Fuengirolan leirintäalueet

HOLMSTRÖM JAANA 25.09.2014 04:11

Olen kuullut että Fuengirolan lähellä olisi kaksi leirintäaluetta. Onkohan kellään kokemuksia niistä? Onko niissä uima-allasta, mieluiten katettu sellainen. Etsimme aluetta jossa olisi kohtuulliset bussiyhteydet kaupunkiin, aiomme osallistua mm. Sofia opiston toimintaan. Suomelan tiedämme ja kirkon harrastusmahdollisuudet, mitä muita paikkoja harrastaa olisi? Oletan että niitä on varmaan paljon kun vain saisimme niistä tietoa. Kapakoissa emme viihdy, illat haluamme levähtää leirintäalueilla

HELLE RAUNO 25.09.2014 08:12

Tuon katetun altaan toiveen täyttää Camping Cabopino. Alue on rinteessä jossa kasvaa "mäntyjä". Olemme poikenneet pariin otteeseen. Kauppaan on jonkiverran matkaa. Katso esim. www.rutusakki.fi

HALINEN HARRI 25.09.2014 10:46

Tyypillinen espanjalainen osoite tuossa rutusakki-lehden ilmoituksessa. Google maps läväyttää koko seutukunnan kartan ilman määritystä ja asteilla menee Filippiineille?

JANSSON JUHANI 25.09.2014 11:37

Parhaiten tietoa Fugen suomitarjonnasta saattaa saada suomalaisten kulttuuriosastolta eli ilmaisista suomilehdistä. Ovat luettavissa netissäkin. Tässä pari , fuengirola.fi ja suomalainen espanjassa eli se-lehti. Viimeksimainittu on Ole-kustantamon ilmaislehti. Jos ei ole viimeiset rahat pelissä niin kuukausittain ilmestyvä maksullinen Ole-lehti antaa parhaiten tietoa Espanjan kuvioista. Fugessahan on vain yksi ja ainoa leirintäalue. Noin 3 km. varsinaisesta "keskustasta". Esim Sofiaopistolle , joka on aivan kaupungin toisella laidalla tulee matkaa n. + - 10 km. Julkinen liikenne on enemmänkin vitsi kuin varteenotettava vaihtoehto. Mun mielestä. Vähän yleistäen , täällä on kaikilla oma auto ja sillä mennään sitten joka paikkaan jos sinne on yli 100 metriä matkaa. Vielä tästä leirintäalueesta, se on juurikin toisella puolella kaupunkia kuin suomalaisten suosima Los Bolichesin kaupunginosa, missä Sofiakin sijaitsee. Siellä on myös suurin osa suomibaareista ja ravintoloista , kuten myös suomikaupat. Kuten myös seurakuntakoti.

HALINEN HARRI 25.09.2014 12:18

Siksi minäkin lähdin etsimään noita alueita kun en muistanut missä esitelty alue on. Jos haluaa käyttää Fuengirolan palveluja (kun ne kaikki ovat varsin pienellä alueella) niin ainakin kävellen tai junalla/bussilla Marbella ja Malaga sekä Torremolinos ja jopa Benalmadenan keskusta ovat liian kaukana.

Käyttäjän lisäys viestiin 25.9.2014 klo 12:23:28 Tuonne Sofia opistolle leirialueelta on kävellen/autolla matkaa keskustan läpi n. 5,5, km, motaria pitkin kai alle 7 km.

JANSSON JUHANI 25.09.2014 12:52

Yllämainitut matkat lienevät lähellä totuutta. Käytännössä , kun mä liikun motolla jos sää sallii, kysymys on muutamista minuuteista. Autolla juttu jo muuttuu. Riippuen liikenteestä mä varaisin 20-30 minuuttia ja silloin on jo yleensä löytynyt parkkipaikkakin puolen kilometrin säteellä kohteesta. Pysäköinti on ongelma Bolichesissa ja kyllä koko Fugessakin. Pitää olla intohimoinen kävelijä jos joka päivä tai edes useammin viikossa veivaa leirintäalueelta Bolichesiin edestakaisin kävellen Täällä muuten sataakin usein talvella. Paikallisbusalla matkaan voi mennä arvaamaton aika. Välillä ne tulee , välillä ei ja ne kiertelee puoli kylää ja pysäkkejä on sadan metrin välein. Olen kuullut. Itse en ole käyttänyt dösää ainakaan viiteen vuoteen.

