Portugalin tietullit

SIPOLA PENTTI 02.01.2015 20:30

Tietääkö kukaan mikä on pohjoisin tie Espanjasta Portugaliin,josta pääsee autolla valokuvaan ja kirjautumaan Easytoll järjestelmään

JANHONEN MATTI 02.01.2015 22:49

Toivottavasti sinulle on tästä apua

http://www.portugaltolls.com/en/web/portal-de-portagens/home

Nuo tullipisteet näkyy tuossa etusivun kartalla.

SIPOLA PENTTI 03.01.2015 11:42

Kiitos tiemaksupistekartasta, siitä oli paljon apua. Niin kuin tiedät Portugalissa on kiva ajaa kun Easytoll maksut menevät automaattisesti luottokortilta eikä tämän suhteen ole huolta.

HÄNNINEN JUKKA 03.01.2015 15:59

Ainakin Algarve-Lissabon moottoritiellä on tavallinen käytäntö nykyään; lippu automaatista, puomi ylös, ja maksu kopissa istuvalle, Sitten kun poistuu motarilta.

Kolme viikkoa aitten käväisin Lissabonissa edestakaisin, eikä ollut kallista lustia.

Näyttäisi siltä, että Portugalissa on kaksi järjestelmää päällekkäin toiminnassa maksuteillä.

Faro-Vila Real do Santo Antonio ( rajakaupunki etelässä ) välillä sama juttu, jo syyskuun lopulla.

HAAPANEN TIMO 03.01.2015 16:21

Taitaa olla kolme sydeemiä. Syksyllä tilasin netin kautta 20€:n kortin: http://www.tollcard.pt/fetcwcm/wcmservlet/en/comprar/comprar-online.html

Rahat meni, korttia ei koskaan tullut. Sähköposteja vaihdeltiin, laitoin mukaan maksukuitin. Joka kerran vastaus tuli eri henkilöltä joka lupasi selvittää asian. Selvittämättä jäi.

Jonkun verran niitä teitä ajelin niin että ajoin läpi avoimesta portista luottaen siihen että maksukuittini ja tallentamani sähköpostit säästävät rangaistusmaksulta. Ei ainakaan vielä ole karhulaskuja tullut.

Kortteja saa aika monesta paikasta. http://www.tollcard.pt/fetcwcm/wcmservlet/en/comprar/onde-comprar.html

Kansantaloudellista tuhlausta on rakentaa kalliit tiet joita juuri kukaan ei käytä. Hassua ajella komeaa tietä niin ettei kummallakaan suunnalla edessä eikä takana näy yhtään autoa. Huoltoasematkin aivan tyhjillään.

@timppa

HÄNNINEN JUKKA 06.01.2015 08:24

Se todella on enempi kuin kummallinen ilmiö, tämä Portugalin tiemaksusysteemi. n Jos vain Espanjasta syvemmälle Portugaliin ajelee, niin voi huoleti päästellä maksutietä, kunnes tulee puomi vastaan. Automaatti työntää piletin ja maksu sitten oikealle kopissa istuvalle ihmiselle, ja matka jatkuu.

Ongelmahan tässä on informaation puute. Edes paikalliset eivät tunne tätä uutta kuviota.

Tästä johtuen N125 Algarvessa on toivottoman huonokuntoinen ja ruuhkainen. Eikä sitä voi päällystää, ennenkuin taas hiffataan se vierellä kulkeva maksumotari, halpakin kaiken lisäksi. Nyt N125 on eurooppalaisittain täysin rähjää tilkkutäkkiä.

Tässä nyt sitä infoa. Käyttäkää huoleti halpoja maksuteitä, liittymistä kyllä pääsee äkkiä esim N125 meren puolella oleviin kohteisiin. Liki koko etelärannikon alle 200 km matkalla. Sama juttu pohjoiseen mennessä, tai luoteis-Espanjasta läpi koko kauniin Portugalin läpi alas Sagresiin ajaessa. Ja ne maksuitet ovat eu-rahoilla hyvin rakennettuja, leveitä, ja rastaspltasejakin löytyy sopivan tiheään.

