Paras reitti Travemündesta Santa Polaan

NYYSSÖNEN RISTO 20.11.2014 10:41

Olemme lähdössä joulukuun lopulla Espanjaan.

Google Maps tarjoaa reittiä Travemündesta Bremenin, Aachenin ja siitä alaspäin kautta.

Talvella auki olevia leirintäalueita näyttää olevan melko niukasti tuolla reitillä. Stellplatzejakaan ei Ranskan puolelta tuolla reitillä löytynyt.

Mikä olisi hyvä reitti Travesta Santa Polaan maksuttomia teitä pitkin?

TOIVONEN KAIJA 20.11.2014 11:26

http://kaijapasila.blogspot.fi/2014_05_01_archive.html

Me käytettiin maksullisia teitä. Tää oli varmaan suorin reitti Travesta Torreviejaan, joka on samoilla kulmilla kuin Santa Pola, eikö olekin?

JANHONEN MATTI 20.11.2014 12:26

Parasta en koskaan neuvo, koska sen voi löytää vain itse, mutta hyviä on monta.

Toki koko matkan voi edetä maksuttomia teitä pitkin, mutta sen järkevyydestä en ole lainkaan varma. Kokonaistaloudellisesti edullisinta myös ajankäyttö huomioiden, on sopivin osin käyttää sekä maksuttomia että maksullisia teitä.

Yksi vaihtoehto on ajaa

Trawemunde-Hampuri- Bremen -Luxemburg. Itse asiassa ennen Luxemburgia jos poikkeaa Trieriin (Mosel-joen varrella) niin siellä on ympärivuoden auki olevia sekä camping-alueita että stellplatzeja paljon. Googletus Camping Trier ja löytyy) Ihan harkitsemisen arvoinen asia on ajaa Bremenistä suoraan Koblenziin ja ajaa Moselin vartta Trieriin jos aikaa riittää. Stellplatzeja on joka lähes joen mutkan takana. Aikaa menee päivä mutta nähtävääkin on ja palveluja.

Trieristä/Luxemburgista ajetaan Metziin josta edelleen etelää kohti aina Salon sur Saoniin saakka josta käännytään oikealle ensin Moulinia kohti ja sitten käännytään kohti Clermont-Ferrandia. Tällä välillä on tiemaksullinen osuus mutta maksu jää aika pieneksi..

Salon sur Saonin jälkeen tiet on pienempiä mutta hyväkuntoisia ja hyviä ajaa. Clermont-Ferrandista 12 km etelään aivan moottoritien varrella on ympäri vuoden auki oleva camping http://www.camping-le-clos-auroy.com/en/prices/prices-campsite-pitch/

Clermont-Ferrandista ajetaan etelää kohti maksutonta moottoritietä Beziersiin saakka . Tälle välille on kuuluisa Millaun silta. Bezierissä voi ajaa maksulliselle tielle ja ylittää Ranskan ja Espanjan raja maksullista tietä pitkin. Espanjan puolelle La Jonquerassa tai Figueresin jälkeen voi poistuu maksulliselta AP-7 tieltä ja lähtee ajamaan rannikon N-teitä kohti Santa-Polaa.
Gironan alueella on auki camping-.alueita joissa voi yöpyä. Samoin Valenciassa aivan N-tien varrella on ympärivuoden avoimena olevia hyviä camping-alueita paljon.

Barcelonan kohdan voi ajaa joko rannan kautta osin kaupungin alitse, läheisempää kaupunkia olevaa kehätietä pitkin tai sitten AP-7 kehää pitkin.

Valencia on myös aika suuri kaupunki, mutta sen voi ajaa myös "kellarien kautta" läpi ihan hyvin 4-kaistaista tietä pitkin.

Espanjan itärannikon kaikki muut tiet paitsi AP-7 on maksuttomia.

