Mikä oli Liiton ulkomaanmatkailutoimikunta?

SILMUNEN HANNU 22.10.2014 20:13

Varmaan täällä joku muistaa niin kaukaisen ajan kuin ajan ennen vuotta 1993, jolloin kuulema lakkauttetiin Liittomme ulkomaanmatkailutoimikunta, ja se korvattiin matkailuasiamiehellä, ja samalla Vop-kerhon rooli vahvistui.

Mitä siis oli ja miten toimi tuo matkailutoimikunta?

Miksi se lakkautettiin?

Miten toimii matkailuasiamies "SF-Caravan ry:n jäsenille matkailuneuvontaa antaa matkailuasiamies Harri Vesanto, "?

Onko hän tehtäävän palkattu henkilö vai vapaaehtoinen, ja milloin hänen puoleensa voi kääntyä?

Miten yksi henkilö voi korvata kokonaisen toimikunnan, ja miksei näillä sivuilla kerrota mitään hänen toiminnastaan?

No, eipä täällä kaikkea muutakaan kerrota, esim kohdassa FICC-rallyt ei kerrota sanallakaan mitä ne ovat, kerrotaan vain milloin moisia on Suomessa pidetty ja missä pidetään seuraava.

Sitä hölmömpi kuvittelisi, että näillä sivuilla haluttaiisin jakaa tietoa, eikä pimittää sitä....

Kyselen näitä nyt syystä jotta saisin muodostettua itselleni kokonaiskuvaa Liiton ulkomaanmatkailu-asioiden hoidosta ennen ja nyt.

Historian päälle on joskus helpompi rakentaa tulevaisuutta, millä tarkoitan Vop-kerhon kohtaloa.

t.Kaarina

HÄMÄLÄINEN MARKKU 22.10.2014 20:57

En muista miten tuo homma meni, siihen aikaan kun mentiin tukka putkella ympäri Eurooppaa. Vesannon Harri vaimonsa Kikan kanssa kuitenkin veti myös VOP-kerhoa. Matkailutrffeillä ei kylläkään silloin humpattu. Voihan se olla ns. vanhojen hyvien aikojen muistelua, mutta kun ei ollut nettiä, niin tietoa sai vain face to face. Em. syystä myös treffit toimi

ARO PERTTI 22.10.2014 22:42

Ulkomaanmatkailutoimikunta aikanaan järjesti mm uudevuoden vastaanottajais matkoja Saksaan AZUR-camping Luneburg Heidelle ,Paikkakunnan nimi oli muistaakseni Evendorf tai Egendorf.Lähilampi-Caravanilta voisi löytyä joku joka tietäisi enemmän Matkailutoimikunnasta.Minulla on sellainen tunne että jokinlainen "Voppari" kohtalo sillekin tuli.

.Vesantoon saat yhteyttä joko maililla tai puhelimetsi Hän on tietääkseni vapaehtoinen jolla on varsin mittava kokemus ulkomaan matkailusta.Samalla voiit kysyä infon puutetta näillä sivuilla.

FICC-rallysta saat tietoa lukemalla esimerkiksi ensivuoden järjestäjän tiedoitetta tuolta Matkailu Ulkomaille osiosta Rally on Kroatiassa . FICC .een voisi ehkä kuvata megatreffiksi vaikka Cheltenhamin v-1979 6000 yksiköstä ollaan tänäpäivänä kaukana . Ei muutakuin menoksi vaan siitä se selviää myös.

En usko että kukaan mitään tietoa pimittää! Kesällä olisi ollut mainio tilaisuus käydä Porin FICC - ralLyssa jota sitäpaitsi varsin sekkaperäisesti selostettiin tälläkin foorumilla .Ihan etusivulla oli vuoden verran esittely ennen Porin FICC:tä

Ainakin ennen oli aina Turun messuilla esitelmä tulevasta FICC-rallysta ja VOP.kin esitteli itseään. Nyt ei ole muutamaan vuoteen ehtinyt noihin Messuihin kun en ole ollut lähistöllä, eiköhän sekin kuitenkin tulvasta Messuohjelmasta selviä . :-)

SILMUNEN HANNU 22.10.2014 22:50

Hei, nyt kun mainitsit tuon Azur-campingin, muistan itsekin siitä paljon jossain aikoinaan mainostetun!