HAAPANEN TIMO 06.01.2015 08:42

Ei siellä ihmistä välttämättä ole. Helppohan se olisi maksaa jos jos vain rahan antamisella selviäisi.

@timppa

HÄNNINEN JUKKA 06.01.2015 08:59

Ei välttämättä, kuten nykyisin useimmilla Euroopan maksuteilläkään ei ole enää kassahenkilöitä kuin harvassa paikassa. Ja jos ei sitten kertakaikkiaan osaa sitä luottokorttia oikeaan paikkaan työntää, niin hätävilkku päälle ja ulos autosta, muille merkiksi, niin hyvin nopeasti tulee aina joku virkailija kädestäpitäen neuvomaan. .

Mutta yleensä hetken silmäiltyään huomaa automaatissa luottokortin kuvan, ja ohjeenkin, mitenpäin sen Visan tai muun työntää. Se kortti sitten parissa sekunnissa pullahtaa ulos, ihan kuteen Ranskan ja Espanjankin maksuteillä. Ja seesam aukenee. Ei siellä ole kiirettä, eikä töötit soi, kas kun ulkomaalaisia ymmärretään.

Puolan uudet moottoritiet ovat sekä-että maksupaikoilla varustettuja.

Ei se luottokortin automaattiin työntö ole vaikeata ollenkaan, edes kielitaidottomalle.

HAAPANEN TIMO 06.01.2015 09:51

Turistilla on neljä maksutapaa:

Easy toll, johon rekisteröidytään jossain näistä Wellcome pisteissä A28 - Viana do Castelo; A24 - Chaves; A25 - Vilar Formoso; A22 - Vila Real de Santo Antó Rekisteröitymisen jälkeen maksu menee luottokortilta juuri kuten Pentti kertoo.

Toll card, jossa ostetaan kortti mille on ladattu rahaa. Tämä on se jota yritin.

Toll service. prepaidlippu, rajaton käyttö kolme päivää.

Verde device. Tähän ei turistin kannata paneutua.

Kaikki maksusydeemit selviävät linkistä: http://www.portugaltolls.com/en/web/portal-de-portagens/faq-s

@timppa

HAAPANEN TIMO 07.01.2015 19:27

Väsäsin kartan noista Easytoll-pisteistä. Kaikista neljästä on siellä myös koordit.

Hintaesimerkkejä on kartalla siten että samanlaisten ikonien väli on hinnoiteltu. Valitettavasti en löydä etelästä hintatietoja koska nettisivu on vuodelta 2012.

https://mapsengine.google.com/map/edit?mid=zYIeS8EK0qU0.kYpooqScwqNU

Easytoll on mun mielestäni vaanarille selkein systeemi. Maksut ovat luokasta 2 joka on yleisimmän matkailuauton luokka.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 7.1.2015 klo 19:38:06 No nyt en tiedäkkään kartan asetuksista, tämä uusi sydeemi on niin outo. Luultavasti se ei avaudu ennen kuin taas muistan miten tästä asetukset vaihdettiin.

HÄNNINEN JUKKA 08.01.2015 09:40

Timppa hei, et sunkaan kuvittele, että 270 km matkalla Olhaosta Lissaboniin joulukuun alussa, olisin kokenut harhoja ?

Kahta eri maksutietä käyttäen, systeemi oli juuri noin kuten yllä kerroin.

En silti ihmettele, kun et löytänyt netistä tätä tuttua uutta/vanhaa maksusysteemiä, mistä kerroin. Näin kyllä näitä easytoll-paikkoja, mutta ne olivat tien oikealla puolella,, erillään, lippumaksuautomaateista (joita oli useita) Easytoll-portteja oli vain 2-4, tavallisia korttiportteja 5-6 kpl. / maksupaikka.

Eihän tästä tiedä paikallisetkaan, vaan niin se menee, ainakin näin tuoreella omakohtaisella kokemuksella. Ehkä se sitten on niin uusi, ettei siitä netissä infoa ole, siis tämä tuttu kortti-lippusysteemi.

