Uusi SFC:n matkailusivusto?

HÄMÄLÄINEN MARKKU 20.01.2015 15:18

Saadaanko uusi matkailusivusto, aika näyttää. Alla pitkä kirjoitelma lainauksineen. Usia ideoita kehiin oletuksena, että kyllä se pisarakin kovertaa kiven.

Pohdintoja ja pätkiä keskustelusta: Jäsenmaksulle vastinetta, lisättynä minun kommenteilla

Otteita Silmusen Kaarina tekstistä 17.1.2015 klo 21:11:52 Ratkaisuna tähän voisi toimia maakohtaiset kiinteät alaotsakkeet, mitkä voisi vielä ehkä jakaa uusiin alaotsakkeihin esim .a)leirintäalueet ja matkaparkit =yöpymisestä b)kohdevinkit c) yleinen keskustelu d)liikenne e)fakta-fakta...yms...

Oman ajatukseni lähtökohta on koko ajan ollut se, että tämän maamme ainoan leirintämatkailuliiton tehtävin kuuluisi tehdä edes jotain ulkomaanmatkailun eteen ja nämä järjestön sivut olisivat se paikka, missä "se jotain" olisi.

Kuvittelisin myös että suurin osa ulkomaille karavan-matkansa tekevä löytäisi tiedon ja väylän keskusteluun täältä. Voisipa joku ei jäsenkin liittyä jäseneksi, jos tämä sivusto palvelisi hyvin eikä olisi sotkuinen riitelypaikka.

Olen aina puhunut, että sivuston rakenne pitäisi muuttaa jotta tänne saisi niitä kiinteitä alaotsakkeita!

t.Kaarina

Kannatan Kaarinan ajatusta, mutta…. Euroopassa on yli 40 valtiota, joten niitä täytyisi yhdistellä, muuten tulee helposti yli sata kiinteää otsikkoa. Mutta mitkä valtiot tulisi olla saman otsikon alla?

Otteita Ahosen Kain tekstistä 18.1.2015 klo 03:06:21 Haapanen ja Hämäläinen vääntää laadukasta matskua kaiken aikaa, ja silti rutina ja erilaiset visiot sinkoilee.

Olisitteko tyytyväisiä jos em. Herrojen sivut olisivat tämän Hämeen konttorin hallussa?

Komentti Minä ainakin olisin tyytyväinen

Pätkä Liimataisen Hannun tekstiä 18.1.2015 klo 09:40:42 Jos joku karavaanari on niin tolokussaan että lähtee ihan ulkomaille karavaanaamaan niin kai nyt osaa itse hakea tiedot paikoista joihin aikoo mennä. Koska tietoa on olemassa, nettikin sitä pullollaan, turvoksiin asti. Lisäksi kaikki esitteet, mainokset jne. joita on jo liki joka kolkasta palloa, kaikista maista omansa. Vaan ei, valmista mössöä pitäisi ihmisille toisten väsätä, helpoksi saada ja ”niellä” !

Kommentti Olen toki reissannut ympäri Eurooppaa ennen nettiaikaakin, silloin sai esitteitä valtioiden matkatoimistoista joita oli myös Helsingissä, nämä matkatoimistot ”tuputtivat” nähtävyyksiä. Noita valtiollisia matkatoimistoja nykyään ei enää ole. Miten voi hakea tietoa netistä asiasta jota ei ole tiennyt olevan olemassakaan. Esim. Itse kiinnostuin laivahissistä kun näin ohjelman TV:ssä. Elben lähteestä kiinnostumme kun olimme kylässä josta menee polku lähteelle ja siitä oli kuva leirintäalueen seinällä jne. Itse olisin kiinnostunut lukemaan suunnittelemani reissun maista muiden kokemuksia ja ohjeita.

Ote Ahosen Kain tekstistä 20.1.2015 klo 05:18:00 Edelleenkään yksikään teidän apua tarjoavien apuja tarvitseva ei ole osallistunut kirjoitteluun?

Komentti Enemmänkin matkannut voi olla kiinnostunut kohteista joita joku toinen on löytänyt ja myös minä.

