvannut kaikissa Eu maissa.Eipä Ruotsissa ja Norjassa sekä Virossa matkailuautollakaan ole koskaan mitään kortteja kyselty.Tuli vasta nyt mieleen ollaankohan hävitty jotkin alnnukset kun ei ole korteilla sisään kirjauduttu.Sitten vielä mikähän tästä runsaasta tarjonnasta olisi paras kortti jos matkustellaan vain euroopassa ?

ALAKULJU AULI 13.03.2015 12:39

Käytäntöjä on niin monia, haluavatko nähdä henkilökortin vaiko passin tai mistä kortista nimi ja osoitetiedot ottavat. Passia emme enää mukana vastaanotossa aikoihin kuljettaneet, henkilökortti on riittänyt ja senhän tuleekin riitää.

Viime vuonna vietimme mökkiautossa etelä-Euroopassa 97 yötä joista suurin osa leirintäalueella. Koskaan emme kulje minkään kortin mukaan vaan yövymme siellä missä haluamme. En ole tilastoa pitänyt, mutta tuntuma on, että viime vuonna useimmin saimme alennuksen juuri tuolla kansainvälisellä leirintäkortilla eli EI TUO TURHA KORTTI OLE. Meillä tuo kortti on lähes aina ollut, aina kun lähdimme Suomesta tänne etelään ja nyt täällä asumisen aikana. Kaikista paras kortti tuntuu nyt reilun puolen vuoden kokemuksella olevan saksalainen karavaanarikortti. On saanut sesonkiaikanakin alennusta. Tuossa kortissa näkyy puolisonkin nimi ja samaan hintaan.

Korteista on hyötyä! Harvoin maksamme sitä hintaa minkä leirintäalueen sivut hintatietoina antavat. Huomattavakin alennusta olemme saaneet.

Ja haluan myös muistuttaa tätä asiaa, että usein Alppi Saksan, Itävallan ja jossakin Sveitsin alueella saa leirintäalueelta ilmoittautumisen yhteydessä kortin jolla saat kulkea paikallisissa busseissa ilman sekä sillä kortilla saa alennuksia ravintoloista, nähtävyyspaikan lipuista, kylpylöistä yms. Viime viikonloppureissulla myös saimme, mutta aina emme tuota etua käytä. Eli tuommoinenkin hyöty, josta ei moni taida tiedä! :)

Eli tämmöinenkin on huomatta. Eli välttämättä matkaparkissa yöpyminen ei tuo suurta säästöä, kun ottaa huomioon muut asiat ja edut leirintäalueella yöpymiseen. Kun bussissa saa kulkea ilman ja lisäksi muut edut, joita et matkaparkissa yöpyessä saisi. Matkaparkissa joutuu maksamaan erikseen vedestä ja suihkusta. Tietysti on tilanteita milloin suosimme matkaparkkeja, niin kuin tulevanakin viikonloppuna. :)

Käyttäjän lisäys viestiin 13.3.2015 klo 12:45:10 Anteeksi, kirjoitus virheet. :)

SILMUNEN HANNU 13.03.2015 12:57

Jaa, jos tässä matkaprkkien edullisuudesta ruvetaan keskustelemaan, niin kyllä ne meille ovat "miljoona-luokan" säästön tuoneet!

Jos Saksassa joutuukin euron maksamaan tankillisesta raikasta vettä niin kyllä tuolla aika halvat suihkut saa :)

Silloin tetenkin jos tietää käyttävänsä joka tapauksesa niitä palveluita, mitä matkailu-alueen kortilla saa, voi se olla taloudellisesti kannattavaa asua leirintäalueella.

t.Kaarina

ALAKULJU AULI 13.03.2015 13:24

Kyllä nuo korttihyödyt suuria ovat, jos nähtävyyspaikoissa, museoissa yms. kulkee. Olikohan viime pääsiäisenä juuri Sveitsissä tuolla samaisella leirintäalueen antamalla kortilla etu Euroopan huipulle junalipusta 20%.

