Juuri Sinä, ulkomaanmatkailua harrastava karavaanari!

SILMUNEN HANNU 24.10.2014 14:00

Uskoisin, että olisi merkittävä kuulla juuri Sinun ajatuksesi ja mielipiteesi siitä, että tarvitaanko Järjestön taholta mitään erityistä panostusta ulkomaanmatkailua kohtaan.

Onko nykyinen tilanne riittävä?

Jos kuulut Vop-kerhoon, onko Sinulle merkitystä loppuuko sen toiminta?

Jos et kuulu siihen, tiedätkö mikä se on?

Onko Caravan-lehti ja tämä sivusto tällaisenaan riittävä vai kaipaisitko niihin/tähän/siihen jotain parannuksia/muutoksia?

Jos, niin mitä?

Voisitko mahdollisesti olla itse mukana toiminnassa, keräämässä ja/tai jakamassa tietoa ulkomaanmatkailusta?

Entä matkailutreffit, ovatko ne hyödyllisiä?

Olisiko Sinulla niiden sisältöön ja/toteuttamistapaan ehdotuksia ja toiveita?

Mikä vuodenaika palvelisi treffien ajankohtana parhaiten?

Voisitko ajatella tulevasi joskus järjestämään matkailutreffejä, ihan minkälaiseen rooliin tahansa?

Onko jotain muuta, mitä haluaist sanoa asiasta (ja nyt vain asiallisia kommentteja)?

Tämä nyt on vain tämmöinen pikainen kyhäelmä, mikä ei ole millään tasolla virallinen eikä kukaan minua ole valtuuttanut näitä asioita kyselemään, kai tähän kuitenkin on lupa....Minua nyt vain kiinnostaa tämä tilanne, kun Vop-kerhoa ollaan ajamassa alas, ja meitä muutamia asia puhuttaa, että ollaanko tässä turhaan huolissaan ulkomaanmatkailun puolesta vai ei..

Eli kiinnostaako koko homma, nykyistä parempi tiedonkeruu ja- jakelu ihmisiä vaiko ei?

Olisi mahdottoman mukavaa kun vastaisitte innokkaasti ja sankoin joukoin!! :) :)

t.Kaarina

HIRVONEN JOUNI 24.10.2014 14:37

Minua kiinnostaa osallistuminen sellaiseen toimintaa jossa voin tuottaa muille matkailijoille tietoa sellaisiata paikoista joissa olen itse käynyt ja kenties kokenut mahtavia elämyksiä. Samalla oletan saavani vastavuoroisesti tietoa toisten matkoilta. Esimerkkinä olen Italiassa ja tulee mielenn mitä nähtävää tässä olisi lähellä. Tähän ei vastaa painettu media ja luettelo.

En ole liittynyt VOPpariin kun en ole konenut sitä lehteä nykyisessä mediatilanteessa tarpeelliseksi. Rahasta täm'ä ei ole kiinni.

Olen kiinnostunut osallistumaan asiallisesti toteutettuun tapahtumaan jossa on mahdollisuus keskustella omaan kiinnostukseen liittyvistä aiheista.

Toivoisi todellakin että tämän sivuston rakenne muuttuisi yhteistyössä käyttäjien kanssa käyttömukavampaan suuntaan. Tämä viestirakenne ei todellakaan ole parhaasta päästä.

Tästä asiasta olisi kohtuullisen helppo tehdä Googlen työkaluilla kysely jäsenistölle. Kuka tekee poliittisesti oikeat kysymykset?

SILMUNEN HANNU 24.10.2014 15:33

Hyvä Jouni, avasit homman hienosti!

Jatkakaa kaikki muut, ajatelin , että kantaisin alkuun korttani kekoon sillä, että veisin kaikki täällä esitetyt ajatukset Vop-kerhon kokoukseen ja myöskin toimittaisin niistä koosteen järjestön päättäjille!

t.Kaarina

VALORANTA JUHA 24.10.2014 15:59

Olen Jounin kannalla, sekä sfc:n johto voisi ottaa myös asiaan kantaa, ettei keskustelua käytäisi pelkästään tällä saitilla. Kaarinalle kiitoksia kirjoituksista ja kannanotoista. Kannattaisiko Kaarinan perustaa oma KOP; Kaarinalla on pyörät?

