Ranskan motarimaksuista ja reiteistä.

HAAPANEN TIMO 24.09.2014 15:09

Itelleni kattelin reittiä Genevestä Bilbaon suuntaan, ja siinä sivussa etelä-pohjoinen reittiä.

Kartalle asetin tullipisteitä Nancystä Espanjan länsirajalle. Jos tuon Vichyn kohdan jaksaa ajella pieniä teitä on tullimaksut normaaliautolla 40 euron luokkaa jos en väärin laskenut.

http://goo.gl/maps/fDAc6

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 24.9.2014 klo 17:37:16 Huonostippa kirjoitin. Siis Vichyn liepeillä on maksuton tie aika pientä, muualla tulliteiden vierellä ko. reitillä aika hyvää paanaa.

TENHO TIMO 24.09.2014 18:38

Jos ajat Nancysta Troyes-Auxerre-Moulins reittiä Vichyn nurkille (Clermont-Ferrand) ja siitä vapaa valintaisesti kohti Biskajan lahden pohjukkaa selviää tosin pienin maksuin ja polut aivan mukavia ajella. On tullut ajeltua useita kertoja vaihtelevia reittejä pitkin.

-timotee

NYYSSÖNEN KAJ 24.09.2014 18:56

Tässä vastaus ranskalisivustolta välille Nancy - San Sebastianhttp://www.autoroutes.fr/en/routes.htm

tietoa löytyy Googlessa kunkysyy "toll roads france"

HAAPANEN TIMO 24.09.2014 19:48

No tuolla sivulla minä niitä hintoja katselin. Nuo maksuttomien reittien hakurit eivät tahdo ymmärtää välimuotoa: maksa jossain järkevässä kohdassa vähän.

Tuossa olisi Nancystä alas niin ettei joudu kamalasti liikenneympyröihin, ja maksaa suosiolla Dijonin kaupungin kierron n.15 €

Kartasta näkee pätkien ajoaikoja suunnilleen. http://goo.gl/maps/OlRgo

En maalannut reittiä alkuperäiseen karttaan, katsojan pitää avata molemmat kartat. http://goo.gl/maps/fDAc6

@timppa

NYYSSÖNEN KAJ 24.09.2014 20:26

tuota varten käytän autoRoutea. Laitan niin että 80% vastusta maksuteitä. sitten pitää katsoa missä Autoroute laittaa älyttömälle kiertotielle (tämä moka tapahtui viime kotimatkalla) jolloin laitetaan reittipiste sille välille sallien maksutien käytön (valinta "nopein reitti"). tämä edessä aina Espanja -Ranska rajalla ja Dole - Mulhouse välillä

LAINE RAIMO 25.09.2014 12:43

Minä ajan lähes aina Ranskan läpi maksuttomia teitä pitkin. Yksi käyttämäni reitti on tässä: https://picasaweb.google.com/laineet/HiljattainPaivitetty#6062937705335053426

Sekä Montluconissa että Casteljalouxissa on maksuton Stellplatz.

HAAPANEN TIMO 25.09.2014 16:21

Taisi tulla aika kummallinen mun kartastani kun en sitä edes ajatellut julkiseksi, itselleni kurkin paikkoja. Nyt on miltei maksuton reitti Genevestä Biarritziin suunniteltu.

Tietääkö joku Toulousen läntisen ja itäisen tullipisteen maksun määrästä? Tiethän siinä eivät ole maksuteitä, on vain yksi tulliportti kummallakin puolella.

@timppa

HÄNNINEN JUKKA 25.09.2014 20:21

Clermont-Ferrandista Moulinsin itäpuolelta ohittamalla on nykyään hyvinkin mukavaa ajettavaa Dijoniin, ja siitä eteenpäin.

Ennen nykyisen puolibaanan valmistumista tuli kerran kokeilluksi Vichy-Dijon väli. Lainaus Timpalta : "Käyttäjän lisäys viestiin 24.9.2014 klo 17:37:16 Huonostippa kirjoitin. Siis Vichyn liepeillä on maksuton tie aika pientä, muualla tulliteiden vierellä ko. reitillä aika hyvää paanaa. "

Siinäpä oli sitten viimeisen päälle pirullisen mutkainen ja mäkinen, vaikkei siltä kartalla näytä. Pahin pätkä, varsinkin sateella tai pimeään aikaan ajellessa. Vääntää sai tosissaan ja vaihdekeppiä louskuttaa edestakasin. En sinne ikuna enää mene aitoa vissyvettä ostamaan..

Muutenkin itäreittiä Ranskan läpi ajaessa selviää hyvinkin edullisesti juuri Clermontin kautta Barcelonasta tullessa .Espanjan rajanylitys ehdottomasti maksutietä, kuten myös länsireitillä.Biarriz.Burgos väli. Espanjassa motarimaksu 7m as autolle on huomattavasti Ranskan maksuteitä halvempaa. Näkyipä turisteille olevan ilmaista maksubaanaa, uutuutena jossain Biarritz- Valladolid välillä. Vaan suhautin ohitte pimeällä sen turistiportin liian myöhään hoksaten.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.