Marokko

AHONEN KAI 11.12.2014 00:17

Miten tuo kaasun käyttö/täyttö nykyään toimii? Ennenvanhaan joku kaapu-ukko haki pullot ja toi seuraavana päivänä takaisin.

Miten netti, vieläkö Maroc telecom on kattavin ja halvin?

Onko Casablancan Shellin piha edelleen toimiva yöpaikka?

Toimiiko Agadirin keskustan kämppäri ?

Tangerin itäsatama on vissiin vähimmillä kerjäläisillä/ toimitsijoilla, että pelkät virkansa puolesta käsi pitkänä olevat?

Jos heittäis mutkan sinne, ihan vaan antiloopinnahkaliivin ostoon,kun ei sellaista ole.

Muuta huomioitavaa kun viimeksi 5 talvea sitten siellä ollut.

Käyttäjän lisäys viestiin 11.12.2014 klo 00:55:32 Onko varastettujen aurinkopaneelien kauppa tyrehtynyt kokonaan?

Vieläkö se lasikuitukorjaaja kulkee kämppäreillä?

NIEMINEN RAIMO 11.12.2014 08:50

Yhteenkään noista sun kysymyksistä en pysty vastausta antamaan,kun siitä on jokunen vuosikymmen vierähtänyt kun noilla paikoilla olen käynyt. Saaristossa alkaa kelit olemaan ihan siedettävät.Päivälämmöt Puertossa 26-27 asteen tienoilla,yölläkin parinkympin huitteissa.Eikös täälläkin noita nahkureita ole että saadaan ne liivit sulle.

rami

HAAPANEN TIMO 11.12.2014 17:12

Nettiliittymistä taitaa se Telecom olla kattavin ja paras.

http://www.iam.ma/Particuliers/Internet/FormulesdAbonnement/Menara3GplusFormuledAbonnement/Pages/LesTarifsinternet%20Mobile3Gplus.aspx

http://prepaidwithdata.wikia.com/wiki/Morocco

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 11.12.2014 klo 17:14:06 Kuukausi sitten Tangerissa kävinkin.

HÄMÄLÄINEN JUHANI 11.12.2014 21:18

Hei ! Tervetuloa tänne Marokkoon,kaikki toimii, niinkuin ennenkin. Kaupunki kämppäri toimii ja tilaa on vielä, niin kuin muillakin alueilla. Casablancan Shell on paikallaan ja yötä voi olla, jos rekkojen jyrinä ei haittaa. Tanger Med on hyvä satama, siitä pääsee heti moottoritielle. Täällä kaikki uudistukset eivät ole kovin nopeita! Marokon telecom toimii välillä oikein hyvin, ainakin täällä Atlantica Parcissa. Avoimin mielin ja vähän seikkailu mieltä ja eikun matkaan! Jussi

AHONEN KAI 12.12.2014 02:38

Terve Jussi, miten se kaasu? kaapu-ukkoko edelleen? Ihan taida koko talvea täällä Fugessa paleltua, Carloksella edelleen halvimmat lauttaliput, ja kääretortut?

AHONEN KAI 12.12.2014 02:51

Terve Rami, Mulla siellä yksillä nahkurin orsilla vissiin vieläkin omaa vuorikangasta, ja tekevät jokseenkin laadukasta duunia, edellinen liivi on karitsan nahkaa, joka on pehmeää kuin ''''''''''' kenen tahansa peppu.

Toisaalta, kun vielä minnekään lähtenyt, se Tenon kalastus ja grillailu on edelleen agendassa.

Tai maalaisko kämpän katot, ostaisko skootterin, joisko vaan tinttoo ;)

NYYSSÖNEN KAJ 12.12.2014 12:05

Minä funtsin että jos ensitalven jokseenkin toisin tämän tekisin.

alla kuvallinen hajatelma aiheesta

RAUTAVUORI JORMA 12.12.2014 17:50

Moi,

vastaan Jussin puolesta, Jussi joutui ilmeisesti tiskaamaan!

