Lisää turvallisuutta matkailuautoon

ANTIKAINEN ESKO 22.12.2014 22:11

Katso aloittamaani keskustelua Tarvikkeet-palstalla.

AHONEN KAI 23.12.2014 01:42

Ihan jees tuo lista noiden pikkujätkien varalle, rikki noissa aina joku paikka menee, kun ei niille pikkunilkeille ole kerrottu kuitenkaan tämänlaisesta uutuudesta,mullakin on ollut ruuvarin jälkiä joka auton luukuissa.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 23.12.2014 09:17

Mäkin katsoin tuota huikeaa keksintöä ja olin havaitsevinani, että nyt sillä pikkusorkkiksella saa pitävämmän otteen siitä ikkunan alareunasta, aiemminhan se on tupannut murtumaan ja on joutunut tekemään useamman ponnistuksen luukun avaamiseksi. Nyt rysähtää auki kerta laakista, kun nuo mitättömät tapit eivät ole edes hidaste. Oiva keksintö jälleen panssaroidusta Pasista haaveileville.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 23.12.2014 12:32

Varkausturvallisuuden lisääminen tietylle tasolle on OK, mutta.... Jos varas haluaa mennä matkailuautoon (tai vaunuun) niin sitä ei voi estää kuin panssaroimalla seinät ja laittamalla erikoisikkunat.

Mielestäni kannattaa hankkia varashälytin ja jättää suojauksen taso sille tasolle, ettei sisään pääse huomiota herättämättä . Suojauksen tulee vaatia varkaalta ikkunan kautta sisäänmenoa. Silloin asiaan saattaa sivullinenkin kiinnittää huomiota jos varashälytin huutaa ja joku kiipeää samaan aikaan ikkunasta sisään. Nuo ketjut ohjaamon oveien välissä kun eivät estä ovesta sisäänmenoa sen jälkeen kun sivuikkuna on rikottu.

Jos paikka/tilanne on sellainen ettei ymäristö estä ikkunasta sisäänmenoa ei normaali matkailuauto pysty lukoista huolimatta estämään murtautumista jos varkaalla on iso sorkkarauta, akkusaha tai kirves. Ellei joku tuota usko ja antaa oman ajoneuvonsa demonstaraation kohteeksi ilmaiseksi voin tulla näyttämään kuinka seinästä mennään läpi, tai kuinka oven avataa riippumatta lukituksesta.

HAAPANEN TIMO 23.12.2014 13:50

''Nuo ketjut ohjaamon oveien välissä kun eivät estä ovesta sisäänmenoa sen jälkeen kun sivuikkuna on rikottu''

Kyllä estää. Mulla roikkuu molemmissa ovissa kiinteänä metrin muovipäällysteinen ketjunpätkä. Kun nämä ketjut on yhdistetty toisiinsa pienellä numerolukolla, ei auton ovia saa auki ennen ketjun katkaisemista.

Ketjun saa kireäksi pujottamalla sopivasta kohdasta joku lenkeistä toisen lenkin läpi ja lukko siihen, tällä tavalla itse lukkoon ei kohdistu voimaa lainkaan.

@timppa

HÄMÄLÄINEN MARKKU 23.12.2014 14:04

Mites Timppa arvelet käyvän kun varas napauttaa sillä munalukon yleisavaimella ensin ikkunan hajalle ja sitten ottaa ketjun tai kiinityslenkin sen yleisavaimen leukojen väliin.

Tuo munalukon yleisavain jota myös voimapihdeiksi mainitaan kun tuntuu ainakin Suomessa olevan murtautujien vakiokalustoa, jos katsoo mitä poliisit ovat heiltä takavarikoineet.

HAAPANEN TIMO 23.12.2014 14:46

Ei ne kauppojen tms.pihoilla murtautujat mainitsemiasi vehkeitä käytä. Toinen asia on, kuten kirjoituksesi viimeisessä kappaleessakin mainitset sellaiset paikat joissa ympäristön puolesta voi vapaasti touhuta.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.