Espanjaan

SALIN JAAKKO 24.02.2015 13:56

On joku ajanut Espanjaan mennessä, Ranskan Perpingnan ja siittä lähtenyyt kohti Andora kiertäen sieltä takaisin rannikolle Cambrilsiin. Tie numeroita tällä reitillä
N-116, N-152, jotka ovat Ranskan puolella, N-260 ja C-14 Espanjan puolella. Tiethän kulkevat Pyreneillä ovatkohan millaisia ajettavia, maisemat varmasti kiehtovat.

Terveisin Jaakko

JANHONEN MATTI 24.02.2015 16:01

Ihan tuota reittiä en ole ajanut, mutta olen "kimmurrellut" joskus Barcelonan yläpuolelta Blanesista Andorraan ja siitä Foix kautta Toulouseen. Tälle välille jää tiet C25, N152, N260 ja N145. Tieosat N260 ja N145 oli jo ihan hyviä ajaa, mutta oli myös hyvin syheröisiä pieni vuoristoteitä.

Toinen vaihtoehto on ajaa Andorraan niin, että kääntyy Narbonnen kohdalta Carcassonea kohti ja jatkaa siitä Toulousen suuntaan kunnes käännytään A66:lle ja Foix´n jälkeen N20 ja edelleen Andorra la Vellaan.

Ne parhaat maisemat lienee Ranskan ja Andorran rajan tuntumassa. Oli toukokuu alkupuolta kun siellä kävimme ja laskettelurinteet oli vielä täydessä käytössä. Lunta oli vuorilla paljon, mutta tiet oli sulat ja aurinkoa riitti.

Suunnittelemasi reitin pituus Andorraan on Narbonnen kohdalta mitaten on n. 200 km ja Toulosen suunnasta mentäessä n. 290 km.

Tässä yksi camping lähellä keskustaa. Jos en väärin muista niin campingilta jotain 15 min kävelleen keskustaan. Andorra la Vellan keskustalla on vähän samoja piirteitä kun Monacolla Ihan keskustassa matkailuauton saaminen parkkiin on tuurin kauppaa.

http://www.campvalira.com/Camping_Valira/index_es.html

LAINE SEPPO 24.02.2015 16:09

Joo maisemat on komeita ja entisaikaan mutkia piisasi naftankulutuksessa tuli koko reissun piikki. Kaksilitraisen Suzuki grand vitaran kulutus 1700 kiloisen vaunun kanssa oli 19l satasella,hi. Mutta kannattaa se kerran ajaa. Seppo

Käyttäjän lisäys viestiin 24.2.2015 klo 16:19:32 Siellä on muuten hienot laskettelurinteet joita kannattaa kokeilla, jos on keliä Seppo

SALIN JAAKKO 25.02.2015 07:04

Oletko milloin kulkenut tuota reittiä, minä syksyllä taas lähdössä Espanjaan ja ajattelin ajella hieman eri reittiä kuin mitä on tullut ennen ajettua.

tv. Jaakko

ALAVIUHKOLA MARKKU 25.02.2015 09:55

Me ajettiin kyseinen reitti syksyllä 2010 vaunuyhdistelmällä, veturina Pösö 2,0 Hdi vaunu 1400kg kok.massa. Hyvin sillä selvisi. Andorraan saakka kulutus valtava, mutta sieltä etelään lähes nolla. Ei sitä siis kokonaiskulutuksessa huomannut. Jatkoreitti meillä oli Zaragosa-Madrid- Padasjoki(Padajos)-Portugal. Kerran katsomisen arvoinen, mutta matkavauhti on sovitettava tiestön mukaan. Jatkuvana reittinä vuodesta toiseen emme suosittele leveälle ja pitkällä yhdistelmällä. Näkymät ovat henkeä salpaavat.