Edelleen on ongelma millainen olisi hyvä matkailusivusto joka palvelisi matkailijoiden tarpeita, mukaan lukien Suomessa matkailevat.

Olen ollut työelämässä n. 30 vuotta suunnittelijana ja tunnen sen lippu/lappu suunnittelun jossa kukin pistää lapulle viisi asiaa ja niistä äänestetään. EM. tavalla ei saa koskaan parasta tulosta aikaan, se todettiin käytännössä, etteivät ideat jalostuneet siten, valittiin vain joukosta valmiit, eikä kehitetty edelleen. Paras tulos tulee pienellä porukalla joilla kaikilla on oma mielipiteensä, mutta myös halua hakea parempaa ratkaisua kuin omansa, tällä tavalla saatiin monta hyvää ratkaisua jotka olivat parempia kuin yksikään alkuperäinen. Kuinka se saataisiin tässä tapauksessa aikaan, olettaen Hämeenlinnan olevan suopea kehittämään sivustoa, sitä en tiedä

JANHONEN MATTI 20.01.2015 16:24

Olen antanut itselleni ymmärtää, että sivustoa uusitaan kuluvana vuonna.

Olisi parempi jos asiasta kiinnostuneet heittäsi nyt esiin rakentavia ehdotuksia kehiin siitä miten asioita tulee kehittää ja muuttaa. Mieluusti konkreettisia. Tämä ei ole mitään suoraa toimintaa liittoa vastaan vaan oma panos jo suunnitteluvaiheessa. Toki se lisää paineita muutokseen, mutta sekin on normaalia. Sehän on vain hyvä asia jos johto saa tuekseen kentältä tulevaa painetta uudistuksia koskien. Oma näkemykseni on, että kentän näkemykset liiton ja yhdistysten kehitystyössä on vanhoillisempia kun liiton johdon näkemykset. Pelkään, että tällä menolla liiton johto on yhdistysten kausipaikkalaisten panttivanki edustajakokouksen kautta. Säilyttäjät vallitsee - muutos on uhka.

Kenenkään ehdotukset ei sellaisenaan mene kollektiivisessa toiminnassa koskaan läpi, mutta ne auttaa kehitystyössä tekipä työtä sitten pieni projektiryhmä tai yksittäinen atk-ammattilainen tai he yhdessä..

Tätä toiveiden esittämisvaihetta voi pitää ikään kuin jäsenistön kuulemisvaiheena vaikka liiton jäseniä onkin yhdistykset ei yksittäiset jäsenet. Yhdistysten kautta toimien tämä ei kuitenkaan hoidu. Nehän hoitaa "säätiöinä" omia alueitaan. "Ennen kurki kuolee ennen kun suo sulaa".

Keinot ja toteutustapa tulee vasta tämän jälkeen. Nämä ovat sitten jo hallinnon asioita, ja vaikka niihin monen näpit syyhyääkin. Hallitus toimenpanevana elimenä kuitenkin loppupelissä päättää.

HALINEN HARRI 20.01.2015 16:28

Jotta asiat menisivät oikeassa järjestyksessa SFC:lle niin pitäisikö noita ehdotuksia olla tekemässä yhdistykset eikä yhdistysten jäsenet? Onko yhdistysten/kerhojen luottamushenkilöiksi valittu aikaansaamattomimmat?

HÄMÄLÄINEN MARKKU 20.01.2015 16:46

"Onko yhdistysten/kerhojen luottamushenkilöiksi valittu aikaansaamattomimmat?"

Ei varmasti, mutta ei myöskään matkailevimmat, vaan yhdistyksen asioita mm. yhdistyksen alueen asioita hoitavat, jotka ovat useinmmiten kausipaikkalaisia ja vähän liikkuvia.

KNAAPI JUHA 20.01.2015 17:30

Joo -o , eikä tämä sivuston parantamista tarkoittava esitys olisi lainkaan pois alueilta tai kausipaikoilta yhdistyksen kokouksista vain puuttuu matkaava osa jäsenistöä. Asioista iso osa sovitaan kausipaikkalaisten kesken alueen iltanuotioilla ja kokous sitten lyö kiinni ennalta sovitut asiat.