KUJANPÄÄ MARKKU 24.10.2014 16:39

Kannatan Kaarinan vetovastuuta, on alunen sitten mikä hyvänsä.

AMINOFF BERNDT 24.10.2014 16:51

Hei, Olin VOP jäsen, erosin tänä vuona. Päätös oli hetken päähänpisto. Mielestäni VOP -lehti on/oli miellyttävä, mukavasti kirjoitettu ja helposti luettavissa. Olen kiinnostunut ulkmaamatkailusta, vielä kovin vähän ehtinyt sitä harrastaa. Forumia tarvitaan ehdottomasti ja olisin mielelläni konkreettisesti mukana, tarvittaessa. Asiallinen tiedonvälitys, matkakertomukset yms tarvitaan. Valitettavasti esiintyy liikaa epäasiallista kerskuntaa ja riitelyä näillä sivustoilla. Myöskin kaipaisin vaunulioiden (vai ovatko kaikki siirtyneet matkailuautoihin) mielipiteitä ja kertomuksia. Benkku

HIRVONEN JOUNI 24.10.2014 17:05

Tarkennuksena kommenttiini VOP lehdestä: sisältö siinä varmasti on ollut hyvää ja mielenkiintoistakin mutta median muoto on vanhentunut.

HALINEN HARRI 24.10.2014 18:06

Minä taas alan olla kyllästynyt toimihenkilöiden tapaan johtaa liittoa ja eri toimikuntia.
Tuntuu kuin niissä veto/tiedotusvastuussa olevat henkilöt ottavat tehtävänsä kai vain siksi että olisi meriittiä toisten (meidän yksinkertaisten) silmissä. Itse katson vielä tämän yrityksen parantaa esim. ulkomaan matkailuun liittyvää toimintaa ja sitten eroan kohta 40 vuoden jäsenyyden jälkeen. Minulle ei ole liitosta ollut merkittävää etua kun en käytä kotimaan matkailun (yhdistysten) alueiden paikkoja ja hyvän lehden voi ostaa jos jotain mielenkiintoista näkyy otsakkeissa irtonumerona. Ulkomaan laivaliput olen ostanut jo yli 10 vuotta halvemmalla kuin liiton neuvottelemat sopimukset. Jos kotimaassa on yövyttävä vapaita leirialueita on tiheämmässä kuin yhdistysten, vaikka tunnelma ainakin muinoin yhdistysten alueilla oli miellyttävämpi. Viimeksi pari kolme vuotta sitten olin eräällä yhdistyksen alueella ja siellä oli hommat hoidossa, tunnelma ja talkootyöt ym. erinomaisessa kunnossa. (Tilkunpelto).

Käyttäjän lisäys viestiin 24.10.2014 klo 18:13:19 Ehkä tämä jäsenistöä koskeva keskustelu olisi syytä käydä vain jäsenille tarkoitetulla sivulla. Mitäpä nämä liiton ja yhdistysten asiat ja ongelmat ulkopuolisille kuuluu.

SILMUNEN HANNU 24.10.2014 18:11

Harri, voisitko kertoa niitä parannusehdotuksia, ihan konkreettisia toiveita ja tarpeita!

Haluaisin viestittää niitä eteenpäin! On vaikea tietää mikä on pielessä, jos sanoo vain, että tähän astinen tapa toimia on huono eikä tyydytä itseään!

Minä en kuuluu mihinkään toimikuntaan enkä edusta tässä ketäään, kerään tai yritän kerätä tätä aineistoa vain jotta asioita olisi mahdolista hoitaa jatkossa parmemmin.

Entä onko jotain, mitä ajattelet voivasu tehdä itse, sama kysymys muille myös, niille jotka eivät siihen vielä vastanneet :)

t.Kaarina

AHJOS TIMO 24.10.2014 18:34

Harri Halinen kirjoitti: "Ehkä tämä jäsenistöä koskeva keskustelu olisi syytä käydä vain jäsenille tarkoitetulla sivulla. Mitäpä nämä liiton ja yhdistysten asiat ja ongelmat ulkopuolisille kuuluu."

Ulkopuolisilta suljettu "Jäsenkeskustelu" on valitettavasti nykyisellään mahdoton paikka millekään asialliselle keskustelulle.

SILMUNEN HANNU 24.10.2014 18:42

Taas tämä juttu, viestiin kirjoittetu lisäys ei tee viestistä aktiivista, se ei siis muutu lukemattomaksi, eli kukaan ei tiedä, että johonkin viesitin on kirjoitettu lisäys!

