motarimotellit

PATOJA PEKKA 26.01.2015 07:26

Vähän taitaa olla nyt väärä kysymys väärällä keskustelupalstalla, kun kaikilla on ihan oma hotelli aina mukana, mutta kokeilen nyt silti....

Toukokuun lopulla edessä on ajo HENKILÖAUTOLLA Etelä-Espanjasta Pohjois-Saksaan ja sieltä laivalla Ruotsin kautta tai suoraan Helsinkiin. Tarkoitus ei ole katsella maisemia ja paikkoja vaan ajaa motareita pitkin n. 700-900 km /päivä.

1) Uskaltaako luottaa siihen, että motarien lepopaikoilta löytyy aina etukäteen varaamatta joka yöksi helposti vapaata tilaa niiden motelleissa / hotelleissa? Sisään kirjoittautuminen ehkä klo 18-20 välillä. Eroja Espanja / Ranska / Saksa / Ruotsi ?

2) Minkä hintaisia ovat motarien lepopaikkojen motellit / hotellit (kaksi aikuista)? Kalliimpia vai halvempia kuin jos ajaa rampilta ulos ja alkaa ihan summamutikassa etsimään jotain Zimmer Freita tms yösijaa?.

Kiitos

TOIVONEN MARTTI 26.01.2015 08:25

Näitä on pidetty edullisina ja jotkut kehuvat.http://www.accorhotels.com/gb/booking/map-search.shtml

Voi olla että tienvarresta löytyy edullisempiakin. Jos minä ajaisin tuon reissun niin katselisin kyllä mahdollisia yöpaikkoja matkan varrelta mutta en varaisi mitään, eiköhän sieltä aina huone löydy. Halvin missä olen Saksassa yöpynyt viimeisen viiden vuoden sisällä maksoi 25€ yö (1 hengen huone), kaupungeissa saat maksaa hotellista vähintään 60-70€. mot

LINDBLOM ANITTA 26.01.2015 11:15

Ibis-hotelliketjulla on motarien varrella paljon paikkoja. Suht edullisia. Taitavat olla rekkamiesten lepopaikkoja. Itsellä ei ole kokemusta ko. hotelleista. Kiinnostavat lähinnä siksi että niihin voi ottaa koiran mukaan. Etukäteen varauksesta en tiedä. T. Anitta

HAAPANEN TIMO 26.01.2015 11:38

Navista löytyvät hotellit ja puhelinumerot, bluetoothilla voi soittaakkin suoraan. Pari sataa kilsaa ennen arvioitua paikkaa aloittaa soittelemisen.

F1 ketju on edullinen. Tein haun Lyoniin kahdelle hengelle. Hinta on yö kahdelle. http://www.hotelf1.com/gb/booking/hotels-list.shtml

Fulda, Saksa , kallis, mutta esimerkkinä http://www.hotelf1.com/gb/booking/hotels-list.shtml

Näkyy ottavan saman ketjun Ibiksen sinne.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 26.1.2015 klo 11:40:38 Tässä se Lyonin seutu on http://www.hotelf1.com/gb/booking/hotels-list.shtml

Käyttäjän lisäys viestiin 26.1.2015 klo 11:41:58 No olihan se oikein jo ylempänä...

JANSSON JUHANI 26.01.2015 20:02

Me ollaan tehty kyseinen reissu muutaman kymmenen kertaa vuosikymmenien aikana . Ja jos on ollut kyseessä nopea ja suora ajo niin homma on mennyt niin , että on ajettu tyyliin maa ja päivä. Nykyään , eläkkeellä , kun ei ole enää mihinkään kiire on kyllä otettu Espanja väliyöpymisellä. Vaikkapa Madridissa. Ranska menee sitten helposti yhdessä päivässä , samoin Saksa. Ja kun lähtee aamulla ajoissa vaikkapa Lyypekin kulmilta niin on helposti iltalaivalla Tukholmassa. Ajo tietysti maksullisia / maksuttomia motareita pitkin. Esim. Espanjan pääsee ajamaan , jos menee Madridin kautta , koko matkan maksuttomia motareita ja autovioja pitkin. Ibis , Ibis budget ja F1 ovat samaa Accor ketjua. Ibis on näistä laadullisesti paras vaihtoehto, F! huonoin. Erona se , että Ibiksessä on henkilökunta paikalla koko yön eli parkkipaikka on ainakin periaatteessa vartioitu. F1 ja Ibis budget ovat ns. luottokortilla sisään vaihtoehtoja jotka ovat yön kylmillään ilman henkilökuntaa. Ibiksen aamiainenkin on aivan toista luokkaa kuin noissa kahdessa. Mä olen aina varannut etukäteen hotellini. Ibikset ovat usein täynnä klo 18 jälkeen illalla. Ibiksen voi peruuttaa ennen klo.18 saapumispäivänä ilman kuluja. Varauksen voi tehdä netissä tai vaikka tien päältä puhelimitse. Ja näissä puhutaan yleensä aina englantiakin. Sikäli ne ovat käteviä että sijaitsevat i motarin varrella ja jos valitsee sellaisen Ibiksen missä on ravintola on matkanteko hyvin vaivatonta. Kaikkein halvin vaihtoehtohan tämä ei ole mutta helppo ja toimiva. Tietää esim. aina saavansa kunnon kylppärin missä myös tulee lämmintä vettä. Aina. Esim. Mullhausissa on rajalla useampikin Ibis. Ja Lyypekissä Ibis löytyy myös. Tietysti vaikka Lyypekissä on kymmenittäin samanhintaisia hotelleja joista voi valita mieleisensä. Mä käytän Booking. com sivustoja hotellien hakuun ja varaukseen.

