Aloite SF-Caravanin hallitukselle ja edelleen FICC:lle

JANHONEN MATTI 30.12.2014 17:45

Karavaanarien opastusjärjestelmä on jo vuosia ollut muutoksessa ja muutos jatkuu. Internetin ja navigaattorien tulon jälkeen uusina opastusjärjestelminä on tullut navigaattorina toimivat älypuhelimet, tabletit, kannettavat tietokoneet ja tuskin menee kauan kun vaunujen vetoautoissa ja matkailuautoissa on integroitu opastinjärjestelmä.

Myös kohteiden tiedossa on Internetin tulon myötä tapahtunut kehitystä, mutta lähinnä alueiden kuvallisen esittelyn suhteen. Sen sijaan asiakkaalle tärkeiden alueiden yhteystietojen osalta kehitys on ollut hidasta ja sekavaa. Alueet esittelee sitä mitä palveluita alueella on, mutta ei selkeästi sitä missä alue sijaitsee ja onko se ylipäätään avoinna ja mitkä alueen osoite ja GPS-koordinaatit on. Tiedot on usein ripoteltu moneen eri paikkaan alueiden sivuilla ja ne on vaikea löytää.

Monet camping-alueet elää edelleen vanhassa "paperinrapistelukulttuurissa" tajuamatta sitä kehitystä mikä opastuslaitteissa on tapahtunut ja tapahtuu.

Sekavuudesta johtuen asiaan tulisi kiinnittää huomiota Euroopan laajuisesti, ja mielestäni FICC kansainvälisenä leirintämatkailujärjestönä olisi oikea elin ohjaamaan kehitystä suuntaan, jossa sekä leirialueiden että stellplatz-alueiden ylläpitäjien että käyttäjän edut yhtyy.

Ehdotus SF-Caravanin hallitukselle

Tähän liittyen ehdotan, että SF-Caravanin hallitus esittäisi edelleen FICC:lle, että FICC antaisi suosituksen siitä, että camping- ja stellplatz -alueiden pitäjät ilmoittaisivat esitteissään ja Internet-sivuillaan alueidensa perustiedot yhteismitallisessa muodossa maasta riippumatta. Tällä ei ole haitallista vaikutusta siihen monimuotoisuuteen mitä alueet muuten haluaa itsestään infota. Tiedot tulisi löytyy heti alueen kotisivulta.

Karavaanarin tarvitsemia tärkeitä perustietoja aluetta koskien on

Sen paikkakunnan nimi missä alue sijaitsee. Alueen aukioloaika esim. 1.1.-31.12.2015 Navigaattoria varten Alueen lähiosoite = kadun ja tien nimi ja talon/alueen numero Postinumero ja postitoimipaikka GPS-koordinaatit katsottuna alueen portilta muodossa asteet/minuutit/sekuntit Muut tiedot alueen puhelinnumero muodossa maatunnus/aluetunnus/ varsinainen numero Alueen s-postiosoite (aktiivinen linkki) Alueen Internet-osoite (aktiivinen linkki) Camping-alueen virallinen nimi mm. Google-hakua varten Päivämäärä jolloin sivut on viimeksi päivitetty

On syytä olettaa, että em. karavaanareita hyödyttävien tietojen lisäksi alueiden selkeät yhteystiedot on jatkossa myös alueen ylläpitäjälle myönteinen kilpailutekijä alueiden välisessä kilpailussa.

Terveisin

Matti Janhonen
SF-Caravan Keski-Suomi ry:n jäsen

KUJANPÄÄ MARKKU 30.12.2014 18:26

Oikein hyvä ehdotus. Itselläni ei mitään vaikeuksia ole löytää kämppäreitä ja stellplazeja, niiden positioita ja fasiliteetteja.

Jos ko asiassa on isompia ongelmia niin luulisi Saksan, Ranskan ja Hollannin jo älähtäneen. Hyvä, että edes joku suomalainen taho. Sillä on painoarvoa.

HALINEN HARRI 30.12.2014 18:51

Emme voi luottaa vieraan apuun. Parempi tehdä itse kuin odottaa. Kiitos Matti!

PS Jonkun täytyy vielä valittaa että väärin ehdotettu! :-)

AHJOS TIMO 30.12.2014 19:00

Pari kommenttia:

"5. GPS-koordinaatit katsottuna alueen portilta muodossa asteet/minuutit/sekuntit"

Muistaakseni täällä hiljattain käydyssä keskustelussa noin puolet suositteli Kaarinalle koordinaattien esittämistä muodossa "asteet.desimaalit". Sen jokainen osaa näppäillä jokaiselle laitteelle. Kuinka astemerkki º syötetään eri laitteissa, sitä ei moni tiedä.