Emme koskaan istu ja vietä päiväämme leirintäalueella. Emmekä koskaan täytä mökkiauton vesitankkia täyteen, vain yksi kaksi kannullista. Aivan vaan huomioiden paino asiat, ettemme niiden kanssa ongelmiin joudu.

Minusta on surullista se, että täällä usein annetaan väärä kuva asioista. Itse ulkosuomalaisena ja täällä elävänä myös saan eri kuvan kuin täällä matkaileva. Ei ole yhtä ja oikeaa tapaa matkailla. Kaikki tavat ovat arvokkaita.

Ihania ja ikimuistoisia matkoja toivon kaikille, mutta älkää tuomitko tuota kortti asiaa. Halusin tästä sanoa nätisti, rakkaudella. :)

http://soleilblogi.blogspot.de/2015/03/niin-kaunis-maailma-on-ymparillmme.html

Käyttäjän lisäys viestiin 13.3.2015 klo 15:19:45 Unohdin, että Italiassakin noita kortteja leirintäalueelta annetaan. Juuri tässä, Pieni Vuorikierros. Bussilla ajamiset oli ilmaista, vaikka päivän olisi istunut ja kauemmaskin olisi päässyt ajelemaan. Hissilipuista sai alennuksen myös tuolla kortilla ym. Olen myös ymmärtänyt, että majataloissa ja hoteleissakin noita kortteja annetaan.

Käyttäjän lisäys viestiin 13.3.2015 klo 15:30:34 Kortti annetaan aina jokaiselle oma ja se on palautettava aina respaan takaisin.

SILMUNEN HANNU 13.03.2015 13:34

Auli, mistä asioista mielestäsi täällä annetaan väärä kuva?

Eikä tietenkään ole yhtä oikeaa tapaa matkailla eikä tässä kukaan nähdäkseni sellaista ole esittänytkään!

Sitä Timppa ja muut tässä ovat halunneet oikaista, että SE tieto on väärä, että tuota ko.korttia VAADITTAISIIN useimmilla leirintäalueilla!

Sillä SE tieto on väärä.

Hauskoja matkoja sinulle myös!

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 13.3.2015 klo 13:42:44 Me täytetään tankki aina täyteen niin siten emme ole riippuvaisia seuraavan yön paikan laadusta, ei likikään kaikissa matkaparkeissa ole tarjolla vettä, edes Saksassa, puhumattakaan muista maista.

Nautimme siis vapaudesta:)

AHJOS TIMO 13.03.2015 13:49

Matti Janhonen kirjoitti: "SF-Caravanin jäsenkortti pitäisi uudistaa ja tehdä sittä versio jossa tekstit on myös englannin kielellä, ja kortti jo vilkaisusta ilmaisee kansallisuuden. Lisäksi jäsenkortin maatunnus (nimen lyhenne) on iänikuinen ja lippu peitetty lännen vankkureilla. Suomen maatunnus ei ole SF eikä FIN vaan FI (ISO 3166) "

Minusta näyttää siltä, että SF-Caravan ry:n jäsenkortti onkin tarkoitettu vain kotimaiseen käyttöön ja sen kansainvälinen versio on juuri tuo Camping Card International. Se täyttää kaikki Janhosen vaatimukset. Tosin siinä on kansallisuustunnuksena FIN eikä FI. Eikö autojen taakse EU:n ulkopuolelle matkustettaessa vaadittavassa tarrassa enää lue FIN???

Käyttäjän lisäys viestiin 13.3.2015 klo 13:52:30 "Suomen kansallisuustarran tunnus on FIN. " Lähde: http://www.trafi.fi/tieliikenne/rekisterointi/rekisterikilvet/eu-rekisterikilvet

SILMUNEN HANNU 13.03.2015 13:56

Mutta olisihan se kätevää ja toivottavaa, että oma korttimme täyttäisi tehtävänsä myös ulkomailla!

t.Kaarina

ALAKULJU AULI 13.03.2015 13:58

Mielipiteeni olen sanonut, eikä sitä aina tarvitse tarkemmin perustella.