HALINEN HARRI 25.09.2014 13:49

Bolichessa kun asun siellä ollessani niin kyllä sieltä henkilöautolla paikan löytää 100-200 säteellä muttei ihan haluamansa paikan edestä (edes talviaikaan).
Matka-autolla on jo vaikeampaa varmaan kävelymatka tuplaantuu ainakin 7 m pituisilla autoilla. Kesällä en käy siellä kun liian kuumaa, typerän kallista ja liikaa väkeä.

KEMPPAINEN OLAVI 25.09.2014 18:23

Fuengirolasta olemme löytäneet täälläkin mainitun leirialueen. Mijaksen tien varressa oli opaste, mutta emme löytäneet sieltä mitään leirialuetta. Kauempana Marbellan tien varressa lienee useita. Kulkuyhteyksiä haukutaan; kulkeehan leirialueen ohi Marbellan linkkuautot ja moni Miramarin linjan auto käy kääntymässä leirialueelta eteenpäin. Ja mikä mahtava pyörätie rantakatu onkaan. Kuinka voidaan puhua parkkiongelmista; Los Bolichesissa rantakadulla kun olemme tykästyneet asumaan, aina näyttää olevan tyhjiä paikkoja autoille. Pariin vuoteen emme ole edes miettineet käyttää omaa autoa matkalle Aurinkorannikolle, sen verran siellä on vuokralaisten markkinat. Mielestämme on mukava herätä katsomaan auringon nousua parvekkeelta aamukahvin kanssa, tai napata alaker ran englantilaispaikassa parin euron kahvi ja brandya ja kipaista sitten näihin suomalaisten harrastuspaikkoihin tai nauttia kuka mitenkin päivästa. Mutta kunnon karavaanarin päätähän lienee vaikea kääntää; 6000 kilometriä ja viikko vähintään matkalla on monen mielestä omassa kulkimessa asumisen arvoinen, vai kuinka?

PATOJA PEKKA 25.09.2014 19:06

Tukholma-Tanska - Etelä-Saksa - Ranska - Espanja - Fuengirola motareita pitkin (Ranska 75€) riittää 4000 km. Loput 2000km voi säästää vaikka sen Fugen parkkipaikan etsiskelyyn :-)

KEMPPAINEN OLAVI 27.09.2014 23:49

Taisinpa laskea kilometrini Aurikorannikolle Trawemyndestä edestakaisin. Ruosin halki ajon lopetimme jo vuosikymmeniä sitten.

HOLMSTRÖM JAANA 28.09.2014 19:31

Minkä nimisiä Fuengirolan ja lähistön leirintäalueet ovat? Olisi mukavaa tutkia niitä etukäteen kartasta. Onko Bemalmadenassa tai Torremolinoksessa leirintäalueita? Tuo Cabobino kiinnosti katetun uima-altaan vuoksi, kuinka pitkä matka sieltä on Fuengirolaan? Entä Marbellasta? Olen ymmärtänyt että rantatiellä kulkee busseja leirintäalueiden ohi, kuinka tiheään ne kulkevat?

KEMPPAINEN OLAVI 28.09.2014 20:56

Kirjoitapa Googleen camping torremolinos, benalmadena, fuengirola jne. Sieltä löytyy. Busseista löytynee haulla gomarbella, portillo-, avanza- bus. Tällä hetkellä paikalla jo olevat voinevat tarkentaa.

ALAKULJU AULI 28.09.2014 20:58

Tässä sinulle muutama linkki, josta löytyy Espanjan ja muun Euroopan alueita.