Sitä en tiedä, miten on muilla maksuteillä, mun kokemukset on vain kahdelta ; Lissabon-Algarve ja Vila Real do Santo Antonioon johtavilta maksubaanoilta.

Suoraan vaan portille, ja lippu tulee käteen automaatista ja puomi nousee. Sillä lipulla sitten maksetaan ihmiselle kassakopissa ja matka jatkuu. Ainakaan näillä kahdella maksuteillä ei tarvitse mitään muuta, kuin luottokortin. Sanoo nettitiedot mitä tahansa, vaan näin on, kuten kerroin. Silmiään on uskottava.

Ennen Lissabonia on viimeinen kassakoppi, jossa mulle neuvottiin, miten ajaa Vasco da Gaman sillan kautta lentokentälle. Se vanha silta on nyt suljettu.

Ajoin kuitenkin kaupungin läpi sinne lentokentälle, ja takaisin tullessa samat kuviot aina Olhaoon asti.

HAAPANEN TIMO 08.01.2015 09:55

Mulla ei ole kokemusta kuin joistain pätkistä pohjoisesta etelään tullessa, eikä kaikissa tullipaikoissa ollut mahdollisuutta maksaa kortilla eikä käteisellä.

@timppa

HÄNNINEN JUKKA 08.01.2015 10:37

Sekavalta siis vaikuttaa.

Onhan mahdollista, että tämä mun kokema käytäntö toimii vain eniten turisteja vilisevillä teillä ? Pääosa Algarveen tulijoista ajelee ainakin puoliväliin Espanjaan, tai Sevillan kautta.

TOIVONEN MARTTI 08.01.2015 13:39

Hei, eikös esim. teillä A1 ja A29 ole eri maksusysteemit. Ei kauhean kauaa siitä kun toinen oli vielä ilmainen mutta nykyään molemmat maksullisia.

Myöhemmin maksulliseksi tulleella otettiin samantien käyttöön tuo easytoll eikä sen tultua voimaan kukaan millään huoltsikalla tiennyt mistä noita autoon vaadittavia transpondereita saisi. Kyselin jollain huoltsikalla ja näytettiin vaan isoa taulua missä sanottiin että tullut voimaan marraskuun alussa (oli marraskuun puoliväli) ja että pitää ostaa vehje jolla saa maksun menemään tililtä. Minä kurvasin varmuuden vuoksi N-tielle. Vuotta en nyt jaksa kaivaa päiväkirjasta esille mutta onhan siitä jo tovi vierähtänyt. mot

LAINE MARKKU 08.01.2015 13:48

Huomasin viime kesänä monta kertaa mm Italiassa että maksupääte on kahdella tasolla. Ylempi on tarkoitettu kuorma-autoille ja siihen että avoimesta sivuikkunasta ylety ja alempi on henkilöautoille, joten siihenkään et ylety. Kun olet ajanut auton lähelle maksupäätettä niin ei mahdu ovikaan auketaamaan että pääsisi jalan maksamaan. No selvittiinhän niistä, mutta varsinkin ensi kertaa kahden tason automaatilla oli miettimistä kummastako, kun kumpaankaan ei ylety. Fiatin sivuikkuna kun ei mene alas että sukeltaisi alimmaiseen.

HAAPANEN TIMO 08.01.2015 14:36

Juu, tuo korkeusongelma on matka-autolla monessa paikassa.

Se transponderi on Via Verde sydeemille ja se on mun mielestäni vaanarille hankala. Easy tollissa ei tarvitse kuin tulla maahan jostain noista neljästä paikasta, pikkuisen matkaa rajalta on huoltoasemat (kartassa tarkat koordit) jossa rekisteröidään auto ja luottokortti. Sitten ei tarvitse tehdä mitään, kameraportista läpi vain. Maksu menee itekseen. Rekisteröinti on kuukauden voimassa, uusimisesta en tiedä mitään.