Tässä tietoa tiemaksuista Ranska http://www.autoroutes.fr/index.htm Espanja http://www.maps.data-spain.com/travel/road/

Voit laskettaa Ranskan ja Espanjan tiemaksut www.viamichelin.com karttaohjelamalla. Se ilmoittaa tiemaksun henkilöauton mukana joten kerro summa 1,4 niin saa II-ryhmän eli matkailuauton maksun noin arvona.

Tietöistä A1 tiellä on tietöitä välillä Lyypekki-Hampuri, mutta osuus Hampuri-Ruhrin alue on nyt hyvässä kunnossa. Ja Saksan osalta matka etenee parhaiten jos ajat maan läpi lauantaina ja vielä paremmin jos ajat sunnuntaina, jolloin rekkoja ei liikenteessä ole niin hirveästi kun arkipäivinä.

Matka kertyy kaikkiaan n. 2500 km. Itsestä sitten riippuu miten se päivämatkoiksi jaksottaa.

SILMUNEN HANNU 20.11.2014 12:48

"Paras reitti" kai riippuu ennen kaikkea siitä, mitä itse haluaa; ajaa vain nopeinta mahdollista reittiä jonnekin, vai nähdä matkan varrella mielenkiintoisia paikkoja.

Ja jos tavoite ei ole olla vain pian pisteessä x, reitin valinta tapahtuu oman mielenkiinnon mukaisten kohteiden kautta.

Ranskassa on matkaparkkeja vaikka kuinka, tässä pieni valikoima alkuun: http://www.promobil.de/stellplatz-145.html

t.Kaarina

AHONEN KAI 21.11.2014 00:28

Travesta Trierin mäkkärin pihaan, seuraavana päivänä Beaunen kohdalta Clermont Ferrandiin, ja yöksi La Jonqueraan, aamulla halpaa sitäsuntätä rajamarketista, kun jo olet espanjassa.

Noihin paljoa reittisuunnitelmia tarvii, jos on vaan matkalla espanjaan. Ilmaisteitä pitkin tuhat kiertoliittymää kiertäen kyyti on 60km/h, mutta jos ihan loman kannalta tuota ajattelee, niin pikkasen on viileetä siellä keski-euroopassa kupata joulukuussa.

Käyttäjän lisäys viestiin 21.11.2014 klo 00:38:27 Espanjassa jos ajelet viikonlopulla A7/ N340 on hyvinkin joutuisa, eka kertaa ajettiin Espanja kokonaan maksuttomia pitkin, ja viikonlopulla.

JANHONEN MATTI 21.11.2014 10:42

Kai näköjään kulkee samoja polkuja kun minä tai päinvastoin.

Trierin Donalds´n Messeparkin pihassa on tosiaan ihan oikea stellplatz jossa on hyvä paikka yöpyä. Stellplatzin kartta tulee esiin Googletamalla Trier McDonald´s messepark.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 21.11.2014 14:37

Tiedätkö Matti, pisti vähän vihaksi, kun Kaitsu kertoi ajelleensa N340:ä etelään ja on ohittanut meidät kilometrin etäisyydeltä, siis Torre la Salin, eikä käynyt moikkaamassa, kutsuhan oli päällänsä. Noh, kiireisiä reissumiehiä, ymmärretään.

JANHONEN MATTI 21.11.2014 14:57

Kiinnitin samaan huomiota jos Espanjassa. Olin kyllä näkevinäni siinä N-tiellä 150 km/h etelään päin ajavan matkailuauton, ja ajattelin, että siinä se Kai nyt menee yhden pysähdyksen taktiikalla ei minnekään.

Mutta todellinen syy oli kyllä pelko. Kai ei uskalla tulla niin hyvälle alueelle, koska pelkää, että alue koukuttaa.

"Ei vapaata vangita voi!".

AHONEN KAI 21.11.2014 23:10

"Kai ei uskalla tulla niin hyvälle alueelle, koska pelkää, että alue koukuttaa."

