Bulgaria, Serbia ja Albania

TOSSAVAINEN REIJO 22.02.2015 20:31

Ensi syksynä on tarkoitus ajaa Baltian, Puolan, Slovakian, Unkarin, Serbian, Bulgarian, Kreikan, Albanian, Montenegron, Kroatian, Slovenian, Italian ja Ranskan kautta Espanjaan talvehtimaan.

Kysyisin Euroopassa reissanneilta Albaniasta, Serbiasta ja Bulgariasta: Käykö leirintäalueilla luottokortit? Ja jos on pakko käyttää perinteistä rahaa, niin käyvätkö eurot? Missä tilanteessa tarvitaan paikallista rahaa?

Ja vielä kysyn sitäkin, että miten turvallisia nämä maat ovat ja mikä on leirintäalueiden taso? Ja kun pyrin liikkumaan turvallisesti, niin mihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota?

HYTTILÄ ESKO 24.02.2015 16:25

Mikäs sun tarkempi reitti ?

KAJASTILA RISTO 24.02.2015 17:22

Mielenkiintoinen matkasuunnitelma Reijolla.

Jotain tämäntapaista on myös itselläni suunnitteilla – yksityskohtaisempi suunnitelma kiteytyy, jos kokemuksista ja vinkeistä tänne kirjoiteltaisiin.

Matkan kohde olisi pääasiassa Kreikka, mutta matkaosuus Unkarista eteenpäin on kysymyksiä herättävä.

Vaihtoehdot ovat (Unkarista eteenpäin) Romania-Bulgaria-Kreikka tai Serbia-Makedonia-Kreikka.

Kun vaunun kanssa matkailee, kumpi vaihtoehto maaston/tiestön kunnon kannalta on parempi vaihtoehto? Onko kokemuksia?

Campingpalvelujen kehittyneisyys ja saatavuus on turvallisen yöpymisen kannalta tärkeä. Rahasta jo Reijo kyselikin.

Albania- Montenegro-Kroatia-Slovenia-reitti takaisin Italiaan näyttäisi kartan perusteella aika haastavalta. Aikanaan ei liene ollut “tarvetta” rakentaa kunnollisia tieyhteyksiä ja vuoristo on este tällä reitillä?

Lauttayhteydet Kreikka-Italia lienevät ainoa realistinen vaihtoehto palumatkalle. Joidenkin laivayhtiöiden tarjoama “Camping on board”-vaihtoehto vaikuttaa mielenkiintoiselta merimatkailulta

VALORANTA JUHA 24.02.2015 19:17

Albaania,Montenegro ja Serbian campparit ottaa euroja ei kortteja, ei sattunut ainakaan meille semmoisia. Pienissä kylissä em. maissa kaupoista vain omilla valuutoilla jopa Kroatian kylissä vielä viime vuonna. Ei tuo paluu ole mikään vaikea muuten mutta Albaanian teiden kunto oli vielä viime talvena huono. Bosnia-Hertzegovina oli yllätys viime talvena. Teiden kunto oli yllättävän hyvä. Nyt meinaan myös oikoa Mostarin ja Sarajevon kautta Zagrebiin ja sieltä Italiaan

HYTTILÄ ESKO 25.02.2015 12:28

Bulgariassa esim Veliko Tarnovon vieressä on englantilaisten pitämä camping, huippusiisti ,uima-allas , pesukoneet , wlan jne. Tulimme Burgasista ja viihdyimme jonkun päivän tuolta reissaten. Meillä vaunu+auto yhdistelmä. http://www.campingvelikotarnovo.com/

Belgradissa on http://www.campdunav.com/1/ , lähellä moottoritietä ja Belgradia. Ihan asiallinen Tonavan rannalla , wlan

Seuraavassa linkissä lisää alueita http://www.campings-in-bulgarije.com/2Bulgarije%20Engels.html

Itse olemme käyneet esim RILA:n luostarilla jonka takan pari kilometriä on Camping Zodiac joen rannalla , ravintola ja kävelymatka RILA:n luostarille http://whc.unesco.org/en/list/216

Rozenin luostarilla GPS: N 41°32'03" E 23°26'01 , siellä majatalo minkä pihalle voi majoittua matkailukulkimella. Hieman haastavaa oli isolla yhdistelmällä :)

Lähellä Belogradchickiä on http://www.hanmadona.com/index.php?lang=2 , mukava majatalon nurmikenttä. Sielläkin viime kesänä.

Vranje, kiva rauhallinen alue , kumminkin kaupungin lähellä. http://www.camping.rs/en/c/camping-enigma-serbia/ , tuolla ja edellisessä + seuraavassa olimme Kreikan Chaldikille mennessä viime kesänä. Uima-allas ja ravintola

Ohridin rannalla Makedoniassa seuraava. Tie Albaniaan haarautuu ihan vierestä http://campingrino.com/ wlan ,oma ravintola ,järven rannalla

Albaniassa on esim Sarandessa useampikin camping , olimme joku vuosi sitten Ksamilissa seuraavassa paikassa, vieressä uimaranta missä ravintoloita, sieltä saa hyviä grillattuja sammakonkoipia esim :) https://sites.google.com/site/ksamilcaravancamping/

Durresin vieressä suosittu http://www.kampingpaemer.eu/ Siellähän meitä härmäläisiäkin oli 4 perhettä samaan aikaan.

Hyviä reissuja ja kysele lisää. Noilla nurkilla on turvallista liikkua , käyttää yöpymiseen alueita eikä mitäsattuu paikkoja. Liikkeellä oli mm saksalaisia , hollantilaisia , jne ihan lapsiperheistä eläkeläisiin.

Käyttäjän lisäys viestiin 25.2.2015 klo 12:40:05 Kreikkaan menimme kolme vuotta sittten minoan lines lautalla ancona-patras,camping on boardilla.Autokannella oli wc ja suihku ja lisäksi satuimme saamaan ikkunapaikan.Viime vuonna kävimme thessalonikin alapuolella sithoniassa serbian ja makedonian kautta ja bulgarian ja romanian kautta takaisin.

KASTARINEN HANNU 25.02.2015 12:41

Olin pari viikkoa sitten työreissulla Bosnia Hertsegovinassa Mostarissa. Maa on kaunis, ruoka erittäin hyvää ja halpaa. Ja mikä parasta, ihmiset ystävällisiä ja avuliaita. Suosittelen maata. Mostarin ja Sarajevon välillä ovat Dinaariset Alpit, joten ainakin näin talviaikaan ilmastossa on eroja. Kesällä Mostar saattaa olla suomalaiselle liian kuuma.

TOSSAVAINEN REIJO 01.03.2015 13:17

Kiitos hyvistä vinkeistä.

Aikomus on ajaa Budapestistä Belgradiin, sieltä koukata läntisen Bulgarian kautta (Rila) Kreikkaan. Edelleen Albanian, Montenegron, Kroatian kautta edelleen. Pääkohteina tällä reissulla Kreikka ja Kroatia. Kroatiassa olen käynyt ennenkin, mutta silloin oli vähän liian kiire.

Olemme reissanneet tuttavapariskunnan kanssa, koska en halua yksin ajaa. Nyt tuttavien lähtö epävarma. Voi olla, että tyydymme tällä kertaa lyhyempään Euroopan kiertomatkaan.

Kaikkiaan olemme tehneet 13 pidempää Euroopan kiertomatkaa.

TOSSAVAINEN REIJO 01.03.2015 13:19

Kroatiassa ajaminen/liikkuminen ei ole ongelmallista. Maisemat, kylät ja kaupungit ovat kokemisen arvoisia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.