Löydätkö näillä ohjeilla perille?

SILMUNEN HANNU 10.12.2014 00:11

Nyt on mahdollisuus vaikuttaa "Etruskien mailla - Polkuja Toscanan ja Lazion salaisuuksiin"-kirjaan!

Tässä olisi yhden kohteen selostus-osa, eli tekniset tiedot ja ajo-ohjeet. Ovatko riittävät, onko jotain korjattavaa, lisättävää, turhaa tms???

Osaatteko siis perille ja saatteko tarvitsemanne tiedot?

Itse kohde, Monte Labro, on kerrottu siis ihan erikseen.

"Monte Labrolle löydät ajamalla ss323-tietä Arcidossosta Semprianon suuntaan 7km, ja kääntymällä pisteestä 42.834552, 11.546303, kilometrikyltti 4/33 kohdalta länteen. Arcidossosta tultaessa näkyy kyltti ”Parco Faunastico”, Semprianosta päin saattaa näkyä myös ”Monte Labro”. Ensimmäiset 600m, Parco Faunasticon risteykseen asti, on päällystettyä, sitten tie jatkuu hiekkapintaisena, 2,8 km ja sen kunto heikkenee ylöspäin mentäessä. Vuosikausien ajan se on kuitenkin ollut mahdollista ajaa etuvetoisella 6,5-7metrisellä asuntoautolla, ja kesällä 2014 pahimmat kuopat oli vihdoin täytetty. Ylhäällä, tien lopussa asuntoillekin kelvollinen parkkipaikka 42.819873, 11.524373, mistä hienot maisemat, ja pari pöytäryhmää sekä pieni, yleensä lukittu opastusmökki. Pysäköintipaikalta lähtee polku loivasti ylös, tienpohjaa seuraten, myöhemmin jyrkästi oikealla kääntyen. Eksyminen on vaikeaa, sillä kohde on näkyvissä lähes koko ajan. Jos tien kunto arveluttaa, on heti ensimmäisessä risteyksessä tilaa auton pysäköintiin, ja kävelemällä koko matkan saa nauttia kauniista maaseudusta autoilijaa kauemmin.

Karavaanaria palveleva matkaparkki löytyy n 7km päästä Santa Fioran kylästä osoitteesta Via Martiri della Niccioleta, 19, Santa Fiora GR 42.835420, 11.583726. Valaistu, vain matkailuajoneuvojen käyttöön varattu parkkipaikka kylän laidalla, kävelymatkan päässä keskustasta. Vessan ja vesien tyhjennys, raikas vesi sekä sähkö poletilla, mikä pitää lunastaa läheisestä baarista tai huoltoasemalta, viikonpäivästä riippuen.

Myös Parco Faunasticon parkkipaikalla 42.837091, 11.528582 on karavaanareille varattu matkaparkki-alue, sekä vessan ja vesien tyhjennysmahdollisuus ja kaivosta saatava juomavesi."

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 10.12.2014 klo 00:12:51 löytyi heti virhe, pitää tietenkin olla asuntoautoillekin eikä asuntoillekin...:)

AHONEN KAI 10.12.2014 01:12

Taidan olla vähän huono tässä navigoinnissa, kun en kopittanut noista yhtäkään paikkaa vissiin, toisaalta jotain mäkiä taida lähteä ravaamaan kuin marginaalinen porukka näistä papoista ja mammoista, kirjan innoittamana voi pari kolme tuulispäätä lähteä Kaarinan viitoittamaa tietä, mutta tuskin enempää.

Älä kovin isoa painosta ota, vaikka miten sormia pakottaa.Sen Koistisen kerrontatyyli oli maanläheisempi, mutta taitaa silläkin olla vielä vino pino kirjoja jäljellä, netti on täynnä blogeja, pitäisit itsekin sitä kun vimmaa piisaa.

ESKOLA PENTTI 10.12.2014 04:36

Kyllä löydän! Tarkkaakin tarkempi selvitys. Olet kyllä tekemässä huolellista työtä. Nyt kun tekstissä on nuo paikkatietomerkinnät, niin niiden avulla pääsee kartasta (siis netissä, tai mukana olevalla päätelaitteen kartalla) välittömästi katselemaan sijaintia ja ympäristöä. Sekä tietysti tekemään omat ajo-ohjeensa. Tuon sanallisen ohjeen mukaan pystyy kyllä mainiosti seuraamaan reittiä myös paperikartan avulla.

Hienoa!

NIEMELÄ PASI 10.12.2014 07:52

Hyvät ohje muuten, mutta kohdassa "kilometrikyltti 4/33 kohdalta länteen." voisi olla hyvä mainita ollaanko kääntymässä oikealle vai vasemmalle kun ollaan kuitenkin tulossa tietä ss323 Arcidossosta Semprianon suuntaan. Ilmansuunnat voivat olla vieraassa paikassa (ja varsinkin pilvisenä päivänä) vähän hakusessa.

KUJANPÄÄ MARKKU 10.12.2014 11:59

Omasta näkökannastani seuraavaa.