"7. Alueen s-postiosoite (aktiivinen linkki)" Aiemmin Web-sivujen ylläpitäjille suositeltiin, että sähköpostiosoitetta ei pitäisi julkaista toimivana linkkinä, koska silloin roskapostia lähettävät tietokoneet löytävät sen ja alkavat lähettää sinne roskapostia. EN TIEDÄ, onko tuo suositus edelleen pätevä. Itse olen julkaissut Webissä monta toimivaa sähköpostiosoitettani. Pahimmillaan sain päivittäin noin 2.000 roskapostiviestiä, mutta nyt sellaista ei tule juuri lainkaan. Syitä voi olla kaksi: Pahimmat roskapostittajat on poistettu verkosta ja itse olen ohjannut kaiken eri osoitteisiin saapuvan postin Gmailiin, jossa on erittäin hyvä ja älykäs saapuvan postin lajittelu.

LINDBLOM ALF 30.12.2014 19:17

Matin tietolistaan ehdottaisin aukiolopäivämäärien lisäksi kellonajat. Varsinkin päiväsajan siesta-ajat voivat aiheuttaa yllätyksiä.

KUJANPÄÄ MARKKU 30.12.2014 19:25

Jos joku kämppäri elää paperin raparperikulttuurissa, niin eikö se ole alueen oma asia. Tuskin me voidaan täältäkäsin heitä pakottaa mihinkään systeemiin mukaan.

Käyttäjän lisäys viestiin 30.12.2014 klo 19:27:32 Tietty joku kuppanen kämppäri vasta havahtuu suomalaisten aloitteelle.

KUJANPÄÄ MARKKU 30.12.2014 19:37

Harri. Kuka valittaa, että väärin ehdotettu. Jos minua osoitat niin hyppää pituutta.

VÄLIMÄKI JARMO 30.12.2014 19:39

Joo vaan kyllä sais noihin oppaisiin alueetki antaa kunnon tiedot,ettei oosi ku tämänvuatises,en ny muista mikä paikka,mutta luki hinta teroos jotta 2012 vielä päivittämättä.Eli oli kopio vuosien takaa.Uskoa siite sitte aukiolo päivät ja kellon ajat. ,JV

AHJOS TIMO 30.12.2014 19:42

Tuo Matin lista on siinä suhteessa hyvä, että siinä toivotaan vain hyvin pysyviä tietoja, joita ei tarvitse päivittää kuin ehkä kerran vuodessa. Jos aukiolokausi pysyy vuodesta toiseen samana, senkin voi ilmoittaa ilman vuosilukua. Monet pienet organisaatiot teettävät sivustonsa jollakin ulkopuolisella ja maksavat tehdystä työstä. Jos sivuilla on sellaisia usein muuttuvia tietoja kuin vaikkapa juhlapyhien poikkeukselliset aukioloajat tai hinnastot, ne jäävät helposti päivittämättä, ellei netin kautta markkinointi ei ole aktiivista.

KUJANPÄÄ MARKKU 30.12.2014 20:16

Joo ja toi vimonen Janhosen kohta jossa on syytä olettaa...

Ihan totta. Noinhan se on. Miksi kukaan ei ole tullut ajatelleeksi.

HAAPANEN TIMO 30.12.2014 20:20

Syksyn reissulla sattui 45 eri yöpymispaikasta kaksi jotka eivät olleet auki tiedoista poiketen. Kyllä sellainen ottaa päähän.

@timppa

VÄLIMÄKI JARMO 30.12.2014 20:26

Sattui niitä kiinni olo paikkoja 3kpl mullekin,ja aina jo illalla.Ja mun luannolla,Taas Keitti,jotta tälläästä. ,JV

KUJANPÄÄ MARKKU 30.12.2014 20:34

Noin varmaan on, mutta jos mä olisin kämppärin pitäjä niin löytäisin varmasti suuresta tarjonnasta alustan jossa ilmoittaisin kaikki tiedot karavaanareille jos niin haluaisin. Jopa niin, että suomalaiset kokisivat paikkani tutustumisen arvoiseksi.

Vieläkin sitä mieltä, että alueen oman ilmoittelun aktiivisuudesta on kiini. Ihan on oma vika mikäli päivityksistä ei huolehdi.