JANHONEN MATTI 20.01.2015 17:59

Kyllä yhdistyksien jäsenet on aikaansaavia. Siitä on osoituksena oma camping-alueverkosto. Mutta ei sitä puhtia siteen muuhun jääkään ja niistä "puhdillisista" alkaa yhdistyksissä olla puutetta.

AHONEN KAI 21.01.2015 02:00

Hämäläistä: "Edelleen on ongelma millainen olisi hyvä matkailusivusto joka palvelisi matkailijoiden tarpeita, mukaan lukien Suomessa matkailevat."

Te visioitte visioinnista päästyänne vuodesta toiseen, miten näitä sivuja pitäisi muuttaa, eikö siinä tarvittaisi vuoropuhelua tämän työtätekemättömän konttorin väen kanssa?

On melko turhaa kirjoittelua täällä, jos konttorin väki on vetäytynyt "siilipuolustukseen" vastaamatta teille yhtään mitään, minusta.

Eikä näytä auttavan edes ketun käyttämä konsti, että kusee kerään, pillillä vetää ilmaa tämä ;)

NIEMINEN RAIMO 21.01.2015 08:23

Niin onko joku lähettänyt tuossa oikealla olevan palaute-osin kautta tiedustelua,ja onko saanut siihen vastausta? Tuo Mietelausekilpailun jämähtäminen tuohon puheiden alle on varmaan ollut kohtalaisen kädenväännön tulos.

rami

SILMUNEN HANNU 21.01.2015 14:17

Mä lähetin äsken ja pyysin voisiko joku osoittaa jonkn väylän mitä kautta tämä sivujen uudistustarve tulisi kuulluksi jos tätä kauta eivät siihen reagoi.

t.Kaarina

HÄNNINEN JUKKA 21.01.2015 14:35

Kaarina, ei ole olemassa väylää mitä toivot, ei ole sellaista vaikutusmahdollisuutta, josta saisi "yläkerrasta" palautetta.

Petriina on mulle pari kertaa vastannut asiallisesti, tosin yv:nä.

AHONEN KAI 21.01.2015 16:45

Kun on päivänselvää, että kahvikassan hoitaja ei tule laittamaan tikkua ristiin otsikon aiheeseen.

Miksi ette te omien sivujenne omistajat voisi vaikkapa maanantai-aamuisin joka viikko ilmoittaa omien sivujenne osoitteet tällä ulkomaan osiolla?

Se, että teidän kaikkien sivustot olisivat konttorin väen hallussa, loppuisivat päivitykset samana päivänä kun ne sinne toimittaisitte, taas jos niihin pääsisi koko porukka säätämään oltaisiin lähtöpisteessä myöskin samana päivänä.

Vieläkään ei ole yhtään tiedonjanoista osallistunut keskusteluunne ;)

AHJOS TIMO 21.01.2015 17:10

Kai Ahonen kirjoitti: "Vieläkään ei ole yhtään tiedonjanoista osallistunut keskusteluunne ;) "

Aivan oikein! Minusta tässä onkin havaittavissa kaksi vauhdittavaa voimaa:

1) Kokeneiden ulkomaanmatkailijoiden halu kertoa kokemuksistaan, jakaa hyviä neuvoja ja saada aineisto sen ansaitsemaan ympäristöön, missä suurella vaivalla tehty työ ei huku tyhjänpäiväisen hölinän alle.

2) Eläkeläisten halu jutella toisten ihmisten kanssa, kun ei ole enää sitä työyhteisöäkään. (Itse kuulun tähän ryhmään. Keskustelun aihe ei ole olennainen.)