Surullista, että minua kohti hyökätään, kun sanon jonkun mielipiteeni. Aina mietin uskallanko sanoa mitään. No, puhelias olen ja mielestäni jotakin tiedänkin, vaikka tämä kirjoittaminen on minulle vaikeaa lukihäiriöni takia. Huomaan monesti, kun en ole tarkkaan miettinyt ja harkinnut, että kirjoituksessani on väärä sanamuoto. Anteeksi.

Onneksi tämä kirjoittamis mahdollisuus tänne loppuu varmaan tämän kuun lopussa.

SILMUNEN HANNU 13.03.2015 14:41

Aulil jos viestisi oli kohdistettu minuun (kukaan muukaan ei sitä kommentoinut) niin olet ymmärtänut jotain kovasti paljon väärin!

En ole millään muotoa hyökännyt sinua kohti , enkä ymmärrä mistä sellaisen käsityksen voi saada.

Toivon keskustelua kanssasi, ja siksi kysyin mistä asioista mielestäsi täällä annetaan väärää informaatioita. Ja myös jos joku täällä annettavan väärää informaatioita niin kiinnostaahan se että mikä on sitä väärää, jos vaikka itse on kertonut jotain sellaista minkä toinen tieätä virheelliseksi.

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 13.3.2015 klo 14:55:01 Ja eihän siitä ole mitään hyötyä että kerrot täällä annettavan väärää informaatioita, jos et kerro mikä informaatio on väärää!

NYYSSÖNEN KAJ 13.03.2015 14:58

Auli sama juttu kommentoin ainoastaan omia kokemuksiani. CCI-kortti on ollut minulla 6 vuotta, meni umpeen viime kesana. Meilla on marssijarjeztys aina ensin kohde sielta sitten majoitus, tama tarkein syy etta emme ole osuneet alennus kohteisiin.

Olhaon campismon ravintolan terassiltakaj

HAAPANEN TIMO 13.03.2015 15:15

Älkääs ny likat riitelemään alkako turhan takia.
Juuri se että ko. korttia muka vaadittaisiin kämppäreillä oli mun avauksen syy. En sen alennuksiin tai muihin etuihin ota kantaa kun ei kokemuksia ole lainkaan.

Samassa sähköpostissa oli puutteellinen maininta ACSI:n alennuksista: ''Kortilla saa alennusta 2940 leirintäalueelta 20 Euroopan maassa.''

Ei sanaakaan siitä että alennukset saa vain sesongin ulkopuolella. Jos uusi vaanari on tilannut uutiskirjeen saa hän heti kättelyssä väärää tietoa omalta liitolta.

@timppa

YLINIEMI SEPPO 13.03.2015 15:36

https://karavaanarit-fi.directo.fi/leirintamatkailu/leirintakortit-ja-shekit/kansainvalinen-leirintakortti-cc/

Käyttäjän lisäys viestiin 13.3.2015 klo 15:44:37 Tulee meille jokaiselle tulkinta virheitä,ainakin minulle.

SILMUNEN HANNU 13.03.2015 17:08

Minua kiinnostaisi kuulla että mitkä ne "useimmat sitä korttia vaativat maat" ovat?

t.Kaarina

YLINIEMI SEPPO 13.03.2015 17:18

"Useat vaativat jonkinlaista korttia"

SILMUNEN HANNU 13.03.2015 17:26

Ei, vaan tämä kohta:

"Kansainvälinen leirintäkortti (CCI)

Kansainvälinen leirintäkortti, CCI-Carnet, on Euroopassa tai sen ulkopuolella liikkuvalle karavaanarille suositeltava, koska se vaaditaan useimpien maiden leirintäalueilla. Kansainvälisellä leirintäkortilla saa alennusta yli 2500 leirintäalueella 26 Euroopan maassa."

t.Kaarina

YLINIEMI SEPPO 13.03.2015 17:41

Lukee näin https://karavaanarit-fi.directo.fi/leirintamatkailu/leirintakortit-ja-shekit/ Sekä näin https://karavaanarit-fi.directo.fi/leirintamatkailu/leirintakortit-ja-shekit/kansainvalinen-leirintakortti-cc/

SILMUNEN HANNU 13.03.2015 17:45

Seppo, tuo lainaukseni on tänään sähköpostiin tuleesta kirjeestä. Ja kirjeen on lähettänyt SFC.