NISSINEN KAUKO 30.12.2014 20:35

Käsittääkseni ei tässä ole mistään pakottamisesta kysymys. Sehän on selvää pässinlihaa,että se on kämppäreitten oma asia mitä ilmoittavat. Olishan se hyvä jos olis asiat selkeästi esillä kämppäreitten sivuilla. Esim. Osoite, koordinaatit,kaikki yhteystiedot,aukioloajat ja muuta tarpeellista tietoa mitä karvanaamari tarvii.

HALINEN HARRI 30.12.2014 20:57

Markku jos sinua olisin tarkoittanut olisin käyttänyt nimeäsi. Voit lukea uudestaan kirjoitukseni. Harrastuksiasi en tunne, etkä myöskään sinä minun.

KUJANPÄÄ MARKKU 30.12.2014 21:08

Ookoo Harri. Näillä riivanteilla vaan tottunut kaikenlaisiin vihjailuihin.

Otan takaisin pituushypyt.

LAUKKANEN MAURI 30.12.2014 21:44

Kuinkahan tuo leirintäalueen pito eroaa normaalista yrittämisestä, minusta siinä pätee samat pelisäännöt ja lainalaisuudet kuin muillakin aloilla.

Olen olettanut että kaikki SFC alueet ovat ns,tulosvastuulisia yksiköitä, siis kysymys Matin ohjeistus kirjoitukseen viitaten, kuinka paljon se liitto määräilee ja ohjeistaa esim., noissa Matin esittämissä ohjeistuksissa.

Tuossa taas kopio; Liiketoimintasuunnitelmaa laadittaessa mietitään, millainen on yrityksen toimiala ja mitä asioita yritys liiketoiminnassaan aikoo tehdä, miten myynti ja markkinointi toteutuvat ja millainen on yrityksen kilpailuetu kilpailijoihin nähden. Samalla mietitään miten yrityksen tuotanto toteutetaan, millaisia tarvikkeita tai työpanoksia siihen tarvitaan ja mistä ne hankitaan, millaisia investointeja toiminta edellyttää ja miten paljon yrittäjän aikaa sitoutuu yritystoimintaan. Suunnitelmasta käy myös ilmi, mistä ja kuinka paljon yrityksen täytyy löytää asiakkaita pystyäkseen toimimaan kannattavasti. Toiminnan suunnittelemisen rinnalla kulkee koko ajan myös talouden suunnittelu, sillä yrityksen pitää ennen pitkää tulla toimeen omillaan.

Siis on päivän selvää että valveutunut leirintäalueen omistaja/yhteisö elää reaali ajassa, ja päivittää kaiken oleellisen tiedon nettiin jo omaa etuaan ajatellen.

Mutta yrittäjiäkin on monenlaisia, oletan että kaikki maksaa ,se netinkin päivittäminen ja ylläpito, se vie aikaa ja rahaa, ainakin yksityiseltä.

Ja jos ajatellaan Euroopan leirintää, taitaa sielläkin se sesonki olla sidoksissa kesälomiin jolloin ne eurot tienataan, muut ajat vain palvellaan karavaanareita.

Käyttäjän lisäys viestiin 30.12.2014 klo 21:55:40 Niin tulipa vielä mieleen että pitääkö tuossakin asiassa olla ne DIN-normit, siis siihen loppupäätelmään tulin, mikä on taas kyseenalainen asia, mutta karavaanareitten kannalta taas hyvä asia.

KNAAPI JUHA 30.12.2014 22:05

Nyt Kujis ihan vihjailematta kyykkyhyppäämään.

KUJANPÄÄ MARKKU 30.12.2014 22:06

Ai. Minkä takia.

KNAAPI JUHA 30.12.2014 22:43

Höh, no kun lupasit vetää takaisin sen pituushypyn.

KUJANPÄÄ MARKKU 30.12.2014 22:49

Wagneriksi itseni nyt koen.

TUOMINEN MARKKU 30.12.2014 22:56

Mielestäni tämä SFC:n versio kotimaan kohteista ja Google mapsiin perustuvasta leirintäalue-/matkaparkit-oppaasta on sisällöltään Matti Janhosen ehdotuksen kohdat melko hyvin täyttävä vai mitä? Puutteena joissakin alueissa saattaa olla GPS-koordinaattien ja viimeisimmän päivityspäivän puuttuminen. Norjastakin löytyy vastaavan sisältöisiä(ei kuitenkaan yhtä tasokkaita!), keski-Euroopasta ei ole kokemusta(vielä). Eli mallia toteutustavasta voisivat SFC:n hallituksen jäsenet FICC:lle näyttää omaaa toteutustaan vai mitä?

