Sivujen ylläpidolle pyyntö!

SILMUNEN HANNU 21.10.2014 18:45

Taas kerran, kun tänne moni naputtelee pitkiä rimpsuja vinkkejä ja vihjeitä eri maista, niin eikö niitä voisi mitenkään saada "lukittua" vaikka maakohtaisesti joidenkin pysyvien ala-otsikoiden alle!!??

Kun on niin turhauttavaa, että valtava määrä tietoa valuu jonnekin näiden ketjujen uumeniin, haututuu sinne, vaikka sitä tietoa moni kaipaisi myöhemmin ja olisi vinkeistä iloinen.

Hakutoiminto ei oikein toimi, muuten kuin hyvin selkeissä asioissa. Ei aina jaksa ajatella, että pitäisi laittaa tekstin joukkoon hakua helpottavia hakusanoja. Ja hakiessa törmää kilometrien mittaiisin ketjuihin, missä ehkä kahdeskymmenesviides kommentti sivuaa asiaa mitä etsii.

Ystävällisin ja rakentavin terveisin,

t.Kaarina

KIILTOMÄKI MARTTI 21.10.2014 18:51

ASIAA! kannatan Kaarinan aloitetta! ei varmaan ole ylipääsemätön kehitysides! Martti

AHONEN KAI 21.10.2014 19:09

Hyvä idea, jolle ei ole tekijää.

Jaahas, kirjanpidon mukaan tällä viikolla onkin Petriinan vuoro ostaa Juhla Mokkaa, Timo toikin viime viikolla 2 pakettia, kun oli tarjouksessa ;)

Käyttäjän lisäys viestiin 21.10.2014 klo 19:21:01 Toisaalta jos vaikka joku sellaisen maakohtaisen systeemin saisikin aikaan, olisi se samaa puuroa kuin tämä nykyinenkin muutamassa viikossa.

Eikös näiden Herrojen Haapanen, Hämäläinen ja monen muunkin sivuille voisi lähetellä niitä vinkkejään, kun heillä on jo maittain tietoa jaoteltuna, eikä niitä pääse muut säätämään.

Konttorin väeltä ei riitä mielenkiintoa moiseen, kun palkka juoksee muutenkin, se on nähty vuosien saatossa, kun jäsenistö on ollut milloin mitäkin uudistusta esittämässä.

HELLSTEN KARI 25.10.2014 10:33

Samaa mieltä (rohkenen otaksua, että on meitä varmaan vielä ainakin muutama muukin) Kaarinan kanssa tästä, että tätä keskustelupalstaa pitäisi saattaa nykyaikaisemmalle pohjalle. Mallia kyllä löytyy netistä vaikka kuinka paljon.

En valitettavasti ole muualla nähnyt vastaavaalla tekniikalla toteutettua keskustelupalstaa kuin tämä SFC:n. Esim. olisi hyvä olla mahdollisuus osastokohtaisiin alaotsakkeisiin ja keskusteluketjuihin sekä viestien editoimiseen jne.

Olen usein nähnyt jonkun kyselevän jotain monta kertaa palstalla käsiteltyä asiaa, koska aiemmat viestiketjut hukkuvat tuohon yhteen ja samaan pötköön. Onneksi useimmiten kyselijälle sentään vastataan ja joskus kehotetaan käyttämään tuota hankalahkoa hakua.

HALME MARTTI 27.10.2014 15:29

Kannatan Kaarinan ehdotusta ehdottomasti!

Tämä uusi ulkomaanmatkailupalsta korvaisi moninkertaisesti Vopparilehden. Palsta olisi hyvä olla maittain, kuten tässä jo todettiinkin. Ehdottaisin lisäksi, että isot matkailumaat, kuten Espanja, Ranska, Saksa ym. muutkin tarpeen vaatiessa jaettaisiin vielä osiin. Esimerkiksi jotenkin tähän tapaan:

ESPANJA

Eteläinen Espanja Itäinen Espanja Läntinen Espanja Keskinen ja pohjoinen Espanja (odotetaan vielä Katalonian itsenäistymistä) Kanarian Saaret Baleaarit Espanja yleisesti (muuttuneet liikennesäännöt, varoitukset "kaasutuksista", voisiko tässä olla kertomus läpiajosta ja viittaukset kunkin alueen alla olevasta seikkaperäisemmästä sepustuksesta?)

Kaikkia alaotsikoita ei heti alussa tarvita. Niitä voisi tuottaa sitä mukaa kun juttuja tulee.

Voisiko saada sellaisen systeemin, että omaa kertomustaan pääsisi täydentämään ja korjaamaan?

Sitten valittaisiin yksi tai useampi sheriffi, joka poistaisi mahdolliset epäasiallisuudet, tölväisyt ja asian vierestä höpöttämiset. Näin menetellen liiton henkilökunnan ei tarvitsisi uhrata juurikaan työaikaansa tähän projektiin.