Kaasupulloja mies hakee kaupunkikämppäriltä (siis toimii vanhaan malliin) ja Imouranen kämppäriltä, kaapua sillä ei ole. Atlantica Parciin asti ei mies tule.

Meditelin mokkula kaupunkikämppärillä mun mielestä paras mutta ei toimi noissa toisissa, siellä Maroc Telecom paras, toimii välillä tosi hyvin, välillä latausnopeus menee lähes nolliin, kukaan ei oikein tiedä miksi.

Casablancan Shell kuten ennenkin, Kenitran tienoilla Afriquia huoltis myös hyvä, rekkoja ehkä vähemmän kuin Casablancassa.

Tanger Med suht OK, koppalakkiäijät vaan tosi hitaita, pyörivät paperin kourassa edestakaisin kuin pässit narussa eikä mitään tapahdu. No kyllä siitä tunnissa saattaa selvitä.

Aurinkopaneeleita myydään, varastetuista en tiedä.

Carlokselta laivaliput maksaa 220€, muiden hinnoista en tiedä. Nykyään ei kääretorttua anna vaan semmosta tiikerikakun näköistä neliskanttista, ihan hyvää. Siideri jotain 4 prosenttista, me ei olla vielä uskallettu niin väkevää avata. Lippumyymälä on nykyään myös siinä Lidlin oven vasemmalla puolella, jos sattuu olemaan auki. Carrefourin takana myös. Lidlin pihassa on 2.5 tonnin painorajoitus autoille, kyllä siihen ajaa voi jos kauppaan menee, yöpymistä ei suositella. Mercadonan p-paikalla siinä lähellä voi yöpyä.

Korikolhuja korjaillaan kaikilla kämppäreillä.

Käyttäjän lisäys viestiin 12.12.2014 klo 17:56:26 Ne kaasupullot täytetään ilmeisesti nykyään Marrakechissa eikä enää siinä kaasutehtaalla isojen pallosäiliöiden tykönä joten ei muistaakseni tule seuraavana päivänä takaisin mutta tulevat aika nopeesti kuitenkin.

HARJULAMPI JUKKA 12.12.2014 21:45

Tervehrys Kaitsu! Skype pelaa pelejään, joten kun / jos menet Moroccoon, mites olis 2- 3 kiloa oreganoa.?

SILMUNEN HANNU 12.12.2014 22:26

Me aikoinaan ostettiin Marokosta marokkolainen kaasupullo, ja vaihdettiin se aina uuteen, oli helppoa ja halpaa ja yksinkertaista, samat pullot kelpas läpi maan, ja pullo sopii meikäläiseen kaasusysteemiimn yhdellä lisätiivisteellä.

t.Kaarina

AHONEN KAI 13.12.2014 00:39

Kiitti Jorma noista, aika samoilla näköjään mennään, täällä on jokseenkin kylmää, kaasujalka aika herkissä.

Itsellä Maroc telecomin mokkula, johon saanee virtaa tuosta Rabatin nurkilta, toimi ainakin pitkin rannikkoa länsi saharaan saakka.

Käyttäjän lisäys viestiin 13.12.2014 klo 04:24:51 ne pullothan sai tosiaan täytettyä siinä kaasulaitoksella aikoinaan, Allah varmaan kielsi sen, kun jotku meni siihen porin viereiseen rukouskoppiin odottelemaan pulloaan.

Käyttäjän lisäys viestiin 13.12.2014 klo 04:26:20 porttihan se oli tua noi

AHONEN KAI 13.12.2014 00:49

Moi Jukka,

Mulla skype toimii joidenkin kanssa, joidenkin kanssa ei, eikä auta vaikka sen lataa uudelleenkaan, tuolla jossain nörttien sivuilla oli ohjeita sen korjaamiseen, mutta ei pelitä.