HALTTUNEN TEUVO 30.12.2014 23:29

Janhosen esitys on todella kannatettava. Muutamat sivustot ovat niin epämääräisiä, että leirintä vaikuttaa haluavan piiloutua - ainakin minulta onnistunutkin.

KUJANPÄÄ MARKKU 30.12.2014 23:41

Suosittaisit Janhonen mieluummin kämppäreille yhtenäistä kirjautumis-systeemiä. Systeemiä jossa respa vastaanottaa asiakastiedot suoraan päätteelleen kansainväliseltä kämppärikortilta kortinlukijan kautta ja se olis siinä. Mun mielestä tuo olis parannus sieltä parhaasta päästä.

Noi muut ehdottamasi ovat jo yleisesti käytössä, ainakin alueilla jonne yleensä tulee poikettua.

Käyttäjän lisäys viestiin 31.12.2014 klo 00:02:17 Ja ne muut ei varmaan halua, että heitä häiritään.

AHONEN KAI 31.12.2014 01:29

Moniko jäsenistöltä tullut aloite on mennyt läpi noin yleisesti? Palkka tulee tasaisesti mitään tekemättäkin.

HONKANEN JAAKKO 31.12.2014 10:31

Tervehdys Markku !

Tiedätkös mitä yhtenäinen kirjautumis-systeemi tulisi yrittäjälle maksamaan,silloin tippuu pikku yrittäjät kuin eno -veneestä pois.Niinkuin tiedämme karavaanarillehan ei palvelut sais maksaa mitään, päin vastoin yrittäjän pitäis maksaa että tulevat. Siis nämä hienot palvelut tulis siihen maksettavaan hintaan .Mikä ei ole hyväksi palvelun ostajalle. Ymmärrän isot alueet joissa paikkoja 200 -600 homma ihan ok.Mut näitä pikkualueita on suurin osa niin kotimaassa kuin Euroopassakin.

KAIKILLE KARAVAANAREILLE !

Turvallista uutta vuotta 2015 .Uudenvuoden toiveena asiallisia keskusteluja sivuille ? ! ......

KUJANPÄÄ MARKKU 31.12.2014 10:45

En tiedä paljonko maksaisi, luultavasti ei paljonkaan, sitäpaitsi helpottaahan se myös respan ajoittaista hässäkkää tiskillä.

Ymmärrän, että muutaman asiakkaan päivittäiseen kirjautumiseen tuonkaltainen systeemi on turha.

NYYSSÖNEN KAJ 31.12.2014 12:49

Aika hoitaa tämä ihan itsekseen! Ne jotka eivät seuraa aikaansa näivettyvät, sääli viimeistä asiakasta.

Mutta silti on hyvä tökkiä asiaa että se menee oikeaan suuntaan.

Suomen leirintämatkailun suurin uhka on Suomen vuoden pituus 1 ja ½ kuukautta. Revi siitä elanto koko vuodeksi! Laskin kerran miten tuottaisi tämmöinen alue pääkaupunkiseudulla. Ei ollut kanbnattava 10 - 250 paikkaisena. Laitettiin siihen hevostila talleineen ja ratsastuskoulu. Heillä on hiljainen kausi heinäkuu.

Baliltakaj

JANHONEN MATTI 31.12.2014 12:51

Sen minkä kirjoitin sen kirjoitin.

On kaksi eri asiaa ennen campingille menoa tarvittavat tiedot ja rekisteröitymisessä tarvittavat tiedot. Jaakko tuossa kertoi pienen alueen osalta sen oleellisen. eli ei kannata. Olen reissuillani yöpynyt varsin monenlaisilla camping-alueilla mitä sisäänkirjautumisen tulee. On ollut niitä joissa olen lyönyt kympin miehen kouraan ja se on siinä hyvän matkan toivotuksineen. Ja myös niillä alueilla joissa tarvitaan jos minkinlaiset dokumentit ja kaikki dokumentit tulee tulostimesta kolmena kappaleena kouraan ja vielä muovipanta ranteeseen tai lappu kaulaan ja autoon vielä tarra varmemmaksi vakuudeksi. Yksinkertainen on kaunista.

Väitän, että Suomessa koko ilmoittautumisruljanssi on viksahtanut. Ei ole huomattu, että elämme nyt Sengenissä. Tätä meidän majoituslakikaan ei huomio, se kyttää edelleen rosvoja ja huorintekijöitä. Monissa Euroopan maissa ajetaan sataa maasta toiseen, yövytään vaikka stellplatzeilla jossa rekisteröityminen on = raha parkkiautomaattiin tai maksu kortilla. Camping-alueet taas lähtee rekisteröitymisessä kaupallisesta näkökulmasta, eli kirjaavat vain laskuun ja markkinointikirjeeseen tarvittavat tiedot.