Kun joku jäsen haluaisi kirjoittaa jostakin matkastaan tai kokemuksestaan jossakin maassa hän ottaisi yhteyttä liittoon, josta avattaisiin uusi maa, johon voisi kirjoittaa. Kaikkia maailman maita ei siis heti tarvitsisi olla näkyvissä.

Jotkut kertomukset ulottuvat läpi Euroopan. Hienosäätönä pitäisi ratkaista miten ne kirjataan. Jätetään jotakin viisaampienkin ratkaistavaksi.

Tässä näin aluksi jotakin. Ampukaa vapaasti!

VÄLIAHDE JUSSI 27.10.2014 16:17

Niin tai Mellla ja melkein Mella. Koska se vedettään aina tahtomaattaakin mukaan joillain tavalla jopa, peräti autokaupoihinkin.

Urheilu tai melkein urheilu Maukan ainainen syvähuoli meidän kunnostamme, saisi hän näin kevennyksen mielelleen.Fysiika kun on kunnossa silloin on psyykekin.

Lohenpyrstöstä Itään. Tähän osioon tulisi kaikki SFCalueiden kehittämis ehdoitukset.

SILMUNEN HANNU 27.10.2014 16:24

Itse vierastan tässä kohtaa ajatusta siitä, että Liitolta pitäisi pyytää uusien osioiden avauksia jne...tällä hetkellä tuntuu siltä, että se olisi liian kankea systeemi.

Ennemmin homma pitäiis luovuttaa innokkaan asinatuntevan porukan, Vop-kerhon tai vastaavan hoitoon.

Muuten ajattelen paljolti samoin kuin Martti tästä.

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 27.10.2014 17:03

Ja ylipäätään sivujen toimivuuden kannalta tärkeä muutos olisi se, että kun vastaa viestiin eli keskusteluketjuun, pitäisi voida nähdä muutkin kuin vain se yksi ainoa edeltävä viesti.

Ja omsata tekstistään pitäisi voida pystyä korjaamaan jälkeenpäin kirjoitusvirheet.

Ja kun kirjoittaa lisäyksen jälkeenpäin viestiinsä, olisi hienoa, kun viesti muuttuisi uudelleen "lukemattomaksi". Tällä nykysysteemillä saattaa toisinaan paljonkin asiaa hävitä tyystin, jäädä siis huomaamatta, kun ihmiset käyvät tekemässä lisäyksiä omiin viesteihinsä, sellaisiinkin, mitkä ovat keskellä keskusteluketjua.

Kun ja jos on itse seurannut keskustelua sitä mukaa kun sitä käydään, ei tule mieleen joka kerta aloittaa lukemista alusta, siltä varalta, että jonkun viestin onkin kirjoitettu lisäys.

t.Kaarina

AHOLA JARI 27.10.2014 17:15

Kaarinan esille ottamaan tekniseen asiaan pakko kommentoida;

Vastaavaa asiaa kummastelin tämän palstan "uudistuksessa" vuonna 2006..

Sen aikainen "palstajyrä" (ilm. vaikuttajana asiassa) kehotti kirjoittamaan asian MS Wordissä ja copy/paste'amaan sitten kovan itsekritiikin suodattamana, oikolukuineen päivineen, vasta liittämään kirjallisen tuotoksen tänne..

Näillä on menty tähänkin asti - kukas sitä sen aikaisia virheitään myöntäisi :)))

Mun puolesta mennää näin. Kun tämä oli jo syntyessään jo susi..

JANHONEN MATTI 27.10.2014 17:30

Liian huolitellut, muulla alustalla ensin kirjoitetut ja sitten oikoluetut ja jopa jälkikorjatut tekstit ei oikein istu mielestäni tähän kuvioon. Antaa jopa tilaa pelureille.

Kyllä se jutun sisältö täytyy pystyä luomaan kertavedolla oli se juttu pitkä tai lyhyt. Kirotusvireet ei ole oleellisia jutussa vaan sisältö.

LIIMATAINEN HANNU 27.10.2014 17:42

Ninnoh, tämän kun pitäisi olla sellaista 'rillillä istumista ja höpöttämistä' eli puhutaan mitä sattuu ja jutut rönsyilevät miten sattuvat. Harva siellä rilliläkään haluaa palata puoli tuntia sitten sanomaansa juttuun ja ilmoittaa halunsa korjailla sitä jotenkin. Näin kun jatkamme pysyvät jutut tuoreina ja aitoina, kirotusvihreineen ja asiattomuuksineenkin!

Itseäni ei haittaa muu kuin tuo näppiksen kunto, jättää liian paljon kirjaimia pois vaikka kuvittelen ne näpytelleeni.

Jos omat ajatukset kirjoittaessa pysyvät koossa ja johdonmukaisina niin kyllä se tarina kirjoitettunakin tulee ymmärretyksi. Luulisin, uskoisin!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.