Nationalpark Berchtesgaden

ALAKULJU AULI 28.10.2014 13:35

Ilolla esittelen vähän kotiosavaltioni ja mielestäni koko Saksan kauneinta seutua. Ehkä tätä tulee kolmen jakson verran. :)

RUSKALOMA 18-26.10.2014, BERCHTESGADEN: 1-osa, Lisää ihastumista!

http://soleilblogi.blogspot.de/2014/10/ruskaloma-18-26102014-berchtesgaden-1.html

HALINEN HARRI 28.10.2014 15:52

Oikein hienoja kuvia tuossa sopivanpituisessa filmissäsi. Oli kiva tutustua Itävallan tuohonkin puoleen. Jäin miettimään kun kyseessä oli eväsretki oliko eväänä supersaksalaista, supisuomalaista vai imelää Itävaltalaista ruokaa. Tosin noista saisi sekoitettuna maittavan menuun. Äsken valmistin suomalaista nakkikastiketta ja kun käytettävissä ei ollut kaikkia kotikeittiön mausteita ja vehkeitä niin makua saadakseni laitoin brutaalisti sinihomejuustoa soossiin. Siitähän tuli hyvää maustepippurin, valko- ja tavallisen sipulin kanssa. Jäin miettimään miksiköhän?
Kai se on tuo sinihomejuusto niin hyvää tavaraa että laittoi sitä etu- tai jälkiruokiin niin aina onnistuu.

Käyttäjän lisäys viestiin 28.10.2014 klo 17:39:18 Kiityos työstäsi unohtui.

ALAKULJU AULI 28.10.2014 18:15

Kiitos, Harri! Tuo kuvien valkkaaminen on niin vaikea juttu. Monesti ajattelen, että tähän tulee liikaa kuvia, mutta jotenkin ne on tärkeitä ja haluaa laitaa joskus jopa epäselvänkin kuvan. Kuvistanihan aika pieni osa päätyy loppujen lopuksi sivuille. Nyt otin reilussa viikossa vähän yli tuhat kuvaa, mikä on aika vähän.

Sinihomejuusto on vain niin hieno maun tuoja. Grillattu tuore herkkusieni ei maistu miltään, mutta kun laitaa sinihomejuustoa sisään ja grillaa, niin maku on jo aivan toinen. Minullakin oli tällä reissulla mukana sinihomejuustoa.

" imelää Itävaltalaista ruokaa" tuota en ymmärrä? Olemme kyllä Itävallassa vähempi ravintolassa syöneet. Minusta eteläsaksalainen ja itävaltalainen ruoka on aika samanlaista.

Kerronkohan mitä repusta löytyi ja mitä syödessä juteltiin. Tämä taisi mennä nakki jutuksi. Oli niin supersaksalaista ja supisuomalaista. :) Paketti missä oli neljä pitkää saksalaista herkullista nakkia ja neljä saksalaista ruislimppuviipaletta. Pelkkä nakki ruisleivän välissä ja juomana oli jotakin urheilujuomaa. Jälkiruuaksi pienet hedelmäsalaatit. :) Kuvia ei tullut otettua.

Nakit näyttivät niin kuin suomalaiset pikkunakit, olivat vain puolta pitempi. Lihapitoisuus oli yli 80% ja maku erittäin herkullinen. Puhuimme niitä syödessä, että ei suomalainen nakki maistu näin hyvälle. Vai olikohan se pienen urheilusuorituksen syytä. :) :)

En ole koskaan Suomessa tykännyt ruislimpuista mutta täällä se on, niin herkullista. Kerran kaupassa, jossa leipä otetaan itse pussiin. Kassaneiti huomautti, että ota kotona leipä pois pussista ettei se mene pilalle. kun aivan kuuma leipä oli kaupan muovisessa reikäpussissa.

Kyllä täällä karavaanarit tekee niin saksalaista kuin suomalaistakin ruokaa. Juustospätzle, erilaiset knödelit, hapankaali niin kuin potutkin ovat lisäkkeinä ja niitä kaapista löytyy.

Nakkikastiketta en ole kyllä tehnyt vuosiin.

JANHONEN MATTI 28.10.2014 18:47

Hienoa on, kunhan ei tarvitse vuorille kiivetä. Kävimme tuolla joskus takavuosina. Tultiin Venetsiasta Grosbloknerin yli, oli ätienpäivä ja Hocktorin tunnelilla oli vielä silloin lunta suuaukon ylälaitaan, jotain 4 metriä ja lämpötila ylhäällä +4 astetta. Äitienpäivälounaalla kävimme muistaakseni Bruck:ssa josta ajoimme Köningsseen rantaan leirialueelle.

Seuraava päivä jäi erityisesti mieleen kun olimme pienellä laivalla risteilyllä Köningsseellä. Laiva pysäytettiin ilmeisesti aivan tiettyyn kohtaa järveä, mies meni trumpetin kanassa kannelle ja soitti trumpetilla vuorille pienen pätkän ja voi mikä kaiku vastasi järveä reunustavilta korkeilta vuorilta. Sama toistui niin kauan kun sitä kappaletta kesti. Kaiku toi äänen takaisin sanoisinko stereona monista suunnista. Kappaleen nimeä en muista.

Sitä sanoisin elämykseksi.

SILMUNEN HANNU 28.10.2014 20:30

Yritin ladata reilun vuoden takaa videota siitä Matin mainitsemasta musiikkituokiosta Königseen laivalta, mutta täällä lie joku raja, minkä kokoisia tiedostoja voi laittaa. Ei siis huolinut videotani.

