Noista tietulleista

JANHONEN MATTI 11.01.2015 20:13

Monet on jo aloittaneet suunnitella ensi kesän reissuaan Eurooppaan. Kun sinne menee niin törmää hyvin monessa maassa noihin tietulleihin.

Tässä linkki tuonne tolltickets´in sivuille josta asiaa voi maakohtaisestikin tutkalla. Kohdasta Order Now avautuu lisätietoa ja v. 2015 maakohtaiset päivitykset mm. maksuja koskien näyttää olevan jo tehty. Tiedot ei tietenkään yhtä kattavat kun maakohtaisilla sivuilla on, mutta kyllä näilläkin tiedoilla pärjää. Sivujen esitystyyli on aika selkeä ja yhteismitallinen, mitä noista maakohtaisista sivuista ei voi sanoa. Jotkut maakohtaisista tietullisivuista on suorastaan sekavia.

http://www.tolltickets.com/default.aspx?lang=en-GB&mnu=c

Merkitkää tiedoksi ja käyttäkää hyväksi.

AHONEN KAI 12.01.2015 03:07

Toisaalta, kun tökkäät sen korttisi automaattiin, näet mitä se maksoi, ja kun maksutielle olet lähtenyt, tiedät että se maksaa.

Jos Pirkkamatkailee, ei noita listoja pidä luuppailla, silloin kierrellään kiltisti tuhat kiertoliittymää baskeripäisten isonenäisten simca-kuskien perässä vailla kiirettä, keskivauhtina ~60km/h

Itse maksan mielellään Ranskan motarimaksut ~120€, että pääsen tuon Ranskan perseenläven yhdellä pysähdyksellä.

Siellä suurin todennäköisyys, että joku haluaa omaisuuttasi maksubaanan varrella yöpyessäsi, taas jos siirryt 10km motarilta sivuun, jonnekin pikkukylään, jossa kukaan ei liiku, ei ovenvääntäjiäkään ole.

Trierin mäkkäriltä La Jonqueraan ja päinvastoin alle 1100 kilsaa, eikä kukaan riko autosi lukkoja.

Molemmissa päissä yövytty lukuisat kerrat ilman ylimääräisiä ongelmia

JANHONEN MATTI 12.01.2015 09:29

Joo-o Sen olen itsekin huomannut, että satasen vauhdissa on paha lukkoja raplata.

HAAPANEN TIMO 12.01.2015 10:04

Ei kaikki pidä Ranskaa perseenläpenä, eikä yrittäkkään selvitä siitä yhdessä päivässä.

Ranska on yksi euroopan hienoimmista matkailukohteista. En ole koskaan ymmärtänyt eläkeläisten kiirettä ohittaa hienot kohteet.

@timppa

MERIKALLIO VELI-PEKKA 12.01.2015 10:42

Saksan kohdalta yritin löytää tietoa tietulleista, joiden erilaisten epämääräisten kirjoitusten mukaan olisi määrä tulla vuoden 2015 aikana, en löytänyt tietoja.

HAAPANEN TIMO 12.01.2015 11:44

Yhden jutun löysin jossa kerrotaan että laki hyväksytään tänä vuonna.

http://www.t-online.de/auto/news/id_68410160/pkw-maut-in-deutschland-ab-2015-soll-es-schon-losgehen.html

Vanhoissa jutuissa maksuksi kerrottiin 100€/vuosi ja lyhyempiäkin jaksoja voi maksaa. Saksalaiset autoilijat saavat verohelpotuksia, joten turistimaksu siitä tulee.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 12.1.2015 klo 11:53:24 No nyt heti löysin uudemman jutun. Tulli on Brysselissä vastatuulessa koska se rasittaisi vain ulkomaalaisia auoilijoita. Itävalta aikoo valittaa jonkinlaisesta syrjinnästä.

http://www.welt.de/politik/deutschland/article135411600/Neuer-Maut-Zoff-zwischen-Bruessel-und-Berlin.html

Saksalaiset autoilijat taasen eivät suostu hommaan ilman verovähennyksiä, jotka sitten tekisivät siitä ulkomaalaisia syrjivän.

@timppa

JANHONEN MATTI 12.01.2015 12:01

Kyllähän Saksa tiemaksuista voi päättää ja on jo päättänytkin yli 12 tonnisia koskien. Siitä on ollut kovaa suukopua voiko Saksa päättää noin kun on suunnitellut. Maksu koskisi kaikkia, mutta saksalaisille maksu palautettaisiin muita autoilun veroja vastaavasti alentamalla.

Naapurivaltiot katsoo, että tämä tiemaksun palautus saksalaisille ei sovi EU:n pelin henkeen. Ja monikohan saksalainenkaan siihen palautukseen todella uskoo - ainakaan pitkässä juoksussa.

Saksa saattaakin löytää itsensä EY-tuomioistuimesta asiaan liittyen,

HAAPANEN TIMO 12.01.2015 13:14

Mun mielestäni ne muutti senkin koskemaan jo yli 7,5 tonnisia.

@timppa

AHONEN KAI 13.01.2015 01:28

"Ei kaikki pidä Ranskaa perseenläpenä, eikä yrittäkkään selvitä siitä yhdessä päivässä"

Meille se on ollut jotenkin sellainen maa, jossa ei jostain syystä haluta viettää kuin sen 12 tuntia suuntaansa. Varmaan hienoja paikkoja, mutta jos itsellä fiilis taskuvarkaista, ovenvääntäjistä, terroristeistä, kerran rakennetuista taloista, ja muusta sotkuisuudesta, niin mitäpä siellä sen enempää aikaansa viettää kuin minimissään on pakko.

Kuka mitenkin asian näkee, näin meillä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.