Asia mikä pitäisi ehdottomasti muuttaa, tai sitten viestin lisäysten kirjoittmainen pitäisi lopettaa ja kirjoittaa suosiolla vain uusi viesti, silloin tietää käydä lukemassa sen!

Ihan samaa mietin, vienkö ketjun myös jäsenosiolle vai en, siellä kun ei valitettavasti tällaiset asiat pysy asiallisina.

Jäsenkeskustelu ei tarkoita täällä jäsenasioista keskustelua, vaan ihan kaikkea muuta, mutta voinhan koittaa. Siirrän aloitusviestin myös sinne.

t.Kaarina

HÄMÄLÄINEN MARKKU 24.10.2014 18:42

Onko nykyinen tilanne riittävä?

Ei

Jos kuulut Vop-kerhoon, onko Sinulle merkitystä loppuuko sen toiminta?

Nykyisessä muodossaan ei niin merkityksellinen, mutta jos toiminta aktivoituu niin sitten on. Tarvitaan uutta verta remmiin (kuten ennen koskisen sahalle), nykyiset ovat työlääntyneet jäsenistön passiivisuuteen

Jos et kuulu siihen, tiedätkö mikä se on?

Kuulun

Onko Caravan-lehti ja tämä sivusto tällaisenaan riittävä vai kaipaisitko niihin/tähän/siihen jotain parannuksia/muutoksia?

Ei

Jos, niin mitä?

Minimissään jäsenkeskusteluun editointi mahdollisuus Matkustustiedotteet ja -vinkit ulkomailta ja Suomesta tulisi löytyä karavaanarit.fi sivulta, eikä kehon erilliseltä sivulta

Voisitko mahdollisesti olla itse mukana toiminnassa, keräämässä ja/tai jakamassa tietoa ulkomaanmatkailusta?

Kyllä

Entä matkailutreffit, ovatko ne hyödyllisiä?

Kyllä

Olisiko Sinulla niiden sisältöön ja/toteuttamistapaan ehdotuksia ja toiveita?

Esitelmiä, kuten on ollutkin ja lisäksi enemmän keskustelua, aikataulutettuna kohteittain, myös kotimaa mukaan

Mikä vuodenaika palvelisi treffien ajankohtana parhaiten?

Toukokuun alkupuoli

Voisitko ajatella tulevasi joskus järjestämään matkailutreffejä, ihan minkälaiseen rooliin tahansa?

Kyllä

Onko jotain muuta, mitä haluaist sanoa asiasta (ja nyt vain asiallisia kommentteja)?

Kotimaan matkailu kohteineen ei ole mukana missään, senkin voisi ottaa mukan.

Käyttäjän lisäys viestiin 24.10.2014 klo 18:55:44 kehon po. kerhon, muut kirotusvireet saatte pitää hyvänänne, niitä tulee, kun kymmensormijärjestelmällä jossa kaksi tekee työtä ja kahdeksan hakee, kirjoittaa

AHJOS TIMO 24.10.2014 19:58

Oletan, että nykyinen VOP-kerho lopetetaan, koska sen johtoryhmä sitä yksimielisesti esittää. Kerhon purkautuessa sen jäljelle jääneet varat ja muu omaisuus luovutetaan SF-Caravan ry:n käyttöön.

Todennäköisesti perustetaan jokin uusi toimikunta hoitamaan näitä asioita. Siihen ei pitäisi valita henkilöitä pelkästään sen perusteella, kuka on eniten matkustellut. Toimikunnan jäsenten omakohtainen käytännön matkailukokemus on toki tärkeää, mutta tärkeintä on kyky luoda sellainen informaatiostruktuuri, johon eri henkilöt, siis muutkin karavaanarit kuin sen toimikunnan jäsenet, haluavat tallentaa omia vinkkejään ja matkakertomuksiaan ja josta muut ne helposti ja tilannekohtaisesti löytävät. Toimikunnan jäsenet eivät siis saisi olla kaikki samasta muotista, vaan eri henkilöillä pitäisi olla erilaisia, toisiaan tukevia vahvuuksia.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 24.10.2014 20:19

"Oletan, että nykyinen VOP-kerho lopetetaan, koska sen johtoryhmä sitä yksimielisesti esittää. Kerhon purkautuessa sen jäljelle jääneet varat ja muu omaisuus luovutetaan SF-Caravan ry:n käyttöön."