Raespalle riittää vallan hyvin SF-Caravanin jäsenkortti. Kortin tietojen lisäksi kysytään yleensä vain: -montako henkeä (edes toisen henkilön nimeä ei aina kysytä, saati passia vaadita) -auton rekisterinumero (jonka tosin saavat myös valvontakamerasta) -sähköpaikka vai ilman (sis. yleensä hintaan) -montako yötä olette ja se on siinä.

Se että eri erilaisten jäsenkorttien magneettijuovassa olevat tiedot ja camping-alueiden respoissa eri maissa olevat kymmenet eri kirjautumisjärjestelmät kohtaisivat, ei ole realismia.

SF-Caravanin jäsenkortti kaipaisi kuitenkin ulkomaanmatkailua koskien kehittämistä.

Ensimmäinen asia joka siitä pitäisi selvästi näkyä on kortin omistajan kansallisuus. SF on jo historiaa, maatunnuksen pitää olla virallinen FI tai sen pidempi muoto FINLAND. Suomalaisena on hyvä kulkea. Toinen asia on se, että kortin toisen kielen tulisi olla ehdottomasti olla painettu matkailun kielellä, eli englanniksi. Mitä sanoo kroatille? Postinumeron edessä pitää niin ikään olla FI

LAINE RAIMO 31.12.2014 12:52

Kannatan Janhosen ehdotusta. Muuttaisin vain GPS koordinaattien esitystavan muotoon asteet ja desimaalit. Kujanpään pitäisi huomata, että ehdotus koski myös Stellplatzien tietojen ilmoittamista ja lopettaa tuo naurettava pituushypyppääminen.

KUJANPÄÄ MARKKU 31.12.2014 13:06

Laineen pitäisi huomata, että pituushyppy on jalo urheilulaji.

JANHONEN MATTI 31.12.2014 14:27

Raimo Itsekin tuota mietin. Päädyin kuitenkin tuohon perusmalliin syystä, että jotkut suuret alan pelurit köyttää tuota sanoisinko perusmuotoa.

Tuo sekuntien desimalisointi sinällään ei niin vaikeaa ole.

HAAPANEN TIMO 31.12.2014 15:00

Luulisin että XX° XX' XX'' merkintätavassa tulisi vähiten virheitä.

@timppa

LIIMATAINEN HANNU 31.12.2014 15:19

Jalo urheilulaji vaatii myös harrastajaltaan edes pientä jaloutta! ehe ehe

YLITALO ASTA 31.12.2014 15:42

Ja kas kummaa siinähän se on jo valmiina.

http://www.campercontact.nl/

Voi valita ottaako leirintäalueet vai stellplatzit vai pelkät huoltopisteet. On valokuvia, on netti osoiteet, on säätila valitule paikkalle. Eikä maksa mitään.

T : Masi

KUJANPÄÄ MARKKU 31.12.2014 17:09

Näinpä. Lisäksi ainakin Android-kaupasta on ladattavissa tosi paljon samankaltaisia.

AHJOS TIMO 31.12.2014 17:43

Timo Haapanen kirjoitti: "Luulisin että XX° XX' XX'' merkintätavassa tulisi vähiten virheitä. "

On tuo toki helpompi lukea ja muistaa oikein kuin pitkät desimaaliluvut, mutta mistä te saatte kannettavassa Windows-tietokoneessa sen astemerkin (º)? Tätä kirjoitan pöytäkoneella, jossa se on Alt+167, mutta 167 pitää näppäillä oikeassa reunassa olevalla numeronäppäimistöllä, jollaista "miniläppärissäni" ei ole. Kirjainten yläpuolella olevilla numeronäppäimillä astemerkkiä ei tule. Android-laitteisiini olen ladannut skandinaavisen näppäimistön, josta löytyy kyllä º, ' ja ", mutta näppäimistön eri sivuilta. Paljon helpompaa olisi siinäkin kirjoittaa vain 9.99999999N,9.9999999E.

KIVIOJA HANNU 31.12.2014 18:03

Ainakin Ms 7:ssa onnistuu erikoismerkit saamaan kun klikkaa alarivissä vasemmalla olevaa pallukkaa ja sinne kirjoittaa hakuun ”merkistö”, niin tulee kaikki erikoismerkit esiin. Sen kun siirtää alarivin pikavalikkoon, on sitä helppo käyttää. Sieltä löytyy myös aste.