ANTIKAINEN ESKO 25.02.2015 10:12

Olen käynyt kaksi kertaa Andorrassa, 1960-luvulla ja muutama vuosi sitten. Ajoimme Toulousesta Foixin kautta huhtikuun viimeisellä viikolla ja jatkoimme Lleidan kautta Morellaan ja Benicarloon. Andorrassa käynti oli meille suuri pettymys. Pieni kaupunki on siistitty täyteen hienoja liikkeitä, joissa on "edullisesti" kalliita tavaroita, alkoholi ja tupakka ovat tietenkin etualalla, mutta Jaguarinkin voi ostaa. Nähtävyyksiä ei ole mitään. Satoi lunta, oli sumuista ja kylmää. Yövyimme edellä mainitulla leirialueella. Tie tuota reittiä ajaen on oikein hyvä, täynnä ranskalaisia, jotka menevät ostamaan kulutustavaroita pohjoisrajan lähellä olevista turistimarketeista.

On tietenkin jokaisen oma asia, miksi Andorraan menee, enkä haluaisi kenenkään matkaintoa laimentaa. Mitalilla on aina kaksi puolta.

JANHONEN MATTI 25.02.2015 21:02

Passia ei tuolla ilmansuunnalla liikuttaessa enää tarvita, mutta Andorraan mentäessä tarvitaan, joten passi mukaan.

AHONEN KAI 25.02.2015 22:24

Andorrasta Espanjaan nuuskitaan autot ja passit, Ranskan rajalta päästy pysähtymättä, 6x käyty.

Näin meillä.

JANHONEN MATTI 26.02.2015 10:01

Itselle Andorra on paikka, joka tuli kerralla käytyä. Ostoksetkin jäi aika vähiin, vaikka nimenomaan siihen maailmanaikaan siellä oli tarjolla mm. elektroniikkaa, jota Suomessa ei silloin vielä edes ollut kaupoissa.

Se jäi mieleen, että ihan laatumerkkejä viskiä myytiin 4 1/2 litran peltigallonissa ihan kun meillä ennen voiteluöljyä. Eikä ollut hinnan kiroissa. Eikä tarvinnut ostaa sikaa säkissä, kaikkia laatuja sai maistella ennen ostamista.

Andorra on ollut veroparatiisi kahdella tavalla. Kansalaisilla ei ole peritty tuloveroa ja rosvotut rahat on voinut pitää maan pankeissa piilossa verottajalta. Nyt tämä on loppumassa Andorrassa niin rosvotun raha kun tuloveronkin osalta ja Keisari Augustuksen käsky verollepanosta on vihdoin tavoittamassa myös Andorran.

Maa pärjää 28 hengen parlamentilla mutta valtionpäämiehiä pitää pienellä maalla olla kaksi, joista toinen on Ranskan presidentti Hollande.

EEROLA TEEMU 26.02.2015 11:15

Eskon kanssa samoilla linjoilla. Andorra on sen verran turha paikka, että menettelee kuriositeettina, jotta sielläkin on käväisty. Ruuhkainen kadunpätkä on nykyään varmaan vielä ruuhkaisempi kuin 90- luvulla, jolloin siellä kävimme.

Parhaiten reitiltä Espanjan rannikko- Andorra- Ranska on mieleen jäänyt laskeutuminen Ranskan puolelle rumpujarrullisella Citroen Camionetten alustalle rakentamassani m- autossa. Jarrut kävivät todella kuumana ja välillä piti pysähtyä jäähdyttelemään niitä.

Ne alustat niillä painoilla eivät oikein sallineet moottorijarrutuksia jos halusi pitää lootan kunnossa. Alas kuitenkin tultiin. Olisi pitänyt muistaa edellinen "savuava alastulo" Sveitsissä 2400 metristä. Matkan jälkeinen jarruremontti kirpaisi jonkin verran. Siihen nähden tämä oli helppo.

Nykyautolla reitti ei ole kummoinenkaan suoritus, mutta kovin pitkällä yhdistelmällä saattaa ollakin.

HAARAKANGAS ALLAN 26.02.2015 17:55

Jatkoa Matin hyvälle tietopläjäykselle. Se toinen valtionpäämies Ranskan presidentin lisäksi on Espanjan Urquellin piispa. Sinänsä mielenkiintoinen pieni valtio. Sieltä löytyy esimerkiksi sellainen kylpylä, että mykistää musiikillaan ja vesiuruillaan.

Allu vaari

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.