@timppa

ALASMAA MATTI 16.09.2015 09:44

Timppa tänään mennään tuota A25 tietä sinne Vilar Formoso. EasyToll pisteelle. Onko se huoltoaseman bisnes vai joku erillinen systeemi? Kortti koneeseen ja ajo kameraportistako? Näyttäisi olevan ensimmäinen rahankilaahdus A25: vasta lähellä Avieroa, olenko oikeassa?

HAAPANEN TIMO 16.09.2015 10:44

Huoltoasemalla homma hoituu. BP:n asema ja tarkat koordit sinne N 40°36'16" W 6°57'07" Korjasin juuri kartan koordeja pikkuisen ettei varmasti ajata ohi aseman. Kamera voi olla myös telineessä tien yläpuolella niin ettei sitä oikein huomaakkaan.

Tässä käännety teksti tullisydeemin sivulta.
MITKÄ MAKSUJÄRJESTELMÄT OVAT KÄYTETTÄVISSÄ ULKOMAILLA REKISTERÖITYJEN AJONEUVOJEN?

EASYToll järjestelmä on uusi ratkaisu automaattisen maksamisen sähköisten maksunkeruujärjestelmien, turisteille ja maahanmuuttajien, kanssa yhdistys luottokortilla (Mastercard ja Visa) ja rekisterikilven ajoneuvon. Kuljettaja, ei tarvitse jättää ajoneuvon, tulee luottokortti maksupääte ja automaattisesti liittää ajoneuvon rekisterikilven pankkikortti. Tietulleja hinnat velkaa suoraan tililtä veloitetut liittyvät kortin.

Tuolloin allekirjoittaa, voimassa 30 päivää, paluulippu todisteena ja se on pidettävä.

EasyToll Palvelut . Allekirjoittaa on hinta 0,60 € + alv ja jokaista matkaa on hallinnollisten kustannusten 0,26 € + alv.

Rekisteröidy Welcome pisteestä, jotka sijaitsevat raja-asemilla seuraavissa paikoissa:

A28 - Viana do Castelo; A24 - Chaves; A25 - Vilar Formoso; A22 - Vila Real de Santo António.

Nettisivujen hinnasto on edelleen vuodelta 2012 joten uutta tietoa ei ole.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 16.9.2015 klo 11:06:53 Viitsisitkö kertoa täällä kuinka homma toimii käytännössä.

ALASMAA MATTI 16.09.2015 21:16

Tänään mentiin siitä Vila Formosota. Siinä oli sellainen "tavallisen" näköoinen maksuportti (4kpl) visakortti reikään ja muistaakseni sininen nappula josta painamalla tuli kuitti jossa näkyi rekisterinumero ja maksu 0,60€ ja puomi aukeni. Eteenpäin mennessä oli tien yläpuolella kameroita ja hinta aina seuraavalla välille. Eli meni sitten varmaan hinta kortilta. Mutta sitten mentäessä toiselle maksutielle oli edessä maksuportteja joista ei päässyt "vapaasti" ilman puomia kuin V kirjaimella varustetusta. Ei tietoa menikö oikein. Eikös tuo EasyToll kirjautuminen pitäisi riittää kaikille maksuteille????

HAAPANEN TIMO 16.09.2015 22:46

Kiitoksia tiedosta. Autosta siis ei tarvitse nousta missään vaiheessa.

Ennen rekisteröitymispistettä tälläinen opaste: https://www.google.fi/maps/@37.2371181,-7.4346805,3a,75y,260.08h,80.54t/data=!3m6!1e1!3m4!1s5OAqlbxVIX0VFlGRocuygQ!2e0!7i13312!8i6656

Ja tähän luottokortti: https://www.google.fi/maps/@37.236335,-7.438251,3a,75y,269.53h,86.1t/data=!3m6!1e1!3m4!1sbfF1l3AhfPjj7xoo9TXB-Q!2e0!7i13312!8i6656

Kuvat ovat Santo Antónion easytollista, joka on ainoa mistä on kuukkelin kuvia.

On voimassa kaikilla maksuteillä, niissä missä on portit on myös kameraportti.

