Kesällä 2015 Skotlantiin?

LAINE LASSE 08.11.2014 17:04

Moro! Pistimme juuri matkailuauton talvisäilöön. Heti täytyi aloittaa jonkinmoinen ensi kesän matkan ideointi. Ei sille mitään mahda!

Onkohan kukaan matkustanut lautalla Amsterdamista Newcastleen? Mukanamme kulkee kolme koiraa. Yritin löytää laivayhtiön sivuilta jonkin maininnan lemmikeistä, mutta en löytänyt. Onko kenelläkään tietoa kuinka laivayhtiö suhtautuu lemmikkeihin? Saavatko koirat olla laivamatkan ajan autossa?

Vai olisiko kuitenkin järkevämpää ylittää Kanaali Calaissa ja ajaa Englannissa pitempi matka ylös?

Entäpä yöpyminen Skotlannissa. Olen ymmärtänyt, ettei paljon käyttämämme "puskaleirintä" maassa oikein onnistu. Miten täysiä leirintäalueet ovat heinäkuussa? Onko syytä varata etukäteen paikat?

Sitten tietenkin kiinnostaa vinkit hyvistä poikkeamispaikoista. Olemme vaellus- ja luontoihmisiä, joten varsinkin vinkit kävelyreiteistä ja kauniista luontokohteista kiinnostavat. Ja pakkohan siellä on vähintään yhdessä tislaamossakin käydä.....

Kiitos jo etukäteen! T. Lasse

HALINEN HARRI 08.11.2014 20:14

Tutkin minäkin työelämässä ollessani tuota vastaavaa matkaa, mutta koska ajankäyttö matkaan olisi ollut vain lomalla ollessa totesin etten anna kok neljää viikkoa yhdelle kohteelle vaikka se onkin poikkeuksellinen. Syyt olivat seuraavat: Matkavauhdiksi siihen aikaan voinut laskea Englannissa/Ylämailla vain max 40-50 km/t joten ilman pitkiä päiväajoja ei olisi kauheasti matka edistynyt. Pidin maksimiaikana päivittäin 4-5 tunnin ajoaikaa. Silloinhan olisi lauttasatamasta ylös mennyt viikko ja alas toinen mokoma. Nykyään vanhoillinen saarikin on saanut moottoriteitä pidemmälle kuin silloin eli alle parisataa km Lontoosta. Matka ylös on kuitenkin yllättävän pitkä nykyäänkin. Matkalla pitäisi tietenkin moisessa kohteessa nähdä muutakin kuin moottoritien varren pusikoita. Toinen syy lähtemättömyyteen oli halu käydä Irlannissa jossa siihen aikaan oli levotonta. Jos jaksat ajaa tuonne ylös muista tehdä matkapäiväkirja sillä kyllähän kohde on ainut/toisenlainen koko Euroopan mantereeseen verrattuna. Paikallisista nettikirjakaupoista saa loistavia matkaoppaita. Hyvää matkaa!

SILMUNEN HANNU 08.11.2014 22:04

Moi Lasse!

Emme vielä ole tuolla olleet, mutta edelliskeävänä piti tehdä siellä pyöräretki, mennä junalla ylös ja tulla ffillareila alas, mutta silloin koko saari oli paksun lumen ja loskan peitossa, joten se retki siirtyi Itävaltaan..Viime kesänä piti sitten tehdä se yhden tyttären kera, mutta tytär päätyikin vapaaehtoishommin Albaniaan,ja me viemään häntä sinne.

Ensi kesänä reissataan näillä näkymin kaksin plus koira, ja Skotlanti saattaa olla vihdoin kohteena ;)

Ostin silloin edelliskeväänä Insight Guides, Great Britain sekä Eywitnes Travel, Scotland-kirjat, joita olen ahminut. Molemmat saavat minulta kehuja runsaasta kuvituksesta ja Eywitnes Travel hyvistä kartoistaan, mitä on ripoteltu pitkin kirjaa retkiehdotusten kera.

Koska meille luonnossa liikkuminen on myöskin ykkös-kiinnostuksena, tulen vielä hankkimaan AINAKIN Lonely Planetin Walking in Scotland-kirjan ja nyt kun tuota sivua tuktin http://www.amazon.co.uk/Walking-Scotland-Lonely-Planet-Guides/dp/1741042038 niin taidan päätyä ostamaan nuo kaikki kirjat......eikä yksi matka riitä mihinkään....

Ulko-Hebridit ovat olleet haaveenani varmaan 20v, joten sinne mennään ainakin. Sky-saarella on mahtavia kävelyreittejä, Orkneyllä myös. Ben Nevis on pakko huiputtaa, oli sumua tai ei.

Fort Williamsista Glasgowhun kulkee pitkän matkan kävelyreitti West Highland Way n.150km, ja sen voi myös maastopyöräillä.

Sittenhän on Hadrianuksen muuria pitkin kävelyreitti saaren poikki, ja ties mitä.

Meillä on tarkoitus mennä kanaalin yli lyhintä mahdollista merimatkaa käyttäen, ja varmaan tutkitaan Englannin puoltakin jossain määrin. Dartmoorin nummialue ja Snowdonia kiinnostavat kävelyalueina, ja Stone Hengelle ollaan mietitty yksityisopastusta, jolloin kivikehän sisällekin pääsee. Nuo retket tehdään alueen aukioloaikojen ulkopuolella ja toivoisin sellaisen olevan hintasna väärtti.

