Venäjällä tankkaaminen

VOLAMA MATTI 13.02.2015 12:57

Tervehdys,

Kertokaapa kokemuksianne matkailuauton tankkaamisesta Veäjällä

Käyttäjän lisäys viestiin 13.2.2015 klo 17:04:20 Kiitokset vastaajille.

Haluaisin vielä kokemuksianne rajamuodollisuuksista ja mahdollisista "autonsärkemisistä" tulleissa. Voiko siellä Viipurin Nesteellä maksaa Nesteen luottokortilla? Eli pystyiskö siellä käymään rahaa vaihtamatta?

SILMUNEN HANNU 13.02.2015 13:44

Niin kauan kun pysyt dieselissä, jos autosi sitä käyttää, ei ongelmia. Ongelmat alkavat vasta kun tankkaat bensaa dieselin sijaan :)

Voin kyllä laittaa sulle ohjeet miten tyhjennät ja putsaat tankin its ejos tämmöinen hassu vahinko sattuu :) Opettelimme siis sen homman vuosi sitten syksyllä Rukajärventien ja Muurmanskin valtatien risteyksessä.

Yleensä joutuu maksamaan ennen kuin pääsee tankkaamaan joten polttoaineen määrän joutuu arvioimaan..

Varmimpia eli puhtainta tavaraa lienee niillä lukuisilla uusilla ulkomasilla polttoaineasemilla mitä maasta löytyy. Ja, omat kokemukseni rajoittuvat vain Venäjän Karjalaan, ei sen kauemmas. Mutta kyllä sieltä polttoainetta saa, ihan riittävästi.

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 13.2.2015 klo 14:44:36 Ja huom. NAFTA on ymmärrettävämpi sana kuin diesel!

Vaikkei ole takeita että sitäkään ymmärretään....mutta rekkamiehet yleensä ymmärtää,,,

JANHONEN MATTI 13.02.2015 15:55

Senkun tankkaat, kunhan et millekään farmitankille eksy.

Venäjän h-autokannan keski-ikä alempi kun Suomessa. 4,5 ja 6 ryhmän moottoreilla varustettuja autoja on liikenteessä reilusti yli puolet.

Diesel on venäjälläkin diesel. Jopa kyrillisestäkin tekstistä sen ymmärtää. Kaasuöljynimikettä ei kannata käyttää.

Ja jos tankaan jossain tuolla Vienan Karjalassa niin diesel-mittarin voit haistaa vaikka kengänpohjista. Jos taas menet Viipurin ja Pietarin suuntaan niin siellä voit tankata vaikka Nesteen huoltamoilta. Se polttoaine tulee Nesteen Pietarin terminaalista.

LIIMATAINEN HANNU 13.02.2015 16:11

Jos Nuijamaalla rajan ylittää niin Rättijärvellä on ensimmäinen tankkauspaikka. Siellä maksetaaan vasta kun on tankannut. Diesel nykyään jo hyvää, ei enää tuki suodattimia eikä suuttimia, moottorissa. Samepisteestä en tiedä, mutta sekä kesällä että talvella on tankattu, ei ongelmia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.