Aivan niinkuin Timpallekin.

Usko jo, ei me sitä itseksemme olla keksitty, kommenttini on aivan suora lainaus SFC.n lähettämästä viestisä!

t.Kaarina

NYYSSÖNEN KAJ 13.03.2015 17:47

Kaarina Eppäilen että SF-C alueelle ei pääse ilman tuota korttia, en tosin ole nejään vuoteen käynyt yhdelläkkään SFC alueella.

Ainoa varma tieto on että Kroatian FICC ralley vaatii ehdottomasti tuon kortin ensi kesänä. PS! olisikohan FICC ralley ollut 26 maassa historiab aikana

YLINIEMI SEPPO 13.03.2015 18:35

Kaarina,uskotaan uskotaan minulla on väärää tietoa .

Anteeksi jos pahoitin teidän mielet.

JANHONEN MATTI 13.03.2015 19:01

Ahjoksen Timolle

Tässä tiedoksesi nämä viralliset maatunnukset Perustuvat ISO 3166 standardiin joka on ollut voimassa jo vuosia

Tässä linkki EU:n sivuille http://publications.europa.eu/code/fi/fi-5000500.htm#listOfCountriesTable

Jokaisella maalla on kaksikirjaiminen maatunnus Suomen tunnus on FI Tämä tunnus on myös: -IBAN tilinumero alkaa tunnuksella FI -postin maatunnus (täydennyksenä suositellaan kirjoitusta Finland) -suomen kielen tunnus -Eurooppalaisessa sairaanhoitokortissa -EU asiakirjoissa

fi taas on Internet tunnus (joilla on)

FIN on suomalaisten ajoneuvojen tunnus Myös uudessa ajokortissa Suomen maatunnus on FIN

Suomalaisilla ilma-aluksillla on myös oma tunnuksensa jne.

AHJOS TIMO 13.03.2015 19:26

Matti Janhoselle: Sinulla on tapana pitää pitkiä alustuksia, usein puheena olevan kysymyksen vierestä. Ehkä se juuri ärsyttää monia. Kyllä minä esimerkiksi hyvin tiedän, että suomalaiset internet-tunnukset päättyvät kirjaimiin FI ja Suomen markan virallinen lyhennys oli FIM, missä FI oli maatunnus ja M rahayksikön tunnus.

Mutta leirintämatkailussa on kysymys useimmiten automatkailusta ja kuten itsekin toteat: "FIN on suomalaisten ajoneuvojen tunnus. Myös uudessa ajokortissa Suomen maatunnus on FIN". Näin ollen mielestäni on aivan oikein, että suomalaisten kansainvälisessä leirintäkortissa on maatunnuksena nimenomaan FIN eikä FI. Olisihan se outoa, jos karavaanarilla olisi autossaan ja ajokortissaan eri maatunnus kuin siinä kansainvälisessä leirintäkortissa, jonka hän kassalla esittää.

NYYSSÖNEN KAJ 13.03.2015 19:46

Suomen tunnus ilma-aluksilla on OH radio maatunnuksena on OH puhelin liikenteessa se on +358

Suvjet Finlandin taysvaltaisena jasenena nain taydennan.

AHJOS TIMO 13.03.2015 20:13

Niin, ja Suomen kansallislauluksi otettiin "Vårt land", jolle annettiin myöhemmin suomenkielinen nimi "Maamme".

JANHONEN MATTI 13.03.2015 21:09

Toivottavasti Timolle purkauksestaan huolimatta selvisi, että Suomen maatunnus on FI.

AHJOS TIMO 13.03.2015 21:39

Matti, mikä sinulle antoi aiheen epäillä, etten olisi tiennyt sitä, että Suomen maatunnus on FI monissa muissa yhteyksissä, mutta ei kuitenkaan autojen kansallisuustunnuksessa, ajokortissa eikä kansainvälisessä leirintäkortissa, mistä tässä ketjussa piti keskustella.