Koirista olen kullut, että ekinokokki-lääkitys täytyy antaa ennen kanaalin ylitystä, ja siinä olisi joku ihme tiukka sääntö, tyyliin vuorokauden odotusaika satama-alueella tms??

Leirintäalueiden ulkopuolisesta leiriytymisestä olen minäkin kuullut epämilelyttävää viestiä näin puskaparkkeejan näkökulmasta, mutta ainakin tämmöisen sivun löysin http://www.campercontact.de/campersite/province/id/195 ja tämmöisen http://www.reisverhaleneuropa.nl/camper/plaatsen.htm

joten peli ei ehkä olekaan menetetty!

Meidän matkustaminen muuttaa muotoaan muuksi, jos yöpaikkoja pitää alkaa varailemaan etukäteen, joten toivotaan parasta! :)

Vaihdetaan kuulumisia vielä, jos kummatkin todella noille seuduille meinaa lähteä!

Meidät tuntien reissun kohteeksi voi ykskaks yllättäen muodostua myös Georgia tai fillariretki kotoa Balttian poikki jonnekin, mutta....Skotlanti on kutsunut kauan...

t.Kaarina

VIRTANEN JUKKA 09.11.2014 14:03

Skotlantiin asti ei olla vielä päästy, mutta oltiin Englannissa ja Irlannissa kahtena kesänä pari- kolme vuotta sitten. Ja mukana oli kaksi koiraa. Me mentiin kanaalista yli. Koirien piti jäädä autoon. Toinen on vähän herkkävatsainen ja auto oli kerran oksennusta täynnä, kun kanaalissa tulee usein ja laiva heiluu. Silloin oli ekinokokkoosilääke otettava 24 - 48 tunnin välillä laivan lähtöön. Eli piti odottaa vähintään 24 tuntia, mutta ei kauempaa kuin 48 tuntia. Voi olla, että tämä sääntö ei enää pidä. Koiran passit tarkastetaan aina satamassa lähdettäessä, samoin sirutus. Kaanalin ylityksessä on se hyvä puoli, että laivoja menee koko ajan. Ja matka on lyhyt koirille. Heinäkuussa on vielä tilaa leirintäalueilla. Mutta elokuun alussa kaikki lähtevät jonnekin meren rannalle. Tällöin myös keskellä maata olevat leirintäalueet ovat täynnä läpikulkijoita. Myöhemmin ruuhkaa on lähinnä rannikkopaikoilla. Enlannissa pitää vielä muistaa se, että alueille pitää mennä ajoissa. Iltaisin ei ole useinkaan päivystystä ja portit ovat kiinni. Englannissa on hirveästi round about - liikenneympyröitä. Tulevat sisään usein todella kovaa, ja kun ratti on väärällä puolella, niin ei sinne oikealle aina nää. Eli niissä pitää olla varovainen. Jos nopeasti haluaa pohjoiseen, niin silloin vain moottoriteille. Tavallisilla teillä liikenne sujuu todella hitaasti. Ovat kapeita ja kylä/kaupungit ovat tosissaan kiinni. Muuten paljon mukavia ihmisiä. Ovat aina kohteliaita ja auttavat mielellään.

HYTTILÄ ESKO 09.11.2014 21:46

Mukavia maisemia tuolla Skotlannissa ,Englannissa , Walesissa ja Irlannissa v2007 olimme ensimmäisen kerran Yorkshiressa ja ylämailla , v2010 kiersimme Irlannin ympäriinsä Liverpoolin kautta mennessä ja järviseudun pois tullessa v2013 olimme Cornwallin niemimaalla. Vaunu + auto yhdistelmällä kierreltiin Calaisista yli joka kerta , kun tilaa ennakkoon flex-lipun jossa +/-4 tuntia joustoaikaa , pääsee paljon edullisemmin kuin ajamalla satamaan ja ostamalla siitä. Eli varaat vaikka kello 12.00 lähdön ja sinä voit tulla klo 8.00 - 18.00 välillä ja lippusi on voimassa. Paatteja menee tiuhaan tahtiin . Lisäksi takaisin tullessa kannattaa tuo lippu olla myös valmiina, tuolal Doverin rannassa ei ole helppo pysäköidä yhdistelmää tai a-autoa ja mennä lippukauppaan, Calaisissa on tilaa vaikka muille jakaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.11.2014 klo 21:48:46 Koko maa ja Irlanti on täynnä huippuhienoja campingeja, ihan kohtuuhintaisia, siistejä jne.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.11.2014 klo 21:49:40 http://www.camp-sites.co.uk/

Käyttäjän lisäys viestiin 9.11.2014 klo 21:51:29 http://fi.eurocampings.net/campsite/search/countryID/GBR/#sort=rank%20asc%2Crandom_89759540%20asc

http://fi.eurocampings.net/campsite/search/countryID/IRL/#sort=rank%20asc%2Crandom_89759540%20asc

HYTTILÄ ESKO 09.11.2014 22:04

On siellä tislaamoitakin

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.