LAINE RAIMO 31.12.2014 18:42

Tuo hollantilaisten tekemä camperkontakt sivusto on hyvä alku yön yli paikkojen luettelosta, mutta suomalaisille se ei ole sopiva. Esimerkiksi Portimaosta se tuntee vain Rua trees Castelosin vapaaparkin (siis ilmaisen) eikä mainitse kilometrin päässä olevasta 2.50 €:n paikasta mitään??

Kävin juuri tarkastamassa nuo paikat ja siellä 2.50 €:n paikassa oli sentään lähes 200 autoa, joista noin 30-40 oli hollantilaisia. Säästääköhän hollantilaiset hyvät paikat itselleen. Silvesissä taas on hautausmaan ilmaisessa parkissa noin 20 hollantilaista eikä sitäkään ole luettelossa??

Käyttäjän lisäys viestiin 31.12.2014 klo 18:55:48 Peruutan puheeni tuosta Silvesin hautausmaan ilmaisesta parkista. Se on luettelossa ja sinne on merkitty jopa ilmainen vesi. Ja onhan siellä suihkulähde, josta hollantilaiset ottivat viime viikolla pyykkivetensä. Jotenkin tuo suihkulähteestä veden ottaminen ei oikein luonaa suomalaiseen jäyhään luonteeseen.

Käyttäjän lisäys viestiin 31.12.2014 klo 19:00:17 Pari kuvaa tuosta hollantilaisten pyykinpesusta: https://picasaweb.google.com/laineet/MuuLi20142015#6090763442153824770

EEROLA TEEMU 31.12.2014 22:03

Tästä kirjoituksesta varmaan joku sanoo, että kauanpa meni, ennenkuin aiheesta irtauduttiin. Likimain kaikki edellä esitetty on varmasti karavaanareita hyödyntävää kehitystä -kunhan toteutuu. Hyvä niin, en pane hanttiin, vaikkei meikäläisellä ole muita hienonimisiä laitteita käytössä kuin "invertteri ja läppäri, missä on wifi". Verkkoja vaan puuttuu, mutta pian ne yleistyvät, kun on jo eräiden yhtiöiden busseissa ja ainakin norjalaisten lentskareissa.

Kamera on ollut jo pitkään digi. Pari v sen jälkeen kun eräs sksalaisturisti opasti nauraen meikäläistä Kiotossa, että " eikö herra tiedä, että VHS on jo historiaa", niin nyt on jo digivideokin, ihan ammattilaislaatuinen HD Canon. Kun pitää vehkeitä pitkään, niin kannattaa hankkia laatua.

Kartoilla aion pärjätä ja niillä tiedoilla mitä netistä, alan lehdistä ja tuhansia alueita käsittävistä Camping- kirjoista saa, joita kirjastot jakaa-ainakin vielä, kunnes kaikki on pilvessä tai GPS:ssä, tabletilla tai ties missä seinässä numeroina.

Sitä tuntee itsensä kärryiltä pudonneeksi, kun vähän vaahtosammutinta korkeampi tyttärenpoika viritti pukilta saamansa playstation 3 vai 4:n tuosta vaan toimimaan ja pyytää vaaria pelaamaan jotain viidakon- valtias tappokisaa kanssaan. Kuulossani ei liene vikaa, kun niistä tuleva mäiske ja paukekin jo sattuu. Mutta mihin maailma "kehityyykään" kun melkein "kaikki vaan tuijottavat johonkin", vaan eivät vieruskaveriinsa? Muutaman v ikäiset nassikatkin. Taitaa olla tämä näpelöinti- vaihe vain esiastetta sille, kun kaikki toimii pelkällä puheella ja aktiiviliivillä?

.

AHJOS TIMO 01.01.2015 11:17

Saattaa käydä niinkin, että ainakin pienet leirintäalueet ja matkaparkit luopuvat vähitellen kokonaan omien itsenäisten Web-sivujen ylläpidosta ja sen sijaan syöttävät tietonsa, valokuvansa ja mahdolliset videonsa yhteen tai useampaan valmiiseen Camping/Stellplatz-systeemiin siellä olevalla lomakkeella, joka pakottaa antamaan kaikki Matti Janhosen ehdottamat tiedot tietyssä vakiomuodossa. Silloin siis tietojen julkaisija määrittelee pakolliset tiedot ja niiden esitystavan.