Kerhon purkamisesta on päätettävä kahdessa peräkkäisessä sääntöjen mukaan vähintään kahden viikon ja enintään neljän viikon välein pidettävässä kokouksessa. Kummassakin kokouksessa on kerhon purkamisen puolesta annettava ¾ äänistä, jotta kerhon toiminta lakkaisi.

Eli purkamista on kannatettava, ellei löydy kannattavia ¾ äänistä, kerho jatkaa.

Sääntöjä en kylläkään löytänyt voppari.com sivulta, enkä karavaanarit.fi sivultakaan.

JANHONEN MATTI 24.10.2014 20:27

Minä en ole järin ihastunut näihin matkakertomuksiin. Ja näen, että jos niitä on esillä, niiden pitäisi nimenomaan olla jäsenlehdessä.

Näen asian niin, että nimenomaan keskitetty tietopalvelu on tärkeä ja siitä sitten jokainen ottaa sen tiedon minkä kokee tärkeäksi.

Ja mieluummin vielä vanhaa kiinalaista neuvoa noudattaen; Älä vie miehelle joka päivää kalaa, vaan opeta hänet kalastamaan. Eli tässä tapauksessa itsekin hankkimaan sitä tarvittavaa tietoa.

Maailma kun on tietoa täynnä.

SILMUNEN HANNU 24.10.2014 20:27

Kuka on se tarpeeksi viisas kertomaan miten sitten pitäisi toimia?

Pyrkiä jatkamaan Vop-kerhoa uusin utulin vai perustaa joku muu "toimikunta", toivoa SFCn mukaantuloa/asian hartioilleen ottoa vai mitä?

Ja edelleen toistan, mitä arvelette, miksi nykyinen johtokunta haluaa vain lopettaa eikä kutsunut koolle ihmisiä uudistamaan kerhoa?

t.Kaarina

AHJOS TIMO 24.10.2014 20:29

Mullakaan ei ole sen kerhon sääntöjä, mutta jos vastaava tilanne olisi jossakin yhdistyksessä, yhdistyslain mukaan esim. uusia hallituksen jäseniä saa valita vain, jos se on kokouskutsussa mainittu kokouksessa käsiteltävänä asiana.

SILMUNEN HANNU 24.10.2014 20:34

Minua myös kovasti hämää esityslistan se kohta, missä ykskantaan sanotaan että kerho lakkautetaan, el sanota että kerho lakkautetaan, jos niin päätetään.

t.Kaarina

JANHONEN MATTI 24.10.2014 20:41

Ei siinä mitään ihmeellistä ole.

Täsmällinen ilmaisu siitä mitä mieltä kerhon johto asiasta on.

Se on sitten eri asia mitä kerhon jäsenet päättää, koska he eivät ole sidottuja pohjaesitykseen.

Käyttäjän lisäys viestiin 24.10.2014 klo 20:45:22 Timo Tässä on kysymyksessä kerho. Sääntöjä minullakaan ei ole.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 24.10.2014 20:45

Hiukan henkilökohtaista pohdintaa VOP-kerhon toiminnasta, eli minun vastauksia syihin jotka ovat johtaneet tilanteeseen.

Syyt on kopioitu http://www.voppari.com/index.php?id=6

Seuraavat asiat, jotka vaikuttavat kerhon tulevaisuuteen, ovat muuttuneet vuosien varrella:

Viime vuosien treffituotot ovat olleet tappiollisia. Miksi, onko luennoitsijat olleet liian kallita?

Matkailutoimistot ovat poistuneet Suomesta ja materiaalit ovat siirtyneet internetiin. Miten tämä vaikuttaa VOP kerhon toimintaan? Tässä olisi opastamisen/linkkien paikka.

Sähköiseen tiedonvälitykseen kerholla ei ole resursseja. Resurssit kuuluisikin olla SFC:n toimistolla

Aktiivisia jäseniä ei löydy toimintaan. Peiliin katsomisen paikka jäsenistöllä ja tiedoittamisen puute

Vuosikokouksiin ei ole osallistujia. Peiliin katsomisen paikka jäsenistöllä ja tiedoittamisen puute

Voppari-lehteen on ollut vaikeata löytää kirjoittajia. Tarvitaanko Voppariin matkakertomuksia, niiden paikka on mielestäni Caravan lehdessä. Em. syystä seuraa tarvitaanko painettua Vopparia, asiat tulisi olla Caravan lehdessä ja netisssä karavaanarit.fi sivustolla
AHJOS TIMO 24.10.2014 20:48

Esityslistan kohta "6. VOP-kerhon purkaminen, säännöt kohta 18 ja 19" ei ole kerhon johdon mielipide vaan se on kokouksen siinä kohdassa käsiteltävän asian otsikko.