Hanke on siis tiedontuottaja-vetoinen eikä tiedontarvitsija-vetoinen. Mutta niinhän monet muutkin hankkeet maailmassa lähtevät tuottajien ideoista, jotka sitten markkinoidaan kuluttajille. Hankkeen onnistumisen kannalta on kyllä olennaista, että toteutuksen käyttökelpoisuus testataan loppukäyttäjä-maallikoilla mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

SILMUNEN HANNU 21.01.2015 17:22

Minulla on semmoinen olo ja käsitys, että ihmiset ovat vähentäneet tämän ulkomaanmatkailu-palstan käyttöä tännekin pesiytyneen riidanhakuisuuden vuoksi.

Tämä oli joskus lähes riidoista vapaa alue, ja kysely ja keskustelu etenkin kevätkaudella ihmisten suunnitellessa matkojaan kovinkin vilkasta.

Oli toisaalta myös vuosia kun itse sain paljonkin henkilökohtaisia yhteydenottoja ihmisiltä, jotka sanoivat etteivät halua kysyä ja keskustella täällä, kun aina saa jotain nälvimistä ja tönimistä osakseen.

Ja jos siitä nälvimisestä sanoo, saa sitä vain lisää.

Mun mielestäni itseään arvostavan järjestön kannattaisi tehdä asioille jotain.

t.Kaarina

HONKANEN JAAKKO 21.01.2015 17:46

Kaarina puhuu juuri niin kuin asia on,siitä on pidetty monet perspuheet niin Esnankeitaalla, nyt käydessäni Turun caravan messuilla ja Helsingin matkamessuilla. Ei täällä uskalla hiljaisemmat kysyä mitään, kun on nähnyt mitä palautetta tulee.

JANHONEN MATTI 21.01.2015 18:52

Kaarina

Olet oikeassa. Tänne tuli mielenkiintoisia avauksia ja keskusteluja ihan asiasta. Ja mitä tapahtui.

Häiriköt ei pysyneetkään suljetulla puolella kuten mielenlaatu edellyttäisi vaan vaelsivat tänne avopuolelle perässä.

Ja seuraukset näkyy.

Tehdään koe. Tehdään avaukset jatkossa Matkailu kotimaassa -osioon niin näette miten nopeasti lausumani muuttuu todeksi.

KIILTOMÄKI MARTTI 21.01.2015 18:59

kirjoitin tuonne pitkään ketjuun kommentin ennen kuin huomasin tämän uuden samaa aihetta koskevan keskustelun. lisään nyt tämän tännekin koska täälläkin kysellään miksei neuvoja tarvitsevat osallistu:

Täällä kaivattiin mukaan keskusteluun henkilöitä, jotka tarvitsevat niitä neuvoja. Minä en ole ihan noviisi näissä euroopan matkoissa asuntoautolla, mutta etsin, toivon löytäväni ja löydän tietoa monelta suunnalta. Peesaan kaikkia heitä, jotka moittivat ja toivovat liitolta jotain toimia ulkomaanmatkaajien tiedonhankinnan/saannin eteen. En ole aiemmin liittynyt tähän keskusteluketjuun toivoen jostain löytyvän sen viisastenkiven miten asia hoidettaisiin ja siksi, ettei itselläni ole mitään ehdotusta ratkaisuksi. Kirjoitan nyt kuitenkin siksi, että joku täällä toivoi neuvoa tarvitsevan osapuolenkin osallistumista. Uskon tosin täällä kirjoittavista "asiantuntijoistakin " suurimman osan olevan myös joskus tämän toisen osapuolen roolissa, enkä itse katso sen osuuden puuttuvan täältä. Itse n 15 euroopan matkaa eri kulkupeleillä (moottoripyörä, henkilöauto, matkailuauto) tehneenä en katso mahdottomaksi myöskään sitä, ettenkö itsekin voisi olla joskus neuvoa antavana osapuolena. Sen voin sanoa, että periaatteessa olen jo päättänyt, että seuraavan jäsenkauteni päättyessä heinäkuussa, en enää liiton jäsenmaksua maksa. En ole kuitenkaan niin äkkijyrkkä ihminen, etten päätöstäni voisi peruakin. Tosin aikamoista parannusta pitäisi saamiini "jäsenetuihin" tulla tai jonkun hyvin aivopestä minut, että niin tekisin. En ala liittoa mistään syyttämään. Se tarjoaa varmaan monille heidän tarvitsemansa tuen ja palvelut. Minä en itselleni mitään erityistä löydä ja en viitsi enää pelkästä "kultapossukerhoon" kuulumisen ilosta jatkaa jäsenmaksujen maksamista. Kirjauduin pari viikkoa sitten org:iin ja vähitellen olen alkanut sieltä löytää jotain, pienen totuttelemisen jälkeen. Uusi ympäristö on aina vähän hankala aluksi. Yhdistys ei varmaan paljon siinä menetä, jos en jäsenenä ole, mutta uskon, että yhä useampi matkailuautoilija ajattelee vähän samaan suuntaan, kuin minäkin. Minulle riittää hyvin autoliiton jäsenyys. Sieltä saan plusjäsenyyden/matkanjatkamispalvelun jopa vähän edullisemmin. No... nyt mietin jo miksi yleensä kirjoitan tänne, kun ei minulla mitään ihmeellistä sanottavaakaan ole. ... ei se mitään, ei monella muullakaan. :-) Antoisia matkoja kaikille ja toivottavasti löytyy joku hyvä tai ainakin vähän parempi järjestelmä, jolla tuo valtaisa tieto ja kokemus saadaan kaikkien helposti käytettäväksi... myös niiden, jotka sanovat kaiken olevan jo "googlessa" kunhan me "uusavuttomat" opettelemme itse tiedon hakemaan. "Uusavuttomaksi" minua haukuttiin, kun aloitin keskustelun, jossa kyselin vinkkejä tämän kevään matkaamme varten. No sellainen ehkä olen ... ja pirun tiedonhaluinen... siis utelias. Kiltsu