HONKANEN JAAKKO 01.01.2015 11:52

" Ne jotka ei seuraa aikaansa näivettyvät,sääli viimeistä asiakasta " Kaj. kirjoitti Ja näin se käy,samalla sääli caravaanaria silloin päivämatkat ,ajamisen aika pikittyy monin kertaiseksi.(Puolan maaseutu esimerkkinä)

Hyvä on kaikesta haaveilla,varsinkaan kun ei tiedä mitä ne maksaa Camping/Stellplatz -systeemiin mukaan tulo se tuntuu oli sit iso tai pieni yrittäjä. Kun koko Baltiassa ei ole yhtään ns.suuryrittäjää. Pitkiä matkoja saa ajella.

Eikä ne Web sivustotkaan halpoja ole, teko ja ,ylläpito kk.- pääte vuosimaksu. Eikä leirintä sit sais maksa mitään ,! Mahdottomia yhtälöitä.Minäkin tiedän aika tarkkaan euroopan alueet vaikka ei ole tarvetta sen suuremmin täällä niistä tarinoida,joskus pitää nuorempia oikaista.Mukavia matkoja tälle vuodellekin kaikille ja ennen kaikkea turvallisia.

KUJANPÄÄ MARKKU 01.01.2015 12:20

Niin no, jos yrittää yrittämistä, yrittää sitten tosissaan. Voihan sitä yrittää myös tietoisesti vasemmalla kädellään ja enemmänkin omana harrasteenaan.

Tasoeroja kämppäreillä on monestakin yrittäjäjistä riippumattomista syistä, josta johtuen paikallisen yrittäjän olis syytä sovitella realismin myssyä päähänsä, usein niin tekevätkin.

AHJOS TIMO 01.01.2015 13:09

Kokonaistaloudellisesti on varmaankin edullisempaa, että tiedot syötetään valmiiseen järjestelmään kuin että jokainen suunnittelee, tekee tai teettää ja ylläpitää omia sivustojaan myös teknisen toteutuksen osalta. Myös asiakkaan on helpompi vertailla paikkoja, jos niistä julkaisut tiedot on esitetty samalla tavalla ja samassa systeemissä. Tällä hetkellä lienee kuitenkin ongelmana se, että alalla on vielä liian monta keskenään kilpailevaa järjestelmää, jotka eivät kommunikoi keskenään (esim. siihen tapaa kuin Trivago poimii hotellitiedot monista eri järjestelmistä).

SILMUNEN HANNU 01.01.2015 15:04

Pienille "yöpymis-alueille" on varmasti tehokkainta sekä taloudellisinta huolehtia hyvästä tienvarsimainonnasta sekä sekä alueen siististä olemuksesta ja mukavasta isäntäväestä. Silloin sana kivasta matkanvarren yöpymis-alueesta lähtee puskaradion kautta kulkemaan ja alue saa asiakkaita parhaimmillaan hyvinkin riittävästi.

Sama toimii varmaan sellaistenkin "useamman yön alueiden" kanssa, missä leirintäalue ei ole se juttu, vaan kinnostavuus on ympäröivässä seudussa, ja cämppäri on vain tukikohta sen tutkimiseen.

Eri asia on siten ne varsinaiset oleilualueet, minne mennään itse alueen vuoksi. Niitähän tutkitaan esitteistä tarkkaan, tehdään vertailuja, varataan paikkoja jne..Eli suurimmat hyötyjät kalliimmasta ja järjestäytyneimmästä mainonnasta ovat ne paikat, joilla luulisi olevan mainontaan varaakin!

Ja pienimmän budjetin paikat saattaisivat pärjätä lähes ilmankin mainontaa?!

t.Kaarina

KUJANPÄÄ MARKKU 01.01.2015 15:15

Onhan tuossa Janhosen ehdotuksessa puolensa, mutta se päteminen ja päsmäämisen paistaa niin kovin läpi.

Pyörä on keksitty ja sitä on aikojen saatossa parannettu, ei siinä mitään, parannettavaakin pyörissä vielä löytyy.

Janhonen vois keskittyä vaikka olemassa olevien, lukuisten tietojen koordinointiin, eikä esittää omana, uutena asiana ehdottamiaan juttuja uudelleen esitettäviksi.

KUJANPÄÄ MARKKU 01.01.2015 15:19

Tienvarsimainonta ei ole aina mahdollista. Ei edes meillä kaiken suvaitsevassa Suomessa.

Ehe !