http://www.camping-in-europe.info/map/spain

http://www.campingcardinternational.com/campsite-search/

http://fi.eurocampings.net/espanja/

http://alanrogers.com/camping/spain

http://www.campingcard.co.uk/gb/en/europe/spain/

http://www.topcampings.com/en/Spain/all/Top_Camping-Spain-10289.html

http://www.topcampings.com/en/Spain/all/Top_Camping-Spain-10289.html

Matkaparkkeja, http://www.promobil.de/stellplatz-145.html

PULKKINEN MARTTI 28.09.2014 21:41

Vietimme viikon Fuengirolan campingalueella matkailuautolla syyskuussa 2014, alue sijaitsee ranta-alueella Fuengirolan länsirannalla. Sieltä ajoimme polkupyörillä läpi koko ranta-alueen , helppo ajella rantaa pitkin kohti suomi paikkoja jotka ovat n. 5 km päässä kämppäriltä. Keskustaan pääsee Marbellan busseilla jos ei halua mennä busseilla niin takseilla onnistuu. Kämppärillä asustaa suomalaisia 50 yksikköä kuntosali löytyy, ruokaravintola, hyvä minimarket jne..siistit vessat ja suihkut. Me saatiin hyvää palvelua suomi porukoilta joita ei tunnettu etukäteen, kiitokset heille kaikille... alueesta juttu tuoreimmassa Karavaani lehdessä http://www.campingfuengirola.net/

HALINEN HARRI 29.09.2014 12:38

Rohkeasti sanottu kun sanoit "ranta-alueella". Eihän siinä ole kuin moottoritie alueen ja rannan välillä ja portilta kävelymatkaa 200-300 metriä rannalle. Autolla huomattavasti enemmän. Meillä ranta-alue on hiukan toisenlainen kuinb spanskeilla jotka juurikin ilmoittavat asioita "pyöreästi".

JANSSON JUHANI 29.09.2014 12:53

Fugen raja on suunnilleen siinä cämppärin kohdalla ja siitä kun pääsee rannalle ja lähtee talsimaan itään päin riittää rantaa Fugen rajojen sisällä yhtämittaisesti n. 7 km. Jos lähtee läntee päin tullaan Mijasiin ja rantoja riittää pienin katkoksin Calahondaan asti. Sitten tuleekin jo vastaa Marbella. Uima -ja rantakausihan on täällä meillä paikallisilla jo ohi. Me palataan asiaan joskus touko-kesäkuun kieppeillä. Kalamiehiä ja lenkkeilijöitä tietysti rannoilla näkee. Ja (hulluja) turisteja.

HÄMÄLÄINEN VEIJO 03.10.2014 19:32

Fugen yläpuolella Mijasin laidalla on "Suomalaisten" leirintä alue. Village Suomi nimeltään nykyään. Camping SierraMar vielä navigaattoreissa. Uima allas ja suomalaisten rakentama sauna altaan reunalla..tietenkin. Paljon ohjelmaa, osallistuminen tietenkin vapaaehtoista.n. 5 km Fuengirolaan matkaa, eli kävelymatkan päässä.Koirat sallittuja. Siihen toiseen ei voi viedä koiria.

JANSSON JUHANI 03.10.2014 21:19

Juuri kyseisen entisen sierramarin kulmilla on Mijasin kunta sulkenut puuttuvien lupien ja dokumenttien takia leirintäalueen. En tiedä onko siellä toinenkin camping? Jos ei, voi suomivillage olla auki , tai sitten ei. Ja jos kyse on yhdestä ja samasta campingista , luvat voivat nyt olla kunnossa . Tai sitten ei, niinkuin täällä on kovin tavallista. Eli kannattaa ottaa selvää tämän hetken tilanteesta ja miten se jatkuu, ennen kuin tekee kovin sitovia päätöksiä talven vieton suhteen. Ps . sulkemisuutinen oli muutama viikko sitten ihan paikallisissa lehdissä. Joten mistään suomibaarin huhusta ei ole kysymys.

IPATTI VEIKKO 05.10.2014 18:37

Ohessa liitteenä kaikki Espanjan leirintäalueet koordinaatteineen ja www-sivut lääneittäin. Vastaavia löytyy myös muista maista. Paikat tarkistettu Google Earth sijaintien puolesta. Painovirhepaholaisia voi olla. Kaikki voi hakea vaikka kerralla AutoRouteen jne.

AHONEN KAI 06.10.2014 00:34

"Ps . sulkemisuutinen oli muutama viikko sitten ihan paikallisissa lehdissä. Joten mistään suomibaarin huhusta ei ole kysymys. "

Missä lehdessä tuo uutisoitiin?