Helkkarin huonosti hoitavat nettisivunsa kun ei ole varmaa mikä tieto pitää paikkaansa.

Linkki karttaan: http://tinyurl.com/PortugEasyto

@timppa

ALASMAA MATTI 17.09.2015 00:55

Juu kyllä kuvat on juuri sellaisia. Tässä kuva A14 siirtyminen A17 Figueira da Fozin kohdalla, kaksi puomiporttia raha/korttisymbolilla ja yksi suora portti ilman puomia vihreä V symboli, noista V porteista ajettiin, seurauksista en tiedä?

HÄNNINEN JUKKA 17.09.2015 07:29

Kokeilepa ensi kerralla mennä noista vasemmanpuolisista porteista, ja työntää luottokortti sisään.

Tämä näyttää erilaiselta kuin Faro-Lissabonin välillä olleet maksupisteet, mistä kirjoitin tässä ketjussa viime tammikuussa 08.01.

HAAPANEN TIMO 17.09.2015 09:07

Jos on jo naittanut luottokortin ja auton rekkarin voi ajaa puomittomasta kameraportista.

@timppa

ALASMAA MATTI 17.09.2015 11:11

Näin minäkin ymmärrän kuin Timokin. Autoliiton autoillen Euroopassa kirjassa sanatarkasti: "Luottokortti laitetaan automaattiin, joka ottaa valokuvan ajoneuvon rekisterikilvestä. Automaatti yhdistää luottokortin ja ajoneuvon tiedot. AJETTAESSA PORTUGALIN MOOTTORITEILLÄ järjestelmä tunnistaa ajoneuvon sen ajaessa tietulliportin läpi ja veloittaa maksun luottokortilta." Eisiinä puhuta mitään että pitää korttia näyttää aina kun portille ajaa uudestaan. Samanlaisesti kerrotaan portugalin tietullinettisivullakin. Mutta jos näin ei ole niin perstä kuuluu;)

SUOMI SEPPO 18.09.2015 08:28

Mitäs jos menisi kumminkin puomiportille niin ei kai silloin oteta luottokortilta muuta kun se "puomimaksu". Eli yritin kertoa sitä jos parittaisi luottokortin ja auton ja kumminkin maksaisi puomilla maksun. Eipä kai silloin automaattiveloitusta tapahdu niiltä osuuksilta. Eipä viitsisi ajaa taas N125 tietä kaapit ryskyen. @seppo Mitenkähän tiemaksusysteemi toimii moottoripyörällä ?

HÄNNINEN JUKKA 18.09.2015 10:11

Seppo ja muutkin, näin juuri tein viimeksi viime tammikuussa Faro-Lissabon baanalla edestakaisin, ja homma toimi, joka maksusta sain kuitin, jokaisella maksupisteellä.

ALASMAA MATTI 18.09.2015 10:45

On se näinkin kuin Seppo kertoi. Näin mekin varmaan jatkossa, jos maksuteitä mennään. Kiirettä ei ole, voi niitä ympyröitä kerran Portugalissakin katsella. ;)

HAAPANEN TIMO 18.09.2015 11:41

Pitkää aikaa ei siitä ole kun puomille saapuessa ei ollut mitään keinoa maksaa. Jospa siellä nyt on saatu sydeemit toimimaan.

Kahta kertaa en kuitenkaan menisi maksamaan.

@timppa

SUOMI SEPPO 20.09.2015 21:54

En tarkoittanutkaan kahta kertaa vaan joko/tahi. Jos on maksuportti niin sitä pitkin ja maksaa/ottaa lapun ja jos on Easy Toll portti niin siitä.