HÄMÄLÄINEN MARKKU 01.01.2015 15:30

Timo: "Tällä hetkellä lienee kuitenkin ongelmana se, että alalla on vielä liian monta keskenään kilpailevaa järjestelmää, jotka eivät kommunikoi keskenään"

Kaarina "Eri asia on siten ne varsinaiset oleilualueet, minne mennään itse alueen vuoksi. Niitähän tutkitaan esitteistä tarkkaan, tehdään vertailuja, varataan paikkoja jne..Eli suurimmat hyötyjät kalliimmasta ja järjestäytyneimmästä mainonnasta ovat ne paikat, joilla luulisi olevan mainontaan varaakin!"

Kun nyt on tullut katseltu noin 360 caravanalueen nettisivua (karttapäivitys taas käynnissä)

Voin todeta ettei kaikki paikat ole missään järjestelmässä. Osa on valtakunnallisilla sivuilla osa on ACSI:n sivuilla osa on eri matkailujärjestojen sivuilla. Noilla eri organisaatioiden sivulla olevat tiedot ovat yleenä paljon suppeammat kuin kunkin alueen omilla sivuilla.

Omilla sivulla alueet mainostavat omia ja paikallisia nähtävyyksiä ja tapahtumia. Monen alueen kohdalla on tullut mieleen josko menisi tuonne viettämään aikaansa ja katselemaan ympäristöä. Löytyy ratsastukseen, vaellukseen, kalastukseen jne. erikoistuneita paikkoja. Joissakin paikoissa on ravintola joka on erikoistunut paikallisiin ruokiin, toiset ovat kylpylöiden yhteydessä jne. Valinnan varaa löytyy, mutta kuinka hyvin pelkkä yhtenäinen formaatti toimisi, sitä epäilen. Tietysti samantapainen sivusto jota olen värkännyt, josta löytyy itsenäisten alueiden kotisivut ja perustiedot palvelisi matkailijoita (ainakin minun mielestä), siksi olen tuota hommaa tehnyt.

Mikään organisaatio kun ei oikein ole halukas toimimaan kokoajana, varsinkaan ilma rojaltia.

JANHONEN MATTI 01.01.2015 15:53

Markku kirjoitti "Voin todeta ettei kaikki paikat ole missään järjestelmässä. Osa on valtakunnallisilla sivuilla osa on ACSI:n sivuilla osa on eri matkailujärjestojen sivuilla. Noilla eri organisaatioiden sivulla olevat tiedot ovat yleenä paljon suppeammat kuin kunkin alueen omilla sivuilla."

Saman havainnon olen tehnyt itsekin ja joskus siitä mm. ACSI:a koskien täällä kirjoittanutkin. Jotkut isot tasokkaat toimijat eivät edes halua "leimautua" ACSI:n sivuilla. Ja sama havainto myös noiden tietojen laajuuden suhteen. Lähes aina alueiden omat sivut - jopa vaatimattomatkin - on paremmat kun näiden organisaatioiden rahastusmielessä kokoamat sivut.

En tiedä miten Kroatia on netissä olevan matkailumarkkinointinsa järjestänyt, mutta olen aina tykännyt sen laadusta ja laajuudesta, jopa sen raikkaasta värimaailmasta. Joskus on tuntunut siltä, että Kroatian matkailuviranomaiset on perustaneet maan uuden tulemisen matkailumaiden joukkoon Internetin laajaan hyödyntämiseen maan markkinoinnissa. Ja onnistuneet siinä.

Sieltä löytyy hyviä sivustoja kaikkia camping-alueita koskien ja sen lisäksi camping-ketjujen omia alueita tai stop 10 tyyliin camping-alueiden tason mukaan koottuja sivustoja.

Käyttäjän lisäys viestiin 1.1.2015 klo 15:56:28 Tästä voi "sukeltaa" Croatiaan.

http://croatia.hr/en-GB/Homepage

SILMUNEN HANNU 01.01.2015 16:20

Kujis, eniten mulla oli tuossa mielessä Balttia ja Puola, mitkä Jaakko otti esille esimerkkinä kuihtuvista alueista, seudusta, millä ei kenties ole varaa mihinkään ketjujen markkinoinnissa mukana olemiseen!

t.Kaarina

HAAPANEN TIMO 01.01.2015 16:20

Mutta ACSI:n lyömätön etu on se, että alueet ovat parilla näpäyksessä haettavissa ilman nettiä. Haki sitten läppärillä, tabilla, tai kännyllä.

Kroatian osalta ACSI:ssä on 129 paikkaa kun tuossa nettilinkissä on 189. ACSI:llä pärjää Kroatiassakin hyvin.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 1.1.2015 klo 16:21:58 Kaarina ehti 11 sekunnin turvin väliin.Tämä oli Matille ylemmäs.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.