AHONEN KAI 22.01.2015 03:43

"1) Kokeneiden ulkomaanmatkailijoiden halu kertoa kokemuksistaan, jakaa hyviä neuvoja ja saada aineisto sen ansaitsemaan ympäristöön, missä suurella vaivalla tehty työ ei huku tyhjänpäiväisen hölinän alle."

Omana ajattelunani se, että sivustojensa ylläpitäjät pitävät sivustonsa omissa näpeissään, pysyy myös niiden ylläpito hallinnassa.

Jos ne kotisivujen osoitteet vaikka kerran viikossa julkaistaisiin täällä ulkomaan osiossa yhden otsikon alla mitään siihen lisäämättä, tuskin kukaan sinne nahkansa paksuutta menisi mittauttamaan, paitsi.

Samalla säilyisi jokaisen vinkkinikkarin oma kädenjälki omilla sivuillaan.

Itseäni ihmetyttää tuo jankutus siitä että tuon vetelän konttorin väen pitäisi mitenkään osallistua teidän kaikkien luomuksiin, kun se on nähty, ettei sieltä riitä aktiviteettiä mihinkään, mikä haiskahtaa työlle.

Itse aikoinaan tein hyvinkin yksinkertaisen listauksen Algarven ja Andalucian lähes joka ainoasta silloisesta vapaaparkista, ja sitä matkailijat päivittelivät sähköpostin kautta, oli enimmäkseen paperiversiona käytössä, kun siihen maailman aikaan ei netti ollut kuin nykyään, mutta toimi sekin.

AHJOS TIMO 22.01.2015 08:36

Kai Ahonen kirjoitti: "Omana ajattelunani se, että sivustojensa ylläpitäjät pitävät sivustonsa omissa näpeissään, pysyy myös niiden ylläpito hallinnassa.

Jos ne kotisivujen osoitteet vaikka kerran viikossa julkaistaisiin täällä ulkomaan osiossa yhden otsikon alla mitään siihen lisäämättä, tuskin kukaan sinne nahkansa paksuutta menisi mittauttamaan, paitsi."

Ymmärtääkseni ensisijaisesti onkin pyydetty vain sellaista helposti löydettävää pysyvää paikkaa, missä eri henkilöt voivat julkaista tekemiensä karttojen, oppaiden yms osoitteet ja niiden lyhyet kuvaukset ilman että niitä tarvitsee joka viikko uudelleen julkaista.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.