Jos tuossa parittaa Visansa ja autonsa : https://www.google.fi/maps/@37.236335,-7.438251,3a,66.8y,260.85h,82.06t/data=!3m6!1e1!3m4!1sbfF1l3AhfPjj7xoo9TXB-Q!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1

Autoliitto kirjoittaa näin:

"“Easy Toll” – maassa vieraileville helpompi tietullimenettely

Maan rajoille on asennettu tietulliautomaatteja, joista käytetään nimitystä ”Easy Toll Welcome Points”. Automaatteja on seuraavilla rajanylityspaikoilla: Vila Nova de Cerveira (EN13), Chaves (A24), Vilar Formoso (A25) ja Vila Real de Santo António (A22). Luottokortti laitetaan automaattiin, joka ottaa valokuvan ajoneuvon rekisterikilvestä. Automaatti yhdistää luottokortin ja ajoneuvon tiedot. Ajettaessa Portugalin moottoriteillä järjestelmä tunnistaa ajoneuvon sen ajaessa tietulliportin läpi ja veloittaa maksun luottokortilta. Easy Toll –järjestelmä toimii enintään 30 päivän ajan." Tuon mukaan olisi oma portti Easy Tollille. Ellei se sitten tarkoita niitä kameroita jota on siellä täällä moottoritien yläpuolella ? Jos matkaa jatkaa Algarvesta Lissaboniin päin niin siellä on näköjään tällainen lippuportti: https://www.google.fi/maps/@37.1957742,-8.2268856,3a,75y,313.2h,90.37t/data=!3m6!1e1!3m4!1saazQKAT3JhhGgvtTJ_wiXw!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1 Voisikohan keksiä vielä hankalemman systeemin ? @seppo

HAAPANEN TIMO 21.09.2015 08:00

Siellä on jokaisella maksupisteellä ainakin yksi, yleensä keskiviivanpuoleinen portti jossa puomi on auki, tai sitä ei ole. Easytoll-autot ajavat siitä, portilla on kamera.

Tästä näkyy puomiton portti samasta tullipisteestä josta linkkisi on. Oikealla,

https://www.google.fi/maps/@37.1959853,-8.2270858,3a,75y,334.27h,80.22t/data=!3m6!1e1!3m4!1so-sYlKyM15PG6WRzWxlN1w!2e0!7i13312!8i6656

Teksti portin yläpuolella ''reservada a aderentes'' on suomeksi suunnilleen ''varattu liittyneille'' Via Verde tai Easytoll systeemin autot menevät näitä porteista. En ole varma onko kaikilla maksupisteillä em. kyltti, mutta avoin portti on.

@timppa

NYYSSÖNEN KAJ 21.09.2015 09:06

Kun ensin ajaa moottoritietä Saksan, Ranskan ja Espanjan halki maistuukin N125 tie ihan mukiin menevältä. Että pysyn tämänkin talven paikallisteillä Portugalissa.

SUOMI SEPPO 21.09.2015 11:56

Tämähän on pian kuin suomalainen tie.

https://www.google.fi/maps/@37.1846609,-7.4755052,3a,75y,290.28h,85.91t/data=!3m6!1e1!3m4!1stzjo3-INpczeStRjxSXDGQ!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1 @seppo

NYYSSÖNEN KAJ 21.09.2015 13:19

Ihan kotoista sitä on ajaa kunhan ei mennä kovempaa 70km/h

AHONEN KAI 22.09.2015 03:35

Eipä tuota 125:sta ole korjailtu 15 vuoteen, isompaa monttua vuodesta toiseen Vila realista pari kiertoliittymää väsätty, muuten hiljaisempaa.

AHONEN KAI 22.09.2015 03:45

Mukiin juu, kun muki tyhjä ;) Itekkin ajellut siinä rannassa yleensä jo ennen noita maksujutskiakin.

Sama juttu saaristossa, vähemmän tulee ajeltua GC-1, yleensä GC-500, vaikka molemmat ilmaisia.

ALASMAA MATTI 15.12.2015 22:16

Kyllä se Portugalin tiemaksuhomma toimii siten että kun jossain niissä neljästä Easy Toll Wellcome pisteessä rekisteröidytään ja ajetaan sen jälkeen aina niistä avonaisten puomien porteista läpi jolloin rahastus tapahtuu Visan kautta. Viime viikolla tuli viimeinen lasku syyskuussa ajetuista teistä.

TUOVINEN PENTTI 25.12.2015 10:46

Miten on maksut yli 3500kg matkailuautolle?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.