JANHONEN MATTI 26.01.2015 21:32

Lähinnä henkilöautolla ja moottoripyörällä matkaaville on kehitetty tällainen apukalu. Jo vanha tuote, nyt vain tullut uusia maita mukaan. Myynnissä myös kirjana.

http://www.linksundrechts.com/en/

HEINONEN AIMO 31.01.2015 13:51

Boogink com.Tästä löytää paljon majoitus vaihtoehtoja,ympäri eurooppaa,hinta,varaustiedot.Ovat kyllä kaupukeissa.Sivut Suomenkieliset.Netistä näkee varaustilanteen, onko tilaa , ja voi varata majoituksen samalla.

SILMUNEN HANNU 31.01.2015 14:17

Ollaan käytetty jossain vaiheessa paljonkin noita motarimotelleja. Ei koskaan olla varattu ennakkoon ja aina löydetty yösija, jopa silloin kun huoneita tarvittiin kolme kpl koko matkan ajan.

Ranska on budjettihotellien luvattu maa ja ketjuja on paljon. Kaikkien ketjujen majoitukset sijaitsevat yleensä suht samassa kasassa, helpon poikkeaman päässä motarilta, minne oikeastaan näkyvät. Siis kaupunkien sisään-ja ulosmenoväylien yhteydessä, alueilla missä myös marketteja yms kaupallista toimintaa.

Se että ovat samalla alueella, helpottaa tilan löytymistä, ja voi tehdä vaikka hintavertailua jos haluaa. Hinnat alk alle 40e yö per pariskunta ilman aamiaista, mutta vaihtelevat paikkakunnan ja viikonpäivän mukaan suurestikin.

Saksassa oman kokemuksen mukaan halvemman hinnan löytää poikkeamalla motarilta ja etsimälllä Zimmer Frei-kylttiä.

Ruotsin hinnoissa ei vissiin hirveästi eroja missä nukkuu.

ESpanjasta kokemuksia vain pohjoisesta, mutta jos tuhnanen kilometrin pyöräilyn aikana joka yöksi löysi sisämajoituksen niin luulisi sen onnistuvan autoilijalle melko helposti.

t.Kaarina

JÄPPINEN MIKA 07.02.2015 19:03

Viime kesänä yövyttiin Saksassa kahdessa B&B Hotels-ketjun paikassa:

B&B Hotel Freiburg-Süd oli ihan uusi ja edullinen hotelli, kaikki siistiä ja puhdasta joten uskaltaa suositella. Meillä oli perhehuone jossa lapsille oli kerrossänky.

B&B Hotel Göttingen on hieman vanhempi motelli, joka oli ihan autobaanan vieressä. Tosin opastusta ei ollut etelän suunnasta tultaessa joten ajettiin ensin ohi, mutta pohjoisesta oli sitten hyvät opasteet. Molemmissa paikoissa oli pysäköintipaikoilla kameravalvonta.

Tässä vielä linkki sivuille: http://www.hotelbb.de/

HAARAKANGAS ALLAN 08.02.2015 09:14

Formule 1 ja Etap ovat asiallisen edullisia ja sopivia yöpymiseen. Varsin kattava ketju Euroopassa.

Formule 1 paikkoja löytyy jopa Ruotsista.

Kokemusperäisesti suosittelen.

Allu vaari

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.