Mulla ei riitä rahat noille teidän huippumestoille ;)

Käyttäjän lisäys viestiin 21.11.2014 klo 23:15:28 Ensi syksynä Mequinenzan kylänraitille, siihen ihan joen rantaan, sekin koukuttaa näköjään pirkkamatkaajaa.Sanomattakin selvää että gratuito.

Käyttäjän lisäys viestiin 21.11.2014 klo 23:44:35 Viikko ennen Katalonian rallia, ketä kiinnostaa ralli, niin todella huippupaikat tiedossa radan vierestä.

JANHONEN MATTI 22.11.2014 10:08

Täh!

14,30 e/vrk ja Veli-Pekan tarjoamat juomiset? Nyt kyllä menit onnesi ohi.

Ja Veli-Pekka vielä ihan sinun vierailua ajatellen tyhjensi neljän ruusun viski-hyllyn hintaa 11 e/kolmen vartin pullo.

AHONEN KAI 22.11.2014 17:09

Kaadan tuhkaa päälleni seuraavan hiiligrillisession jälkeen, ok?

Luulin sen maksavan 16€/vrk ;)

JANHONEN MATTI 22.11.2014 18:06

Nyt tiedän senkin, että 1,70 voi katkaista aasin selän. (sana aasi ei tarkoita Kaita)

AHONEN KAI 22.11.2014 18:11

Pirkkamatkaajan arki on tarkkaa talouskuria.

NYYSSÖNEN KAJ 25.11.2014 11:06

Onneksi minulla on iso auto ja iso budjetti. Jokos Risto on päässyt Santa Polan?

NYYSSÖNEN RISTO 26.11.2014 11:01

Tervehdys sukunimikaima. Lähdemme vasta 22.12. Kesäisin olen kierrellyt Eurooppaa jo reilun 20 vuoden ajan, mutta tää talvimatkailu on uutta. Työt ovat häirinneet aikaisemmin. Nyt reissulla on tarkoitus olla muutama kuukausi siellä täällä.

NYYSSÖNEN KAJ 26.11.2014 12:54

Me taasen palaamme lentäen hetkeksi Suomeen 15.12. ja 28.12. lennämme Frankfurt - Kuala Lumpur - Jakarta - Denpasar ottamaan uutta vuotta vastaan eteläisellä pallonpuoliskolla.

Auto jää retkemme ajaksi parkkiin Olhãon kämppärille. Muuten kun Nyyssösten sukututkimusta on tehty oa havaittu että kaikki Nyyssössukuhaarat ovat samaa sukua. Itse olen Jäppilän Nyyssösiä.

Tuohon aikaan kun matkaatte Ranskan ylängöllä pitää muistaa varautua talvimatkailuun kuten Suomessa. Kätevä reitti Santa Polaan voi kulkea Ilmaista Clermont-Ferrand - Narbonne moottoritietä (Milloun silta maksullinen) Mutta tie on suurelta osalta 1 - 1.2 km korkeudessa. Lämpötila laskee 0,75 astetta per 100 metriä kun noustaan meren tasalta.

HÄMÄLÄINEN VEIJO 27.11.2014 17:33

Terve Risto. Ajelin juuri ...Tallinnasta Fuengirolaan. Saksassa on pari kämppäriä talvella auki reitin varrella.Etellä Saksassa Bad Bellingenissä yksi aivan reitin varrella. Ranskassa ei niinkään. Ajoin etelä saksasta suoran etelä ranskaan Montpellieriin. Siellä on Camping Altea aina auki. Voi majoittua vaikkei ketään näkyisikää, Siitä sitten Vinarosiin Espanjaan Barcelonan alapuolelle ja siitä Santa Polaan... ja siitä tänne Fuengirolaan. Tervetuloa ! Eurocampings.net on hyvä suunnittelu apu, muta kannattaa matkalta soittaa, että ovat paikalla.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.