JANSSON JUHANI 06.10.2014 01:31

Varmasti Mijasin kunnan omassa lehdessä , Mijas semanalissa. Ilmestyy joka perjantai.Pari , kolme viikkoa sitten. Luettavissa myös netissä. Luultavasti Diario Surissa, mahdollisesti jossain suomilehdistä ja samoin mahdollisesti jossain engelsmannien ilmaislehdissä. Ei jaksa muistaa koska seuraan näitä kaikkia viikottain. Varmuudenhan asiasta saa jos sattuu olemaan alueen puhelinnumero tallella , soittamalla sinne. Tai jos siellä sattuu olemaan joku tämän palstan aktiivijäsenistä. Joka kertoisi oikean tilanteen.

http://www.europapress.es/andalucia/malaga-00356/noticia-mijas-decreta-cierre-precinto-cautelar-camping-zona-hornillo-falta-licencia-20140812174918.html

Tässä se uutinen on . Jos linkki aukeaa.

AHONEN KAI 06.10.2014 12:17

Varmaan tuosta sierramarista on kyse, kerran käynyt portilla kääntymässä ja sellainen kaatopaikkafiilis jäi mieleen.

JANSSON JUHANI 06.10.2014 12:33

Jokunen vuosi sitten keskusteltiin suhteellisen kiivaastikin Sierramarin ja Fugen campingin paremmuudesta. Molemmat leirit olivat kaivautuneet aika syvälle omiin juoksuhautoihinsa ja puolustivat omaa valintaansa ns. viimeiseen mieheen. Taisi rupusakinkin sivuilla olla samaa asiaa. Nyt on ollut hiljaisempaa. Mun tietoni mukaan , joka voi olla jo vanhentunuttakin, sierramarissa asui ympäri vuoden koko joukko ihmisiä, suomalaisia ja engelsmanneja ainakin ja sitten talvenviettäjiä pelkästään Suomesta tuli useita kymmeniä.

HALINEN HARRI 06.10.2014 19:27

En tiedä onko samoin kuin 4-6 vuotta sitten kun englantilaisia jätti maksamatta leirimaksunsa Fuengirolan alueella ja vaunut hinattiin takaosaan mäelle vähän "huonompaan" paikkaan varastointiin. Silloin vapautui ihan kivoja paikkoja muille. Juttelin mm. silloin henkilökunnan kanssa ja eivät tuntuneet englantilaiset olevan siellä kovin korkeassa kurssissa. Samoinhan monet engelsmannit ovat vielä pari vuotta sitten käyttäneet hyväkseen Espanjan vuokralaisturvaa ja asuivat vähintään vuoden maksamatta vuokraa kaupunkiasunnostaan. Nykyään tilanne on korjattu joten vuokralaisen saa ulos nopeamminkin kuin vuodessa. Samoin "omistusasunnon" maksuerien maksamatta jättäminen nykyään (jos laina on espanjalaispankista) tarkoittaa asunnon menettämistä ja myös usein mahdollisesti jo maksettujen lyhennyserien menettämistä. Jotain ovat espanjalaiset oppineet ja siksi ko ihmiset ovat siirtyneet muille maille. Vahinko vain että vaikeuksiin joutui myös "kunnollisia" mm. maahanmuuttaneita, joilla ei ollut tarkoituksellista vilppiä asunnon hankkimisessa vaan työpaikka meni laman myötä, ja vaikeudet saattoivat usein isonkin perheen vaikeuksiin.

JANSSON JUHANI 06.10.2014 20:31

Engelsmannien joukkoon mahtuu monennäköistä viheltäjää. Ovat ylivoimaisesti suurin ulkomaalaisryhmä täällä. Varmaan samanverran engeslmanneja kuin kaikkia muita kansallisuuksia yhteensä. Nämä maksu-ja häätövaikeudet ovat olleet täällä ikävä kyllä todellisuutta kymmenilletuhansille vuosittain . Tahti on vain kiihtynyt laman pitkittyessä. Hyvinä aikoina ostettiin velaksi asunto jonka arvo on nykyään puolet ostohetkestä ja kun työpaikka menee alta ei velkaa pysty maksamaan ja asunto menee pankin käsiin ja pakkomyyntiin. Täällähän ei ole taikaseinää niinkuin Suomessa , mistä saisi vaikeuksien aikana rahaa.Kyyti on kylmää, eikun kadulle asumaan kun rahat loppuu.

NURMI TAPIO 15.11.2015 21:45

Campin Suomi village on avoinna ja siellä on paljon suomalaisia. Minäkin olen ollut siellä kolme talvea ja hyvin viihtynyt. https://www.facebook.com/campingsuomivillage/?fref=ts

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.