Sen edellä on kohta "5. Keskustelu VOP-keron toiminnan nykytilasta ja tulevaisuudesta

kuullaan kerhon johtoryhmän raportti perusteluineen käsitellään johtoryhmän esitys kerhon purkamisesta päätetään jatkotoimenpiteistä".

Tuon 5-kohdassa käydyn keskustelun jälkeen kohdassa 6 luultavasti vain äänestetään purkamisesta.

SILMUNEN HANNU 24.10.2014 20:58

Jatkan tuota Markun pohdintaa.

Maksetaanko luennoitsijoille vai toimivatko he vapaaehtoisina esim km-korvausta vastaan?

Vai ovatko rahat menneet tansii-orkesterin palkkaamiseen?

Miten jäsenet voisivat olla aktiivisia, jos he eivät tiedä miten sitä voisivat olla, kuin kirjoittamalla silloin tällöin lehteen?

Jos vuosikokoukseen ei löydy osallistujia, on mielestäni tässä kohtaa järjestäjän katsominen peiliin, viime kokous esim oli arki-iltana, tiistaina, helsingissä klo 18.00. Kuka kykenee sinne saapumaan ellei asu naapurissa tai ole eläkeläinen tai työtön?

Ja toisekseen, kokuoskutsu voisi tulla sähköpostiin sen sijaan että se on esitetty vain jossain Vopparissa joskus. Ja siinä voitaisiin kannustaa ihmisiä tulemaan vaihtamaan ajatuksia ja suunnittelemaan toimintaa ja vaikka ruokailemaan yhdessä, sen sijaan että luetteloidaan pakolliset asiat.

Itse olen kovasi tykännyt erilaisista matkajutuista, mitä Vopparissa on, nehän ovat voineet olla vapaampia ja erilaisia kuin "pää-lehdessä".

Caravan-lehden ulkomaanjuttu-kiintiön sanottiin olevan täynnä ainakin siihen saakka kun itse sinne kirjoitin, eli ne eivät voine tulla määrällisesti kasvamaan, vaikka Voppari lopettaisikin.

t.Kaarina

HIRVONEN JOUNI 24.10.2014 21:04

Tuo kutsu sähköpostilla on nyky nipotuksella ongelmallinen kun meiliä ei saa lähettää jos ei ole pyydetty ja annettu lupaa.

Tämäkin ongelma poistuisi kun kutsut olisi nettisivulla ja liiton tms mobiilisovelluksessa, tai vaan päätettäisiin että kutsut lähetetään sähköpostiin. Asiasta vastuussa olevalla taholla pitää olla tahto tehdä muutoksia.

Käyttäjän lisäys viestiin 24.10.2014 klo 21:15:39 Jatkan vielä Kaarinan juttuun. Onhan se harmillista jos tuottoisalla kirjoittajalla on tila lopussa painetussa julkaisussa. Ymmärrettävää on tietysti että sivuja on rajallinen määrä ja mainoksetkin pitää saada mukaan.

Poistuisiko tämäkin ongelma toisenlaisessa mediassa?

SILMUNEN HANNU 24.10.2014 21:12

Ei luulisi että sen luvan pyytäminen olisi ollut vaikeaa vaika liiton tehdä!

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 24.10.2014 klo 21:13:17 Nutta niinpä, pitää olla halu tehdä muutoksia, muuten niitä ei synny.

PALIN MATTI 25.10.2014 10:26

Miettikääpä tässä samalla mitä eroavaisuuksia on rekisteröidyn yhdistyksen, rekisteröimättömän yhdistyksen ja kerhon juridisessa asemassa.

HELLSTEN KARI 25.10.2014 11:05

Uskoisin, että olisi merkittävä kuulla juuri Sinun ajatuksesi ja mielipiteesi siitä, että tarvitaanko Järjestön taholta mitään erityistä panostusta ulkomaanmatkailua kohtaan.