Jos tonne lähden, niin kassillisen tuon Jerekseen, muistuta vielä.

Ellen lähde kanarialle Jereksessä nähdään kuitenkin, Pavella lippu mukana.

AHONEN KAI 13.12.2014 01:02

Moi Kaarina,

Mistä hommasitte lisätiivisteen? Itse ostin jostain paikallisen säätimen, jossa oli joku erillinen säätö, en uskaltanut sitä letkun päähän laittaa, kun oli vähän itse tehdyn oloinen.

Marokon pullo olis paras vaihtoehto, jos siellä vetelehtii pidemmän aikaa, mutta jos sinne menen, tulen jo tammikuun lopulla pois, tosin saksan pullon saan täyteen portugalissa helmikuussa, jos ja kun, tiedä mistä itseni löydän.

AHONEN KAI 13.12.2014 01:11

Moi Kajtsu, Vähän on lämmintä tuolla, espanjan saaristossa enemmin meikäläisen kelejä, mutta hyvää matkaa teille, 7500 transbonderissa ei tiedä hyvää ;)

AHONEN KAI 13.12.2014 04:18

Toimiiko ne vapaaparkit vielä Tiznitin jälkeen ennen Sidi Ifniä siinä rannassa, ja siellä Quelmimistä rantaan 60 km ?

LEPOLA SAKARI 13.12.2014 07:36

Kaasupullojen täytöstä täsmentävä kysymys, toimiiko homma siis niin että kaasumiehelle kun antaa oman (suomalaisen alupullon) niin hän tuo sen täytettynä takaisin ja rahastaa kaasusta?

Ja toinen kysymys, jos ostaa marokkolaisen pullon, niin toimiiko se jollakin euroopan maan liittimellä?

Ja vielä yksi kysymys, mistä saa helpoiten tiedot/esittelyt Marokon campingeista?

RAUTAVUORI JORMA 13.12.2014 09:30

Vapaaparkeista ei varmaa tietoa mutta luulisin että toimii, ainakin se ennen Sidi Ifniä.

Marokon kaasupullosta oma kokemus että toimii ilman lisätiivistettä jos pullon tiiviste on kunnossa. Ne pullot on usein niin paljon käytettyjä että tiiviste on litistynyt liian ohueksi eikä enää toimi. Sellainen lisätiiviste pitäisi olla että se ottaa sen mutterin reunoihin kiinni ja pysyy paikoillaan, ohut O-rengas ei välttämättä osu oikeaan kohtaan ja vuotaa. Tiiviste kannattaa varmimmin hommata jo alan liikkeestä Euroopan puolelta. Marokon kaasupulloissa on butaania, sehän ei täällä haittaa. Omat pullot täytetään propaanilla, sen puhtaudesta on erilaisia mielipiteitä. Ja kannattaa tarkistaa ettei ole täytetty liian täyteen, meille kävi joku kerta niin, komposiittipullosta näki helposti että oli melkein täynnä. Äijä suhautti vähän puskan juurelle ja sanoi että nyt on hyvä, pinta ei ollut yhtään alempana! Ei ymmärtänyt asiaa hän, hoitelin itse.

RAUTAVUORI JORMA 13.12.2014 09:35

Sakari, juuri noin toimii täyttö. Marokon pullossa siis sama vasenkätinen kierre kuin suomalaisessa, siihen vaan ja tarkistaa tarviiko lisätiivisteen.

HELLE RAUNO 13.12.2014 09:41

Saksalaisella, jopa liiallisella täsmällisyydellä laaditun, erinomaisen kattavan, Campingoppaan Marokosta, Erika ja Astrid Därr (D), lähes 900 sivua, voi tilata: www.reise-know-how.de Melko hyvän, yksinkertaisen ja selkeän (GB) : www.Vicariousbooks.co.uk

Joku kysyi kaasupullon tiivisteistä. Niitä myydään ainakin markkinoilla Marokkolaisessa pullossa on sama kierre kuin suomalaisessa. Vaatii vain lisätiivisteen.