Käyttäjän lisäys viestiin 13.3.2015 klo 22:32:02 Ajoneuvojen kansallisuustunnukset on lueteltu tässä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Ajoneuvon_kansallisuustunnus

Käyttäjän lisäys viestiin 13.3.2015 klo 22:51:53 Tuntuu tosi oudolta, että Matti Janhonen opettaa minulle täällä henkilökohtaisesti uutena asiana sellaista, mikä oli jokapäiväistä arkeani jo 1980-luvulla, kun olin suunnittelemassa pankin tietojärjestelmiä. Jo silloin käytimme maakoodeja FI, SE, DE, US jne, jotka muodostivat valuuttalajin alkuosan (FIM, SEK, DEM, USD jne). Kolmas kirjain ilmaisi valuuttalajin (markka, kruunu, markka, dollari, jne).

AHONEN KAI 14.03.2015 03:52

"Suomen tunnus ilma-aluksilla on OH radio maatunnuksena on OH"

Tiedoksi:Suomen kansallisuustunnuksia ovat OF, OG, OH, OI ja OJ

OH1MTT + GOC

LINDBLOM ALF 16.03.2015 12:28

Miksi korteista tehdään aina iso ongelma. Matkatavarana lienee pienimmästä päästä. Miksi niiden kanssa nuukailla, eikö ole parempi että niitä on kun että tarvittava kortti puuttuu. Yhdenkin kortin edut kun pystyy kerran käyttämään niin sen hinta tulee kuitattua. ACSI- ja ADAC-kortin myötä saa lisäksi hyvät leirialuekirjat (itse pidämme ADAC:in kirjoista selkeytensä puolesta).

HALME MARTTI 16.03.2015 14:16

Suurin syyllinen tämänkertaiseen konfliktiin on liittomme, joka törkeyksissään meni lähettämään Haapasen Timolle suosituksen hankkia kansainvälinen leirintäkortti. Timohan ei sitä korttia voi sietää. Hän mainostaa ja suosittelee aivan jotain muuta ja paljon parempaa korttia. Miksi minulle ei ole tuota sähköpostia lähetetty, olenhan sentään jokusen kansainvälisen leirintäkortin lunastanut? Sitten keskusteluun yhtyi useampi tämän hiekkalaatikon vakiosaivartelija, asian vierestäpuhuja ja herneen nenäänvetäjä ja soppa alkaa olla valmis.

Ja tämä porukka sitten vaatii liitolta toimenpiteitä paremman ulkomaanmatkailua koskevan palstan rakentamiseksi ja jopa osoitetaan halukkuutta ryhtyä sitä itse hoitamaan ja päivittämään. Mitä siitäkin tulisi, kun ei nytkään pystytä asiassa pysymään, vaan ollaan kuin pahimmatkin kakarat hiekkalaatikolla. Toimiston väki joutuu vähän väliä poistamaan täältä pahimpia ylilyöntejä. Olisiko Ahosen Kaillakin siitä jotain oppimista vai haluaako hän omalla toiminnallaan järjestää sitä työtä liiton henkilökunnalle kahvitaukojen väliin.

Jos ja kun kirjoitukseni poistetaan, saa poistaa koko ketjun. Niin tehtiin viimeksikin. Joskus on kiva kirjoittaa ihan höpönlöpönpöppöä, jopa päiväsaikaan ja ilman Veteranopulloa!

HAAPANEN TIMO 16.03.2015 14:33

No oliko tämä teksti fiksu?: ''Kansainvälinen leirintäkortti, CCI-Carnet, on Euroopassa tai sen ulkopuolella liikkuvalle karavaanarille suositeltava, koska se vaaditaan useimpien maiden leirintäalueilla.''

Se mua harmittaa jos myös joku uusi sai ko. viestin ja luulee nyt että on pakko hankkia kortti. Väärän tiedon jakaminen oman liiton taholta ei ole kivaa.