Onko nykyinen tilanne riittävä?

Parempikin voisi olla

Jos kuulut Vop-kerhoon, onko Sinulle merkitystä loppuuko sen toiminta?

En kuulu

Jos et kuulu siihen, tiedätkö mikä se on?

Tiedän, harkitsin joskus liittymistäkin.

Onko Caravan-lehti ja tämä sivusto tällaisenaan riittävä vai kaipaisitko niihin/tähän/siihen jotain parannuksia/muutoksia?

Lehti on kiva ja suurin syy SFC-jäsenyyteemme. Kaikki matkajutut ovat juuri se mielenkiintoisin osio lehdessä. Lehdestä on mukavampi lukea kuin netistä.

Jos, niin mitä?

Sivuston keskustelupalsta ainakin kaipaisi nykyaikaistamista.

Voisitko mahdollisesti olla itse mukana toiminnassa, keräämässä ja/tai jakamassa tietoa ulkomaanmatkailusta?

Enpä usko. Vähänlaisesti kokemustakin.

Entä matkailutreffit, ovatko ne hyödyllisiä?

Mitkään treffit yleisesti ottaen ei ole meille ollut se jutska. Yksilläkään ei ole tosin käyty.

Mikä vuodenaika palvelisi treffien ajankohtana parhaiten?

Luonnollisestikin kevät, ennen sesonkia.

Onko jotain muuta, mitä haluaist sanoa asiasta (ja nyt vain asiallisia kommentteja)?

Hyvä kun asioita otetaan esiin. Missään tapauksessa lehden ulkomaan matkailuosiota ei saa ainakaan yhtään supistaa.

Eli kiinnostaako koko homma, nykyistä parempi tiedonkeruu ja- jakelu ihmisiä vaiko ei?

Varmaan kiinnostaa, mutta se tekeminen ja osallistuminen onkin sitten jo toinen juttu ;)
JANHONEN MATTI 25.10.2014 11:08

Aivan oikein kaima. VOP on epäitsenäinen kerho.

Säännöt kylläkin kirjoitettu kerhon lopettamisen osalta kun se olisi keskusjärjestö. Nämä on näitä sääntökukkasia joita SF-Caravanin säännöt kaikilla tasoilla on täynnä.

AHONEN KAI 26.10.2014 03:13

Ketjun läpilukeneena ja 15:tta talvea täällä etelän mailla viettävänä omana käsityksenäni VOP-kerhon voisikin kuopata, kuten tullee käymään RUTU-sakillekin, kun harrasteväki vanhenee vanhenemistaan.

Ne nuoremmat, ketkä ylipäätään tällaista kalustoa itselleen hankkivat, osaavat kyllä etsiä mieleisensä matkakohteet ihan ilman kenenkään seikkaperäisiä selostuksia milloin mistäkin kissanristiäispaikasta vuodelta miekka ja kirves.

Ne toiminnat ja uudelleenorganisoinnit on nähty viime aikojen keskusteluissa, juurikaan ei vetovastuu kiinnosta, ja miksi kiinnostaisikaan, yleensä kun joku nykypäivänä on pipo täynnä intoa tehdä sitä tai tätä riittää täällä arvostelupuolella kyllä asian kuin asian torppaajia sen verran että jo valmiitakin juttuja ollaan ajamassa alas.

Kuten itsekin yritin taannoisten vapaaparkkilistojeni kanssa, niiden alasajon esti kuitenkin Kahvikassatoiminnanjohtaja Piilosen muistaakseni 200€:n hintapyyntö siitä että kaikki kirjoitukseni olisi poistettu, ja olisin samalla häipynyt horisonttiin koko kioskista.

Pidin sitä kohtuuttomana, kun eri jäsenten kirjoituksia poistellaan pyytämättäkin ilman perusteluja kaiken aikaa.

Rutusakin puuhastelusta sen verran että pidän nöyryyttävänä tapaa jolla saa euron arvoisen tarran kulkimensa persuksiin. Vuosia sitten tuttuni kävi tämän prosessin läpi, ja ei silloin riittäneet kaikenmaailman kauppa-dieselkuitit, kun oltiin oltu vapaaparkeissa siinä välillä, piti marsittaa 2 todistajaa tämän koplan kuultavaksi ko. henkilön olosta myös se aika etelässä, miltä ajalta ei ollut leirintäkuitteja.

