Paikkoja Googlen kartalle

HÄMÄLÄINEN MARKKU 02.01.2015 17:32

Google on poistanut mahdollisuuden pistää pallukan (paikkamerkin) sisälle pisteen, samalla se on lisännyt ikoni tyyppejä. Kun päivittelen noita Baltian ja Puolan karavan paikkoja täytynee miettiä paikkojen merkintöjä uudelleen. Sopivia ikoneita ei ole ja en tiedä mitä tapahtuu jos pistän omalle sivulle ikonin jota käytän ja poistan sen sittemmin omalta sivultani. Siten voisi käyttää omatekoisia íkoneita.

Onko kukaan muu tehnyt viimeaikoina omia karttoja Googleen?

NIEMINEN RAIMO 02.01.2015 18:30

Ikoniksihan käy mikä tahansa Jiipekki,PNG ym kuva.Mutta näyttää siltä että kartan taso hyväksyy vain yhden ikonin per taso.On siis avattava toinen taso halutessaan toisenlaisen ikonin,ei kovinkaan hyvä.Tähän törmäsin kun tein tätä kuvakarttaa.

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zmbMW-8GhUmg.ksfcXJIN9N08

rami

HAAPANEN TIMO 02.01.2015 18:59

Minä olen aivan pihalla niista tasoista. Oletteko vaihtaneet ikonia valmiiseen karttaan, en löydä mitään mistä se tapahtuisi.

Kyllä surkea päivitys oli tämä, en yhtään kohtaa ole vielä löytänyt joka olisi parempi kuin vanhassa kartassa.

@timppa

ps. mun mielestäni ikonin pitäisi olla oikein pieni ettei se peittäisi karttaa.

AHJOS TIMO 02.01.2015 19:44

Markku, miksi pallukan (paikkamerkin) sisälle pitäisi saada piste?

NIEMINEN RAIMO 02.01.2015 19:53

Nyt näyttää tilanne siltä että uuden Mapsin ilmaisversioon voi tehda 10 tasoa ja jokaisen tason sisälle ainakin 102 pistettä,enempää en jaksanut niitä painella.Suurin yllätys oli kuitenkin se että nyt onnistuin tason sisällä olevat pisteet muokkaamaan siten että vaikka jokaiselle on oma ikoni.Tämä toimi ei muutama päivä sitten onnistunut millään,vaihtoi kaikki pisteen aina samaksi ikoniksi jonka valitsit.

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zmbMW-8GhUmg.kdyE17TecpkQ

rami

ps Timppa kyllä se siitä.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 02.01.2015 20:42

Minulla oli pienen paikan merkkinä piste paikkamerkin sisällä.

AHJOS TIMO 03.01.2015 14:34

Te kokeneet Google-karttojen tekijät varmasti tiedätte sellaisen asian, mitä kaikki muut eivät ole hoksanneet, nimittäin:

Googlen paikkamerkin alapuolella on ohut vinoristi, joka pitää laittaa siihen paikkaan, missä tietty kohde sijaitsee. Aloittelevat kartan käyttäjät luulevat helposti, että kohde pitää osoittaa pisaramuotoisen paikkamerkin kärjellä. Jos karttaa ei ole paikkamerkkiä sijoitettaessa zoomattu tarpeeksi yksityiskohtaiselle tasolle, se risti voi joutua paljonkin kohteen eteläpuolelle. Esimerkiksi "Helsingin jäähalli" oli ainakin aiemmin Olympiastadionin eteläpuolella, ilmeisesti juuri näistä syistä.

Käyttäjän lisäys viestiin 3.1.2015 klo 17:11:50 "Helsingin jäähalli" on näköjään siirretty oikealle paikalleen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.