Muuten saa mun puolestani jokainen hankkia millaisen kortin tykkää.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 16.3.2015 klo 14:46:27 Tässä koko viesti:

13.3.2015

Kevään korvilla leirintäkortit kuntoon

Keväällä on hyvä tarkistaa lompakossa matkaavien leirintäkorttien voimassaolo. SF-Caravanin jäsenkortilla saat alennusta lähes kaikilla kotimaan leirintäalueilla, mutta ulkomaille matkaavan karavaanarin on suositeltavaa hankkia jäsenkortin lisäksi kansainvälinen leirintäkortti. Tutustu karavaanarit.fi -sivustolla leirintäkorttien tarjoamiin etuihin, ja valitse itsellesi sopivin vaihtoehto. Leirintäkorttien tilaus onnistuu kätevimmin Jäsenten verkkokaupasta.

SF-Caravanin jäsenkortilla saat alennusta lähes kaikilla kotimaan leirintäalueilla, ja ulkomailla sisarjärjestöjemme jäsenetualueilla. Listan sisarjärjestöistämme löydät täältä. SF-Caravanin jäsenkortin voimassaoloaika on merkittynä korttiin numeroin muodossa "kuukausi/vuosi".

Kansainvälinen leirintäkortti (CCI)

Kansainvälinen leirintäkortti, CCI-Carnet, on Euroopassa tai sen ulkopuolella liikkuvalle karavaanarille suositeltava, koska se vaaditaan useimpien maiden leirintäalueilla. Kansainvälisellä leirintäkortilla saa alennusta yli 2500 leirintäalueella 26 Euroopan maassa.

Kansainvälinen leirintäkortti on voimassa 12 kuukautta kirjoittamiskuukaudesta lähtien ja sen hinta on 10 euroa. Perhettä kohden riittää yksi kortti. Kortti on voimassa kaikissa Euroopan maissa, paitsi virallisesti se ei kelpaa Ruotsissa.

Kansainvälinen leirintäkortti sisältää passin tai virallisen henkilökortin tiedot, ja sen voi jättää passin asemasta leirintäalueen vastaanottoon. Korttiin sisältyy leirintäalueella voimassaoleva vastuuvakuutus.

Camping Key Europe -kortti (CKE)

Camping Key Europe -kortin haltijoille myönnetään alennuksia ja etuja yli 1600 leirintäalueella Suomessa ja Euroopassa. Ruotsalaiset leirintäalueet edellyttävät yleensä Camping Key Europe -korttia, ja myyvät korttia myös itse.

Camping Key Europe on perhekohtainen kortti, jolla nopeutetaan majoittujien asiointia leirintäalueen vastaanotossa. Korttiin sisältyy tapaturma- ja vastuuvakuutus koko perheelle leirintäalueella. Kortin hinta on 16 euroa, ja se on voimassa kalenterivuoden.

ACSI leirintäkortti

Hollannissa tukikohtaansa pitävä ACSI tarjoaa tietoa Euroopan leirintäalueista internetsivuillaan sekä ACSI leirintäkortin. Kortin tilaamalla saa mukaan kartan ja kaksi opasta, joissa on tiedot kortin hyväksyvistä alueista. Kortilla saa alennusta 2940 leirintäalueelta 20 Euroopan maassa.

SF-Caravanin jäsenet voivat tilata ACSI leirintäkortin Jäsenten verkkokaupasta. ACSI pakettiin kuuluu leirintäkortti, kaksi opasta ja kartta. Paketin hinta on 14,95 euroa + postikulut 7,00 euroa.

Lue lisää leirintäkorteista karavaanarit.fi-sivustolta ja tee tilaus Jäsenten verkkokaupassa.

SILMUNEN HANNU 16.03.2015 17:00

Ihan vilpittömästi edelleen kysyn, että kuka tietää mitkä ovat ne maat, joiden leirintäalueilla sitä korttia vaaditaan?

Itse en ole törmännyt sellaiseen vatimukseen koskaan.

t.Kaarina

LINDBLOM ALF 16.03.2015 18:49

Pitääkö aina ajatella mitä on pakko. Passi riittää ainoana virallisena dokumenttina. Muut asiat voivat tuoda lisäetuja, eivät ne pakollisia ole. Ei matkailu ole pakollisten asioitten minimoimista.