Kohteen kuvaus ja sen koordit riittävät meille koska aina on navi mukana + navi kahdessa kapulassa. Asia toinen, mikäli matkalla kohteeseen on mielenkiintoista kerrottavaa ja huomioon otettavaa.

Karttojen ja kirjoitettujen opasteiden mukaan kulkeminen johonkin kohteeseen ei ole meille harrastus, vaan kohde sinänsä.

Mä tuun ostamaan sun kirjan.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 10.12.2014 15:05

Muu ei kolahtanut, kuin tuo kulkineen nimitys.

Asuntoautot löytyvät kausipaikoilta, matkauiluautot reissussa tienpäällä, myös sfc virallisessa tekstissä käyttää matkailuauto -termiä.

Ja Palin muistutti mua oikeasti termistä jo kahdeksan vuotta sitten, opin sen kerta laakista, vaikka sakemanni puhuukin wohnmobilista.

SILMUNEN HANNU 10.12.2014 15:58

Kiitos Pentti, Pasi ja Markku asiallisista kommenteistanne! Mukava kun vastasitte!

Tuota oikealle/vasemmalle kääntymistä olen pyrkinyt aina vältämään, jos on ilmeistä, että paikalle tullaan yhtä lailla kummastakin suunnasta, ettei kävisi niin, että ihmiselle jää päähän vain että "pitää kääntyä oikealle".....ilman, että mieleen on jäänyt se, kummasta suunnasta tultaessa käännytään oikealla.

Siksi olen yleensä tykännyt käyttää täsmällisempää määrettä "tien länsipuolella", se kun sopii ainoana ohjeena kaikkialta tultaessa.

Nyt annoin nuo kilometrit Arcidossosta vain siksi, kun se on niin paljon kohdetta lähempänä kun Sempriano, ja noiden kilometrien avulla matkailija pystyy paikantamaan kohteen helposti kartalta, vaikka tulisikn päinvastaisesta suunnasta, tai haluaisi kotona keittiön pöydän ääressä tutkia Toskanan karttaa.

Tuo kilometripylväs puolestaan on helposti havaittavissa kummastakin suunnasta tultaessa.

Tuonne Monte Labrolle tie kääntyy tismalleen länteen, mutta ajatuksena mulla on siis vain kertoa ilmansuunnilla millä puolen tietä kohde on, ja se kai on helppo ymmärtää kun edessä on kartta, missä muodossa tahansa?

Vaikka osa kulkee pelkkien koordinaattien varassa, tulen kuitenkin aina antamaan myös sellaiset kirjalliset ohjeet, että niilläkin selivää:) Voihan se navi vaikka lakata toimimasta, semmoistakin on kuullut :)

Ja ihan oikeasti olen kuullut, että on muitakin kuin me, jotka kulkevat vain karttojen kanssa :)

Saa jatkaa keskustelua, mielellään!

Ja jos vain ehdin ja jaksan, niin toiveeni on olla kirjojen kanssa Turun karavan-messuilla, siihen on pyrkimys ja sopimus taittajan ja painotalon kanssa, ja alustava varaus myyntipaikasta messuilla.

Jos tunnit loppuvat kesken, on tyydyttävä seuravan viikonlopun Helsingin karavan-ja matkamessuihin, mutta jos onnistuu, niihen molempiin tähdätään :)

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 10.12.2014 klo 16:01:17 Joo, on minuakin Caravan-lehden taholta muistutettu aikoinaan käyttämään matkailuauto-termiä, mutta itselleni luontuu paremmin tuo asuntoauto.

Koen sen niin, että kaikilla autoilla tietenkin voi matkailla, mutta erotuksena muihin, näissä autoissa voi matkan aikana myös asua!

SILMUNEN HANNU 10.12.2014 16:37

Ps.Kujikselle, tuossa, niin kuin joissain muissakin tuohon kirjaan tulevista kohteista, tekisin melko väärin, ellen kertoisi sanallisesti jotain tiestä sinne kohteeseen!

Ja tuossa Labron tapauksessa olen kertonut siinä kohde-esittelyssä myöskin tiestä, sillä jos en kertoisi, saattaisin saada kimppuuni lauman vihaisia karavaanareita, "miksei meitä varoitettu!"....

Tuolla seudulla on nimittäin paljon sellaisia teitä, joita ei ehkä kaikkiien karavaanarien tulisi lähdettyä ajamaan, jollei tietäisi siellä todella olevan jotain, ja jollei tietäisi, että vaikka tässä kohtaa tie on näin kaamea, paranee se hetken päästä taas ajokelpoiseksi :)

Siksikin mä ajattelen, että on hyvä kertoa toisinaan jotain myös sitä tiestä:) Muuten voi joskus luulla, että on naputellut väärät koordinaatit naviin...

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 10.12.2014 klo 16:42:34 Ei siinä V-P mitään kolahtavaa ollut tarkoituskaan olla, ihan vain pelkkä info-laatikko yhden kohteen kohde-esittelyn rinnalle (se itse kohteen esittely sis tästä puuttui), ja ajattelin kuulostella halukkaiden mielipidettä/näkemystä siitä, ovatko ohjeet riittävät, mitä lisää, mitä pois jne....ei muuta :)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.