apu ulkomailla

MANNINEN JUHA 03.03.2015 15:36

hei,otin autoliittoon yhteyttä caravaanarin tiepalvelusta,sehän on ulkomailla yläraja vain15 vuotta vanhaan autoon .on harmi jos auto pitää sen takia vaihtaa, että ikää tulee,vaikka vehe on hyvässä kunnossa,mitä mieltä olette asiasta,on vanhoja autoja jolla on ajettu vähän ,mutta apu jää saamatta jos sattuu auto piiputtamaan.kirjoitin viestissä esim,mitä jos puolan korvessa auto sattuu tilttaamaan,niin mistä osaa hakea apua jos ei voi soittaa caravaanarin tie palveluun.saa nähdä minkälainen vastaus autoliitosta tulee.vai olenko ainut kulkia joka ajaa 15 vuotta vanhalla autolla ulkomailla.

KARJALAINEN ALPO 03.03.2015 16:08

Kirjoitat asiaa Juha. Minulla sama tilanne.

MANNINEN JUHA 03.03.2015 16:31

tällainen oli ensimmäinen vastaus--- Valitettavasti emme pysty takaamaan, että vanhempaa autokantaa saadaan korjattua matkalla, jos jotain sattuu, siksi ikäraja on johonkin vedettävä. Tein uuden kysymyksen.------moikka,nyt ei vastaus ollut kovin hyvä.kyllähän jokapaikassa maailmalla saa apua paljon vanhempiinkin autoihin,eihän esim. vaikka 20vuotta vanhan auton korjaus ole yhtään sen kummempaa tänäpäivänä kuin uudemmankaan auton,osia saat takuu varmasti vanhempiinkin autoihin ei se ole ongelma,mutta esim,ajelet jossain puolan korvessa ja vehe jostain syystä tilttaa ja olisi apua saatava,esim korjaamolle auto,niin mihin siinä osaa ottaa yhteyttä vieraassa maassa,tässä on nyt syrjinnän makua vanhempaa kalustoa kohtaan,tällä konstilla ei suomen auto kanta uudistu,ottakaapa asia jossain palaverissa esille,ja miettikää sitä olisiko avun tarpeessa mitään mahdollisuutta nostaa ikärajaa,maailmalla vain on pienikin apu joskus tarpeen.on aivan kohtuutonta lähteä vaihtamaan hyvää autoa sen takia että ikä tulee vastaan avun saannissa.Terv.Juha Manninen-Jyväskylä Erjamo-Seppä Sari kirjoitti 03.03.2015 kello 11:57:

JANHONEN MATTI 03.03.2015 17:03

Juha ota yhteyttä tänne

http://www.falck.fi/hinauspalvelu/

Falck-hinauspalvelu toimii EU-maiden lisäksi Norjassa ja Sveitsissä.

Auton ikärajasta ei mainintaa mutta tuo 3500 kg painoja näyttää olevan.

MANNINEN JUHA 03.03.2015 17:09

hei Matti tuo oli hyvä vinkki,onneksi en ole vielä maksanut autoliiton tiepalvelu maksua,täytyy tutustua tuohon kunnolla,

NYYSSÖNEN KAJ 03.03.2015 17:22

Ajelen tai nyt seison etelä Portugalissa matkailuauto vm 1980 ja aina on apua saatu.

ALUSTAN valmistajan kautta Otan sen alustan valmistajalta minulla Volvo Global Service on Suomeksi vastaava numero jolle kerron minkälaista apua haluan. tämä toimii 24h/3665pv periaatteella ja takaavat että huoltoauto on vieressä kahden tunnin kuluessa. Veloitus on normaali paikallisen huoltotaksan mukaan. Olen käyttänyt tätä Espanjassa, Saksassa, Latviassa ja Belgiassa Suomen lisäksi. Tämä Volvo palvelu on ammatti liikene puolen palvelu. Tiedän että Scanjalla, Mersulla Renault, Man, Ivecolla on vastaavat palvelut raskaan kaluston puolla. Siihen liittyminen ei maksa mitään vain sen palvelun käyttö maksaa.

VAKUTUSyhtiön kautta Hinaus, sijaisauti ja hotellimajoitus sun muut on IF-kaskovakutuksen kautta. IF tuottaa tämän palvelun Tanskalaisen SOS palvelun kautta. Soitto silloin Suomen IF joka ottaa yhteyden--> välittää sen SOS-palvelulle

Minä otin nimenomaan vakutuksen siten että on ilman ikä tai painorajaa kun ostin auton 19 vuotta vanhana vuonna 1999. En tiedä myykö IF vieläkin näillä ehdoilla MUTTA aloita kysymällä ensimmäisenä omasta vakuutusyhtiöstäsi jos ei ole yritä neuvotella sinulle sopivan ehdoista.

Osa näistä palvelun tarjoojista (luultavasti kaikki) on monimerkki korjaamoja koska haluavat pitää liikennoitsijän jolla voi olla sekä paketti että raskaita ajaneuvoja useata eri merkkiä.

MANNINEN JUHA 03.03.2015 17:44

nyt taitaa rueta hellittämään tuo auton vaihto stressi.ajattelin kun on tässä vuosien saatossa saanut auton mieleisekseen,ja tietää mikä se on ,eikä ole montaa mieleistä omalle kohdalle sattunut,täytyy perehtyä noihin vinkkeihin oikein ajan kanssa.

LÄHTEENMÄKI PENTTI 03.03.2015 19:09

Ota autoosi kasko vakuutus jollei jo ole. Saat yhtiöstä puhelinnumeron SOS palveluun Tanskaan johon voit soittaa ympäri vuorokauden. Jollei paikalla ole suomea puhuvaa henkilöä niin kohta sellainen soittaa sinulle .Parin vuoden takaa tapaus sattui omalle kohdalle,reilun tunnin kuluttua hinausauto oli paikalla ja korjaamokin oli selvitetty mihin auto vietiin samaten kuin hotelli.

JANHONEN MATTI 03.03.2015 19:39

SOS-keskuksen tiedot löytyy täältä.

https://www.sos.dk/fi/private/' Löytyy myös suomenkieliset sivut.

Kuten tuossa edellä kerrottiin palvelu myös suomeksi.

MANNINEN JUHA 04.03.2015 09:33

autossa on täys kasko .falkilta tuli ilmoitus että autossa ei ole ikärajaa ulkomailla.sos voisi olla hyvä myös,ja caravaanarin tiepalvelu voi olla toisena kun on noita ajopelejä enemmänkin käytössä.nyt on vaihtoehtoja täytyy rueta pähkäilemään asiaa.kiitos hyvistä vinkeistä.

VEIJOLA ESA 04.03.2015 09:57

Ihan mihin tahansa korpeen ei autoaan kannata ajaa, jos epäilee sen kestävyyttä. Hinurit eivät välttämättä suostu ajamaan kaikille epävirallisille kinttupoluille.

MANNINEN JUHA 04.03.2015 10:55

niinpä.mutta voihan se uusikin vehe laueta minne vaan .onneksi on työkaluja aina mukana ,kyllä viime juhannusaattonakin noin puolenyön aikaan oli aikamoista korpitietä tokain seuduilla unkarissa missä ajelin,kyllä jos vehe hyytyy niin itse on ensin tutkittava onko sillä mahdollista jatkaa matkaa.mutta se lisäapu on aina se ykkös juttu.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.