JANHONEN MATTI 16.03.2015 19:56

Vaikka en todella ole "korttiuskovainen" niin aina minulla on passikin matkassa.

Ei sitä koskaan tiedä milloin sitä tarvitsee.

AHJOS TIMO 16.03.2015 20:48

Minä puolestani aion nyt päästää passin vanhenemaan ensimmäisen kerran 50 vuoteen ja tilasin itselleni henkilökortin. Lisäksi minulla on sellainenkin kortti, jossa lukee "HI MEMBERSHIP CARD". Tuntevatko karavaanarit sellaista korttia ja arvaako kukaan, miksi sen olen hankkinut?

MERIKALLIO VELI-PEKKA 17.03.2015 10:09

Timo, pintapuolisesti lukaisin tuosta hostelli-kortista, kerrotko omin sanoin, pelittääkö se myös käytännössä, mistä hommasit ja minkä hintainen?

Kiinnostaa sillä, että olen harkinnut pikku hiljaa siirtyä leirintämatkailussa henkilöauto-hotelli/hostelli/leirintämökkilinjalle, kevytrakenteisempi matkailumuoto vanhenevalle karavaanarille.

AHJOS TIMO 17.03.2015 12:18

"HI" tarkoittaa tässä yhteydessä lyhennys sanoista "Hostelling International". Hostellit ovat hotelleja halvempia majoitusliikkeitä, joista on käytetty myös nimityksiä retkeilymaja tai kesähotelli. Vaikka nimi viittaisi nuorisoon, kuten Saksassa Jugendherberge, niissä ei ole mitään ikärajoja. Tarkemmat tiedot aiheesta: http://www.hihostels.fi/

Suomessa niissä ei vaadita mitään korttia, mutta joissakin maissa, kuten kuulemma Saksassa, niihin majoitetaan nykyisin turvallisuussyistä vain sellaisia vieraita, joilla on omassa kotimaassaan myönnetty "HI Membership Card". Periaatteessa kai SFC:n jäsenkortinkin pitäisi kelvata, kun sen oikeassa reunassa alimmaisena on oranssireunainen pyöreä logo, jossa lukee "Hostelling International Suomi Finlad". Koska SFC on sen järjestön (entiseltä nimeltään Suomen Retkeilymajajärjestön) jäsenyhdistys, SFC:n jäsenet saavat tuon kansainvälisen kortin alennettuun hintaan.

Mitä iloa hostelleista sitten on karavaanarille? Joskus voi olla tarpeellista jättää korjaamolle ja hankkia omalla kustannuksella muu yöpymispaikka. Joissakin paikoissa hostellina toimiva vanha linna, kartano tms. vanha rakennus voi olla mielenkiintoinen yöpymispaikka ihan vaihtelun vuoksi.

Käyttäjän lisäys viestiin 17.3.2015 klo 12:21:42 Korjauksia:

"HI on tässä yhteydessä lyhennys sanoista ..." "Joskus voi olla tarpeellista jättää auto korjaamolle ..."
NIEMELÄ TAPANI 17.03.2015 21:34

Tukholman eteläpuolella Trosan leirintäalueela emme olis päässeet sisää ilman Camping Key Europe korttia.Illalla klo 22.00 olisivat käännyttäneet pois mutta onneks löysin kortin hanskalokerosta.Sillä pääsimme sisään vaikka siinä ei ollut vuositarraakaan.Respa syötti kortin koneelle ja tiedotnäkyi heti ruudulla.Olivat siellä tosi tarkkoja kortin suhteen.

NYYSSÖNEN KAJ 18.03.2015 19:17

Minulla on aina matkassa korttipakka sillaratkastaan sitten kun muovikortiteivat riita. Pakassa on 52 korttia. Tatahatavaraa enviela oletarvinnut.

kvennyksenakaj

AHJOS TIMO 18.03.2015 22:29

Lidlillä oli kerran sellainen kampanja, että he antoivat tietyn alennuksen kanta-asiakaskortilla, mutta kun heillä ei ole mitään omaa kanta-asiakaskorttia, he hyväksyivät kanta-asiakaskortiksi minkä tahansa asiakkaan näyttämän kortin. Minä näytin kassalla kirjastokortin ja sain sillä sen luvatun alennuksen. :)

JANHONEN MATTI 19.03.2015 09:30

Motonetillla on paras kanta-asiakaskortti.