En ilmeisesti osannut julkituoda asiaani tarpeeksi selkeästi, mutta itse olen jo onkinut tietooni mitä FICC-rally tarkoittaa. Nyt ajan takaa sitä, että nämä sivut, joiden pitäisi olla järjestömme virallinen tiedonanto-kanava, eivät sitä kerro. Ja se on minusta äärest merkillistä.

Voin kyllä soittaa Harri Vesannolle, jos haluan, mutta siinäkin haluaisin herätellä asiaa; miksei sivuilla kerrota mistä on kysymys. Ja jos joku tietää, olisi kiva kuulla.

Yritän myös ja nimenomaan koota tätä ulkomaanmatkailupeliä, kuka vastaa mistäkin ja miksi. ja onko se hyvä, oikein ja kohtuullista vai ei.

t.Kaarina

KAASINEN PERTTU 22.10.2014 22:56

Osmo Lehtoalho järjesti aikanaan näitä Saksan vuodenvaihteen matkoja Finnjetillä jotka oli tosi suosittuja silloin.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 22.10.2014 23:03

Olen Kaarinan kanssa vahvasti samaa mieltä. Kyllä tietoa löytää, kun hakee, mutta mitä varten sitten on karavaanarit.fi jos ei tiedon jakamiseen jäsenistölle. Miksi tuota voppari.com sivustoa ei ole liitetty tänne?

Muita matkailijoita helpottaakseni olen koonnut muutamia paikkoja tuonne minun sivulle, mutta niidenkin oikea paikka olis jossain muualla, johon voisi muutkin lisätä tietoa. http://www.saunalahti.fi/hamal0

Olen kyllä ajatellut koko sivun poistamista.

SILMUNEN HANNU 22.10.2014 23:17

Juu, ja minä jokunen vuosi sitten otin yhteyttä Vop-kerhoon, ja kysyin voisinko alkaa koota maakohtaisia matkailuvinkkejä vaikka heidän sivujensa alla, kun tämä järjestön formaatti ei siihen suonut mahdollisuutta (taisin ajatella kaappaavani tuon Markun siihen mukaan, itse aloitin touhua tällä sivustolla, mutta tännehän ne pohjalla hävisivät)... mutta minulle sanottiin että keskustelevat kokouksessaan asiasta..eikä kukaan koskaan enää ottanut minuun asian puitteissa yhteyttä.....että silloin oli ainakin yksi innokas tulemaan mukaan toimintaan....

t.Kaarina

Käyttäjän lisäys viestiin 22.10.2014 klo 23:17:52 Etkä kyllä Markku poista sitä sivua!

ARO PERTTI 22.10.2014 23:28

Ahosen Kai tuolla Vop-osiossa kertoi tavallaan minunkin kantani ulkomaan matkailusta . Minä olen aina ollut oman tieni kulkija ja hankkinut tietoni aina itse jostakin . Ennen tätä it-aikaa oli turvauduttava erilaisiin lehtitietoihin , Nyt ein periaattessa tarvitse näitäkään sivuja tai Vopparia, netistä löytyy kaikki tieto . Näiden Tabloidien ja Androidien myötä tiedon hankinta senkuin helpottuu.

Tämä Etuteltta on myös kai sellainen "kuoleva" ilmiö joka johtuu pääasiassa siitä että sivuja ei yhtään modernisoida..En usko että monikaan ijältään nuori karavaanari näitä sivuja lukee. :-) .

Pientä vääntöä tosin voi täällä harrastaa vaikka minä harrastan sitäkin vain niitten kanssa joitka eivät kirjoittele täällä kännipäissään.. Niitäkin täällä on ja minä ainakin olen jo aikoja sitten lopettanut heidän juttujensa lukemisenkin .

Taitaa olla olla jokseenkin mahdoton työsarka yrittää pitää hengissä näitä erilaisia kerhoja joista VOP on yksi mutta tietenkin on hyvä jos jollain on haluja yrittää. :-) Lykkyä tykö vain !! :-)

HALINEN HARRI 23.10.2014 12:17

Niinhän siinä kävi. Kirjoitin kirjoituksen jossa ehdotin eri toimintatapoja tuon ulkomaanmatkailijoita kiinnostavista ja hiertävistä aiheista ketään nimeltä mainitsematta. Luokittelin vain "tekijäihmiset" palkallisiin ja palkattomiin ja heiltä odotettaviin suorituksiin. Ei säilynyt ko kirjoitus, nähtävästi samaa kuin ennenkin eli ettei haluta nykytilannetta parantaa.

