Ongelmia pohjois Kyproksella!

KOPONEN ARI 30.10.2014 17:12

Kuka tietää ratkaisun visaiseen ogelmaamme.. Saavuimme tänään (30.10.14) laivalla Turkista pohjois Kyprokselle, haaveena jatkaa jossain vaiheessa matkaamme Limassolista muualle laivalla. Kreikan Kyproksen viranomaiset sanoivat koska tulen laittomasta satamasta Turkista minä en pääse Kyprokselta muualle kuin takasin Turkkiin ja ajamalla Ateenaan (Pireukseen) noin 2100km ja laivalla takasin Kyprokselle ja niin eteenpäin (älytön tilanne.) Löytyykö järkevää ratkaisua tilanteeseen, en jaksaisi ajaa uudelleen Turkin läpi. Terveisin Ari Klaukkalasta. Ps. En tiennyt laittomasta satamasta? Poliitiikan uhriko?

ROSTEN MIKA 30.10.2014 17:18

Auttasko suurlähetystö Kyproksella / Nikosiassa ?? Postiosoite Embassy of Finland P.O.BOX 21438 1508 Nicosia Cyprus

Puh. +357-22-458 020 Fax: +357-22-447 880 Sähköposti: sanomat.nic@formin.fi

T. Mika

KOPONEN ARI 30.10.2014 17:56

Kiitti, täytyypä pirauttaa lähetystöön, autaiskohan?

HÄMÄLÄINEN MARKKU 31.10.2014 10:52

Tuo on erittäin ikävä tilanne matkailijan kannalta, mutta jos tietää Kyproksen tilanteen, niin tuo ei yllätä. "Kyproksen valtio" on saaren eteläosa ja he pitävät Pohjois-Kyprosta oman valtion osana jota Turkki miehittää laittomasti. Kyproksen valtio lainausmerkeissä syystä, että siellä liehuvat monessa paikassa Kreikan liput. Kypros ei hyväksy mitään, mikä tulee pohjoisosasta kuin korkeintaan vierailulla käynnin. He eivät hyväksy Turkista tulevaa liikennettä heidän satamiinsa.

Toivottavasti saat apua suurlähetystöstä, kun selvität olevasi tietämätön turisti

JANHONEN MATTI 31.10.2014 15:26

Tässä on linkki Suomen UM maatiedotteeseen Kyprosta koskien. Näitä löytyy UM: sivuilta kaikkia maita koskien. Yhteystietoja ainakin on.

http://www.formin.fi/public/default.aspx?contentid=71428&nodeid=15735&contentlan=1&culture=fi-FI

HALINEN HARRI 31.10.2014 17:49

Kerran olen joutunut vähän ikävään tilanteeseen kun vierailin vuokra-autolla Kreikan puolella rajalla olevassa turkkilaiskylässä tietämättäni.
Jouduin kylästä palatessani erittäin tarkkaan kreikkalaisten tarkastukseen. Ko. kylä on kuulemma "salakuljetuskylä" Kreikan viranomaisten mukaan josta salakuljetetaan mm. tupakkaa Kreikan puolelle.
Olin juuri lopettanut savukkeiden polton joten olin jättänyt ostamatta hyvin halvan (kopio?) kartongin. Auto pengottiin hyvin tarkasti - kaikki mahdolliset piilopaikat.
Kun tarkastus oli ohi kysyin raja- ja poliisiviranomaisilta siinä rajalla että onko hyvin yleistä että suomalaiset tulevat ostamaan ko. kylästä salakuljetettua tupakkaa. Pojat naurahtivat ettei ole ja toivottivat hyvää matkaa "Kreikan puolelle".

En löytänyt Forminin ohjeesta huomautusta tuosta ongelma-asiasta varsinkin jos rajan ylitys tapahtui virallisen rajanylityspaikan kautta ja jos siellä ei ollut puhetta mahdollisesta viisumitarpeesta. Tosin kai Suomella ja Kreikalla on viisumivapaus (EU) joten uskon asian selviävän lippuja eteenpäin ostettaessa ja passia esitettäessä.

KOPONEN ARI 02.11.2014 09:46

Soitin Suomen lähetystöön neuvostasi,Hyvä. Sain neuvoa ja asiallisen kohtelun, se piristi vähän tähän pattitilanteeseen. Ensinnäkin, he soittivat EU komissioon ja sieltä tuli tietoa että jos olen EU,N sisällä Niin matkaani ei saa rajottaa tai estää millään muotoa. Mitenköhän saan ne ymmärtämään että he ovat lainrikkojia? Lähystöstä neuvottiin pyytämään kaikki kirjallisena. Tunnen olevani ei tervetullut tänne , lisäksi jumissa ja vankina. Suuriin suunnitelmiini kuului ilahduttaa vaimoni tämän päiväistä 60 v, synttäriä täällä ihanassa Kyproksella. Tietämätön, näköjään kaikista mailman politisista kiemuroissa? Ehkä se tästä? Huomenna tullimiesten juttusille. Terveisin puplikaanin poika.

ROSTEN MIKA 02.11.2014 11:19

Tsemppiä Ari reissullenne !! Tuo pohjois kypros on vähän kinkkinen mesta, siellä kun tahtoo noi määräykset muuttua melko tiuhaan vähän niinku p.koreassa !

Joku vuosi sitten tietämättä asioista yritin lomareissulla vuokra-autolla käydä pohjois osassa, piti ylitys kääntyä takasin kun rupesivat kiväärillä tähtäilemään !

Mika

KOPONEN ARI 02.11.2014 17:45

Minäpä luulen että huomenna palailee Turkkilaisten puolelle ja otan kompassillani Uuden suunan, kyl se siitä ja oppi ja ikä kaikessa? Tulipahan koettua tämäkin. En ala riidellä EU oikeuksistasi vaikka tekis mieli. Rimor suuntaa uusin seikkailuihin ja me mukana. Kiitos kaikille jotka Jeesas eksyksissä olevaa. Terv. Ari

JANSSON JUHANI 03.11.2014 01:35

Niinhän se suomenkin tulli ja viranomaiset elävät ihan omaa elämäänsä välittämättä eu: n määräyksistä. Tietysti valtiojohdon määräyksestä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.