Itse kyselin puhelimitse aikoinaan koplan päällikkönä olleelta "Biilikaiseltä" tjsp. mahdollisuuttani saada rututarraa kun kerroin olleeni jo vuosia etelässä talveni, homma oli ihan jees, kun kerroin että en ollut kuin muutaman yön kämppärillä ja nekin Marokossa muuttui ääni kellossa siihen sävyyn, että jos nyt jätät tämän tarran saamisen väliin, vaikka papparaisten omissa säännöissä kerrottiin vain talvehtimisesta välimeren maissa sen pari kuuta.

Itseäni lähinnä nauratti tämän "Biilimiehen" selittelyt, kun en nyt niin ole/ ollut sen lätkän perään muutenkaan.

HALINEN HARRI 26.10.2014 10:09

Minäkin olen esim. vain viimeisen viiden vuoden aikana ollut ulkomailla varmaan yhteensä yli vuoden mutta ei huvita osallistua ko joukon toimintaan koska jo asiasta kiinnostuneet rajataan toiminnasta pois. Pitäisi varmaan vielä olla sääntö matkailuvälineen pituudesta ja korkeudesta sekä matkailijan tyhmyydestä.

Miksiköhän nämä säännöt, kai sille löytyy jokin syy? Toivottavasti liiton rahoja ei käytetä tuollaiseen säännöillä matkailua rajoittavaan toimintaan. Kaikki vapaa-ajan toiminta (ooppera, urheilu jne.) joka ei rahoita itse itseään on turhaa koska on paljon tarpeellisempiakin kuluja nyky-yhteiskunnassa.

ALAKULJU AULI 27.10.2014 15:58

Näin lyhyesti vain. :) Meillähän on valtavat tiedostot ja tiedot netissä jo valmiina käytettävänä, useilla eri kielillä, sen kun vain käyttää niitä. On älypuhelimiin ja tabletteihin ilmaisia ja maksullisia oppaitta ja karttoja pilvin pimein parin sormen liikkeen päässä. Netti on täynnä kirjoituksia ja kirjoja löytyy myös niin monenlaisia ja moneen makuun.

Mielestäni on aivan turhaa kerätä vaikkapa karttaan leirintäalueita, kun netissä on valmiina kymmeniä ja useita hyviä valmiita sivustoja kaikista Euroopan maista. Löytyy kuvia ja filmejä alueesta. Esimerkiksi itse en ole alkanut keräämään listaa vaikkapa Saksan nähtävyyksistä se oli jo nyt aika tylsän pitkä. Minun jopa on vaikea suositella mitään kellekään. Se minun silmille kaunis paikka voi toisen silmille näyttää aivan toiselta.

Vaikka on tämä nettimaailman valtameri ympärillä, niin mielestäni se hyvä tapa on aina mennä ensimmäisenä iltakävelylle sinne nähtävyyspaikan, kylän ja kaupungin info-pistelle hakemaan ne uusimmat esitteet, vaikka paikka on tuttu ja ipadistä löytyy alueen esitettä. Sieltä myös aina löytyy laajemmin ympäristön esittelyä, joka tuo positiivisia yllätyksiä.

On aivan valtava työ tehdä sivut jotka tarjoaa laajasti erilaisista asioista kiinnostuneille tietoa, ettei se jää vain vaikkapa linnoihin ja kirkkoihin. Ja vielä pitää ne ajan tasalla, kun joka kylällä, kaupungilla, raja-asemalla, nähtävyydellä, maalla.. on omat sivunsa. Onnea paljon sille joka ryhtyy tuohon työhön!

Totta on, että jo näitä keskustelusivuja muokkaamalla asiasta saisi paljon paremman! Maat olisivat eri lokeroissa yms. Ja myös meidän kirjoittajien asenteita muutamalla, ettei ketään erilailla ajattelevaa arvosteltas tai sanota, että ovat lapsellisia kirjoituksia. Tämä on ikävä asia.

Tämä minun 15-vuosi jää itselle viimeiseksi SFC:ssä. Meidän matkamme silti jatkuvat.

Tässä asiassa on itselle tärkein asia, jos yksikin rohkaistuu lähtemään matkalle toisen tai jopa minun positiivisesta matkailu sanomisesta ja kirjoituksesta, se on silloin upeaa asia ja riemuvoitto. :) :)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.