Kaveri täyttää pullosi, ja tuo sen takaisin

Tuparutu

NYYSSÖNEN KAJ 13.12.2014 13:52

Moi Kaitsu minä kyllä kansa totesin että Espanjan saaristo olisi todennäköisin paikka pidentää kesää kolmella viikolla ja sitten mennä sieltä Suomeen. jos jotain erikoisempaa haluaisi niin olisi tuo Senegal yksi vaihtoehto. Sen sijaan Madeira putosi heti kuvasta kun katsoin sen joulukuusäätä. Lento Faro - Las Palmas de Grand Canaria 600€ ja takaisin Suomeen 200€ Köpiksen kautta SAS tai suora Norvegian 220€

Senegaliin, Dakar lentää sujuvasti Farosta 440€ Mutta en vielä löytänyt lentoa Dakar - Helsinki, selvisi ei aikatauluja jouluksi 2015 vielä mutta valitsemalla tämän joulun 402€ Madridin kautta 9 tunnissa tai 432€ Lissabonin kautta 11 tuntia

HAAPANEN TIMO 13.12.2014 15:16

Sen Marokon pullon tivistyspinta on sama kuin meikäläisessä 33kg:n pullossa.

Huonosti sopivia tiivisteitä varmempi on supistusnippa 33/11 jonka saa esim. Wilhtomilta Espoosta.

Tälläinen: http://www.wilhtom.fi/?p=productsMore&iProduct=340

@timppa

HÄNNINEN JUKKA 13.12.2014 16:43

Minultakin saa noita lisätiivisteitä, kuten myös supistusnippoja.

Wilho Tuominen (Wilhtom) lutsahti 45 yrittäjyyden jälkeen eläkkeelle ( Suomen ehdottomasti 1. kaasuvelho), joka on hyvin kouluttanut henkilökuntansa, joka nykyisin kuittaa liksansa Pressotekno Oy:ltä. Wilho siis möi putiikkinsa.

Jos eivät ole halullisia toimittamaan 1-2 euron lisätiivistettä esim. fugeen, niin yv:llä toimitan 3 päivässä minne kusti polkee. On mulla noita "supistusnippojakin" , siis jos ei nyky-Wilhtom viitsi niitä maailmalle lähetellä.En ihmettelisi, jolleivät yhtä tiivistettä lähetä. O-rengas kyllä ajaa ihan saman asian, ja niitä jo löytyy aika helposti autokorjaamoilta esim. Vähän räväkämpi kiinnitys vain, tiukempi siis.

Mulla kun on ohjelmistossa nuo täyttöadapterit, niin jos joku tietäis kertoa sikäläisistä LPG-GPL autokaasua (Propaani-Butaani) myyvistä huoltsikoista - onko niitä ja jos, niin kuinka tiheässä. Nykyisinhän yhä useimmilla on ns "tankkipullot", jotka ovat ylitäytön estolla varustetut. Olen saanut jotain ristiriitaista hajatietoa ko. assiesta. Mitäs kaapu-ukot veloittavat täytöstä ?

Kysyn osin siksi, etten tiedä sikäläisiä kaasuhintoja, enkä sitä miten siellä suhtautuvat itsetäyttöön.

Semmosta huhua fransut kertoo, että kaapuäijien butaani olisi epäpuhdasta, jopa aika moni on kertonut jääkaapin tukkorikkoutuneen. Siihen on nyt jopa kehitelty kunnon filtteri, joten asiassa lienee perää ? Ainakin ne multa niitä ostelee, filsuja, semmosia pieniä, jotka mahtuvat liittimen sisään.

On sitten ihan turha ölvöttää, ettei mun jääkaappi ainaskaan ole 10 vuodessa Marokon kaasusta alkanut mököttää, ei ne fransut muuten niitä filttereitä ostais.