SILMUNEN HANNU 23.10.2014 12:21

Siis mitä Harri tarkoitat??

Kirjoititko tänne jotain ja se poistettiin??

Missä välissä?

t.Kaarina

HALINEN HARRI 23.10.2014 12:34

Kyllä kolmantena kirjoittajana aiheeseesi.

HELLSTEN KARI 25.10.2014 10:40

Markku Hämäläinen. Olen useasti (tai ainakin pari kertaa) kiitellyt tälläkin palstalla sivustoasi linkkeineen ja olen myös käyttänyt sitä hyväkseni hyvällä menestyksellä. Mikäli mahdollista, niin älä hävitä tätä suurta määrää hyödyllistä tietoa ja kiitos jälleen kerran :)

JANHONEN MATTI 25.10.2014 13:25

Älä välitä Harri

Se joka joutuu turvaitumaan sensuuriin kehittämisehdotusten edessä on ja kokee olevansa heikoilla.

Viisas johtaja taas on se, joka seuraa aikaansa ja oman järjestön toimintaympäristön muutoksia ja osaa esittää toiminnan kehittämisehdotuksia juuri silloin kun kentän ns. "varhaiset herääjät" niitä vasta alkaa kaivata.

Hyvän kehittämisehdotuksen tuntomerkkeihin kuuluu myös, että se täytyy "myydä" kenttäväelle. Kenttä kun aina on vanhoillinen ja erityisesti karavaanarien kenttäväki. Heille nykymeno edustaa turvallisuutta ja uudet asiat ja esitykset edustaa turvattomuutta, vaikka elävässä elämässä asia on juuri päinvastoin.

Huonojohtaja on taas se joka istuu kahen reisin rahakasan päällä kamreeriajattelua harrastaen ja vastusta ensin uudistuksia henkeen ja vereen ja kun viimein kentän paineesta johtuen on pakko niin silloinkin tekee niitä vastentahtoisesti.

Järjestöjohtamisen yksi perustotuuksia on; Toimimalla ei raha lopu mutta toimimattomalta raha loppuu aivan varmasti.

HALINEN HARRI 25.10.2014 17:06

Hämmästyttävintä minusta oli tuo poisto siksi etten hyökännyt ketään henkilöä vastaan vaan kirjoitin ehdotuksia toimikuntien, kerhojen ja osin myös liiton toiminnan muutostarpeista jotka näen tarpeellisiksi. Toivottavasti joku poistaja otti edes ajatuksensa tasolle yhden monista ehdotuksista joita joku muukin on täällä toistellut jo usean vuoden ajan. En siis ollut kaikista ehdotuksista ensimmäinen esilletuoja, kokosin vain ajatuksia yhteen.

AHJOS TIMO 25.10.2014 18:27

Harri Halinen vastasi Kaarinalle: "Kyllä kolmantena kirjoittajana aiheeseesi. "

Mihin niistä? En ole aiemmin kuullut, että täältä poistettaisiin tai edes pystyttäisiin poistamaan jostakin ketjusta yksittäinen viesti. Tietääkseni yleensä on poistettu samalla koko ketju.

HALINEN HARRI 25.10.2014 21:37

Koetan joskus pysyä otsikossa eli juuri tähän rimpsuun vastasin kolmantena, Kirjoitus oli niin pirun pitkä että en ryhdy sitä uusimaan enkä kaivamaan asioita uudestaan. Olen lisäksi vastaanotossa n 1 megan nopeuden päässä linjalla joten lähettäminenkin kestäääää...........

Käyttäjän lisäys viestiin 25.10.2014 klo 21:39:31 P.S. Niin yleensä poistaja jättää kyllä jäljen: Kirjoitus poistettu tms.

AHJOS TIMO 25.10.2014 22:02

Harri Haliselle: Tämä on niin asiallinen ketju, että epäilen tekstisi kadonneen jostakin teknisestä syystä. Näitkö sen kuitenkin täällä julkaistuna ennen sen katoamista? Sanoit sen olleen kovin pitkä. Onkohan näillä viesteillä mahdollisesti jokin enimmäispituus, mitä pidempiä viestejä systeemi ei pysty käsittelemään. Nämä ovat vain retorisia kysymyksiä, joihin en odota vastauksia. Tulee vain mieleeni, kun kerran pitkään epäilin Googlen sensuroineen erään blogiviestini sen otsikon vuoksi, kunnes keksin sen katoamiselle toisenkin mahdollisen eli teknisen syyn.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.