Sitä ei ole lankaan, vaan kanta-asiakaskorttina käytetään asiakkaan ajo- tai henkilökorttia.

PASANEN MIKKO 19.03.2015 12:18

Terve Joopa...tuo Motonetin 'asiakaskortti' on todella asiakasystävällinen. Tampereella on Löytötavaratalo niminen yritys, jolla useita liikkeitä. He mainostavat ajoittain alennuskamppanjoitaan aika reippaasti: 'Alennus edellyttää, että kassalla esittää asiakaskortin, kaikki kortit käy'.....

MUSTONEN ANTERO 19.03.2015 23:29

Tai sitten lukijat eivät ymmärrä, joka tuntuu todennäköisemmältä, viittaan blogiini, joka löytyy haulla anteromustonen.wordpress.com. Korteilla shekeillä yms. saa merkittävän hyödyn. Matkustan itse, parhaissa paikoissa, ja yövyn puoleen hintaan.,Perehtyminen kannattaa.

NIEMINEN RAIMO 20.03.2015 07:30

"Tai sitten lukijat eivät ymmärrä, joka tuntuu todennäköisemmältä"

Tuohon olisi kiva kuulla vähän perusteluja.

Onhan täällä varsin kokeneita matkailijoita,eihän ne nyt kaikki täysin ymmärtämättömiä voi olla.

HYNNINEN JORMA 20.03.2015 10:30

Taitaa tuo korttiasiakin vaikuttaa kuinka paljon kayttää cämppäreitä. Kyllä meiltä on kysytty korttia ja alennustakin saatu tuolla keski-Euroopassa liikuttaessa. Tuntuu joskus että joillakin on vain se asenne, että kyllä passilla ja caravankortilla pitää pärjätä, muuta en hommaa. Kyllä lompakosta kaikki muut plussat ja ässät löytyy, mutta ulkomaan leirikortteja en hommaa, kun niillä ei muka saa bonusta. Vastaisuudessakin minun lomsasta löytyy kansainvälisiä kortteja.

Jorma

JANHONEN MATTI 20.03.2015 11:22

Ootteko koskaan miettinyt asiaa camping-yrittäjän kannalta.

Jossain Euroopan kolkassa joku myy 50 sentin muoviläpyskää 10-20 eurolla (vuosimaksu) ja sanoo, että tällä saa alennusta. Myyjä ei tiedä tarkalleen, että mistä saa mutta kuulemma saa.

Kortin ostaja menee camping-alueen respaan jossain toisessa maassa ja iskee kortin pöytään ja sanot, että tällä pitää saada alennusta. Kun kortit ei lisää yöpymisen kokonaisvolyymiä niin niiden voiman uskotaan olevan siinä, että ne jakavan volyymia uudella tavalla.

Tässä "korttipelissä" on kolme pelaajaa, jossa voittaja on aina kortin myyjä, sekä kortin ostaja ja camping-alueen omistaja. Pelin häviäjän paikka on varattu camping-alueiden pitäjille. Alueiden pitäjät kuitenkin viime kädessä päättää siitä millä paikalla ollaan, millä paikalla saa alennusta ja jos saa, niin millä ajalla sitä saa.

Sekin täytyy muistaa, että annetut alennukset voi olla pois vain kahdesta paikasta, joko camping-alueen pitäjän voitosta tai muiden asiakkaiden tileiltä. Kummasta, siitä päättää camping-alueen pitäjä,

Tästä syystä uskon vain maksukorttiin nimeltä Visa.

HIETAVUORI JUHA 20.03.2015 11:26

Nordea ainakin lopetti tuon Visa systeemin , ja tilalle tuli MasterCard , mutta sehän on taas toinen juttu .....

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.