Laitappa Kai se fugen osoitteesi, niin saat ne lupaamani turvaketjutarrat... Jos menneet sopii unohtaa.

RAUTAVUORI JORMA 13.12.2014 17:21

En usko että Marokossa myydään huoltoasemilla autokaasua, en ole koskaan nähnyt.

AHONEN KAI 13.12.2014 22:49

"On sitten ihan turha ölvöttää, ettei mun jääkaappi ainaskaan ole 10 vuodessa Marokon kaasusta alkanut mököttää, ei ne fransut muuten niitä filttereitä ostais."

Sen verran nyt ölvötän, että jos näitä kaasuvehkeitä myyvät firmat myyvät paperisuodattimia, ja sinä johonkin paineilmalaitteeseen tarkoitettuja, en vieläkään muista missa paineilmalaitteessa olen noita nähnyt, mutta nuo on täyttä humpuukia nestekaasun tiimoilla. Harmaapäiset ranskalaiskonkkanokat jos niitä ostavat, se on vain kykyäsi kauppamiehenä.

Lähtihän taannoin kaupparatsujen vedosta liikkeelle nämä kukkien ravinnetikut. löivät vetoa, kun yksi väitti että hän myy vaikka paskaa tikun nokassa, siitä alettiin kehittämään kukkien iloksi paskatikkuja.

Miksiköhän tämä kaasu saa aikaan näiden asiantuntijoiden tulvan? moikkaaminen ja paska jäänyt ihan jalkoihin?

Käyttäjän lisäys viestiin 13.12.2014 klo 23:15:09 Oliko niin että nuo on joissain pikkuvinguissa käytettäviä äänen vaimentimia, ja edelleen paineilmalaitteissa? Kaasun kanssa niillä ei ole mitään tekemistä.

MARTTILA RAIMO 16.12.2014 15:51

Moi Agadirista keskustan campparilta. Tämä toimii mallikkaasti ja alue on melkein täynnä. Kaasuhuolto pelaa hyvin, vuorokauden päästä saat täytetyn pullon hintaan n.19 euroa. Vaihdoin eilen Maroc Telecomin Mediteliin ja toimii nyt paremmin. Telecomiin on tullu limiitti ja ilkästi ktkeaa yhteys yllättäen. Kaikista huuhuista huolimatta keskustan leiripaikka voi hyvin ja on edelleekehitetty parempaan suuntaan.

AHONEN KAI 16.12.2014 23:51

Terve Raimo,

Niitä Meditelin konttoreita on joka kylässäkö? Jos sinne lähden, niin se keskustan kämppäri on jonne itseni hinaan, viimeksi kun käytiin oli marokon meininkiä, kaikki kun lukossa ja piilossa, allahin enkelit ei vie mitään.

Voiko siinä kadun vieressä nykyään enää odotella vapaata paikkaa?, vaiko siihen naapurimäelle höpöheinä väen joukkoon?

MARTTILA RAIMO 17.12.2014 11:18

Odottelujonoja ei oo ainakaan toistaiseksi näkynyt. Sen verran on ilmeisesti ollut kiertoa alueella? Varmaan Marokko on , hienosti sanottuna, globalisoitunut vuosien mittaan ja ranskalaiset vaikutteet näkyy katukuvassa. Meditelin myymälä on aivan leirintäaluetta vastapäätä tuossa pääväylällä. Aivan vastakaisella kadunpuolella on aika iso hotelli ja siitä seuraavana onkin tuo Meditel, Helposti kävelee ohi, sillä se tulee niin nopeasti eteen hotellin jälkeen.

Tervetuloa lämmittelemään tänne Marokon aurinkoon. Eilenkin lämpötila huiteli yli 25 asteen, illat ja yöt on kylläkin vähän viileitä, mutta sortseilla itse ainakin seikkailen läpi vuorokauden :).

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.