Onko joku systeemi miten videon saisi pienennttyä?

Jos olisi laivamatkan päätepisteessä ollut enemmän aikaa kuin 2h, olisi ehtinyt kiivetä korkealle, nyt ehdimme vain vähän. Joku tuli telemark-monoissa kävellen vastaan, kukkakedon keskellä, ja rinkan tunnelitaskuista törröttivät sukset, oli kuulem ahyvät kelit ylhäällä ylhäällä :)

Itse ihastuimme eniten alueen rauhallisempaan länsireunaan, minkä kautta pyöräilimme sisään alueelle, Itävallasta, melko moista reittiä pitkin.

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 28.10.2014 klo 20:31:32 Nii, ja kiitos siis blogista. harmittaa niin vietävästi ettei ole itsellä aikaa tehdä blogia sitä tahtia kuin haluaisi...Miten sä Auli ehdit?

HALINEN HARRI 28.10.2014 20:46

Tarkoitin tuolla imelällä itävaltalaisella jälkiruoaksi sacher-kakkuja ja kermaisia maukkaita leivoksia joita olen salaa käynyt siellä lääkäriltä syömässä. Saksan nakit ovat hyvin tuttuja ja parhaita ovat rautatieasemien nakkareilta ostetut.

ALAKULJU AULI 28.10.2014 20:49

Varo Matti, sivuiltani voi vuorihulluus tarttua. :) ;)

Aina olen vuorista pitänyt mutta en vielä kaksi vuotta sitten tiennyt kuinka vuoriin hullaannun. No, ei tämä varmaan huono hullaantuminen ole vaikka tuntuu, ettei enää muu ole mielessä kuin vuoret. Maisemat tuolta korkeuksista vaan näyttävät niin paljon kauniimmilta. Täällähän Alppimaissa on tapana, että vuorille mennään aivan hissillä. Jotkut menevät hienoissa vaateissa vain aikaa viettämään ja syömään mutta aivan myös pieneten lasten/koirien kanssa mennään rennolle päiväkävelylle. On myös tosi asia, että jos kävellen vuorelle ensin nousee tunteja niin se maisemista ihastelu jää tuolloin korkeuksissa sitten vähemmälle mutta kun hissillä nousee ensin ylös, niin saa sitten vuorilla nauttia täysin rinnoin ja tehdä hyviä kuntoilu lenkkejä mielensä mukaan. Kyllä sieltä niitä nousuja löytyy. Pääsee myös vaikka kiipeilemään. Minua harmittaa, kun en vielä uskaltanut yhtä kiipeilynousua tuolla tehdä, mutta jospa vuoden päästä.

Tässä reilun vuoden takaa kuvia. Siinä on tuosta trumpetin soitosta vähän.

https://picasaweb.google.com/Siirisolei/151882013Berchtesgaden?authkey=Gv1sRgCIKbp4_tie2fMg&feat=directlink#

Tässä netistä filmi siitä. Mukavalta tuo aina kuulostaa.

https://www.youtube.com/watch?v=PVHhmQq-acs

Itsekin nyt filmasin mutta pikkulapsi alkoi peloissaan itkemään, joten se jäi lyhyeksi. Akkukäyttöinen vene pysäytetään järvellä tiettyyn paikaan, mistä soitto kaikuu kalliosta.

Käyttäjän lisäys viestiin 28.10.2014 klo 21:02:15 Kaarina, minä joka välissä vaan vähän hiirtä napsuttelen. Nyt reissussa jo sadepäivänä kävin kuvia osan läpi. :)

Harri, nyt ymmärrän. Ei ollut kermakakkuja mukana. Tämä reissu taisi mennä aivan ilman tuollaisia herkkuja. :) Voi minä jo odotan niin Joulumarkkinoita ja sitä jouluista ruuan tuoksua sekamelskaa, paahdettujen pähkinöiden, kakkujen, makkaroiden, hapankaalin, vohveleiden,.. nuo hajut tekevät Joulun. Jouluhan tällä on jo kauppoihin alkanut tulemaan syyskuun lopussa.

ALAKULJU AULI 30.10.2014 15:10

RUSKALOMA 18-26.10.2014, BERCHTESGADEN: 2-osa, Tunteita laidasta laitaan

Elämysmatka suolakaivoksella, ikävien asioiden kohtaamista sekä haahuilemista ikivanhoilla kaduilla.

http://soleilblogi.blogspot.de/2014/10/ruskaloma-18-26102014-berchtesgaden-2.html

ALAKULJU AULI 03.11.2014 08:40

Näissä kolmessa jaksossa tuli nyt muutama käyntikohde vinkki tänne Berchtesgadenin luonnonpuisto alueelle. Olemme nyt alueella kaksi viikkoa viettäneet ja vielä on monta paikkaa täältä näkemättä.

RUSKALOMA 18-26.10.2014, BERCHTESGADEN: 3-osa, Talvinen satumaa kesken ruskaloman

Kuva- albumissa paljon kuvia tästä upeasta päivästä, kun Watzmann- vuori jyrisi lumivyöryillään. Niin kaunis yhdistelmä: vuoret, ruska ja valkoinen lumi maassa.

http://soleilblogi.blogspot.de/2014/10/ruskaloma-18-26102014-berchtesgaden-3.html

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.